💢چگونه شستشوی مغزی می شویم؟
شستشوی مغزی به این معناست که تحت شرایط خاص، فرد ناخودآگاه وادار به تبعیت از اندیشه یا خواستههای افراد دیگر می شود و تغییرات عمدهای در باورها و در نتیجه در رفتارهای او به وجود می آید.
ادگار شاین «#ایزوله_شدن_از_دیگران» و «#دستبندهای_طلایی» را دو ایدهی اصلی شستشوی مغزی میداند. ايزوله شدن از دیگران یعنی اینکه ارتباطات وی را با دیگران کم یا قطع کنیم تا از منابع دیگر ورودی نداشته باشد و دستبندهای طلایی یعنی آن که به نوعی منافعش را گره بزنیم به خودمان که تداوم وضعیت فعلی برایش جذاب باشد.
نشانه های فرآیند #شستشوی_مغزی چیست؟ در واقع می توان 5 شاه کلید اصلی شستشوگران را به ترتیب زیر برشمرد:
❎تکرار خستگی ناپذیر: یک ایده اصلی یا جمله محوری مرتب تکرار می شود تا کاملا ملکه ذهن تان شود.
❎ترس آفرینی از دیگران: ایده ها و دیدگاه های متفاوت با ایده اصلی معمولا به توطئه، خطای فاحش، سو نیت، ساده دلی یا فریب کاری متهم می شوند.
❎ تعمیق بخشی هیجانی: برای محکم کاری و رفتن ذهن شما به مراحل عمیق تر از شستشوهای احساسی و شور انگیز استفاده می شود. به این ترتیب فکر منطقی و بکارگیری ادراک مشکل تر می شود.
❎ قدرت انتخاب توهمی: شستشودهنده، تعدادی انتخاب جلوی شما می گذارد اما در واقع تمام انتخاب ها به یکی ختم می شوند. شستشودهندگان عاشق دادن انتخاب های فراوانی هستند که به یک محصول/ایده یکسان ختم می شوند. ایده اصلی در لباس های متفاوت پیش روی شما گذاشته می شود.
❎ ایزوله سازی و قطع ارتباط: برای اطمینان از اینکه شما در معرض ایده های متفاوت از ایده اصلی قرار نگیرید سعی می شود به ترفندهای مختلف، ارتباط شما با دیگران و دیگر اندیشان قطع شود.
#امپراطوری_های_رسانه_ای معمولا از این شاه کلیدها به خوبی استفاده می کنند.
❌چه می توان کرد؟
راهبرد اصلی مبارزه با شستشوی مغزی سه گانه «تنوع، ارتباط و مقایسه» است.
1️⃣شما باید منابع مختلف داشته باشد. چند روزنامه، چند سایت، چند حزب، چند کانال با دیدگاه های متفاوت داشته باشند.
2️⃣در شبکه ارتباطی متنوع حضور داشته باشید. ارتباط محدود و در یک فضای بسته شما را به بن بست ذهنی و استبداد فکری می کشاند. گروه های فکری، اقوام متفاوت، تیم های کاری مختلف، پروژه های متنوع باعث می شود اتاق ذهن شما پنجره های متفاوتی داشته باشد. وگرنه اگر اتاق شما فقط یک پنجره در یک زاویه داشته باشد تصاویر شما تکراری خواهند شد.
3️⃣هر چیزی که به شدت تکرار می شود اما دلیلی برای آن ذکر نمی شود را بگذارید در لیست سیاه. و آن را با ایده های متضاد و متفاوتش مقایسه و بررسی کنید و آن را که بر اساس شواهد و دلایل، عقلانی تر و موجه تر بود تا اطلاع ثانوی بپذیرید.
🆔 @andisheengelabi
🔹 سکوت چیست؟ کشف دوبارۀ چیزها
— در عصر فناوریهای دیجیتال، سکوتِ ارزشمندِ درونیمان را آسانتر از همیشه از دست میدهیم
🎯 آنها که همدم کوهها و دشتهایند، گاهی هنگام قدم زدن در طبیعت، ناگهان سرشار از آن احساسِ ازدسترفتۀ دنیای امروز میشوند: سکوت ژرف جهان. سکوتی قدرتمندتر از هیاهوهای #شبکههای_اجتماعی و ماندگارتر از همۀ سلفیهایی که لحظه لحظۀ زندگیمان را ثبت میکنند. دعوتی به درنگ دربارۀ خودمان و دنیایمان. ارلینک کاگه، نویسندۀ نروژی، معتقد است امروز، بیش از همیشه، به چنین سکوتی نیاز داریم، زیرا فناوری دیگر هیچ جای خالیای در زندگیمان باقی نگذاشته است.
🎧 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بشنوید:
https://tarjomaan.com/sound/9996/
📌 نوشتار این مطلب را اینجا بخوانید:
https://tarjomaan.com/barresi_ketab/9832/
🆔@andisheengelabi
💠 #حواسپرتی ناشی از شبکههای اجتماعی
🔸۸ راهکار مقابله با حواسپرتی ناشی از #شبکههای_اجتماعی
۱.تعیین کردن هدف
۲.مدیریت اعلان ها
۳.کم تر پست گذاشتن
۴.دورنگهداشتن موبایل
۵.شناسایی الگوهای رفتاری
۶.کم کردن مدت زمان استفاده
۷.#منطقه_تکنولوژی_ممنوع
۸.تعیین سرگرمی و فعالیت
🆔@andisheengelabi
✅ از #پیام تا #نشانه
🔹برخی اندیشهورزان ارتباطات بین پیام و نشانه تفاوت قائل شده اند. دکتر محسنیان راد در کتاب ارتباط شناسی (ویرایش دوم، ص۱۹۵)، به نقل از دیوید برلو، پیام را اعم از نشانه میداند و مینویسد:
🔹دیوید برلو سه عنصر را در #پیام شناسایی کرد:
۱. #کد code (رمزها، نشانهها): مانند مادر، mother
۲. #نحوه_ارائه treatment
۳. #محتوا content: محتوا از ترکیب کد و نحوه ارائه به دست میآید و «نماینده معنی مورد نظر اوست»
🔹تفکیک پیام به سه عنصر نشانه، نحوه ارائه و محتوا به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آثار دیگر ارتباطشناسان مانند ساندرس، ویت و ... نیز آمده است.
🆔@andisheengelabi
22.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 آنچه از #اینستاگرام باید بدانید...
⭕️ #سرقت_شخصیت توسط اینستاگرام چگونه؟
❓آیا میدانید که اینستاگرام تمام اطلاعات شما را #ذخیره میکند ؟
❓آیا میدانید که اینستاگرام حتی ساعت خواب شمارا #حدس میزند؟
❓اما این اطلاعات را برای چه میخواهد و به چه کاری می آید؟
✍نکته:
#الگوریتم_رفتاری و ریتم کنشگری در فضای مجازی مان را مدیریت کنیم تا توسط ایسنتاگرام کنترل و آنالیز دقیق نشویم.
#فریب_دیجیتال و تغییر تناوب اصل حضورمان و مدل حضورمان در فضای مجازی را در زندگی مجازی خود فراموش کنیم.
🎥 کاری از #گروه_پویش_سواد_رسانه
🆔@andisheengelabi
#جنگ_شناختی
⛔️ برای خبر فوت ۱۸۷ نفر و ابتلای ۶ هزار نفر در ایران عکس هولناک قبرستان و قبرهای خالی رو گذاشته.
🔹برای خبر فوت ۴۸۹ نفر و ۲۸ هزار ابتلا، عکسی که میبینید!
🔸در ایران «مرگ» است، در انگلیس «جانباخته»؟
واژه ها و تصاویر انتخابی در جنگ شناختی و #عملیات_روانی، کارکرد بزرگنمایی و تشویش یا کوچک نمایی و تسکین را انجام می دهند.
رسانه بیطرف و حرفهای!
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴هفت نکته در مورد اطالهی رسیدگی به پرونده #هفت_تپه:
1⃣ پروندههای بزرگ نیازمند زمان کافی برای بررسی همهی ابعاد مسأله هستند. درست، اما آیا زمان دوسه ساله برای بستن پروندهی هفتتپه کافی نیست؟!
2⃣ اطالهی دادرسی، مسائل را مشمول مرور زمان کرده و متغیرهای جدیدتری به معادله اضافه میکند تا حل آن دشوارتر شود. متغیرهای جدید لزوما در متن پرونده نیستند و ممکن است فرامتنهای تأثیرگذاری از جنس حاشیه باشند.
3⃣ زمان در حل پروندههای قضایی موضوعیت دارد. نوشدارو قبل از مرگ سهراب مفید است. وقتی بیتالمال بر باد میرود، زندگی کارگران ویران میشود، افکار عمومی هاج و واج میماند، رسانههای معاند ماهیگیری میکنند و... گذر زمان برای صدور رأی، سم است.
4⃣ در گذر زمان، مراجع تصمیمگیری برای پرونده و اثرگذاری بر آن متعدد میشوند؛ قوهی قضائیه، سازمان خصوصیسازی، دیوان محاسبات، مجلس شورای اسلامی، هیأت داوری و... آشپز که چند تا شود، غذا یا شور میشود یا بینمک!
5⃣ کشدار شدن پروندههای بزرگ، امکان سیاسیکاری و لابیگری را افزایش میدهد. متهمی که با قید وثیقه آزاد است، بیکار نمینشیند و برای تأثیرگذاری بر جریان دادرسی عادلانه، هر آنچه بتواند میکند.
6⃣ پروندههای بزرگی که به واسطهی طولانی شدن دادرسی، اخبار آن بر سر زبانها میافتد و در رسانهها دست به دست میشود، افکار عمومی را تشنهی احکام سنگین میکند و هرگونه حکم ضعیف یا متوسط - حتی اگر عین عدالت باشد - به منزلهی ماستمالی کردن موضوع و سر و ته پرونده را با سلام و صلوات به هم آوردن است.
7⃣ اطالهی دادرسی گاهی معلول بازیگری منصبداران پشتپردهای است که پایشان در پرونده گیر است. زمان میخرند تا از این دولت به آن دولت و از این قوه به آن قوه فرجی شود. اقتدار دستگاه قضا در رسیدگی سریع و صریح به پروندههای گلدرشت است که میتواند سرمایهی اجتماعی را افزایش دهد.
✍#زهرا_محسنی_فر
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎آیا شما هم فابینگی هستید؟
🎥 آیا می دانید #فابینگ چیست؟
1⃣نسبت مصرف رسانه ای و سبک زندگی ما چیست؟
2⃣ رسانه چگونه باعث تشدید فردیت و به اصطلاح #خودفرو_رفتگی و غلتیدن در #تله_تنهایی ما می شود؟
3⃣چگونه نسبت به جمع و جامعه غریبه محسوب می شویم و ما نیز آنها را بیگانه می انگاریم؟
4⃣ آیا از خودمان سوال کرده ایم که زندگی مجازی ما باعث افزایش کیفیت زندگی، ارتباطات، تغذیه، نشاط و #موفقیت می شود یا سیرمعکوسی را در فرایند مصرف رسانه ای در حال سپری کردن هستیم؟
✅ #میکرو_سبک_های_رفتاری و جزییاتی که باعث نجات ما از غرق شدگی مجازی و اعتیاد مدرن می شود را دریابیم.زیرا..👇
✅ هرچقدر تعداد تعاملات مثبت و مدیریت شده ما با رسانه بیشتر شود، عادت های مثبت کنشی خلق شده و شخصیت قوی تری در نسبت با رسانه خواهیم داشت و #بازنده_دیجیتال نخواهیم بود.
👌نکته:
(سیر منطقیِ ۱.کنش ۲.عادت ۳.شخصیت ۴.موفقیت را جدی بگیریم.)
✅برای شروع کار، لطفا #منطقه_تکنولوژی_ممنوع را فضای خانه برای افزایش کیفیت زندگی و کاستن از آسیب های فردی، خانوادگی و اجتماعی فعال کنیم. #فردا_دیر_است...
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از زمانه
🔴 #ما_میتوانیم| مازوخیست های وطنی بخوانند
1⃣ خبرگزاری آمريكايی آسوشيتدپرس نوشت: اگرچه ايران با تحريمهای مخرب آمريكا روبرو است اما طبق اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، ايران در واكسيانسيون كودكان موفقيت صددرصد دارد و افراد از كشورهاي اطراف برای درمان و دریافت خدمات پزشكی به ايران میآيند و بيمارستانها، پزشكان و پرستاران ايران جزو بهترينها در غرب آسیا شناخته میشوند.
2⃣ سفير اتريش در تهران: دو فرزندم در تهران عمل جراحی داشتند و بايد بگويم كه پيشرفتهای پزشكی در ايران خارقالعاده است؛ كيفيت خدمات پزشكی در تهران با "وين" برابری میكند. بکارگیری خيلی از فنآوریهايی كه اينجا وجود دارد، در كشور ما امكانپذير نيست.
#ایران_مقتدر #ایرانی_سرافراز
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
#مهندسی_خبر
🖼 بیبیسیفارسی چگونه ذهنیت مخاطبانش را مهندسی می کند و افکارعمومی را شکل می دهد؟
از سیاهنمایی و بزرگنمایی و شایعه و #ایران_هراسی تا بایکوت و فرافکنی و عادی سازی در #کرونای_انگلیسی در قاب تصاویر و قالب واژه ها
fna.ir/f1swsf
@Farsna
🆔@andisheengelabi