🌸حدیث درباره گشاده رویی خوش اخلاقی
✨امام على(ع)
گنجهاى روزى، در گشادهرويى است.
في سَعَةِ الأَخلاقِ كُنوزُ الأَرزاقِ؛
📚كافی: 8:23
#حدیث_روز
@asraredarun
اسرار درون
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
روح ما هم مانند جسممان چرک میشود و نیاز به شست و شو دارد!
استغفار، حمامِ روح است؛
@Ostad_Shojae
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
حمام روح.mp3
2.98M
#یک_دقیقه_حرف_حساب
💥 حمام روح!
- برای باز شدن گره های کور زندگی
- رفع مشکلات روحی و روانی
- و کسب شادی و آرامش در دنیا و آخرت
✨ این عمل رو حتـــــما در برنامه زندگیتون قرار بدین ☜ "هر روز"
#استاد_شجاعی
منبع: مجموعه استغفار
@Ostad_Shojae
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله
به فرزندان خود احترام گذارید
و آنان را آداب نیکو بیاموزید
تا آمرزیده شوید
#تربیت_فرزند
@asraredarun
⭕️ ارتباط کلامی رکن بسیار مهم پایداری یک رابطه است؛ فرقی نمیکند این ارتباطِ والد و فرزندی باشد، یا ارتباطِ یار با یار.
❎ وقتی با هم صحبت نمیکنیم یا کم و بد صحبت میکنیم، از فرزند و یا یارمان فرصت بروز و ابراز احساسات و هیجاناتش را میگیریم، به مرور او عادت میکند احساساتش را در خودش حبس کند.
👈 این حجم احساسات ابراز نشده و این حجم احساسات نادیده، او را بیقرار و کم تحمل میکند.
🔺 یک فرزند بیقرار، یک یار بیقرار، ناخودآگاه کل رابطه را پرتنش میکند.
✅ نیاز به دیده و شنیده شدنِ یارتان را نادیده نگیرید
⁉️با پافشاری بچه ها برای پوشیدن یک لباس خاص چه رفتاری مناسب است؟
🔹بچه می خواهد با لباس نامناسب به مهمانی بیاید،شما پدر ومادر عزیز در این شرایط چکار می کنید؟
⬅️ در اینجا به او حق انتخاب میدهیم؛ یعنی بین دو لباس منتخب پدر و مادر یکی را انتخاب کند، اگر بچه بر روی پوشیدن یک لباس اصرار داشت حق انتخاب را به او میدهیم، ولی در کنارش میگوییم اگر یکی از این دو لباس را بپوشی بعد از مهمانی می توانیم چند دقیقه به پارک برویم، چون این لباسها مناسبتر است ولی لباس انتخابی تو دیگر برای پارک رفتن مناسب نیست.
🔸 با این روش هم انتخاب کردن را به فرزندمان آموزش دادهایم و هم او را در مسیر درست هدایت کردهایم، همچنین او را برای انتخاب مجبور نکرده ایم.
🔸گفتیم که سه نوع خانواده داریم
1- خانواده مُوَلّد
2-خانواده مستمند
3- خانواده مصرفی
چند خصوصیت آن را بیان کردیم و به ادامه خصوصیات آن می پردازیم
⬅️چهارمین خصوصیت، رابطه در خانواده است.
در هردو خانواده ی مستمند و مصرفی، تشدید تضاد است و بین نقش ها تعارض وجود دارد؛ زن و شوهر و بچه ها با هم و با والدین مرتب دعوا دارند. جنگ سالاری و تشنج حاکم است.
🔸آقای دکتر رومی استاد اقتصاد خانواده اذعان داشتند که دو خانواده را می شناختند که اولی ماهی 2 میلیون درآمد داشت اما صاحب خانه نبودند و پسر و دختر و مادر خانواده، پدر را به عرضگی و عدم کفایت در درآمد خوب محکوم می کردند و حتی خود پدر این حالت را تأیید می کرد که «آره من نتونستم نیازهای خانواده ام را برآورده کنم» و خانواده ی دومی با ماهی پانصد هزار تومان، خانه داشتند، ماهی پنجاه هزار تومان هم پس انداز داشتند و در اوج احترام و دوست داشتن و دوست داشته شدن و رابطه ی صمیمی زندگی می کردند.
🔸آقای رومی نظریه ی خط فقر را رد می کنند؛ خط فقر وجود ندارد بلکه یک درک است که در هر خانواده ای ممکن است وجود داشته باشد. به قول ایشان خانواده ای که ماهی ده میلیون درآمد دارد اما دوازده میلیون هزینه دارد، دو میلیون زیر خط فقر است و خانواده ای که ماهی پانصدهزارتومان درآمد دارد ولی 450 هزارتومان هزینه می کند، پنجاه هزارتومان بالای خط فقر است. خط فقر را عقل معاش ما تعیین می کند نه عدد و ارقام. این ها همه بازیهای ذهنی اقتصاددانان است.
🔸خانواده ی مولد مدیریت تضاد دارد. مدیریت تضاد یعنی: زن و مرد در ظاهر با هم متضاد هستند ولی متعارض نباید باشند بلکه مکمل هم هستند. تحکیم نقش ها حاکم است، پدر درجای خودش قرار دارد، مادر هم در جای خودش است، منزلت ها و حرمت ها سرجای خودشان هستند و در کل همه چیز درست و سرجای خودش قرار دارد و درآخر این خانواده به جای تشدد به سمت یگانگی و وحدت و یکپارچگی می رود.
الان که فصل مدارس هست بهترین فرصت هست برای نهادینه کردن نظم و برنامه ریزی به بچه ها. رفتار شایسته فرزندتان را برایش توصیف و در آخر با کلمه ای خلاصه کنید.
" تو مداد رنگی ها و خودکاراتو از هم جدا کردی و هر کدوم رو توی جعبه خودش گذاشتی. آفرین به این میگن سازمان دادن."
" می دونم که تو تمایل داشتی به اون اردوی مدرسه بری و وقتی برنامه اردو کنسل شد برنامه دیگه ای چیدی. این اون چیزیه که من بهش میگم انعطاف، ابتکار و سازگار بودن و این خیلی عالیه."
" تو پشت سر رفیقت ایستادی. هر چند که بچه های دیگه اون رو مسخره کردند این یه شجاعته پسرم"
" دخترم تو الان یک ساعته که داری تلاش میکنی این لغات رو حفظ کنی، من به این میگم استقامت"
" تو متوجه شدی که گل آب میخواد و اونا رو آب دادی به این میگن ابتکار به خرج دادن "
" پسرم تو گفته بودی که سر ساعت ۵ تمام تکالیفتو انجام میدی و الان درست ساعت ۵ هست و این چیزیه که من بهش میگم وقتشناسی"
کودکان زمانی که آزادند و بازی میکنند، توانایی ذاتی خارق العاده درخلاق بودن دارند.
متاسفانه افراط در وظایف پدر و مادری باعث خفگی ونابود شدن این توانایی ذاتی می شود.
دنیا محلّ رو به رو شدن انسان با سختیهاست. بدون تردید، راه رشد انسان از میان سختیها عبور میکند. خداوند فرمود: "به راستی که انسان را در رنج آفریدیم"
تحمّل سختیها در ساخته شدن انسان و رشد او مؤثّر است؛ امّا نکتۀ قابل توجّهی که به موضوع دنیای بازیهای رایانهای مربوط می شود اینست که؛ کسانی که در انتخاب سختیها، آسانترین ها را انتخاب می کنند، توانمندی روحشان در حدّ پایین باقی می ماند. در این صورت، آستانۀ تحمّل آنان در برابر سختیهایی که انتخابی نیست، به شدّت کاهش می یابد.
کودکانی که در دنیای مجازی غوطه می خورند، برداشت صحیحی از واقعیات دنیای اطرافشان ندارند. سختی از نگاه آنان، همان مشکلاتی است که در مسیر بازی وجود دارد. انتخاب سخت ترها هم یعنی انتخاب بازیهای سخت تر. چنین کودکانی انتظار مقابله با سختیهایی را که به صورت طبیعی در دنیای واقعی وجود دارد و انتخابی هم نیست، ندارند.