عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️نگاهی به واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به «کابینه» پیشنهادی
بیشترین نقد به وزرای کدام وزارتخانهها بوده است؟
✍️معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
▫️طی ساعتهای گذشته فهرست اسامی وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی با واکنشهای متفاوتی از سوی کاربران مواجه شده است. نقد به «ناهمگنی»، «طراز نبودن» و «عدم بهره گیری از بهترین ها» در بخشهایی از فهرست پیشنهادی بیشترین سویه نقد کاربران شبکه های اجتماعی را به خود اختصاص داده است.
▫️با نگاهی به بسترهای مختلف شبکههای اجتماعی میتوان دریافت کفه نقد و اعتراض سنگینتر از کفه تائید و موافقت بوده است.
📊رصد دیتاک در بستر توییتر نشان میدهد کاربران با ۶۵٫۱ هزار توییت، ۴۵٫۵ هزار ریتوییت، ۲۸۴٫۲ هزار لایک و با سرعت ۲۷۱۱ پست در ساعت به تولید محتوا درباره کابینه پیشنهادی پرداختهاند. توییت «دکتر بهرام عین اللهی متخصص چشم، بعنوان وزیر بهداشت به مجلس معرفی شده. ایشون سردسته همون ۲۵۰۰ پزشکی هست که به روحانی نامه نوشتن که اجازه واردات فایزر و مدرنا داده نشه. امروز مزدشون رو گرفتن. وزارت امثال او یعنی عزیزتان مرده، به درک که مرده» با ۱۱٫۱ هزار لایک و هزار ریتوییت پرتوجه ترین محتوای توییتر بوده است.
📉اما کاربران تلگرام ضمن بازنشر فهرست پیشنهادی، تحلیلهای در نقد کابینه را مورد توجه قرار دادهاند و نگاه طنز به برخی وزاری معرفی شده نیز غالب محتوای مورد توجه کاربران این بستر بوده است. ۳۱٫۳ هزار پست و ۹۶٫۹ میلیون بازدید و ۱۳۰۲ پست در ساعت نتیجه کنشگری کاربران تلگرام بوده است. پست کانال گیزمیز درباره اظهارات عزت الله ضرغامی که گفته بود «برخی دخترا پلنگ هستن و فقط باید واستی نگاهشون کنی» و اشاره به معرفی وی به عنوان وزیر میراث فرهنگی با ۲۶۲٫۶ هزار بازدید و باز نشر کلیپ اظهارات حجت الله عبدالملکی درباره کاهش قیمت دلار به پنج هزار تومان و تمسخر آن نیز با ۴.۳۵۳.۱۴۸ بازدید، ، بیشترین توجهات را به خود جلب کرده است.
📈کاربران اینستاگرام که این روزها بیشتر بر روی موضوع کرونا و نقد به روند واکسیناسیون متمرکز هستند نیز از کنار کابینه معرفی شده بیتفاوت عبور نکرده و با ۲٫۱ هزار پست، ۱٫۴ میلیون لایک و ۶۱٫۸ هزار کامنت به این موضوع واکنش نشان دادهاند. پست صفحه بی بی سی فارسی درباره معرفی کابینه با ۱۴۶۵۲۸۵ بازید پربازدیدترین محتوا و اظهارات وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی درباره سابقه و علت آشنایی او با حوزه مسکن با ۱۳۲٫۴۴۲ لایک، از سوی کاربران بیشترین توجه را به سمت خود جلب کرده است.
📝بستر خبر بیشتر به اعلام اسامی کابینه پیشنهادی و معرفی سوابق هر یک از افراد پرداخته است. تولید ۷.۷ هزار خبر نتیجه فعالیت بخشهای مختلفی خبری بوده است. که خبر خبرآنلاین مبنی بر حضور دو نماینده مجلس در کابینه پیشنهادی و خبر خبرگزاری تسنیم درباره معرفی علی اکبر محرابیان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
💢رصد شبکههای اجتماعی نشان میدهد کاربران بیشترین واکنشها را به وزرای پیشنهادی برای وزارتخانههای «آموزشوپرورش»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «نیرو»، «بهداشت و درمان» و «اقتصاد و امور دارایی» داشتهاند و اساسا معتقدند کابینه معرفی شده در برخی بخشها بهترینهای موجود نیستند و برخی کاربران نیز به نقش حیاتی مجلس در این رابطه اشاره داشتهاند.
💢آنچه مهم است اینکه، شرایط امروز کشور ایجاب میکند مدیرانی رأس امور قرار گیرند که دارای اشراف حداکثری بر حوزه مسئولیتی خود بوده و توانایی رفع موانع و اتخاذ تصمیمات مؤثر و راهگشا را داشته باشند. کابینه باید نماد خیرالموجودین باشد و شاکله آن روح امید را به جامعه تزریق کرده و نویدبخش روزهایی روشن و با مشکلات کمتر باشد. به امید تشکیل کابینهای «اثرگذار» و «کارآمد».
@asrehooshmandi
🔸نامیرایی دیجیتال
هر کسی که امروزه از دنیا میرود مجموعهای از #دادهها به جا میگذارد که نمیدانیم با آنها چه باید کرد. فراموشکردن در دنیای #دیجیتال، اگر ناممکن نباشد، بسیار سخت است. اگر کسی از زندگیمان بیرون برود، همچنان عکسها و نوشتهها و حرفهایش را در شبکههای اجتماعی میبینیم یا دادههایش را نگه میداریم. میراث دیجیتالِ آنهایی که از دنیا میروند نیز با ما میماند. پروفایلهای فیسبوک و توییترشان هست و سابقۀ چتها و پیامهایمان به آنها باقی است. حتی شاید گاهی برای آنها چیزی بنویسیم و گذشتهها را یاد کنیم. آیا دنیای دیجیتال به ما کمک خواهد کرد تا دردِ ازدستدادن را تسلی بدهیم؟ ادامۀ مطلب:
https://bit.ly/3CQGw8P
@asrehooshmandi
⭕️تیر خلاص جناب اخوان بر پیکر پیام رسان داخلی!
🔻در اقدامی عجیب تعدادی از دارندگان صفحه در اینستاگرام با ساخت صفحه ای به نام خودشان (برخی با عکس و برخی بدون عکس) در روبیکا مواجه شده اند، اتفاق نادری که بیشتر شبیه تلاش برای کارنامه سازی به نظر میرسد تا رفتاری مبتنی بر خرد مدیریت پلتفرم و رسانه.
🔻موج واکنش ها به این رفتار ناشیانه نیز سبب شده مسوولان روبیکا اعلام کنند اگر کسی اعتراض دارد با پشتیبانی تماس بگیرد تا صفحه را حذف کنیم!!
🔻اتفاق اخیر نشان داد که ضعف های شدید مدیریتی، یکی از دلایل مهم عدم توفیق #پیام_رسان_های_داخلی است. یک دور بدون درخواست و اجازه صفحه میسازیم، یک دور هم با درخواست افراد آنها را حذف میکنیم که اگر جانی هم برای پیکر بی جان پیام رسان داخلی مانده، گرفته شود و مخاطب عصبانی و دشمنی که در کمین نابودسازی پلتفرم داخلی و حمله به طرح صیانت است، بهانه کافی در دست داشته باشد.
🔻دستمریزاد به این همه هنر! جناب آقای اخوان مدیر محترم همراه اول و روبیکا، لطفا بدون فرافکنی، پاسخگوی اقدام ویرانگر و دشمن شاد کن خود باشید.
عمد داشتید یا نیاز به کارنامه سازی یا عدم فهم مدیریت پیام رسان؟
#رصد
@asrehooshmandi
📌چالش جدید رسانههای اجتماعی در افغانستان
🔹فیس بوک: حساب کاربری طالبان مسدود می شود
🔸#فیس_بوک اعلام کرد که از نزدیک وضعیت کشور افغانستان را زیر نظر دارد و در صورت شناسایی هر حساب مرتبط با سازمان های تحت تحریم این شرکت، اقدام به حذف حساب یا گروه کاربری خواهد کرد.
🌐 عصر ایران به نقل از رویترز
@asrehooshmandi
4_5827873379146795730.xlsx
684.5K
لیست داروخانههای منتخب عرضه کننده داروهای کرونا منتشر شد
با توجه به توزیع داروهای کرونا در داروخانههای منتخب، سازمان غذا و دارو به منظور سهولت در دسترسی بیماران مبتلا به کرونا و جلوگیری از ازدحام در داروخانههای دولتی لیست این داروخانهها را منتشر کرد.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 «وفای اباالفضل‹ع›»
🏴 صلیالله علیک یا ساقی العطاشا یا ابوالفضل
🎙 #عینصاد
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤السلام علیک یا اباعبدالله الحسین🖤
@asrehooshmandi
💢 حرکت امامحسین(ع)؛ رسانهای به عظمت تاریخ
💢عاشورا محصول انحراف، سکوت، فریب و تحریف...
✍معصومه نصیری_ مدرس و پژوهشگر سوادرسانهای
◾️در زمانه ای که کذب و نیرنگ فراگیر و چهره جهان اسلام را پوشانده بود حقانیت از میانه حج، راهی سرزمینی شد که بنا بود تاریخ ساز و تا قیام قیامت سرخی خونش ضامن برافراشته بودن بیرق حقطلبی در عالم باشد. اما این سوال همواره مطرح است که چطور مردمان آن زمانه توانایی تشخیص میان حق و باطل را نداشتند و چگونه برای اقدام علیه فرزند پیامبر(ص) متقاعد شده بودند؟ و اگر ما آن زمان میزیستیم در میان کدام سپاه بودیم؛ یزید یا حسین(ع)؟
◾️از این منظر باید نگاهی انداخت به شرایط حاکم بر افکار عمومی آن روزگار و شیوههای عملیات روانی و رسانهای سردمداران آن زمان و تکنیکهای اقناع مخاطبان جهت اقدام علیه فردی که حقانیتش از روز روشنتر بوده است.
◾️بیشک عملیات روانی از زمان خلقت انسان تا به امروز در شکلهای گوناگون رایج و در دوران مختلف همواره در راستای جهت دهی به افکار عمومی جهت نیل به نتیجهای خاص بهکار برده شده است. در عملیات روانی، جنگ، جنگ کلمات و شایعات در راستای تزلزل عقل و تغییر رفتار و اعمال است.
◾️در آن دوران حاکمان وقت سعی در القای دعو امام حسین(ع) برای خلافت و ریاست را داشتند و آنچه مورخان نگاشتهاند حاکی از برجسته سازی ادعای غلط و پنهان سازی واقعیت یعنی مخالفت امام(ع) با تحریفها و بدعتها در دین از سوی حاکمان آن روزگار است.
◾️قلب واقعیتها، برجستهسازی، دروغ و انگارهسازی های صورت گرفته همگی در وارونهسازی حق و باطل و جا به جایی حقیقت و دروغ نقش آفرینی کردند و اینگونه بود که در کنار بمباران خبری علیه امام حسین(ع)، وعدههای اعطای مقام و پاداش، بالابردن هزینههای حمایت از امام معصوم و... همگی سبب انحراف افکار عمومی از حق و حقیقت به ظلم و انحراف شد.
◾️دستگاه جور که تخصص ویژهای در وارونه نمایی و تغییرات جدی در حوزه دین رسول الله(ص) داشت، با استفاده از همین تکنیکهای عملیات روانی با برچسب زنی و خبیثانهترین روشها خود را نماینده دین معرفی کرده و امام (ع) را سدی در برابر اجرای دین حقیقی و دشمن با پیامبر(ص). این در حالی است که امام حسین (ع) بارها دغدغه خود را نه دستیابی به حکومت که مقابله با محو دین و ظهور بدعت عنوان کردند و بر احیای امر به معروف و نهی از منکر تاکید داشتند.
◾️در این میان اما سکوت خواص و بی تفاوتی آنها، به وقوع واقعه عاشورا کمک کرد. واقعه عاشورا را باید محصول #انحراف، #سکوت، #فریب و #تحریف دانست. عاشورا زاییده #جهل توام با خودکامکی و زیادهخواهی مردمی بود که در این نقطه مهم تاریخی درست نیندیشیدند و دقیق اقدام نکردند.
◾️در نهایت خون حسین، تفکر حسین و حقانیت حسین پیروز واقعی است. حقیقت از میان ظلمات سربرآورد و تا امروز روشنیراه جویندگان راه حق شده است. حرکت و رفتار امام حسین؛ رسانهای به بلندا و عظمت تاریخ است و عاشورا #عظیمترین_تولید_رسانهای تا ابد خواهد بود با تمام ویژگیهای پیام و پیامرسانی و تاثیرات بر مخاطب.
✅و در پایان اینکه:
نباید تصویر کنیم این فریبکاری مختص آن دوران بوده است. این رویه امروز در سیل خروشان پیامها و بازار داغ رسانههای نوین و شیوههای جدید عملیات روانی نیز وجود دارد. ما به این جمله باور داریم که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا. تشخیص مرز میان حق و باطل و ناخواسته در خدمت ظلم قرار نگرفتن و تلاش برای حق و عدالتطلبی آنچیزی است که امروز اگر میخواهیم در صف دشمنان دین قرار نگیریم، باید سرلوحه بینش و منش ما باشد. حسینی شدن فراتر از نظر، به عمل نیاز دارد.
#بازنشر_مجدد
@asrehooshmandi
💢نتیجه یک تحقیق: #رسانههای_اجتماعی افراد را تعلیم میدهند از نظر #اخلاقی عصبانی باشند
پژوهشگران #دانشگاه_ییل دریافتند اعضای گروههای سیاسی افراطی بیشتر از اعضای گروههای میانهرو عصبانیت خود را بروز میدهند.
پژوهشگران دانشگاه ییل دریافتهاند که تعداد بالای «#لایک» (پسندیدن) و «#بازنشر» پستها در رسانههای اجتماعی افراد را تشویق میکند از نظر اخلاقی عصبانی باشند.
ویلیام بردی، پژوهشگر پسادکترا دانشکده روانشناسی دانشگاه ییل که با مالی کراکت، استادیار روانشناسی، روی این پژوهش کار کرده است، گفت: «تشویقها در #رسانههای_اجتماعی باعث شده است لحن مکالمات سیاسی ما در فضای مجازی تغییر کند.»
پژوهشگران میزان عبارات غیراخلاقی هنگام عصبانیت کاربران #توییتر در بحث و جدلهایشان درباره زندگی واقعی را اندازه گرفتند و به این نتیجه رسیدند که الگوریتمها و شاخصهای مشارکت کاربران را تشویق میکند به این رفتار خود ادامه دهند که میتواند هم برای مقاصد مثبت و هم منفی استفاده شود.
آقای بردی گفت: «این اولین مدرک است که نشان میدهد برخی از افراد در طول زمان به دلیل تشویقهایی که از طراحی ابتدایی #رسانههای_اجتماعی دریافت میکنند، یاد میگیرند عصبانیت و خشم خود را بیشتر ابراز کنند.»
پژوهشگران ۱۲.۷ میلیون توییت از هفت هزار و ۳۳۱ کاربر را زیر نظر گرفتند و با استفاده از نرمافزار هوش مصنوعی بررسی کردند که آیا کاربران با گذر زمان عصبانیتر میشوند؟ آنها دریافتند کاربرانی که به علت اعلام نظر #عصبانیتآمیز خود واکنشی از دیگران دریافت میکردند، بیشتر احتمال داشت در پستهای بعدی خود عصبانیتر ظاهر شوند.
آنها همچنین دریافتند اعضای گروههای سیاسی افراطی بیش از اعضای گروههای میانهرو اظهار عصبانیت میکنند اما افراد متعلق به گروههای میانهرو بیشتر تحت تاثیر پاداش مشارکت در رسانههای اجتماعی قرار میگرفتند.
شارا
@asrehooshmandi
💢مرگ تدریجی با ویروسی کشنده تر از کرونا
ریه های جامعه را از منوکسید یأس، اخبار سیاه، منفی، جعلی و اطلاعات گمراه کننده پر نکنیم.
نیازمند اکسیژنی از اخبار و اطلاعات صحیح، راهکارمدار، امیدبخش و اعتماد آفرين هستیم.
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
هشتگ گفت وگو بررسی میکند:
«فضای مجازی و چالش های اجتماعی نوظهور»
یکشنبه ۳۱ مرداد ماه
ساعت ۱۱
@asrehooshmandi