⭕️ «عِباداً لَنا»، مومنان شیعی
✍️ مصطفی امیری
▪️آیات ابتدایی سوره اسراء، عقوبت و مجازات یهود مفسدِ بنیاسرائیلِ ساکن فلسطین را «وعده قطعی خداوند» معرفی میکند که توسط «عباداً لنا» انجام خواهد شد:
▪️فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولاً (سوره اسراء، آیه۴).
▪️در احادیث شیعی، همچون کتاب معتبر الکافی، هویت و مصداق «عباداً لنا»، مؤمنان و شیعیان و یاوران حضرت قائم، قبل ظهور، معرفی شده است:
▪️فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ...قَوْمٌ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ قَبْلَ خُرُوجِ الْقَائِمِ فَلَايَدَعُونَ وَتْراً لآِلِ مُحَمَّدٍ إِلَّا قَتَلُوه.
▪️کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۰۶. ابنقولویه، کامل الزیارات، ص۶۳.
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
⭕️ «أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ» در توصیف «مجازاتگران» یهود بنیاسرائیل
✍️ مصطفی امیری
▪️یکی دیگر از ویژگیهای عبادا لنا، در سوره اسراء، «أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ» است یعنی صاحبان سختی شدید، صاحبان قدرت ویژه.
▪️توصيف قدرت و اوج سرسختى و شدت آنان در مبارزه با دشمن است.
▪️و نیز میتواند، مقصود، دستيابى آنها به «سلاحهاى ویژه» باشد. همانگونه در روايتى از امام على، «بَأْسٌ شَدِيدٌ» به «سلاح»، تاویل و تفسير شده است (حویزی، تفسیر نور الثقلین، ج۵، ص۲۵۰).
▪️بنابراین، «أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ» در قرآن، در توصیف «عبادا لنا» در سوره اسراء، بیانگر این است که مومنانی که یهودیان را مجازات میکنند، قدرتمند و از لحاظ نظامی دارای امکانات ویژهای هستند.
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
⭕️ «فَجاسُوا خِلالَ الدِّيار»: جنگ با با «یهود» در «سرزمین فلسطین»
✍️ مصطفی امیری
▪️یکی دیگر از ویژگیهای عبادا لنا، در سوره اسراء، «فَجاسُوا خِلالَ الدِّيار» است[1]، یعنی برای مجازات یهود فاسد، خانهها را جستجو خواهند کرد.
▪️تعبیر «فَجاسُوا»، بیانگر این است حضور و ورود به فلسطین از سوی «عبادا لنا»، به درازا نمیکشد و استقرار طویلمدت، نخواهند داشت[2].
▪️بیان گردید «عبادا لنا»، مومنان هستند؛ البته آن دسته از اهلسنت که آرمان آزادی فلسطین دارند و تحت سرپرستی و مدیریت «عبادا لنا»، قرار دارند؛ نیز ذیل محور شیعی تعریف خواهند شد. مشروط بر اینکه شیعیان واقعی «عبادا لنا»، برای جنگ با اسرائیل، همراه با این مجاهدان مسلمان برای آزادی فلسطین، ورود کنند.
▪️در احادیث نیز به این موضوع، تصریح شده است که جریانی از امت اسلامی در فلسطین، بر موضع حق، پافشاری میکنند و شماتت و سرزنش هیچکسی را بر عقیده خویش، قبول نمیکنند:
▪️«لا تزال عصابة من امّتی يقاتلون على أبواب دمشق و ما حوله، و على أبواب بيت المقدس و ما حوله، لا يضرّهم خذلان من خذلهم، ظاهرين على الحقّ إلى أن تقوم السّاعة»[3]
▪️از اینرو، مسلّح شدن مجاهدان مسلمانِ ساکن فلسطین و نفوذ آنان به مناطق یهودی نشین، ذیل قوّت و مدیریت محور شیعی «عبادا لنا»، نیز یکی دیگر از مصادیق این عبارت قرآنی گشتن خانه به خانه یهودیان برای مجازات خواهد بود.
▪️اما هرچند مجاهدان اسلامی، وارد فلسطین و شهرهای اشغال شده توسط یهود بنیاسرائیل، میشوند اما با توجه به جوهره معنایی «الکَرّة» در آیات بعدی سوره اسراء، که به معنای برانگیختن و بازسازی بعد از فروپاشی است[4]؛ طبرسی، «کَرة» را در این آیه به دولت، چیرگی و مُلک و حکومت معنا کرده است[5]
▪️گویای این واقعیت است که در مجازات اول یهود، رژیم اسرائیل تا مرز فروپاشی پیش میرود اما چیرگی و مُلک یهود صهیونیسم، مجددا احیاء و بازسازی میشود[6] به این معنا که دولت و اقتدار یهود میرود و برمیگردد.
✅ پینوشت:
1. سوره اسراء، آیه۵.
2. التعبیر بالجوس لربما یشیر إلی عدم المکث طویلاً فیها؛ لأن الجوس هو الوطء مع الاستقصاء، وربما یکون هو الوطء الخفیف، وهو وطء خلال الدیار أو فیما بینها من دون ثبات وتحکم فیها نفسها أو لعله إشارة إلی الدخول السری للمجاهدین (مرتضی عاملی، الصحیح من سیرة النبی الأعظم، ج۳، ص۱۴۱).
3. کورانی، معجم الأحادیث الإمام المهدی، ج۱، ص۴۹۹.
4. ابنمنظور، لسان العرب، ج۵، ص۱۳۵-۱۳۶.
5. طبرسی، تفسیر مجمع البیان، ج۶، ص۶۱۴-۶۱۵.
6. جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج۴۸، ص۱۷۴.
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
⭕️ «وَعْداً مَفْعُولاً»: وعده «قطعی» قرآن برای مجازات «یهود فاسد»
✍️ مصطفی امیری
▪️یکی دیگر از ویژگیهای عقوبت یهود، در سوره اسراء، عبارت «وَعْداً مَفْعُولاً» است.
▪️و بیانگر تاکید بر «حتمی» بودن وعده الهی مبنی بر «مجازات اسرائیل» به خاطر فساد، طغیان و سرکشی این قوم است.
▪️و همانگونه که از «مستقبل قطعیالوقوع» در قرآن به «فعل ماضی» یاد شده است و حکایت از حتمی بودن آن رخداد دارد، از جهت اسمی نیز از «مستقبل محققالوقوع» به «مفعول» یاد میشود که حکایت از قطعی بودن آن رخداد دارد: «وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولاً» یعنی سیفعل قطعا.
▪️جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج۴۸، ص۱۸۳.
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
هدایت شده از عصر ظهور | ASRZOHUR
▪️آیتالله خامنه ای: اسرائیل از غیظ نرسیدن به «نیل تا فرات» خواهد مُرد.
▪️جمله طلایی، تک عبارت، مُستند قرآنی، بشارتی دیگر.
🆔 @ASRZOHUR110
هدایت شده از عصر ظهور | ASRZOHUR
⭕️ «ترتیب» حوادث تا ظهور
✍️ مصطفی امیری
1.خسف جابیه
2.مارقة من ناحیة الترک
3. هرج الروم
4.حمله اخوان الترک
5.#مارقة_الروم در فلسطین
6.سفیانی
7.پانزده ماه بعد، ظهور
🆔 @ASRZOHUR110
▪️زمان «دقیق» جنگ فراگیر مقاومت شیعی «ایران، حزبالله لبنان» با «اسرائیل و مارقة الروم»:
▪️بعد #هرج_الروم و قبل از #سفیانی
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ «عِباداً لَنا»: بُخت النصر یا مومنان زمینه ساز؟
✍️ مصطفی امیری
▪️آیات ابتدایی سوره اسراء، عقوبت و مجازات یهود مفسدِ بنیاسرائیلِ ساکن فلسطین را «وعده قطعی خداوند» معرفی میکند که توسط «عباداً لنا» انجام خواهد شد:
▪️وَ قَضَيْنا إِلى بَني إِسْرائيلَ فِي الْكِتابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبيراً فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولاً.
▪️فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوؤُا وُجُوهَكُمْ وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ لِيُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبيراً[1]
▪️هنگامىكه نخستين وعده فرا رسد، گروهى از بندگان پيكارجوىِ خود را بر ضدّ شما بر مىانگيزيم تا شما را سخت درهم كوبند حتّى براى بهدست آوردن مجرمان، درون خانهها را جستجو كنند و اين وعدهایست قطعى.
▪️هنگامى كه وعدهی پایانی، فرا رسد، آنچنان بر شما سخت خواهد گرفت كه آثار غم و اندوه در چهرهی شما ظاهر مىشود و آنها داخل مسجد مىشوند همانگونه كه بار اوّل وارد شدند و آنچه را زير سلطهی خود مىگيرند، درهم كوبيده و نابود مىكنند.
▪️در لسان قرآن، بین «عبادنا» و «عباداً لنا»، فرق اساسی وجود دارد.
▪️توضیح اینکه: «عبادنا» و مشابه آن (عباده، عبادی) ترکیب اضافی و بین مؤمن و کافر، مشترک است و در آیات قرآن برای هر دو گروه، استعمال شده است.
▪️اما «عباداً لنا» و مشابه آن (عباداً لی، عبداً لله)، ترکیب وصفی و مختص مؤمنان است[2]
▪️و با تأکید بر اصل نظریه «عدم ترادف» در قرآن[3]، نمیتوان «عبادنا» را به جای «عباداً لنا» استعمال کرد[4]
▪️بنابراین، «عباداً لنا» نمیتواند وصف برای کافران همچون بُختالنصر باشد که در برههای از تاریخ، یهودیان را سرکوب کرده است. زیرا در احادیث معصومین و کتب شیعی نیز چنین مطلبی وجود ندارد، بلکه در کتب اهلسنت ذیل آیات سوره اسراء، بُختالنصر را مصداق مجازاتکنندگان یهود، معرفی کردهاند:
▪️إِنَّ بَنِي إِسْرَائِيلَ لَمَّا اعْتَدَوْا فِي السَّبْتِ وَ عَلَوْا وَ قَتَلُوا الأَنْبِيَاءَ بَعَثَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مَلِكَ فَارِسَ بُخْتَنَصَّر[5]
▪️اما در احادیث شیعی، همچون کتاب معتبر الکافی، هویت و مصداق «عباداً لنا»، مؤمنان و شیعیان و یاوران حضرت قائم، معرفی شده است:
▪️فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ...قَوْمٌ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ قَبْلَ خُرُوجِ الْقَائِمِ فَلَايَدَعُونَ وَتْراً لآِلِ مُحَمَّدٍ إِلَّا قَتَلُوه[6]
▪️ضمن اینکه با توجه به عبارت قرآن «وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّة»، میتوان دریافت هویت مجازاتکنندگان دوم، باید از سنخِ مجازاتکنندگان اول باشند، کما اینکه در کتب تفسیری شیعی، بر حضرت قائم و انصار ایشان، تفسیر شده است:
▪️فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ يعني القائم و أصحابه[7]
✅ پینوشت:
۱. سوره اسراء، آیه۴-۷.
۲. نقیپورفر، «جلوههایی از اعجاز ادبی قرآن کریم»، فصلنامه پژوهشهای کلامی فلسفی، ش۴، ص۳۱-۳۲؛ مؤدب، «واکاوی تفسیری آیات سوره اسراء درباره فساد بنیاسرائیل»، فصلنامه مطالعات تفسیری، ش۳۴، ص۸۴-۸۵.
۳. نظریه «عدم ترادف» در قرآن بیان میکند: میان واژگان مشابه در قرآن، ترادفی وجود ندارد و هر واژه و لغت مشابه، با توجه به جایگاه آن در آیه، معنای خاص خودش را دارد و مفهوم خاصی را میرساند و به نوعی اعجاز بیانی و بلاغی قرآن محسوب میشود و نمیتوان واژهای دیگر در قرآن را که از لحاظ معنایی، مشابه است، جایگزین واژهای دیگر کرد، زیرا هر لفظ در آن جایگاه، دارای معنای خاصی است که در لفظ دیگر وجود ندارد. از اینرو، در قرآن دو لفظ مترادف وجود ندارد؛ بدین معنا که لفظ دیگری، نمیتواند جایگزینِ لفظ مشابه دیگر شود (میرلوحی، ترادف در قرآن کریم، ص۱۶۹).
۴. امیری، خاورمیانه عصر ظهور، ص۱۶۰-۱۶۵.
۵. طبری، تفسیر جامع البیان، ج۱۵، ص۱۷.
۶. کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۰۶. ابنقولویه، کامل الزیارات، ص۶۳.
۷. قمی، تفسیر القمی، ج۲، ص۱۴. بحرانی، تفسیر البرهان، ج۳، ص۵۰۸.
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
💢صبور باشید
✍️ مصطفی امیری
▪️بعد دو مرحله «مطالبه حق»، تقابل نظامی در «مرحله سیوف»، شکل خواهد گرفت و بعد «هرج الروم»، این فرایند به «اوج» خود خواهد رسید و منجر به «جنگ فراگیر» با اسرائیل و «مارقة الروم» قبل ظهور خواهد شد.
▪️تقابل نظامی، ادامه خواهد یافت و طی فرایند، به «پیروزی کامل فلسطینیها» و «فروپاشی اسرائیل» منجر خواهد شد.
▪️باید در قالب «فرایند» به حوادث، نگریست.
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ کربلای فلسطین
▪️یا در کنار حسین هستید یا همراه یزیدیان
▪️آیۀالله بهجت:
▪️کربلا هر روز تکرار میشود
▪️و همیشه، حق و باطل مثل حسین و یزید وجود دارد
▪️و کار مردم، یا جنگ در کنار یزید است یا در رکاب امام حسین
▪️بنابراین انسان باید هر روز موضع خود را مشخص کند که آیا اهل حق است و یا باطل؟
🌐 https://bahjat.ir/fa/content/855
➖➖➖➖➖➖
🆔 @AsrZohur110
⭕️ آغاز و اوج «فرایند» جنگ با اسرائیل
✍️ مصطفی امیری
▪️«مارقة الروم»، آخرین نشانه فتنه شام قبل سفیانی است.
▪️و به معنای حضور «همپیمانان غربی» در رمله فلسطین.
▪️برای دفاع از «یهود بنیاسرائیل» خواهد بود که طبق آیات قرآن در سوره اسراء، در فلسطین، سکونت دارند.
▪️البته همه این حوادث به مثابه «فرایند» است و آغازی دارد و اوج.
▪️«آغاز» این فرایند بعد از دو مرحله «مطالبه حق»، سپس ورود به مرحله سیوف و «تقابل نظامی» در جغرافیای ظهور.
▪️و «اوج» آن، بعد ضعیف شدن حامیان غربی اسرائیل در اثر «هرج الروم».
▪️منجر به «جنگ فراگیر» با اسرائیل و «مارقة الروم»قبل ظهور خواهد شد.
▪️از اینرو، صبور باشید که باید در قالب «فرایند» به حوادث، نگریست.
▪️و به فرموده رهبری، این حرکتی که در فلسطین #آغاز شده است، به پیش خواهد رفت و منجر به پیروزی کامل فلسطینیها خواهد شد. #اوج.
🆔 @ASRZOHUR110