#شایعه تست واکسن کرونا رو پاکبانان
همزمان با آغاز واکسیناسیون پاکبانان، رسانهها و کاربران ضدانقلاب هجمههایی علیه این اتفاق شروع کرده و نوشتند که ایران درحال آزمایش واکسن ایرانی- کوبایی است.
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت شایعه تست واکسن ایرانی یا کوبایی به پاکبانان و کارکنان شهرداری را تکذیب کرد و گفت: واکسنها از محمولههای معتبری است که توسط وزارت بهداشت وارد کشور شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز عنوان کرده: در مرحله نخست واکسیناسیون پاکبانان و کارکنان سازمان آرامستانهای اهواز در مقابل کرونا، از واکسن سینوفارم ساخت چین استفاده شده است.
همچنین از یک سو تعداد داوطلبان تزریق واکسن ایرانی که در سامانه ۴۰۳۰ ثبتنام کردهاند آن قدر زیاد هستند که نیازی به آزمایش اجباری روی این افراد نیست و از سوی دیگر، هجمهکنندگان آنقدر آگاهی ندارند که بدانند برای تست نهایی واکسنهای ایرانی، ابتدا لازم است که پیش از تزریق، آزمایشهای مربوط اخذ و پس از تزریق نیز، مجدداً افراد تحت مراقبت و آزمایشهای ثانویه قرار بگیرند.
@asrehooshmandi
🏆 پنجمین دوره المپیاد سواد رسانهای 🏆
ویژه دانش آموزان #دهم و #یازدهم
➕ دانشآموزان پایه #نهم میتوانند به صورت #آزمایشی در مرحله اول این دوره از المپیاد شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن، قبولی مرحله اول آنها برای سال آینده ذخیره خواهد شد.
📱 مرحله اول: ٢۰ فروردین ١۴٠٠
آزمون تستی آنلاین بین تمامی ثبت نام کنندگان مجازی و تحت اپلیکیشن رسمی المپیاد
💻🎧 مرحله دوم: تیر ۱۴۰۰
آزمون تشریحی چند رسانهای به طور مجازی بین برگزیدگان مرحله اول
🥇🥈🥉 مرحله سوم: شهریور ۱۴۰۰
رقابت در اردوی ۱هفتهای بین برگزیدگان مرحله دوم و اهدای مدالهای طلا، نقره و برنز
📌 منبع اصلی مرحله اول المپیاد کتاب درسی تفکر و سواد رسانهای می باشد و سوالات مرحله اول المپیاد متناسب با سرفصلهای این کتاب طراحی میشود.
➕ جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره جزئیات و مزایای شرکت در المپیاد سواد رسانه ای به imlc.ir مراجعه نمایید.
⏳ مهلت ثبت نام تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ تمدید شد!
@asrehooshmandi
🔴جواب هکرهای آمریکایی
🔹وزرای خارجه ایران و روسیه، یک توافق نامه همکاری در زمینه امنیت سایبری و فناوری اطلاعات امضا کردند. این توافق شامل همکاری در زمینه امنیت سایبری، انتقال فناوری، آموزش ترکیبی و هماهنگی چند جانبه است. به رغم آنکه این توافق نامه توانمندی های تهاجمی با دشمن مشترک هر دو کشور و رخنه آمریکا در خاورمیانه و همچنین تمایل برای کاهش وابستگی به فناوری غربی تدوین شده است. افزایش همکاریهای سایبری ایران و روسیه میتواند تهدیدهای تازه ای برای راهبرد آمریکا در خاورمیانه داشته باشد.
🔹اگر هکرهای روسی به سیستم های دفاعی ایران دسترسی یابند، می توانند بدافزارهای اسرائیلی یا آمریکایی که علیه ایران استفاده می شده اند را مهندسی معکوس کنند.
@asrehooshmandi
⭕️ تحلیل دیتای کنش کاربران درباره سند همکاریهای جامع ایران و چین
✍🏻 معصومه نصیری- کارشناس رسانه
🔹سند همکاریهای جامع ایران و چین هفتم فروردین ماه امضا شد تا شاید این موضوع، فرصت سوزیهای پیشین در حوزه روابط تجاری راهبردی را جبران کند. علیرغم اینکه سند همکاری بلندمدت یکی از شیوههای رایج در ارتباطات بینالمللی است، بسیاری از رسانههای فارسیزبان خارج کشور به آن تاخته و برخی نیز در داخل تلاش دارند از آن بهرهبرداری سیاسی و انتخاباتی کنند؛ این در حالی است که این قرارداد که طبق آن چین با طرح سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیاردی طی ۲۵ سال راهی ایران شده، روشی برای بی اثرسازی تحریمها و اساسا کاهش مشکل تحریم و وابستگی به دلار است.
📊 رصد دیتاک از این قرارداد مهم جمهوری اسلامی ایران در شبکههای اجتماعی حکایت از چند رویکرد در قبال این موضوع است. اولا کنشگرانی که علیه قرارداد فعالیت کردند و هشتگهایی همچون #ترکمنچای_چینی، #فروش_ایران_ممنوع، #ایران_فروشی_نیست، #نه_به_قرارداد_۲۵ساله و #فروش_ایران را مورد استفاده قرار دادند تا سعی کنند آن را فاقد ارزش استراتژیک نشان دهند، دوما فعالانی که از این قرارداد استفاده سیاسی و تبلیغات انتخاباتی کرده و بهجای اشاره به امضای سند بین ایران و چین و آورده آن برای کشور، بر روی اسامی دو کاندیدای احتمالی مانور دادند و سوما افرادی که که موضوع را باعث رونق اقتصادی در صورت اجرای صحیح میدانستند.
🔹کاربران توییتر که کنش جدی خود را یک روز قبل از امضای قرارداد آغاز کرده بودند، با ۱۳۰.۲ هزار توییت، ۱۰۵.۵ هزار ریتوییت، ۴۵۰ هزار لایک و البته ۵۳۸۸ پست در ساعت موضوع را با هشتگهای #قرارداد_۲۵_ساله، #نه_به_جمهوری_اسلامی، #نه_به_قرارداد_۲۵ساله، #قرارداد_۲۵_ساله_با_چین، #No2ChinaIRAccord، #فروش_ایران_ممنوع و #ترکمنچای_چینی، در ۴۸ ساعت اخیر دنبال کردهاند.
🔹اما در تلگرام موضوع بیشتر جنبه اطلاعرسانی داشته و بر این اساس کاربران با ۷.۱هزار پست و ۲۵.۶ میلیون بازدید نسبت به امضای سند همکاری کنشگری داشتهاند. پربازدیدترین پست تلگرام با موضوع اطلاعرسانی پیش از امضای قرارداد با بیش از ۲۱۰ هزار بازدید و مربوط به کانال خبر فوری بوده است.
🔹در بستر خبر نیز مجموعا ۲.۷ هزار خبر توسط ۲۱۵ منبع خبری منتشر شده است.
🔹در کنار موج فضای مجازی، رصد شبکههای ماهوارهای با هشتگ ثابت #نه_به_جمهوری_اسلامی و با رویکرد عصبانیت پیگیری شده است و اکثر کانالها و صفحات آنها با بهکارگیری هشتگ #ترکمانچای_جدید و #استعمار_چین سعی در بازنمایی معکوس این قرارداد نزد افکار عمومی دارند. البته این گروه با رفتاری متناقض، هم سند را مهم و استعماری میدانند و هم معتقدند این سند فاقد ارزش او خاصیت استراتژیک است.
🔹این در حالی است که امضای اسناد بلندمدت سابقه جهانی دارد، مثلا سال ۲۰۱۴ روسیه سند ۴۰۰ میلیاردی برای همکاری با چین امضا و یک سال پیش نیز فاز اول خط لوله گازپروم به چین را افتتاح کرد. یا در سال ۲۰۱۹ اسکون موبیل آمریکا قرارداد ۲۰ ساله فروش گاز LNG را با چین امضا کرد. بر این اساس به نظر میرسد این میزان عصبانیت و شتابزدگی، ریشه در موفقیت ایران دربرداشتن #گام_عملی برای #کم_اثرسازی_تحریمها و رسیدن به روشهای جایگزین داشته باشد.
@asrehooshmandi
مسیحا نفسی می آید...
🌺 ولادت باسعادت منجی عالم، #حضرت_مهدی (عج) بر همه عاشقان و منتظرانش مبارک باشد.
روزی #تُ♥️خواهی آمد...
اللهم عجل لولیک فرج
@asrehooshmandi
36.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این گزارش را حتما ببینید...
مردم از سند همکاری ایران و چین چه می دانند؟
@asrehooshmandi
⭕️نگاهی به تکنیکهای رسانهای جریانات مختلف سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰
🔻«ترس» و «مظلومنمایی» دو تکنیک پرکاربرد در عرصۀ عملیات روانی هستند. روشهایی که به دفعات در سالهای اخیر توسط برخی جریانات سیاسی کشور برای همراه کردن مردم با آنها استفاده شده است. ارعاب مردم از سایهه جنگ، تحریم یا ... برخی از مواردی بوده که گروهی از جریانات سیاسی با تمسک به آنها، سبد رأی خود را گسترش دادهاند.
🔻دوگانه سازیهای مانند «گزینه ما و مردم» و «گزینه حاکمیت» غلط است.
🔻دوگانه «فیلترینگ فضای مجازی ـ آزادی بیقاعده فضای مجازی» رأی ساز است.
🔻یکی از تاکتیکهای پرکاربرد «شخص ستیزی» است. رسانهها در این روش فرد یا گروه را ذیل گفتمان یا برچسب خاصی قرار میدهند تا مخاطب از برنامه وی غافل شود. صفت ناپسندی را به فرد نسبت میدهند، سپس هر صحبتی که وی بکند، ناخودآگاه آن برچسب به ذهن مخاطب متبادر میشود.
🔻نکته حائز اهمیت این است که مخاطب هوشمند باید بداند و بپذیرد که ترند شدن یک هشتگ لزوما به معنای در اکثریت بودن محتوای آن نیست، چراکه رباتها، سازمانیها و کاربران تقلبی نیز امکان ترند کردن هشتگها را دارند. دلیل اهمیت هشتگها، میل افراد برای قرار گرفتن در اکثریت و گرفتار نشدن در مارپیچ سکوت است اگر فریب جنگ هشتگها را بخوریم امکان دارد که سالها درگیر تبعات آن در فضای حقیقی جامعه باشیم!
🔻روایتها تلاش میکنند تا افکار عمومی دچار واگیری هیجانی شوند. مخاطب هرگاه احساس کرد که در حال کنش هیجانی است، میبایست تأمل بیشتری در رفتار خود کند.
🔻عرصه انتخابات ایجاب میکند تا نامزدها با فریاد زدن و بلند صحبت کردن مخاطب را مجذوب صحبتهای خود کنند بنابراین آنها در حال انجام فعالیت معمول خود است، هرچند که این رویه صحیح نیست، اما در بستر تبلیغات سیاسی یا «پروپاگاندا» میگنجد، مردم باید تلاش کنند تا تشخیص دهند که آن فرد در حال طرح مساله اصلی کشور است یا برای جلب نظر آنها مسئله سازی نادرست میکند.
✅متن کامل گفت و گوی تفصیلی معصومه نصیری منتشره شده در سایت خبرگزاری میزان را در لینک زیر بخوانید:
mizanonline.com/002zEB
@asrehooshmandi
سواد رسانهای به افراد کمک خواهد کرد تا:
🔹پیام چگونه تولید معنا میکند.
🔹چه کسانی (سازمان یا رسانه ای) پیام را تولید کرده اند.
🔹تشخیص دهد رسانه از او چه میخواهد.
🔹فنون و ابزارهای اقناع را بداند.
🔹سوگیری ها، اطلاعات نادرست و دروغ ها را بشناسد.
🔹تولیدگر باشد و فعالانه کنشگری کند.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💠 #جعل_عمیق و کشمکش بین این #فناوری و تشخیصدهندههای آن
⚡ جعل عمیق یا #دیپ_فیک به زودی همانند #فتوشاپ به صورت گسترده مورد استفاده همگان قرار میگیرد و از آنجایی که هنوز روش مناسبی برای تشخیص این فناوری وجود ندارد، نگرانیها از در دسترس قرار گرفتن این تکنولوژی افزایش یافته است.
⚡ تشخیصدهندههای جعل عمیق با زیر و رو کردن تصویر و با پیدا کردن درههای وهمی و شناسایی کوچکترین اختلافها، به دنبال جزئیاتی هستند که با عکس جور در نمیآید.
📌 برای خواندن متن کامل مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:
🔗 yun.ir/833kr3
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ واکنش کاربران فضای مجازی به تخریب سعید محمد: «اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید»
🔹در فضای پروپاگاندا که اوج ظهور آن در انتخاباتهاست، جریانات سیاسی_ رسانهای سعی در کنشگری در راستای مهندسی نظر رایدهندگان به نفع کاندیدای خود دارند. طی روزهای اخیر یکی از همین جریانات اقدام به بازنشر مطلبی برعلیه جوانترین گزینه جدی انتخابات ۱۴۰۰ کرد. موضوعی که با واکنش منفی کاربران فضای مجازی همراه شد و مطالبهگری جهت شفافسازی یا عذرخواهی را پررنگ کرد.
📊رصد دیتاک در فضای مجازی نشان میدهد کاربران با استفاده از هشتگ #سعید_محمد و تولید بیش از ۴۰ هزار محتوا در دو روز گذشته به کنشگری درباره مصاحبه منتشر شده یکی از مسئولان سپاه در خبرگزاری فارس درباره این کاندیدای انتخابات پرداختهاند.
📊در فضای توییتر کاربران با ۲۹ هزار و ۷۰۰ توییت، ۲۳ هزار و ۳۰۰ ریتوییت، ۹۷ هزار و ۳۰۰ لایک و با تولید ۱۲۳۹ پست در ساعت نسبت به این موضوع کنشگری داشتهاند. هشتگهای #سعید_محمد، #سعید_محمد_تنها_نیست، #سردار_جوانی، #خبرگزاری_فارس و #محمد_تنها_نیست پرکاربردترین هشتگهای فضای توییتر بوده است.
🔹توییت «میتوانست بماند و هر هفته یک ابرپروژه افتتاح کند تا محبوبتر شود ولی میخواهد مردانه به میدان بیاید. با استعفای سعید محمد اونایی که میگفتن محمد از امکانات و ظرفیتهای قرارگاه خاتم برای انتخابات ۱۴۰۰ استفاده شخصی میکنه، الان دیگه چه بهونهای دارن» پربازنشرترین توییت و متن «هیچوقت طرفدار یا مخالف سعید محمد نبودم ولی اینکه تیتر بزنید سعید محمد بخاطر تخلف از فرماندهی قرارگاه خاتمالانبیا برکنار شد فقط تخلف اقتصادی رو به ذهن متبادر می کنه نه انتخاباتی. اگر دین ندارید آزاده باشید» پرلایکترین توییت بوده است.
📊کاربران تلگرام نیز با انتشار ۷٫۲ هزار پست، ۱۵ میلیون بازدید و ۳۰۰ پست در ساعت و هشتگهای #جوانی، #محمد، #سعید، #سپاه و #سردار نسبت به فضای تخریبی کنشگری داشتهاند. خبر فوری، آخرین خبر و بیبیسی منابع تلگرامی پرنفوذ در این زمینه بودهاند.
📊در بستر خبر ۲٫۱ هزار محتوا تولید شده است که ۹۲۶ خبر در پایگاههای خبری، ۲۱۴ خبر در روزنامهها و ۹۷۶ خبر در خبرگزاریها بوده است.
🔹آنچه با رصد واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به ذهن متبادر میشود، پسزدگی بداخلاقی و بیاخلاقیهای انتخاباتی در ۱۴۰۰ است. تحلیل محتوای پیامهای تولیدی حکایت از آن دارد که فعالان جدی فضای مجازی نسبت به لطمه به نام نهاد انقلابی سپاه به بهانه تسویهحسابهای جریانی و جناحی واکنش داشتهاند و نسبت به اعتبارزدایی از نهادها و رسانهها اقدام به تولید محتوا کردهاند. اوج این واکنشها، اشاره به سوءاستفاده رسانههای معاند از این جریانسازی بوده است که مصداق کمک به توپخانه دشمن علیه کشور دانسته شده است.
🔹مقام معظم رهبری بارها تاکید داشتهاند از رفتارهایی که منجر به دلسردی و ناامیدی اجتماعی شده و بر مشارکت مردم در انتخابات تاثیر سوء میگذارد، پرهیز شود و این را از اقدامات دشمن علیه کشور خواندند. امید است در ۱۴۰۰ بهجای تخریب، شاهد ارائه برنامه برای حل مسائل کشور باشیم.
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس رسانه
#دیتاپولیتیک
#دیتاریپورت
@asrehooshmandi
🔴 کلابهاوس؛ گفتگو، ارتباط، سیاست و حکمرانی فضای سایبر؟!
🔸#کوتهفکری است تصور کنیم حس شنوایی بتواند به مدد کلابهاوس بر میل فزاینده کاربران برای چشمرانی بیناییمحور استیلاء پیدا کند.
🔸ادعای ایجاد بستری برای «گفت» و «گو» از این هم #خاماندیشانهتر است.
🔸فضای نخبگانی کلابهاوس ابزاری برای تثبیت و تصریح مجدد #روابط_نابرابر و سلسلهمراتبی ارتباطی در رسانههای #پیشاعصررسانههای_اجتماعی است.
🔸کلابهاوس بازسازی رابطه یک «گوینده» بسیاربزرگ مبتنی بر منابع قدرت فناورانه و سیاسی و بیشمار «شنونده» همچون روزنامهنگاران و کنشگران اجتماعی-است.
🔸کلابهاوس هیچ نویدی برای شهروندان/کاربران عادی رسانههای اجتماعی ندارد.
حسین حسنی _ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
https://www.ricac.ac.ir/news/3505
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 استوری جدید سایت رهبر انقلاب درباره فضای مجازی
🔹 کنترل کردن فضای مجازی معنایش این نیست که ما ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم.
@asrehooshmandi
⭕️کلاب هاوس؛ پوسته تقویت مهارت گفتوگو اما میدان تاختوتاز سیاسی
🔻معصومه نصیری در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا درباره کلاب هاوس اظهار کرد: فضای کلاب هاوس مردمی نیست، اما فضایی است که #پیوست_رسانهای دارد؛ یعنی گفتوگوها در این فضا مطرح میشود، شکل میگیرد و در برخی از سایتها و رسانهها منعکس میشود. این فضا مبلغ فضای رسانهای است که در دل خود #تبعیض_رسانهای هم دارد و فضای برابر رسانهای برای همه کاربران نیست.
🔻برای عادیسازی این فضا اعلام کردند که کلابهاوس فضایی گفتوگو محور است و افراد میتوانند صحبتهای خود را در آن مطرح کنند. باید به این موضوع توجه کنیم که حضور در این فضا نیاز به گوشی برند خاصی دارد و باید فردی، دیگری را به آن دعوت کند. در عین حال مدیر اتاق گفتوگو میتواند از ابتدا تا انتها به فرد اجازه صحبتکردن ندهد، در پوسته و ظاهر و پشت لفظ مهیا کردن فضای گفتوگو، کلابهاوس در دل خود هیچکدام از این موارد را شامل نمیشود. #کلابهاوس_رسانه_مردم_نیست، بلکه رسانه قشری است که این ابزار را دارند که معمولا افراد فعال در توئیتر هستند که وارد کلاب هاوس شدند و فعالیت میکنند. از بدنه مردم در این فضا آوردهای وجود نخواهد داشت.
🔻فکر میکنم درباره گستره استفاده از آن #بزرگنمایی شده است تا به فراگیر شدندش کمک کند، اما از آنجایی که ابزارش -گوشی هوشمند اپل- نمیتواند در اختیار همه مردم قرار گیرد، این بزرگنمایی موفق نمیشود و فقط پژواک صدای گفتوگوها در کلابهاوس را در رسانهها میخوانیم؛ این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
✅متن کامل این گفت و گو را در لینک plus.irna.ir/news/84283224/ بخوانید.
@asrehooshmandi
⭕️چند راهکار برای جلوگیری از بازنشر اخبار جعلی
▫️فکر کنید
▫️منبع (اعتبار و اصالت) را بررسی کنید
▫️مراقب مطالبی که راست و دروغ را بهم آمیخته باشید
▫️احساساتی نشوید
▫️بدون بررسی، مطالب را به اشتراک نگذارید
💢در ایام انتخابات که سرعت و تعداد نشر اخبار جعلی و شایعات بیشتر میشود، در برابر مطالب منتشر شده در فضای هوشمندانه تر رفتار کنیم.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
#واژهها
🔸دووماسکرولینگ | Doomscrolling
▫️دووماسکرولینگ بالا و پائین کردن صفحات مجازی برای پیدا کردن اخبار ناخوشایند است
▫️دووماسکرولینگ؛ واژه جدید فرهنگ لغات آکسفورد در سال ٢٠٢٠ است
▫️دووماسکرولینگ؛ تغذیه از حجم عظیمی از اخبار منفی آنلاین است. متخصصان علوم روان اعلام کرده اند که این روند بر سلامت انسان تاثیر دارد.
مطلبی در این باره:
https://www.asriran.com/fa/news/777410
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ حادثه نطنز و مطالبه کاربران فضای مجازی برای پرهیز از اقدام منفعلانه ایران
✍🏻معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔹حادثه خرابکاری در بخشهایی از تاسیسات نطنز طی روزهای گذشته ضمن بازتابهای متعدد و گسترده در رسانههای جریان اصلی داخل و خارج، با موجی از واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی نیز همراه بوده است.
📊براساس رصد دیتاک، کاربران شبکههای اجتماعی با ۷۹,۱۵۸ هزار بار استفاده از هشتگ #نطنز نسبت به اقدام خرابکارانه در تاسیسات هستهای واکنش نشان دادهاند؛ این واکنشها بخشی با تاکید بر گزاره «اگر نزنیم میزنند» بوده است و برخی هدف را «بی اثرکردن مذاکرات در وین» عنوان کردهاند اما رویکرد غالب فعالان با سویه مطالبه جدی، ضرورت اقدام بازدارنده و درخور و بدون انفعال ایران با چنین اقداماتی بوده است.
📊 کاربران توییتر، از توییت علیاکبر رائفیپور که با اشاره به سخنان ظریف مبنی بر انتقام #نطنز را با پیشرفتهای هستهای میگیریم، نوشته است «ریشهایترین و قاطعترین انتقام به زبالهدان فرستادن لیبرالها در انتخابات پیش رو است. #دولت_جوان_انقلابی» با ۲۹۴۹ هزار ریتوییت و ۷۴۹۹ لایک بهعنوان پرریتوییتترین و پرلایکترین محتوا حمایت کردند.
همچنین کاربران در این بستر با ۱۴۹٫۳ هزار توییت، ۱۱۸٫۶ ریتوییت و ۹۵۵٫۱ هزار لایک و ۶۲۳۵ پست در ساعت اقدام به کنشگری درباره اتفاق نطنز کردهاند.
📊 اتفاقات اخیر نطنز در بستر خبر نیز با ۵٫۹ هزار محتوا بیشتر در قالب اطلاعرسانی واقعه، بازتاب و واکنشهای داخلی و خارجی و طرفین موضوع بوده است که پایگاههای خبری با ۲٫۴ هزار متن، خبرگزاریها با ۳٫۲ هزار محتوا و روزنامهها با ۳۴۷ خبر و تحلیل و ۲۴۷ پست در ساعت نسبت به این رخداد، اطلاعرسانی کردهاند.
📊این موضوع در بستر تلگرام نیز مانند بستر خبر، ضمن تاکید بر خبررسانی و بازتاب واکنشها، انفعال و عدم واکنش صحیح بعد از اقداماتی همچون ترور شهید فخریزاده و ... را علل باز تکرار چنین اقداماتی دانستهاند. کاربران و کانالهای تلگرامی با ۲٫۴ هزار پست و ۸۱٫۶ میلیون بازدید و ۸۵۱ پست در ساعت به کنشگری درباره اتفاقات نطنز پرداختند.
متن خبر «موساد در حادثه نطنز نقش داشت» منتشر شده در کانال خبر فوری با ۲۴۹٫۱ هزار بازدید، پرمخاطبترین مطلب بستر تلگرام بوده است.
🔹آنچه نباید از نظر دور داشت این است که تعلل در صیانت از مواضع و حوزههای استراتژیک و بنیادین هر کشور که اکثرا از مولفه های قدرت و اقتدار آن نیز قلمداد میشود، به هر علت و با هر توضیح و توجیهی عملی غیرمسئولانه و دور از منافع ملی محسوب میشود. شاید خوب بود روزی که قبل از ترور شهید فخریزاده تایمز اسرائیل نوشت: «بخش هستهای ایران هدف اصلی است و ایران پاسخی نخواهد داد!» را منتشر و اعلام کرد، مسئولان مربوطه دور از رویاپردازی و با اتکا بر فکتهای واقعی و تجربه زیستههای پیشین اقدام به ترسیم حوزه دیپلماسی و حدود آن میکردند تا امروز شاهد آن نباشیم که روزنامههای رژیم صهیونیستی با انتشار تصویر حاج قاسم، شهید فخریزاده و تاسیسات نطنز و کشیدن خط قرمز بر آنها، سرمست از عدم واکنشهای بهموقع ما باشند. هیچ کس به کسی که بر رویش اسلحه کشیده، لبخند نمی زند!
@asrehooshmandi
⭕️ بی بی سی فارسی از تحریف علیه مردم ایران تا حمایت رسانهای از گروه های تروریستی
🔹دادستان کل دانمارک امروز اعلام کرد که سه تن از اعضای گروهک تروریستی «الاهوازیه» با همکاری دستگاه اطلاعاتی عربستان در تأمین مالی و ترویج فعالیتهای تروریستی در ایران دست داشتهاند.
🔹 حالا BBC فارسی نخست خبر بالا را زد، بعد به سرعت سعودي و الاحواز را حذف كرد و خبر پايين را زد! تحريف روشن خبر و پنهان كردن حقيقت. تازه اين نمونه اي علني است...
این است شیوه رسانه های مدعی آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات. مخاطب تا جایی باید بداند که آنها تشخیص می دهند.
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️«با اتحاد پیروزیم» و نگاهی به کنش کاربران شبکههای اجتماعی
🔹«وحدت» بهعنوان کلیدواژه پرکاربرد این روزهای فعالان انقلابی شبکههای اجتماعی ذیل هشتگ #همه_یکی_هستیم، پیگیری شده است. نکتهای که نویدبخش اتخاذ استراتژی مبتنی بر خرد جمعی، ایستادگی بر مبنای مولفههای حول گزینه اصلح و منطبق با ویژگیهای رییس جمهور مطلوب است.
📊رصد دیتاک در شبکههای اجتماعی نشان میدهد کاربران حامی کاندیداهای مطرح در جریان انقلابی، با استفاده از هشتگهای #همه_یکی_هستیم، #وحدت_کبیر، #سعید_محمد، #رئیسی و #سعید_جلیلی کلان موضوع وحدت را مورد حمایت قرار دادهاند و آن را رمز موفقیت و غلبه گفتمان مطلوبیت و عبور از مشکلات کشور میدانند.
📊در بستر توییتر، کاربران تا صبح امروز با ۵۲٫۹ هزار توییت، ۴۳٫۶ هزار ریتوییت، ۱۴۲٫۹ هزار لایک و ۲۲۰۲ پست در ساعت موضوع وحدت را پیگیری کردهاند.
📊توییت «به کوری چشم لیبرالها همه یکی هستیم» با ۲۸۹۹ لایک و ۶۴۳ ریتوییت، پرلایک ترین و پربازنشرترین محتوای بستر توییتر بوده است.
🔹این موضوع و هشتگ در فضای تلگرام با یک میلیون بازدید مخاطبان همراه شده و در بستر خبر ۶۱۵ محتوا را به خود اختصاص داده است. پایگاههای خبری با ۲۴۹ مطلب، روزنامهها با ۱۱۱ محتوا و خبرگزاریها با ۲۵۵ متن، به این موضوع پرداخته و درباره آن کنشگری داشتهاند.
🔹آنچه بیش از همه منجر به خرسندی از پیگیری گفتمان وحدت شده، نگرانی جدی از بداخلاقیها و تخریبهای درون جریانی بوده است. گفتمان وحدت ضرورت رسیدن به گزینه مطلوب از نگاه مردم و کارآمدتر برای اداره کشور را پررنگ کرده و گوشزد میکند. گزینهای که میتواند فراتر از جریانات و روالهای متداول، منجر به نتیجه مطلوبتر برای کشور شود. وحدت حول محور گزینه اصلح با شاخصهای دقیق، میتواند منجر به پیروزی در عرصه ارائه راهکار و برنامه به مردم برای اداره کشور شود. وحدت و عدم تخریب، رمز توفیق خواهد بود.
✍🏻معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
@asrehooshmandi
⭕️جای خالی بخش «فکت چک» و ضرورت سواد رسانهای برای همه
◀️کلیپی ساختگی (مهندسی و کارگردانی شدهای) از سیلی خوردن یک روحانی در فضای مجازی پخش شده است که آن را به یک روحانی در بندر کیاشهر نسبت دادند که البته همزمانی وقوع آن با بیانیه پلیس درباره دستگیری فرد توهینکننده دیگری منجر به فریب خوردن رسانههای جریان اصلی و مخاطبان شده است.
🔻نکتهای خطاب به رسانهها:
پیش از این، به مخاطبان توصیه میکردیم اگر درباره صحت و سقم یک مطلب دچار تردید شدید، رسانههای رسمی را بررسی کنید. حال اگر رسانهها نیز دچار لغزش شوند تکلیف چیست؟ بحث راهاندازی «اتاقهای فکت چک» و راستی آزمایی محتواها در دنیایی که مرز بین شبکههای اجتماعی و رسانه اصلی در حال کمرنگ شدن است، امری ضروری است، همانطور که رسانههای مطرح دنیا در این زمینه اقدام کردند. از بین رفتن مرجعیت رسانهای با کنارهم قرار دادن موارد مشابه اینچنینی در کنار یکدیگر رخ میدهد.
🔻نکتهای خطاب به مخاطبان:
شما محتواهایی را باور کرده و بازنشر میکنید که مقوم نظرات قبلی شما باشد. اینجا امکان خطا در زیست مجازی بالاتر میرود. اگر احساسات شما برانگیخته شد، اندکی تأمل کنید. شایعات و فیک نیوزها با اتکا بر احساساتی شدن ما همچون ویروس همهجا را فرا میگیرند. زنجیره پخش ویروس نباشیم.
البته این مورد جزو مواردی بوده که اکثریت را به اشتباه انداخته است، اما محل خوبی است برای یادآوری و بازتکرار این نکته که «احساسانی شدن» و «زودباوری» پاشنه آشیل مردم، مسوولان و رسانهها در فضای مجازی است. همانطور که برای خرید یک کالا بارها و بارها بررسی میکنیم، درباره محتوا هم عجله نکرده و بارها و بارها بررسی کنیم.
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانهای
@asrehooshmandi
💢بررسی حکمرانی سایبری، شبکه ملی اطلاعات و چگونگی مدیریت فضای مجازی
🔻اگر مجری یک برنامه اپوزیسیون آن باشد، تکلیف چیست؟
🔻مدیریت فضای مجازی باید برعهده چه نهاد و دستگاهی باشد؟
👉https://b2n.ir/q19885
@asrehooshmandi
✅ بسیج دانشجویی دانشگاه صداوسیما با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس برگزار میکند:
▪️موضوع:
🔻بررسی آرایش رسانهای جریانات سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰🔺
🔹باحضور:
دکتر معصومه نصیری
مدرس،کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔹زمان : چهارشنبه یکم اردیبهشت
🔹ساعت: ۲۲:۳۰
▪️در اسکای روم به لینک زیر👇
🔗 b2n.ir/B_iribu
@asrehooshmndi