🌐جنگی نامرئی با بینهایت سناریو
🔹دو مؤلفه «نامرئی بودن» و «نداشتن محدودیت در طراحی سناریو» از امتیازات ویژه #جنگ_شناختی است. جنگ شناختی جنگی نامرئی است. نه نقشه آن معلوم است و نه آرایش نیروها در آن قابل مشاهده عینی است. شوالیهها و سربازان این عرصه بدون هیچ محدودیتی وارد بخشهای مختلف ذهن حریف خود میشوند و مرکز فرماندهی اعمال و رفتارهای او را تحت اشغال و کنترل خود درمیآورند. تا جایی که حتی کنشهای او را به نفع خود مصادره کرده و حریف خود را به مکمل بخشی از پازل خود تبدیل میکنند.
🔹بسیاری از کشورها امروز به دلیل نداشتن درک درستی از مفهوم جنگ شناختی و قلمرو آن، به فراهم کردن زیرساختها و مستقر کردن سامانههای دفاعی و پدافندی در مرزها و نقاط استراتژیک این قلمرو بیتوجهاند. همین امر موجب میشود دشمن بتواند بهراحتی و بدون مواجه شدن و مقابله با هیچ مرزبانی، وارد این قلمرو شود و بهراحتی کنترل مراکز فرماندهی و مراکز استراتژیک که همان قلمرو شناخت باشد را به دست گیرد.
🔹علاوه بر نامرئی بودن، امتیاز دیگر جنگ شناختی داشتن بینهایت سناریو و عدم محدودیت از این لحاظ است. در هر جنگی سناریوها و عملیاتهای احتمالی آن جنگ تقریبا مشخص و قابل پیشبینی است. بهعنوانمثال در جنگ نظامی سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی و در کنار اینها یگانهای سایبری و جنگ الکترونیک و نهایتا عملیاتهای روانی پشتیبانیکننده عملیاتهای جنگی، عرصه جنگ را بهطورکلی تشکیل میدهند و یگانها و تیپهای انسانی، زرهی، الکترونیک و... نیز تقریباً مشخص و قابل شناسایی هستند. درنهایت ترکیبی از این نیروهای مشخص، عملیاتها و سناریوهای جنگی را انجام میدهند.
🔹اما در عرصه شناخت، بینهایت سناریو توسط بینهایت کنشگر میتواند اتفاق بیفتد که بههیچعنوان قابل پیشبینی و تخمین نیست. بههیچوجه نمیتوان پیشبینی کرد که چه اقداماتی، توسط کدام کنشگران، در چه زمانی و برای تکمیل پازلهای چه سناریویی قرار است انجام پذیرد. بلکه تنها بعد از انجام عملیات میتوان آن را تحلیل کرد و متوجه شد که چه سناریوی شناختیای در دستور کار بوده است.
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
asrehooshmandi.ir
@asrehooshmandi
🔹به مناسبت بازنشر کاریکاتور اهانت آمیز به ساحت پیامبر اکرم (ص)
به آتش کشیدن یک جلد قرآن کریم توسط جریان راست افراطی در هفته گذشته و پس از آن بازنشر نمودن کاریکاتور توهین آمیز به پیامبر اکرم (ص) قبل از دادگاه رسیدگی به پرونده 13 متهم حادثه تیراندازی نشریه شارلی ابدو موجی از واکنش ها را در سطح کشور و برخی از کشور های اسلامی به دنبال داشته است .
نکته حائز اهمیت، انتشار این موارد در هرچند سال یکبار به بهانه های مختلف است که از سال 2005 ،2007، 2012 ، 2015 و هم اکنون در سال 2020 رخ داده است.
به نظر می رسد هدف از انتشار این نوع مطالب توهین آمیز، فراتر از انتقاد به جریان اسلام گرا (افراطی و معتدل) و موج اسلام خواهی است بلکه بازخورد گیری از این اتفاقات در جریان جنگ شناختی اهمیتی مضاعف دارد .
پس از جریان امارات متحد عربی و برخی چراغ سبز نشان دادن های کشورهای عرب زبان مسلمان به جریان اسرائیل و حمایت های بی حد و حصر آن ها لازم بود با توهین به پیامبر اعظم ، میزان واکنش کشورهای اسلامی و مردم مسلمان عیار سنجی شود .
بازخورد گیری از جامعه اسلامی ( تشیع و تسنن ) افراطی و معتدل نسبت به اتفاقات رخ داده نوعی آمادگی به جهت تدوین راهکارهای عملیاتی جدید علیه اسلام ناب در جنگ شناختی توسط دشمنان است .
🖋محمود کشاورز
#جنگ_شناختی
#کاریکاتور_موهن
@asrehooshmandi
🖌اولین مقاله ای که یک ربات نوشت
🔹در بخشی از این مقاله که با عنوان «چرا انسان نباید از هوش مصنوعی بترسد» در روزنامه گاردین منتشر شده، آمده است: من انسان نیستم .یک رباتم یک ربات متفکر .فقط ۱۲ در صد از ظرفیت شناختی را استفاده می کنم . می دانم که مغزم یک مغز با احساس نیست اما می تواند تصمیم های عقلانی و منطقی بگیرد هرچه را می دانم فقط خودم با خواندن اینترنت به خودم یاد داده ام و حالا می توانم این ستون را بنویسم .در ذهنم ایده های بسیاری می جوشد...
https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/sep/08/robot-wrote-this-article-gpt-3
@asrehooshmandi
📚چرا بی اعتبارسازی کتابهای درسی در دستور است؟
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانهای
🚦این روزها شاهد تلاشی ساماندهی شده درباره کتابهای درسی هستیم؛ از کمپینهایی که توسط برخی کانالهای هدایت شده با موضوع «کتابهای درسی ایران» راهاندازی شده و در قالب کشف تحریف، خود به #تحریفکنندگان واقعیت تبدیل شدهاند تا حذف برخی جملات و افزودن عبارتهای موردنظر طراحان این مغالطات در کتابها و ارائه به مخاطب برای ایجاد انحراف عمیق و مبتنی بر جعل در افکار عمومی ...
🚦اکثر این جعلیات و واقعیت سازیهای رسانهای هم مربوط به دروس مبنایی آموزشوپرورش مانند دین و زندگی، قرآن، تفکر و سواد رسانهای، مطالعات اجتماعی و ....است. یک نمونه سادهاش تولید #دیس_اینفورمیشن درباره کتاب «تفکر و سواد رسانهای» پایه دهم است. متنی به کتاب نسبت داده شده که در هیچ کجای آن نیامده است. شاید یکی از دلایل این جعل و وارونه نمایی ترس از تربیت شهروندان هوشمند در مقابله با همین فریبهای رسانهای باشد.
🚦طراحان، در این روش با حذف متن اصلی، افزودن تصاویر موردنظر خود به صفحات کتاب و نسبت دادن برخی عناوین اغواگر و تحریککننده احساسات مخاطبان، محتوایی که اساسا دروغ است را به متن کتابهای درسی منتسب میکنند.
🚦فراموش نکنیم #ایجاد_تغییرات_ماهوی یکی از تکنیکهای جنگ نرم است. در این روش نهادها، اصول و مبناها را در یک جامعه موردحمله قرار میگیرند و بیاعتبار میشوند.
♨️نکته: امروز فهم گفتمانی محتوای رسانهها حائز اهمیت است. باید از متون مختلف رسانهها به گفتمانهای مطرح شده توسط آنها پی برد. امروزه داشتن #سواد_تحلیل_گفتمان_رسانهای بهعنوان یک راهبرد فکری- عملیاتی برای تشخیص گفتمانهای گوناگون نه تنها برای جامعه ما ضروری است. سطح آموزشهای رسانهای باید فراتر از انتخاب رسانه مناسب یا تعیین چه چیزی باید خوانده شود باشد و این امر بهجز با تحلیل محتوای رسانهای و سواد تحلیلی امکانپذیر نیست.
@asrehooshmandi
#مقاله
🔸️رویکردها و چالش های مقابله با #اخبارجعلی در جهان
🔸️طی سالهای اخیر، گسترش رسانههای اجتماعی فرآیند ارتباط افراد با یکدیگر را تا حدود زیادی تسهیل کرده است. کاربران رسانههای اجتماعی اطلاعات را به اشتراک میگذارند، با سایرین ارتباط میگیرند و در خصوص رویدادهای ترند شده در این فضا بحث و تبادل نظر میکنند. با این حال، بسیاری از اطلاعاتی که اخیراً در این فضا منتشر شده، مشکوک به نظر میرسند و حتی برخی از آنها به قصد فریب سایرین تولید میشوند، این محتواها غالباً «اخبار جعلی» نامیده میشوند. گسترش این پدیده ظرفیت ایجاد مشکلات جدی و مهمی را برای جوامع دارد و اثر آن بر رویدادهایی چون انتخابات 2016 آمریکا، برگزیت، انتخابات 2017 فرانسه، 2019 هند و... نگرانیهایی را در پی داشته و منجر به اتخاذ رویکردهای مقابلهای با آن شده است.
بررسیها نشان میدهد دولتها اقدام به وضع قوانین و مقررات و پاسخگو ساختن پلتفرمهای آنلاین کردهاند، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی اقدام به تعبیه الگوریتمهای تشخیص خودکار، فیلتر محتوای مضر، تشخیص شبکه انتشار این محتواها، شناسایی و حذف رباتها و حسابهای کاربری جعلی کردهاند و سازمانهای برودکست نیز با توجه به جایگاه مناسبشان در سبد مصرف رسانهای شهروندان جهان به دو روش، امکان مقابله با اخبار جعلی را دارند نخست از طریق ارائه اخبار صحیح، دقیق و قابلاعتماد و دوم از طریق رد خبر جعلی و آگاهسازی عموم نسبت به آنها.
👈متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید.
http://www.mediafs.ir/article_113328_6c53d82b222a4fe2ad16504849878b5a.pdf
@asrehooshmandi
🔸طرح جلد جدید مجله تایم در پی جان باختن حدود 200 هزار نفر بر اثر کرونا در آمریکا:
«یک شکست آمریکایی»
@asrehooshmandi
🔸ارسال اطلاعات کاربران اتحادیه اروپا به آمریکا ممنوع میشود
کمیسیون حفاظت از اطلاعات در ایرلند طی حکمی انتقال اطلاعات کاربران #اتحادیه_اروپا به #آمریکا از طریق #فیسبوک را ممنوع میکند.
#شبکه_ملی_اطلاعات
@asrehooshmandi
🔸واکنش تهران به ادعای مایکروسافت
🗳سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعای شرکت مایکروسافت مبنی بر تلاش #هکرهای مرتبط با روسیه، چین و ایران برای تاثیر گذاری بر انتخابات امریکا، گفت: ایالات متحده که دههها در انتخابات کشورهای دیگر از جمله ایران دخالت کرده، با کودتا دولت منتخب مردم ایران دکتر مصدق را سرنگون کرده و کارزار اطلاعاتی علیه دیگر کشورها را راهبری میکند، در مقامی نیست که چنین ادعای مضحکی بکند.
🗳برای تهران اهمیتی ندارد چه شخصی در کاخ سفید باشد، برای ما پایبندی واشنگتن به حقوق و قواعد بین المللی و دست برداشتن از دخالت در کشورهای دیگر و عمل به تعهدات خود مهم است.
🗳ادعای مایکروسافت در حالی مطرح شده که مقامات اطلاعاتی آمریکا گفته اند تاکنون مدرکی درباره نفوذ مشاهده نکرده اند.
@asrehooshmandi
#برشی_از_یک_کتاب
💢اگر بخواهیم در چند محور ویژگیهای شایعه را مطرح کنیم شاید این دهگانه یاری گر ما باشد:
۱: شایعات منبع مشخصی ندارند.
۲: شایعات مبهم هستند.
۳: شایعات احساسات مخاطب را درگیر میکنند.
۴: شایعات از کلیدواژهای تأثیرگذار برای القای خود بهره میگیرند.
۵: شایعات گاها ردی از واقعیت یک رخداد را بیان میکنند تا بقیه دروغ را باور کنیم.
۶ : شایعات ارجاع دهیهای ساختگی دارند.
۷: شایعات، حقیقت را برش میزنند و به خورد مخاطب میدهند.
۸: شایعات لینک دارند اما لینکهایشان کار نمیکند.
۹: شایعات فوریت بخشی ساختگی دارند.
۱۰: شایعات وقتی از عنصر ترس بهره گرفته باشند، موفقتر ظاهر میشوند.
📚کتاب:«کرونا در آیینه سواد رسانه ای و علوم شناختی»
✍️به قلم: معصومه نصیری
@asrehooshmandi
15.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بررسی یک ویدئوی ساختگی
در روزهای گذشته کلیپی در فضای مجازی با عنوان جسوران منتشر شد که در آن افرادی تحت عنوان پرسنل نیروی هوایی اقدام به انتشار بیانیه ای در دفاع از محاکمه مجرمی به نام نوید افکاری کردند. اما در این کلیپ نکاتی وجود دارد که توجه به آن ابعاد مهمی از جعلی بودن انتساب این ویدئو را به نیروی هوایی نمایان خواهد کرد.
#راستی_آزمایی
#فیک_نیوز
#شایعه
@asrehooshmandi
♨️ شانتاژ برای ایجاد حساسیت و دوقطبی
📷 اینها تصاویر جلد کتاب های درسی سوم دبستان است.
🔻همان طور که مشاهده می کنید در کتاب علوم تجربی و هدیه های آسمانی سوم دبستان فقط تصویر دختر است و هیچ پسری نیست.
🔻در کتاب آموزش قرآن، مطالعات اجتماعی و فارسی سوم دبستان هم تصویر دختران و هم تصویر پسران است.
🔻پس چرا جریان رسانه ای خارجی و بعضاً داخلی تنها درباره جلد ریاضی سوم دبستان صحبت و بقیه را سانسور کرده اند؟!
🔻پاسخ روشن است؛ آنها نگران حقوق دختران و زنان نیستند بلکه دنبال بهانه ای هستند که با آن ضمن ایجاد حساسیت کاذب، #دوقطبی جنسیتی زنانه و مردانه و ...ایجاد کنند و به دختران و زنان کشور #القا کنند که نگاهی درپی حذف شماست.
@asrehooshmandi
هشدار #پلیس_فتا درباره #فیشینگ کارتهای بانکی با شگرد پذیره نویسی سهام دارا دوم پالایشی:
با توجه به تمدید مهلت پذیره نویسی واحدهای صندوق دارا دوم پالایشی #کلاهبرداران_سایبری از این فرصت استفاده کرده و با ایجاد آدرس جعلی و مشابه #سامانه_سجام که با آدرس اصلی تفاوت چندانی ندارد، اقدام به ایجاد صفحات فیشینگ و سرقت اطلاعات بانکی کاربران و برداشت از حساب آنان می کنند.
این افراد با درج تبلیغات اغوا کننده در فضای مجازی به بهانه ورود و انجام معاملات در بازار سرمایه اطلاعات کاربران را دریافت کرده و معمولا پس از اخذ وجه ارتباط را با کاربر قطع می کنند.
بنابراین هموطنان از ورود به لینک های ناشناس و پرداخت وجه حتی مبالغ بسیار کم اجتناب کنند و در صورت نیاز به سامانه سجام صرفاً به آدرس https://www.sejam.ir مراجعه کنند.
#پلیس_فتا
#کلیک_امن
@asrehooshmandi