🎯 چرا عرصۀ سیاستورزی پر از «تحقیر» شده است؟
🔴 بخش عمدهای از سیاست معاصر حول «تحقیر» شکل گرفته است. مردم بهشکل فزایندهای احساس میکنند اقدامات یا سخنان سیاستمداران آنها را تحقیر کرده است و در واکنش، گردِ کسانی جمع میشوند که هنرِ ویژۀ آنها تحقیرکردنِ شدیدتر کسانی که عامل تحقیر قلمداد میشوند. گاهی گفته میشود تحقیر یا ایجاد احساس شرم و سرافکندگی در کسی که به دیگران آسیب زده یا مرتکب اشتباهی شده، راه مناسبی برای جلوگیری از تکرار آن دست اشتباهات است و رفته رفته فضای اجتماع را بهتر میکند. اما واقعاً برندۀ مسابقۀ بیپایان تحقیر کیست؟
🔴 تحقیقات تجربی دربارۀ اثری که تحقیر بر افراد میگذارد، مکرراً نشان داده است که وقتی کسی تحقیر میشود، احتمال تغییر عقیده یا رویههایش کاهش میشود. به عبارت دیگر، راه قبلی خودش را مصرانهتر ادامه میدهد.
🔴 ژولیَن دئونا، فیلسوف دانشگاه ژنو و همکارانش، در تحقیقات خود راجع به احساس تحقیر و شرم، به این نتیجه رسیدند که تحقیرکردن فقط زمانی میتواند کارساز باشد که فرد محترمی کسی را که موقتاً از ارزشی مشترک فاصله گرفته با ملایمت سرزنش کند. مثلاً وقتی پدر و مادری مهربان بچهشان را کمی سرزنش میکنند، احتمال دارد که سرزنش آنها مؤثر باشد. در مقابل، میتوان گفت وقتی فرد تحقیرکننده فردی ریاکار، بینزاکت، تحقیرکننده به نظر برسد، هیچگاه حرفهایش بر طرف مقابل اثر نمیگذارد.
🔴 وقتی ارزشهای مشترک کم باشند، یا افراد اساساً اعتبارشان را از درون گروه خود بگیرند نیز تحقیرکردن بعید است باعث تغییر در رفتار شود. بلکه برعکس، به احتمال زیاد باعث عکسالعمل دفاعی میشود.
🔴 اگر تحقیر مؤثر نیست، پس چرا اینقدر رایج است؟ میراندا مندبیل، نویسندۀ کتاب تحقیر آمریکایی میگوید: اولین نتیجۀ روانشناختیِ مهم تحقیرکردن دیگران این است که حس خوبی به خودمان پیدا میکنیم، این هدف جنبۀ گروهی هم دارد: «هیچچیز مثل سرزنش دستهجمعی باعث ایجاد حس همبستگی نمیشود. درواقع امروزه تحقیرکردن بهنوعی کارکرد ابزارآلات شکنجه در قدیم را دارد». بنابراین کسانی که بیملاحظه مخالفشان را تحقیر میکنند، برخلاف ادعایشان، معمولاً نمیخواهند نظر آنها را تغییر دهند، بلکه صرفاً میخواهند نابودشان کنند.
🔴 درعینحال، تحقیرکردن نوعی «دستاویز» است. فرد با تحقیر دیگران مسیر توجهات را از خودش به سوی دیگران عوض میکند. سیاستمدارانی که میخواهند کسی به کارنامۀ بد خودشان توجه نکند غالباً این راهکار را به کار میگیرند.
🔴 فرقی نمیکند عضو کدام جناح سیاسی باشیم، اشتیاق به تحقیرکردن معمولاً حواس ما را از راههای عملی و واقعگرایانه برای ساختن جامعهای بهتر پرت میکند. بااینحال به نظر میرسد امروزه چنین کاری بخش جداییناپذیر سیاستِ مبتنی بر راهحلهای جادویی برای بحرانهای بسیار واقعی است. فردی یا گروهی که دست به تحقیر مخالفان میزند ممکن است حس خوبی به خودش پیدا کند، اما تحقیرکردن درنهایت باعث میشود هیچکس احساس خوبی نداشته باشد.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/e74331
@asrehooshmandi
💢دوئل شبکه و نگاه خطی در دور اول انتخابات!
✍دکتر معصومه نصیری ـ کارشناس رسانه و تحلیلگر دیتا
دور اول انتخابات ریاست جمهوری در حالی تمام و وارد دور دوم شدهایم که در یک برآیند کلی شاهد توفیق فرایند شبکهای (پایداری و اصلاحات) بر فرایند خطی برخی دیگر از کاندیداها بودیم. فرایندی که نشان میدهد مدلهای اثرگذاری بر افکار عمومی دستخوش تغییرات جدی شده است که در ادامه کوتاه به سه مورد آنها اشاره خواهد شد.
◀️غلبه شبکه بر خط!
شبکه انسانی و فضای مجازی بر نتیجه انتخابات تاثیر دوسویه و مستقیم داشتند. درباره درستی و غلطی آن بعد خواهیم گفت اما مساله اصلی این بود که بخش قابل توجهی از مردم که ساکنان شبکه اجتماعی هم هستند دیگر هیچ رویکرد خطی را نخواهند پذیرفت.
◀️بیتوجهی به حس کاربران در تحلیل نهایی دیتا توسط برخی کاندیداها
اثر القای اکثریت متاثر از مدلهای کنشگری مخاطبان و بخشهای رسانهای ستادها موضوعی مهم در امر سنجش وضعیت هر کاندیدا در شبکههای اجتماعی است. نکته انحرافی در این مقوله بیتوجهی به سویه منفی دیتاهای تولیدی حول هر کاندیداست. تاکید بر عدد بدون سنجش حس کاربران اساسا منجر به خطای راهبردی میشود.
◀️بیتوجهی به وفادارسازی مخاطب و هواداران
همه تلاش امروز در رسانهها و حتی میان سیاستمداران بحث «وفادارسازی مخاطبان» است. مخاطب وفادار خود به تنهایی یک ستاد انتخاباتی است. در تحلیل دور نخست انتخابات این مخاطبان یا هوادارن وفادار بودند که نتیجه را متمایز کردند که این در دور دوم هم بسیار حائزاهمیتتر هم خواهد بود.
@asrehooshmandi
📻ما را بشنوید...
واکاوی رفتار، جریان و اقدام رسانههای بیگانه؛
دشمن چرا از رسانه «محرم» هراس دارد؟
⬅️برنامه زنده امواج شبهه
⬅️یکشنبه ۲۴ تیر ماه ساعت ۱۶
⬅️شبکه رادیویی گفت و گو
@asrehooshmandi
53.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 ابعاد رسانهای حرکت امامحسین (ع) و واقعه عاشورا
🏴عاشورا محصول دوگونه مخاطب تحت تاثیر سیستم تبلیغاتی آن دوران است:
⬅️ آنکه تحت تاثیر این سیستم و پروپاگاندای آن دچار #انحراف_در_فهم_حقیقت شده و اساسا مسیر تشخیصش دچار اختلال شده است.
⬅️ دیگری آنهایی که حق را تشخیص میدادند اما #توان_رهاکردن_باطل و قرار گرفتن در مسیر حق را نداشتند.
🏴اساسا عاشورا محصول فرایند #تغییر_در_دی_ان_ای_شناختی مردم عصر خود توسط سیستم تبلیغاتی و رسانهای آن دوران بوده است.
@asrehooshmandi
🎯 چرا همهچیز در همهجای جهان شبیه هم شده است؟
— این روزها وقتی از داخل کافهای عکس میگیرید، نمیشود فهمید نیویورک است یا توکیو
📍حرف زدن از اینکه همۀ اینفلوئنسرهای اینستاگرامی مثل هماند، حالا دیگر چندان نکتۀ تازهای به شمار نمیرود. اما اگر آنچه در پلتفرمی مثل اینستاگرام رخ داده است، در واقع نشانهای باشد از نوعی «همسانسازی» بسیار عظیمتر که فراتر از مرزهای دیجیتال در حال رخدادن است، چه؟ کافی است نگاهی به دور و بر خودمان بیندازیم. به فضاهای شهری، فروشگاههای محلی، منوی رستورانها، یا هر چیز دیگری که بدونِ برنامهریزی یا اجبار، عین نمونههای دیگرش در همهجای دنیا شده است. چطور چنین اتفاقی افتاده است؟
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/a40414
@asrehooshmandi