هدایت شده از تحلیلی-پژوهشی بشرا
⭕️ چگونه شستشوی مغزی می شویم؟
شستشوی مغزی یعنی تحت شرایط خاص، فرد ناخودآگاه وادار به تبعیت از اندیشه یا خواستههای افراد دیگر می شود و تغییرات عمدهای در باورها و رفتارهای او به وجود می آید.
فرآیند شستشوی مغزی:
❗️تکرار خستگی ناپذیر
❗️ترس آفرینی از دیگران
❗️تعمیق بخشی هیجانی
❗️قدرت انتخاب توهمی
❗️ایزوله سازی و قطع ارتباط
چه می توان کرد؟
1️⃣شما باید منابع مختلف داشته باشد. چند روزنامه، چند سایت، چند حزب، چند کانال با دیدگاه های متفاوت داشته باشند.
2️⃣در شبکه ارتباطی متنوع حضور داشته باشید. ارتباط محدود در یک فضای بسته شما را به بن بست ذهنی و استبداد فکری می کشاند. گروه های فکری، اقوام متفاوت، تیم های کاری مختلف، پروژه های متنوع باعث می شود اتاق ذهن شما پنجره های متفاوتی داشته باشد. وگرنه اگر اتاق شما فقط یک پنجره و زاویه داشته باشد تصاویر شما تکراری خواهند شد.
3️⃣هر چیزی که به شدت تکرار می شود اما دلیلی برای آن ذکر نمی شود را بگذارید در لیست سیاه. و آن را با ایده های متضاد و متفاوتش بررسی کنید و آن را که بر اساس شواهد و دلایل، عقلانی تر و موجه تر بود تا اطلاع ثانوی بپذیرید.
@boshra_net
سلیمانی منا اهل العراق «سلیمانی از ما مردم عراق است» در توئیتر عراق ترند شد.
#قهرمان_واقعی
@asrehooshmandi
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️چگونه هکرها رو دست به سر کنیم؟
👈 ٩ نکته امنیتی درباره اطلاعاتتان که باید بدانید.
باشگاه سواد رسانهای
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
⭕️چگونه هکرها رو دست به سر کنیم؟ 👈 ٩ نکته امنیتی درباره اطلاعاتتان که باید بدانید. باشگاه سواد رسا
📲 ۱۰روش برای اینکه جلوتر از فریبکاران اینترنتی قدم برداریم
1️⃣روی هر لینکی کلیک نکنید: پیامک تسهیلات بانکی، وام مسکن، بسته رایگان اینترنت و…روش خوبی برای فریب است؛ بی جهت کلیک نکنید.
2️⃣توجه به سایت شاپرک: دامنه سایت باید حتما به نام shaparak.ir ثبت شده باشد. فریبکاران برای گیج کردن افراد از اسامی مانند shaaparak.ir یا shaparack.ir یا اشکال دیگری در آدرس سایت استفاده میکنند که همه آنها جعلی هستند.
3️⃣عبارت https: در صورتی که به درگاه بانکی هدایت شدید، قبل از اینکه شماره کارتتان را وارد کنید در قسمت آدرسبار از اعتبار دستگاه مطمئن شوید. یک درگاه مطمئن باید دارای عبارت https باشد. نبودن حرف s میتواند ما را به بد دردسری بیاندازد.
4️⃣نمایش قفل: در کنار https در قسمت آدرسبار باید یک قفل سبز رنگ وجود داشته باشد که علامت تایید کننده سرویسدهنده است.
5️⃣به استوریهای سلبریتیها شک کنید: عاقبت برخی از تبلیغات سلبریتیها و میکروسلبریتیها معمولا به صفحات تقلبی بانکی میرسد. این استوریها معمولا با ویدیوهایی مثل «تخفیفهای باورنکردنی و قیمتهای غیرقابل باور» فقط برای فریب دادن افراد طراحی شدهاند.
6️⃣توجه به کد امنیتی: معمولا در صفحات فیشینگ این کد امنیتی یک عکس ثابت است که با رفرش کردن صفحه تغییری نمیکند.
7️⃣یک بار اطلاعات غلط وارد کنید: یکی از اطلاعات کارت بانکیتان را اشتباه وارد کنید. اگر پیغام خطایی در صفحه کامپیوتر دریافت کردید یعنی به احتمال زیاد این صفحه جعلی نیست.
8️⃣چک کردن دامنه سایت: در سایت enamad.ir با کلیک و سرچ کردن صفحه بانکی که در آن قرار داریم به ما اعلام میشود که در حال استفاده از سایت جعلی هستیم یا نه.
9️⃣افزونه ضد فیشینگ: یک افزونه یا اکستنشن ضد فیشینگ در سیستم خود نصب کنید که با وارد شدن در سایت مورد نظر به شما اعلام کند این صفحه از امنیت کافی برخوردار است یا نه.
🔟یک کارت بانکی برای خرید آنلاین داشته باشید: یک کارت خالی صرفا برای خرید کردن داشته باشید تا هنگام خرید به اندازه نیازتان ابتدا پول را به آن منتقل کنید.
✅ #عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
🔶 واقعیت های بازی های دیجیتال در ایران و جهان
🔷 بر اساس تخمین Statista، در سال 2020 درآمدهای حاصل از بازی های ویدئویی در جهان به 92.6 میلیارد دلار می رسد. از این رقم، 55 میلیارد دلار سهم بازی های موبایلی است.
🔷 آمارِ نیوزو (newzoo) در سال 2020 نشان می دهد، 2.7 میلیارد بازیکن (گیمر) در سراسر جهان وجود دارد (افرادی که با پلتفرم های موبایل یا تبلت، کامپیوتر، لپ تاپ و کنسول بازی می کنند).
🔷 پیمایش ملی بنیاد ملی بازی های رایانه با اندازه نمونه 9200 نفر (شهری و روستایی) در سال 1398نشان می دهد، 32 میلیون بازیکن یا گیمر در ایران وجود دارد که با موبایل، تبلت، کامپیوتر شخصی، لپ تاپ و یا کنسول بازی می کنند. بازیکن فردی است که حداقل یک ساعت در هفته با یکی از سه پلتفرم اصلی بازیهای دیجیتال شامل موبایل، رایانه و کنسول بازی میکند.
🔷 بر اساس نتایج پیمایش بنیاد ملی بازی های رایانه ای، مجموع هزینه کرد بازیکنان ایرانی برای سخت افزار و نرم افزار بازی های دیجیتال در سال 1398، تقریباً 4300 میلیارد تومان برآورد شده است.
@asrehooshmandi
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چند راهکار برای اینکه فرزندانمان به سمت سایتهای شرطبندی نروند
🔸خانوادههای این افراد ممکن است والدینی باشند که به دلیل گرفتاری و عدم تطبیق دخل و خرج بیشتر فعالیت دارند و نمیتوانند نظارتی بر عملکرد فرزندانشان داشته باشند.
🔹دسته دیگر خانوادههایی هستند که حضور فیزیکی دارند اما در نظام تربیتی با فرزندان ارتباط خوبی ندارند.
🔸خانوادههای دسته آخر افرادی هستند که هم حضور دارند هم نظارت اما با فرزندان در تضاد هستند.
🔹روانشناسی میگوید: نصیحتهای تکراری نکنید، تذکر مداوم ندهید، سرزنش نکنید، مقایسه کردن و منت گذاشتن هم ممنوع است!
🗣 فرزندان را در فضای مجازی رها نکنیم
گفت و گوی خبر فوری با منصوری ـ روانشناس
@asrehooshmandi
🎯نفوذ رسانههای جمعی در مردم چگونه انجام میشود؟
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانهای
▫️امروز عرصه، عرصه تنازع برای بقا از طریق نفوذ هر چه بیشتر در افکار عمومی است. در این میان صاحبان و مدیران کلان رسانههای جهان بهخوبی دریافتند برای تاثیرگذاری عمیقتر و ماندگارتر بر افکار عمومی باید آنها را در «خواب عدم هوشیاری» نگه دارند؛ یعنی چه؟ یعنی نباید هوشیاری مخاطب را تحریک کنند البته این موضوع در پوستهی ظاهری تلاش برای آگاهسازی انجام میشود.
▫️ملوین دفلورکه سالها درباره ارتباطات جمعی و شناخت آن فعالیت کرده است، معتقد است: تأثیرات و نفوذ رسانههای جمعی بر مردم را در سه سطح #شناختی، #عاطفی و #رفتاری باید طبقهبندی کرد. او بر این باور است که در جنگ رسانهای، دو بُعد بینش و گرایش مورد هدف قرار میگیرد اما درنهایت به کنش و رفتار مخاطب ختم میشود.
▫️با این تعریف باید گفت «ایجاد ابهام در مخاطب»، «برخورد اطلاعات متناقض»، «برجستهسازی اخبار»، «شکلدهی به نگرشها» و ... تاثیرات بینشی یا شناختی هستند. «ایجاد انفعال در افراد»، «افزایش نفوذپذیری»، «افزایش حس نگرانی»، «افزایش عدم امنیت اجتماعی» و... از تاثیرات گرایشی بوده و «ایجاد نگرشهای جدید»، «مبهم جلوه دادن شرایط»، «منفعل ساختن مخاطب» و... نیز از تاثیرات کنشی یا رفتاری قلمداد میشوند.
▫️امروز رسانهها با بزرگنمایی، کوچکسازی، تکرار و تعمیم و... هم به مخاطبان میگویند چگونه فکر کنند و هم میگویند به چه چیزی با چه عمقی و از چه زاویهای فکر کنند. رسانه این توان را دارد که ذهن شما را به دورترین نقطه از واقعیت برده یا یک فریب را پیش چشم واقعی جلوه دهد و شما توان انکار آن را نداشته باشید.
▫️از سوی دیگر امروز این جمله را نباید فراموش کرد که مخاطبان دیگر سرکوب نمیشوند بلکه سرگرم میشوند. پس سرگرمی یکی دیگر از روشهای رسانهها برای نفوذ در افکار عمومی برای انتقال معناست که با تصویرسازی رخ میدهد. تصاویر از آن جهت مهم هستند که مردم آنچه میبینند را باور میکنند پس تصاویر دستکاری شده یا صحنهسازی شده یا دارای جهت مشخص بر فکر مردم اثرمیگذارد.
▫️امروز نزاع میان رسانهها بر سر مهندسی توجه، تصاحب افکار و جهتدهی به ترجیحات و سلایق مردم جوامع برای تربیت شهروندانی یکدست و بیدردسر است. شهروندانی که رسانه و کارکرد آن را میشناسند و در عین حال دانش و مهارت مواجه با آن را (#سواد_رسانهای) کسب کردهاند، پیروزان واقعی این عرصه هستند. آنها فراگرفتهاند رسانه را مدیریت کنند و نه رسانه آنها را.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
#فالوور (دنبال کننده) شما، همیشه طرفدار شما نیست!
▫️شاید بد نباشد نگاهی داشته باشیم به چند دسته از #فالوورها (دنبال کننده ها) در فضای مجازی که گاهی خیلی جدی بر روی آنها حساب باز میکنیم:
✔️هواداران: این دسته واقعا سمپات کسی هستند که او را در فضای مجازی دنبال میکنند. آنها دوست دارند ببینند چگونه زندگی میکنید تا مثل شما باشند.
✔️کنجکاوها: این دسته تنها برای کنجکاوی عضو صفحات میشوند. آنها تنها هزینهای که میدهند زدن یک کلیک است. آنها فقط دوست دارند بدانند شما چه کار میکنید. این دسته بیشتر دوست دارند سرگرم شوند.
✔️دشمنان: این دسته تنها به دنبال گرفتن سوتی هستند. پستی، استوری، کلمه اشتباهی و ...
✔️فیکها: این دسته خریدنی هستند. پول میدهید یک سری آدم مثل مترسک میایستند میان فالوورهای شما تا تعداد آنها بیشتر شوند. آنها نه در عروسی دست میزنند و نه در عزا گریه میکنند.
▫️این اعداد را زیاد جدی نگیرید.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
#جنگ_شناختی
⛔️ برای خبر فوت ۱۸۷ نفر و ابتلای ۶ هزار نفر در ایران عکس هولناک قبرستان و قبرهای خالی رو گذاشته.
🔹برای خبر فوت ۴۸۹ نفر و ۲۸ هزار ابتلا، عکسی که میبینید!
🔸در ایران «مرگ» است، در انگلیس «جانباخته»؟
واژه ها و تصاویر انتخابی در جنگ شناختی و #عملیات_روانی، کارکرد بزرگنمایی و تشویش یا کوچک نمایی و تسکین را انجام می دهند.
رسانه بیطرف و حرفهای!
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻چطور کارکرد فضای مجازی شبیه مشروب و سیگار و قمار میشود؟
آیا فرزندانمان را در چنین فضایی تنها میگذاریم؟ در شبکههای اجتماعی چطور؟!
پویش سواد رسانهای
@asrehooshmandi