🏴عرض تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق علیهالسلام؛
❇️دو روایت از حضرت در آداب دوستی و مودٓت:
1⃣عن ابى عبداللّه علیه السلام: اِذا اَحْبَبْتَ رَجُلاً فَاَخْبِرْهُ بِذلِکَ فَاِنَّـهُ اَثْبَتُ لِلْمَـوَدَّهِ بَیْنَکُما؛امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه کسى را دوست داشتى، او را از این موضوع آگاه کن، چرا که این کار، دوستى میان شما را استوارتر مـى سازد.»
(حبٓ و مودت میان همسران، والدین و فرزندان، برادران و خواهران، گاهی بر اثر عدم ابراز علاقه کمرنگ شده و روابط را در معرض آسیب قرار میدهد؛ ابراز علاقه کلامی، مکتوب؛ نامه، پیامک، بیان صفات خوب در جمع و... رابطه را قویتر کرده و شیرینی ارتباط صمیمانه را بیشتر میکند.)
2⃣سَمِعْتُ رَجُلاً یَسئلُ ابا عبدِاللّه علیه السلام فقال: الرَّجُلُ یقولُ اَوَدُّکَ، فَکَیْفَ اَعْلَمُ اَنَّهُ یَوَدُّنى؟ فَقالَ علیه السلام : اِمْتَحِنْ قَلْبَکَ، فَاِنْ کُنْتَ تَوَدُّهُ فَاِنَّهُ یَوَدُّکَ؛ مردى از امام صادق علیه السلام پرسید: گاهى کسی به من مى گوید: دوستت دارم. از کجا بدانم که (راست مى گوید و) دوستم دارد؟ حضرت فرمود: قلب خودت را بیازماى، پس اگر تو او را دوست دارى، بدان که او نیز تو را دوست دارد.»
(تمام روابط_چه خوب و چه بد_ نتیجه رفتار طرفین است؛ محبت، محبت میآورد و دشمنی، دشمنی را زیاد میکند؛ اگر برای اصلاح روابطمان، هرکدام تمرکز به حال دل خود و رفتار خودمان داشته باشیم _که تسلط بر انجام و تغییر آن دارم_ نه به طرف مقابل _که تسلط و کنترلی بر آن نداریم_ آنگاه میتوان مطمئن بود که شعله این عشق و محبت، خاموش نخواهد شد.)
📚(منبع روایات: اصول کافى، ج ۲، ص ۶۴۴ و ۶۵۲)
🔶 مرکز مشاوره ندای درون
🏴باسلام و عرض تسلیت شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی و هیئت همراه به ملت شریف ایران
✍چند نکته مهم خدمت همکاران گرامی و اولیاء محترم:
📌در ایام امتحانات هستیم و با توجه به تغییرات سنجش و کنکور و اتفاقات پیش آمده در برگزاری امتحانات نهایی، و استرسی که به دانشآموزان وارد شد، شایسته است با توجه و عمل به این نکات، موجب مضاعف شدن فشار روانی آنها نشویم:
.🔳در ابراز ناراحتی مان، ضعف و ناامیدی را تزریق نکنیم: شهادت پاداشی است که تنها نصیب کسانی خواهد شد که محبوب و مقرب درگاه خداوند باشند و خوشا به حالشان؛ وضعیت کشور هم همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند:«هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نخواهد آمد» این مسأله در قانون پیشبینی شده و بر همان اساس عمل خواهد شد.
🔳 بیان احتمالات و شایعات در محیط خانه، میتواند به حس ترس و نگرانی دامن بزند؛ خودتان چنین مطالبی را نقل نکنید و اگر فرزندتان هم مطرح کرد، پس از شنیدن، او را آرام کنید و از او بخواهید که با پیگیری شایعات، ذهنش را درگیر نکند.
🔳محیط خانه را کماکان محیطی آرام و مناسب با جو امتحان نگه دارید؛ حضور مهمان و صحبت در مورد حوادث کشور در خانه را مدیریت کنید.
🔳شنیدن اخبار در منزل را به حداقل برسانید و صدای تلویزیون را به بهانههایی مثل اینکه «الان داره مطلب مهمی میگه» افزایش ندهید؛ چنین برخوردهایی ناخواسته موجب افزایش استرس میشود.
🔳 تغییر در برنامههای امتحانی موجب دلسردی برخی دانشآموزان میشود «این درس رو خونده بودم، چرا امتحان نگرفتند» در این مواقع ضمن همدلی و دادن فرصت چند ساعته جهت بازتوانی ذهنی، در برنامهریزی مجدد به او کمک کنید.
🔳 مراقب افزایش استرس و بالا رفتن سطح اضطراب دانشآموز باشید به خصوص آنهایی که سابقه دارند: جملات ناامید کننده، سیرشدن از زندگی؛ خواب زیاد و... هرگونه تغییر ناگهانی را جدی بگیرید؛ میتوانید با ۱۵۷۰ تماس گرفته و با همکاران مشاور مشورت کنید و یا به مراکز مشاوره آموزش و پرورش مراجعه کنید.
🔷سربلندی و عزت ایران عزیزمان و تن سالم و دل شاد مردمان شریفش را از خداوند منان خواستاریم.
🔶 آموزش و پرورش ناحیه یک رشت
🔶 مرکز مشاوره ندای درون
🌸به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه سلام الله علیهما
✍چرایی رفتار همسر (در روانشناسی به آن إِسناد میگویند) از نگاه زوجین، از مهمترین عوامل صمیمیت یا نزاع است؛ مثلاً:
📎چرا مرتب سرکار با من تماس میگیرد؟
🌟جواب ۱: چون خیلی مرا دوست دارد و دلش برای من تنگ میشود.
🌟جواب۲: چون به من مشکوک است و میخواهد بداند که الان کجا هستم و چکار میکنم.
📌اگر دلیل رفتاری از همسرتان را نمیدانید، بهترین کار این است که از خودش بپرسید اما این موارد را رعایت کنید:
✅همیشه خودتان احتمالات مثبت را در ذهن مرور کنید و مثبت اندیشی را روال زندگی قرار دهید.
✅برای صحبت با همسرتان به خصوص اگر نقد و انتقادی در میان باشد، فرصت مناسب فراهم کنید: خلوت دونفره باشد؛ زمان خستگی و استراحت نباشد و...
✅لحن صحبت تان مثل بازجوها نباشد؛ به یاد داشته باشید که در حال صحبت با همسرتان هستید نه یک مجرم
✅اصول گفتگوی موثر را رعایت کنید؛ میان حرف هم نپرید؛ بازخورد داشته باشید و...
✅استدلال هایش را بپذیرید و مدام از جملاتی که با «پس چرا...» و مانند آن، شروع میشود، او را متهم نکنید.
✅اگر در آن جلسه قانع نشدید، گفتگو را تمام کنید و ادامه گفتگو را در فرصت دیگری، پی بگیرید و از تکرار سوالهایتان خودداری کنید.
✅به دنبال اعتراف گیری نباشید؛ اگر با حرفها و استدلال هایتان، او را متوجه اشتباهش کردید، شرمنده اش نکنید و شخصیت و احترامش را حفظ کنید.
🌹 زندگیتان سرشار از عشق علوی و فاطمی باد
🔶 مرکز مشاوره ندای درون
📌دور اول رأی ندادی
📌پیام اعتزاضت را هم رساندی؛ اعتراض به بیکاری، تورم، فقر، تبعیض، اختلاس و...
قبول👌
📌اما دور دوم انتخاب تو مهم است؛
انتخاب بین اینکه:
⚡️کسی رئیس جمهور شود که هر روز به دنبال راهاندازی کارخانه جدید باشد یا هر روز جنجال بر اینکه وای ترامپ رأی آورد؟! وای بر روی موشک شعار نوشتند؟ و...
⚡️کسی رئیس جمهور بشود که مشکل تولیدی های تعطیل و نیمه تعطیل را حل کند و دل خانواده کارگر چشم انتظار را شاد کند، یا کسی که میگوید قصد دخالت در این امور را ندارد؟
⚡️کسی بیاید که از الان برای مسکن برنامه دارد یا کسی که افتخار وزیر مسکن تیم همراه او این است که اصلا مسکن نساخته؟
⚡️کسی رئیس جمهور شود که صادرات محصولات ایرانی برایش مهم است یا کسی که با واردات بی رویه قانونی و قاچاق، کمر تولید کننده را میشکند؟
⚡️کسی که حواسش به روستایی و کپرنشین هم هست؛ یارانه آنها را بیش از ده برابر میکند، برای سیستان آب شیرین احداث میکند و... یا کسی که اینها را مرقوم به صرفه نمیداند؟
💫انتخاب با شماست. تحریم هست و تجربه ثابت کرد با مذاکره و برجام هم نمیرود، ایران به اسرائیل حمله مستقیم کرد و جنگ نشد؛ پس نگذاریم با ترس از جنگ و تحریم بر مملکت حاکم شوند و اقتصاد و کشاورزی و تولید را تعطیل کنند.
💫جمعه روز توست؛ تو تعیین خواهی کرد که قیمت مسکن و دلار و خودرو ده برابر شود یا ثبات داشته باشد؛ نگاهی به گذشته همه چیز را روشن میکند.
📌 فراموش نکن که حتی اگر شرکت نکنی، یک نفر رئیس جمهور میشود، اما به میدان بیا و کمک کن به کارگر، به تولید کننده، به ایران🇮🇷
#سعید_جلیلی
#پیشرفت_ایران
#ایران_قوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم آموزشی روانشناسی
⁉️ چگونه یک «قاتل» با تکنیک های اقناع سازی، خود را «ناجی» نشان میدهد؟!
توضیح تکنیک های زیر در پست بعدی👇
1⃣ تکنیک «دشمن مشترک»
2⃣ تکنیک «دوست نمایی»
3⃣ تکنیک «جلب رویا»
4⃣ تکنیک «پروپاگاندا»
5⃣ تکنیک «مقایسه گمراه کننده»
6⃣ تکنیک «دوگانگی کاذب»
🔶 آموزش و پرورش ناحیه یک رشت
🔶 مرکز مشاوره ندای درون
🎥فیلم آموزشی روانشناسی
⁉️چگونه یک «قاتل» با تکنیک های اقناع سازی، خود را «ناجی» نشان میدهد؟!
این فرد قاتل از تکنیکهای روانشناختی مختلفی برای اقناع افکار عمومی مردم ایران استفاده میکند:
1⃣تکنیک «جلب رویاهای آینده» (تصویرسازی مثبت از آینده)؛ آیندهای که در آن ایران و اسرائیل با یکدیگر صلح کردهاند و ایران در توسعه و رفاه است. این روش استفاده از «تصویرسازی مثبت» است.
🔻پاسخ روانشناختی:
این تکنیک نوعی «تله خوشبینی» است؛ یعنی ارائه تصویری خوشبینانه اما خیالی برای ترغیب مردم به پذیرش یک روایت اشتباه. در اینجا، باید به این نکته توجه کرد که صلح و رفاه در سایه عدالت و احترام متقابل به دست میآید، نه با اشغالگری، سرکوب، ترور و جنگ؛ پیشرفت واقعی با استقلال، عدالت و مبارزه با ظلم به دست میآید، نه با پذیرفتن سلطه و اشغال؛ قمه کشی که امروز در کوچه مزاحم همسایه شما شده، اگر کمکش نکنید از کجا معلوم فردا مزاحم ناموس شما نشود؟ او همین وعده را به مردم غزه داد و اینکه آنها را از دست حماس نجات داده و به رفاه میرساند و حالا شاهد رفتار او در غزه هستیم، آیا همینگونه مردم ایران را نجات میدهد؟ اگر امروز در برابر ظالم و متجاوز به همسایه ات کمک نکنی، فردا باید به تنهایی در خانهات با دشمن بجنگی
2⃣تکنیک «دوست نمایی»(همدلی ظاهری)
این قاتل سعی میکند خود را به عنوان کسی که نگران آینده مردم ایران است، نشان دهد، در حالی که سیاستهای کشورش همواره بر خلاف منافع ملت ما بوده است. او تلاش میکند با نمایشی از همدلی، دلها و افکار مردم را به خود جلب کند.
🔻پاسخ روانشناختی:
این رفتار نوعی «Gaslighting» یا روشنگری کاذب است؛ او سعی دارد با نادیدهگرفتن مسئولیتهای خودش و نقش تخریبی که کشورش در منطقه ایفا کرده، تصویری از خود بهعنوان یک ناجی و دوست مردم بسازد. درحالیکه نگاه به سابقه واقعی و کارنامه کشور او این سوال مطرح میشود که چگونه کسی که همواره در میان ملتها به کودککش معروف بوده، ناگهان به دلسوز برای ما تبدیل شده؟ کسی که خانههای مردم را بر سرشان خراب میکند و کشورش بر خاکی که از خون افراد بیگناه رنگین شده، ساخته شده، چگونه میتواند دوست مردم ایران باشد؟
3⃣تکنیک «مقایسههای گمراهکننده»؛ او با مقایسه منابع مالی دفاعی و نظامی کشور با سرمایهگذاری در حوزههایی مانند بهداشت و آموزش، سعی دارد این گونه وانمود کند که ایران میتوانست بهتر از این عمل کند اگر از سیاستهای دفاعی خود دست برمیداشت.
🔻پاسخ روانشناختی:
دفاع یک ضرورت است؛ بدون امنیت، هیچ کشوری نمیتواند رفاه اقتصادی، بهداشت یا آموزش را به دست آورد.
4⃣تکنیک «دشمن مشترک»
او نظام ایران را مقصر تمام مشکلات معرفی میکند و میکوشد که همهی توجهات را از اقدامات خودش و کشورش منحرف کند!
🔻پاسخ روانشناختی:
این تکنیک، نوعی پروجکشن (فرافکنی) است؛ ترور دانشمندان ایران، حمایت از داعش و مداوای مجروحانشان در اسرائیل، تحریک آمریکا در تحریم ایران و ایجاد مشکلات اقتصادی و... را به دیگری نسبت دهد.
5⃣تکنیک «پروپاگاندا» (دروغهای بزرگ و تکراری)؛ او با ادعاهایی چون «رژیم ایران اهمیتی به شما نمیدهد» یا «حمایت از گروههای مقاومت مثل حماس و حزبالله به ضرر شماست» سعی دارد دروغهایی را به صورت مکرر بیان کند تا نهایتاً به عنوان حقیقت پذیرفته شوند. این تکنیک بر پایه این فرض است که اگر دروغی به اندازه کافی تکرار شود، مردم آن را باور خواهند کرد.
🔻پاسخ روانشناختی:
این تکنیک معروف به «اثر تکرار» یا «توهم حقیقت» است؛ مقاومت در برابر ظلم و دفاع از حقوق مظلوم، بخشی از تاریخ عدالتطلبی ایران است و این حمایتها بر اساس ارزشهای مشترک انسانی و مبارزه با تجاوزگری است.
6⃣تکنیک «ایجاد دوگانگی کاذب»؛ او میگوید: یا با نظام ایران باشید که شما را به سمت پرتگاه میبرد، یا با اسرائیل که به دنبال رفاه و صلح برای شماست و تلاش دارد مردم را مجبور کند بین این دو، یکی را برگزینند.
🔻پاسخ روانشناختی:
این تکنیک به نام «مغالطه دوگانگی کاذب» یا «سیاه و سفید کردن» شناخته میشود. پاسخ مناسب این است که بگوییم: جهان پیچیدهتر از این دو انتخاب ساده است. مردم ایران و هر ملت دیگری نیازی ندارند که بین یک رژیم غاصب خارجی یا نظام داخلی که به قول گوینده به آنها ظلم میکند یکی را انتخاب کنند. آنها میتوانند راه سومی را برگزینند: تلاش برای ایجاد عدالت، استقلال و حقوق خود بدون وابستگی به هیچ قدرت خارجی.
🔼نتیجهگیری:
این قاتل کودککش از تکنیکهای پیچیده روانشناختی برای تحریف حقایق، فریب مردم و تضعیف اعتماد به نفس ملی استفاده کرده است. و سعی دارد با بازیهای ذهنی و روانی، حقیقت را از مردم دور کند.
استقلال فکری، تحقیق و آگاهی از واقعیتهای تاریخی و سیاسی، بهترین سلاح در برابر چنین فریبهایی است.
🟢«تلاش تا حد توان»
📌به مناسبت هشتم آبان، سالروز شهادت حسین فهمیده و روز بسیج دانشآموزی
✍من از حسین فهمیده و روایتهای گوناگون از زندگی و شهادتش این پیام را دریافت میکنم: «تلاش تا حد توان» برای رسیدن به هدف با امکانات موجود؛ گاهی شرایط آنطور نیست که ما دوست داریم، برای شروع و فعالیت به امکانات و شرایطی نیاز داریم که به هر دلیلی همه یا بخشی از آن فراهم نشده، اکثر آدمها در چنین مواقعی، متوقف میشوند و کاری که از آنها انتظار میرفت و خودشان هم تصمیم داشتند انجام دهند را انجام نمیدهند؛ دانش آموز پایه دوازدهم در تیرماه، با هم برنامهریزی کردیم تا مطالعه را شروع کند، هفته بعد گفت این هفته نتوانستم درس بخوانم چون کولرمان خراب شده بود.
«تلاش تا حد توان» بدون مناسب بودن شرایط ظاهری و فراهم بودن امکانات، نیازمند به امید و انگیزه است و چه انگیزهای بالاتر از اینکه برای خداوند کار کنی و بدانی که او میبیند؛ «وَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ فَإِنَّكَ بِأَعْيُنِنَا؛ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺣﻜﻢو خواستهی ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻲ ﻛﻦ که ما تو را میبینیم.»(سوره طور، آیه٤٨)
🔶 آموزش و پرورش ناحیه یک رشت
🔶 مرکز مشاوره ندای درون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆کمی فقط موسیقی گوش بدیم و تصاویری ببینیم
🔆و تاثیر هنر یک هنرمند عرب زبان را
و ای کاش بلد بودن برخی از هنرمندان ایرانی
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇵🇸
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org