400-12-20 monajat shabaniyeh shahidi~1.mp3
10.79M
🎵 #نوا_حرم
💠حجت الاسلام و المسلمین شهیدی
⏱20 اسفند 1400
#مناجات_شعبانیه
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-20 nodbeh eezadi~1.mp3
21.84M
🎵 #نوا_حرم
💠رضا ایزدی
⏱20 اسفند 1400
#دعای_ندبه
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
🆔 @astanfatemi
💠 #عکس_نوشت
این شهید است که در اندیشه من و تو می سوزد؛ وقتی که با هوای نفس معامله می کنیم و با فطرت خویش مبارزه.
🌷۲۲ اسفندماه سالروز بزرگداشت شهدای انقلاب اسلامی گرامی باد
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «شهیدان زندهاند!»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٢
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان «روز بزرگداشت شهدا» نامگذاری گردیده، که این نامگذاری منتسب به دستور حضرت امام خمینی (ره) در زمینه تأسیس بنیاد شهید در سال ١٣۵٨ شمسی است، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند شهدای انقلاب اسلامی آغاز مینمائیم؛
بیشک در روزهای آخر سال و در آستانه عيد نوروز که آحاد مردم در حال تلاش و تکاپو برای نوروز و آغاز سال جدید هستند؛ «روز بزرگداشت شهدا»، تلنگری است به ما که یادمان نرود که آرامش و امنیت امروز خود را مدیون دلاور مردان و شیر زنانی هستیم که از همه چیز خود گذشتند و با دادن خون خود، به دشمنان اسلام نشان دادند که حاضرند از والاترین و شیرینترین سرمایهی خود یعنی «جانشان» بگذرند ولی یک قدم از میهن و آرمان و اهداف اسلامی خود کوتاه نیایند!
به همین دلیل، این روز گرامی، فرصت بسیار مناسبی برای بیعت مجدد با شهیدان سرافراز فراهم نموده تا پیش از شروع سال جدید، یکبار دیگر عهد کنیم که پاسدار ارزشهای اسلامی و آرمانهای مقدس شهدا و امام شهدا باشیم و با تلاش مضاعف در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهامت و شهادت، گام برداریم!
✍️ اما باید بدانیم که طبق آیات الهی در قرآن کریم، شهدا بعد از شهادت هم زندهاند! و مستقیماً ناظر اعمال ما هستند، اما ما درک نمیکنیم: «وَ لَا تَقُولُواْ لِمَن یُقْتَلُ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتُ بَلْ أَحْیَاءٌ وَ لَكِن لَّا تَشْعُرُون»: «و به كسانی كه در راه خدا كشته شدهاند، مرده نگوئید! چراکه آنها زندهاند، ولى شما درك نمىكنيد!» (بقره/١۵۴)
✅ بهراستی زنده بودن شهدا، برای ما قابل درک نیست! چراکه ما به چشم میبینیم که جسم شهدا مانند بقیه از دنیا رفتگان، در قبر و زیر خاک قرار میگیرد!
لذا خداوند متعال به خاطر اثبات این موضوع در آیات متعدد قرآن کریم به صراحت بر زنده بودن شهداء تأکید نموده است؛ اما آنچه مسلّم میباشد این است که مراد از حیات شهدا، زنده بودن جسم آنها نیست! زیرا همانطور که گذشت، جسم شهدا مانند جسم دیگران میمیرد و بهخاک سپرده میشود!
بر این اساس، مفسرین در این زمینه، اقوال مختلفی را آوردهاند، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ مراد از حیات شهداء، حیات واقعی نیست، بلکه منظور باقی ماندن نام نیک، و جاودان ماندن یاد و خاطره آنها در میان مردم و جامعه است!
2️⃣ مراد از حیات شهدا، زنده بودن راه و مسیر هدايت آنهاست!
✍️ البته هرچند که این دو نظریه به طور کلی درست است؛ اما نمیتواند تفسیر درستی از آیات قرآنی در این زمینه باشند! چنانچه علامه طباطبایی (ره) اشکالات اساسی به این دو نظریه وارد نموده است؛ از جمله اینکه در آیه ۵۴ بقره، تأکید شده که مردم، حیات شهدا را درک نمیکند: «لكِنْ لا تَشْعُرُونَ»، این در حالی است كه موضوع نام نيك، یا راه و هدایت شهدا را همه درک میکنند!
و همچنین در آیات دیگر قرآنی، اوصافى مانند «روزى خوردن» و «شاد بودن» براى شهید ذكر شده كه این ویژگیها، مربوط به حیات واقعى است! (تفسیر المیزان ،ج ٢، ص ٣۴١) بنابراین از نظر علامه طباطبایی (ره)، اين دسته از مفسّران نتوانستهاند حيات برزخى را دقيقاً هضم كنند و لذا حیات را غیر حقیقی دانستهاند!
3️⃣ بر این اساس، اکثر مفسّران، همچون فخررازى و علامه طباطبایی بر اين عقيده هستند كه «حيات شهدا» طبق کلام الهی، «حيات حقيقى» است، نه «حیات مجازی و اسمی!» و شهدا به راستی دارای حیات برزخى هستند و ارواح آنها در عالم پس از مرگ قرار دارد؛ اما این نوع حیات به وسیله حواس ظاهری انسان، قابل درك نیست! و بر همین اساس، ما شهدا را فانی میپنداریم! (مفاتيح الغيب، ج ۴، ص ١٢۶؛ و تفسیر المیزان ،ج ٢، ص ٣۴٣)
✍️ اما شاید کسی بگوید، زندگی برزخی و بعد از مرگ که انحصار به شهدا ندارد و این نوع حیات برای همهی انسانهای خوب و بد، صادق است و تمامی آنها پس از مرگ، در عالم برزخ زنده بوده و بر اساس عملکرد خود در دنیا در ناز و نعمت، و یا در عذاب برزخی هستند!
✅ در پاسخ به این مسئله، باید بدانیم که، گرچه حیات برزخی برای همه انسانها وجود دارد، ولی کسانی که در راه خدا به شهادت میرسند از مرتبه بسیار بالاتری در این نوع زندگی برخوردارند، به گونهای که توانایی توجه به عوالم دیگر و از جمله عالم دنیا را دارا بوده و از احوال اهل دنیا، کاملاً باخبر هستند و بر آنها اشراف کامل دارند! چنانچه خداوند در آیه ١٧٠ سوره آل عمران به این موضوع اشاره نموده است؛
✍️ در نتیجه باید اذعان کنیم که «شهیدان واقعاً زندهاند»و همواره ناظر اعمال و رفتار ما هستند!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@astanfatemi
شهیدان زندهاند... .mp3
8.71M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز بزرگداشت شهدا»
موضوع امروز:
«شهیدان زندهاند!»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٢
@astanfatemi
400-12-21 akbari doa jahat tajil dar faraj E zaman (AJ).mp3
2.56M
📖 #زمزم_احکام
🔘دعا جهت تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام
▫️حجت الاسلام و المسلمین اکبری
⏱21 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-21 mohamadi seghte janin.mp3
2.7M
📖 #زمزم_احکام
🔘سقط جنین
▫️حجت الاسلام و المسلمین محمدی
⏱21 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-21 momeni estefadeh az omr va javani~1.mp3
9.57M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین مومنی
▫️موضوع: استفاده از عمر و جوانی
⏱21 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسوه جوانان»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٣
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان روز میلاد باسعادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان ثبت شده است، لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند اسوه جوانان عالم، آغاز مینمائیم؛
حضرت علی اکبر(ع) فرزند ارشد امام حسین (ع) و حضرت لیلا (س) است؛ ایشان با آن که «امام» نیستند، اما چنان در فضایل اخلاقی در اوج عظمت و بزرگی بودند که امام حسین(ع)، ایشان را به عنوان شبیهترین فرد به رسول خدا (ص) معرفی نمودهاند: «خداوندا! تو بر این قوم شاهد باش که اکنون پسر پیامبرت و شبیهترین مـردم به او از جهت چهره ظاهری و سیمای باطنی (روش، سیرت و اخلاق) به پیکار با آنان رفته است!» (امالی شیخ صدوق، ص٢٢۶)
هرچند متأسفانه اطلاعات اندکی از حضرت علی اکبر (ع) در تاریخ ثبت شده اما از همین اطلاعات نیز میتوان به صفاتی همچون سخاوت و بخشندگی، عزت نفس، بردباری، ایثار، دلاوری و شجاعت و ولايت محوری اشاره کرد، که همین خصال حمیده، ایشان را به الگویی محبوب و حماسهساز در میان جوانان، مبدل ساخته است و جوانان مسلمان با پیروی از ایشان، میتوانند راه سعادت و رستگاری را بپیمایند؛
✍️ لذا برای آشنایی بیشتر با اسوه و الگوی جوانان عالَم، در این مجال کوتاه، به گوشهای از فضائل آن حضرت، میپردازیم:
1️⃣ «بصیرت دینی»
حضرت علی اکبر(ع) نمونۀ بـارز بـصیرت است، چنانچه در راه کربلا، در منزلگاهی به نام «ثعلبیه»، هنگامی که امام حسین(ع) فرمودند: هاتفی نوید میدهد که «شما میشتابید و مرگ، شما را به سوی بـهشت مـی برد»؛ حضرت پرسیدند: «پدر جان! آیا ما بر حـق نیستیم؟» امام حسین (ع) پاسخ دادند: «آری پسـرم! بـه آن خـدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم هستیم!»
پس حضرت علی اکبر(ع) فرمودند: «در این صورت چه باک از مرگِ پرافتخار و شهادت در راه خدا» (لهوف ص ۴٣)
البته مسلماً آن حضرت، بر حق بودن این راه مقدس، شکی نداشتند، اما با ایـن سؤال، هـمۀ حاضران را متوجه برحق بـودن راه اهـل بیت (ع) نموده و بصیرت دینی خویش را آشکار کردند!
2️⃣ «ایثارگری»
یکی دیگر از خصال حمیده حضرت علی اکبر (ع) ایثارگری است که برای مثال میتوان به ماجرای شب عاشورا اشاره نمود؛ زمانی کـه دشمنان، آب را بر اهلبیت(ع) بسته بودند و حـضرت علی اکبر(ع) با ایثار و از خود گذشتگی در آن شـب خطیر، به دل لشگر کفر زدند و برای اهل خیام آب آوردند و همچنين حضرت، اولین نفر از بنیهاشم بودند که در روز عاشورا به میدان نبرد رفتند و جان خود را فدای اسلام و ولايت نمودند! (أمـالی شیخ صدوق، ص١۵۶)
3️⃣ «سـخاوت و بخشندگی»
در روایت آمده که حضرت علی اکبر(ع)، سـخاوت و بـخشندگی را از رسول خدا(ص) بـه ارث برده و جامع اخلاق محمدی بودند! (أمـالی شیخ صدوق، ص ١۶٢) تا جایی که حتی دشمنانی مانند معاویه به این موضوع اعتراف کرده و یکی از دلایل شـایستگی حـضرت علی اکبر(ع) برای مسند خلافت را بخشندگی حضرت، دانسته است! (البداية والنهاية، ج ٨، ص ١٨۵)
4️⃣ «دلاوری و شجاعت»
حضرت علی اکبر (ع) دلاوری و شـجاعت را از جدّ خود، حیدر کرار به ارث برده بودند؛ بهصورتی که در وصف شجاعت حضرت در کربلا نوشتهاند: «علی اکبر (ع) بـه قدری از لشـکریان دشمن را کُشتند که آنها از کثرت کشته به فریاد آمدند!» (بحار الأنوار، ج۴۵، ص۴٢)
همچنین مورخین نوشتهاند که حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا وقتی که به دشمن حمله ور میشدند؛ سپاهیان دشمن به سویی فرار مینمودند به گونهای که تصور میکردند حیدر کرار (ع) به جنگ آنان آمده است! (ثمرات الاعواد، ص٢٣٣)
البته موارد فوق، تنها بخش کوچکی از فضائل بزرگمردی است که مقامش در نزد اهلبیت عصمت و طهارت (ع) چنان بالاست که در زیارت حضرت سیدالشهدا (ع)، بعد از سلام دادن بر امام، بلافاصله بر حضرت علی اکبر (ع) سلام میدهند: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین... »؛
✍️ و این مقام بلند تا به آنجاست که حضرت ولی عصر (عج) در زیارت ناحیه مقدسه فرمودهاند: «سلام بر تو ای علیاکبر، اول فدایی از بهترین نسل دودمان ابراهیم خلیل... شهادت میدهم که شما از هر کسی، اولاتر به خدا و رسول خدا هستید...» و سپس قاتلین حضرت را لعن و نفرین نموده و از خداوند مسألت مینمایند که در روز واپسین همنشین حضرت علی اکبر (ع) باشند! که مسلماً این دعا و درخواست حضرت ولی عصر (عج) از درگاه خداوند منان، نشان از مقام و عظمت بیکران حضرت علی اکبر (ع) است!
@astanfatemi
الگوی جوانان.mp3
10.37M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان»
موضوع امروز:
«اسوه جوانان»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٣
@astanfatemi
💠 #عکس_نوشت
🍃باید جوانی کرد ...
🔘آری به سبک جوان حسین علیه السلام
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
400-12-22 akbari entezar faraj.mp3
2.94M
📖 #زمزم_احکام
🔘انتظار فرج
▫️حجت الاسلام و المسلمین اکبری
⏱22 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «رسم جاهلانه»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۴
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما امشب، آخرین شب چهارشنبه پایان سال (غروب سهشنبه) موسوم به «شب چهارشنبه سوری» است که در این مراسم که ظاهراً برگرفته از آیینی از ایران قدیم میباشد؛ عدهای از مردم، آتش روشن کرده و از روی آن میپرند و خواهان آن هستند که آتش، سرخی و گرمی و نیرو به آنها بدهد و رنگ پریدگی و زردی و بیماری و مشکلات آنها را بگیرد! و بهگونهای از آتش به عنوان یک موجودِ مقدس و قدرتمند، مدد میطلبند! و ناخواسته دچار شِرک میشوند! چراکه یک مسلمان علاوه بر «توحید ذاتی» و اعتقاد به وجود خداوند یکتا، باید قائل به «توحید افعالی» باشد، یعنی اینکه معتقد باشد که هیچ کاری در عالم انجام نمیشود و هیچ حادثهای رخ نمیدهد مگر آنکه سلسلهی علل آن به خداوند متعال ختم گردد و به تعبیر دیگر، هیچ چیزی غیر از خدا در عالم، مؤثر نیست! بنابراین مدد خواستن از آتش برای سلامتی و دوری از بدیها، از نظر شرع مقدس، نوعی «شِرک» محسوب میگردد!
✍️ هرچند متأسفانه برخی از متدینین نیز، این عمل خود را توجیه کرده و میگویند این یک «آیین ملّی» است و در روایات اهلبیت (ع) آمده که باید به سنن ملتها احترام گذاشت!
✅ در جواب به این عزیزان باید عرض کنیم که اصل موضوع فوق، صحیح است و دین مبین اسلام به آن دسته از آیین و سنن ملتها که مبنای عقلی داشته و برخلاف دستورات شرعی نباشند، احترام میگذارد؛ مانند «آیین عید نوروز» در ایران که مبنای عقلی دارد و فلسفه آن، این است که نیاکان ما، بهترین روزهای سال را که طبیعت در نقطه تعادل قرار میگیرد، برای جشن و شادی، سیاحت و تفریح و دید و بازدید و صله رحم انتخاب کردهاند و این آیین، نوعی توجه به خالق و زیباییهای هستی است؛ لذا اگر به دور از گناه و خرافات دیگر برگزار شود، مورد تأیید اسلام است!
اما در برابر «سنتهای جاهلانه» اقوام و ملتها، که نه مبنای عقلی و نه مجوز شرعی دارند، اسلام به مبارزه برخاسته، تا حدی که قرآن کریم یکی از مشکلات همه پیامبران الهی را، تقلید کورکورانه امتها از آباء و اجداد خود میداند که مثلاً وقتی به آنها میگفتند چرا بت میپرسید؟ و یا دختران خود را زنده به گور میکنید؟ آنها میگفتند: پدران ما چنین میکردند و ما نیز راه آنها را ادامه میدهیم! همانطور که امروز نیز عدهای، آیین «چهارشنبهسوری» را سنت پدران خود میدانند و میگویند: ما آیین پدرانمان را پاس میداریم!
استاد شهید مطهری (ره) در جواب این عده فرمودهاند: «شاید پدران ما دقت و دانایی لازم در این زمینه را نداشتهاند! آیا ما بازهم باید کار آنها را تکرار کنیم؟! این گونه آیینها، سند نادانی یک ملت است و ما باید روی آن را بپوشانیم نه اینکه هر سال، آن را تجدید نمائیم! وقتی ما این کار را انجام دهیم، زبان حال ما این است که میگوییم که ما چنین پدران و اجداد ناآگاهی داشتهایم...»
✍️ البته متأسفانه این «رسم جاهلی» در سالیان اخیر از شیوهی قدیمی خود نیز خارج، و تبدیل به تهدیدی ملی برای ایرانیان شده است به طوری که هر ساله آمارهایی بسیار تلخی مبنی بر فوت و یا نقص عضو ناشی از انفجار مواد محترقه از اخبار به سمع و نظر مردم میرسد!
ایجاد رعب و وحشت، مردمآزاری، خسارت به اموال عمومی وشخصی مردم و آسیب رساندن به جسم وجان خودمون از جمله گناههای بزرگی هستند که متأسفانه امروزه تحت عنوان مراسم شب چهارشنبه سوری انجام میشود! رذایل بزرگی، که همهی ادیان الهی و حتی غیر الهی، مردود میدانند!
بنابراین «اسلام» بهعنوان آخرین و کاملترین دین الهی، به شدت آن را مذمت و نهی نموده، بهگونهای که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: «در روز قیامت، بدترین انسانها نزد خداوند کسى است که مردم از شرّ او در امان نباشند!» (بحار ، ج٧، ص ٢١٧) و در روایتی دیگر نیز فرمودند: «مسلمان کسى است که مردم از دست و زبان او در امان باشند» (الکافی، ج٢، ص٢٣٣)
✍️ در پایان تأکید مینمائیم که «دین مترقی اسلام» نه تنها با شادی و شاد بودن مردم، مشکلی ندارد! بلکه در مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) همواره تأکید شده که: «یکدیگر را شاد کنید تا در قیامت، خداوند شادتان کند!» (الکافی، ج٢، ص١٩٧)
اما شادی در اسلام، اصولی دارد و باید دارای منطق و طبق موازین انسانی باشد؛ نه اینکه بر اساس یک رسمِ خرافیِ شرک آلود و با ایجاد خطر و تهدید و آزار برای مردم و برپاکردن آتش و آلودگی صوتی و محیط زیستی و تضییع حقالناس بخواهیم به اصطلاح شاد باشیم!!!
بنابراین باید گفت که چهارشنبهسوری، نه با منطق عقل و نه با احکام شرع، مطابقت ندارد و این عمل با شأن، منزلت، معرفت، بصیرت مردم مسلمان ایران نیز سازگار نیست!
@astanfatemi
رسم جاهلانه.mp3
9.72M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «شب چهارشنبه آخر سال»
موضوع امروز: «رسم جاهلانه»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۴
@astanfatemi
400-12-22 mohamadi ezdevaj.mp3
2.37M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام ازدواج
▫️حجت الاسلام و المسلمین محمدی
⏱22 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-22 farahzad seleh rahem - `am~al nimeh shaban~1.mp3
7.51M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد
▫️موضوع: صله رحم _ اعمال نیمه شعبان
⏱22 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
400-12-22 bani fatemi M H ali akbar (A)~1.mp3
6.51M
🎵 #نوا_حرم
💠سید محسن بنی فاطمی
⏱22 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
💠 #عکس_نوشت
🍃 او خواهد آمد ...
او با قرآن محمد در سینه؛ شمشیر علی در دست؛ با مهر زهرا و صبر حسن و شجاعت حسین خواهد آمد.
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
400-12-23 akbari shakheseh'haye javan az kalam masumin (S).mp3
3.84M
📖 #زمزم_احکام
🔘شاخصه های جوان
▫️حجت الاسلام و المسلمین اکبری
⏱23 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-23 mohamadi estefadeh az amval digaran.mp3
2.58M
📖 #زمزم_احکام
🔘استفاده از اموال دیگران
▫️حجت الاسلام و المسلمین محمدی
⏱23 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-23 seyed hoseyn hoseyni afzayesh marefat nesbat be velayat - 138 N-B~1.mp3
7.76M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی
▫️موضوع: افزایش معرفت نسبت به ولایت
⏱23 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
400-12-23 mirjafari sham M H ali akbar (A)~1.mp3
4.31M
🎵 #نوا_حرم
💠سیدجواد میرجعفری
⏱23 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ
💠پارتی بازی خدا
🔺برنامه یکشنبه های فاطمی ( روزهای یکشنبه از شبکه شما و استانی قم)
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
شاعر انقلابی.mp3
10.02M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز بزرگداشت پروین اعتصامی»
موضوع امروز: «پروین، شاعر انقلابی»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۵
@astanfatemi
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «پروین، شاعر انقلابی»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۵
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم ملی به عنوان روز بزرگداشت «پروین اعتصامی» مشهورترین زن شاعر قرن چهاردهم هجری شمسی در ایران است لذا سخن امروز را با گرامیداشت این شاعر مسلمان انقلابی آغاز مینمائیم؛
با آنکه پروین اعتصامی در دوره بسیار نزدیک به ما میزیسته، اما متأسفانه آگاهی ما از خصوصیات فردی و شخصیتی، و حوادث زندگانی او در حد شگفتآوری اندک و محدود است! به صورتی که بیشتر مردم، تنها با نام دیوان شعر پروین، و یک عکس شخصی (که متأسفانه بعد از وفات او به صورت عمومی چاپ شده، آشنا هستند!
«رخشنده اعتصامی» معروف به «پروین»، دختر یوسف اعتصامی، از ادیبان و نویسندگان و مترجمان دوره قاجار میباشد؛ او را زنی مؤمن، باوقار و متین، کمسخن، صاحب عزت نفس و مناعت طبع؛ و دارای صداقت و صراحت و تواضع، و پاکی طینت و عقیده، و همچنین انسانی خوشاخلاق و پاکدامن معرفی نمودهاند، که به علت عفت و وقار اسلامی، گوشهگیر و بیعلاقه به حضور در محافل و مجامع بوده است!
دیوان او، که مشتمل بر ۵۶۰۶ بیت شعر در قالب ۲۰۹ قصیده و قطعه و مثنوی و غزل است اکثراً «معرفتی» و «اخلاقی» است!
آنچه از مضامین و معانی اشعار پروین میتوان درباره خلقیات و روحیات او استنباط کرد، احترام عمیق وی نسبت به پدر، و استعداد وافر و شوق فراوان او به آموختن علم و دانش، و همچنین پاکی و پاکدامنی، و روحیه ظلمستیزی و مخالفت با ستمگران، و حمایت و ابراز همدلی و همدردی با محرومان و ستمدیدگان است!
این هنرمند مسلمان ایرانی، با قوت فکر و صفای طبع توانسته است در عین استفاده از واژگان و مفاهیم بسیار ساده و ملموس مانند: «باد و باران»، «مور و مار»، «گل و خار»، «دزد و قاضی»، «دیوانه و زنجیر»، «نخ و سوزن»، «سگ و گربه» و... حقایق آسمانی و عرفانی را در کنار مسائل اساسی اجتماعی با زبانی فصیح و استوار و همهفهم و با روش پرسش و پاسخ، و مناظره بیان نماید؛
لذا پروین را، نه میتوان شاعری مطلقاً آسمانی، و نه مطلقاً زمینی دانست! بلکه شاعری است که حضور آسمان را در زمین، و عروج اهل زمین را به آسمان ممکن میسازد!
تعداد اشعاری که پروین در آنها سختترین انتقادها را بر شاهان وارد میکند و از ظلم و ستم اغنیاء و قدرتمندان و درد و رنج محرومان یاد میکند، بهاندازهای زیاد است که باعث حیرت آدمی میشود!
پروین در «صاعقه ما، ستم اغنیاست» به تقبیح ظلم میپردازد؛ در شعر «ای رنجبر» زحمتکشان را به انقلاب در برابر ظالمان فرا میخواند؛ در شعر «تیره بخت» فقر را به تصویر میکشد؛ و در شعر «شکایت پیرزن» مشروعیت سیاسی دولت شاهنشاهی را زیر سؤال میبرد!
رنگ سیاسی شعر پروین بهاندازهای محسوس است که بعضی از منتقدان، شعر او را، شعر «سیاست و اخلاق» نامیدهاند!
حساسیت ویژه پروین به سرنوشت ستمدیدگان و خشم و نفرت او نسبت به زورمندان و زراندوزان، به شعر او معنای اجتماعی و سیاسی خاصی میبخشد، چنانچه میتوان او را شاعری به تمام معنا «انقلابی» نامید!
شجاعت و آزادمنشی پروین، وقتی بیشتر قابل درک است که به یادآوریم، این اشعار در چه محیطی سروده شده و حکومت ارعاب و خفقان و فشار و استبداد رضاشاه با شاعران آزادیخواه، چه رفتاری را در آن زمان داشته است! و همین روحیه ظلمستیزی پروین سبب شد تا دعوت رضاخان را برای تعلیم «ملکهی پهلوی» نپذیرد و باعث خشم بیش از پیش شاه شود، چنانکه تکریم و تقدیر بی سروصدای دولت وقت از پروین از اعطای نشان درجه سوم علمی فراتر نرفت! و پروین اعتصامی نیز این نشان را برای آنها پس فرستاد!
این خصومت حکومت ستمشاهی تا بدانجا پیش رفت که پس از درگذشت پروین نیز اجازه برگزاری هیچگونه مراسم رسمی به مناسبت وفات و بزرگداشت وی، داده نشد!
پروین که در سی و پنج سالگی، در اثر بیماری حصبه درگذشت؛ و در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در شهر مقدس قم آرام گرفت؛
✍️ و سخن امروز را با شعری آموزنده از این شاعر مؤمن و انقلابی در این ایام که بیماری کرونا و بلاء، جهان را فراگرفته، به پایان میبریم:
هر بلائی کز تو آید، رحمتی است
هر که را فقری دهی، آن دولتی است
تو بسی ز اندیشه برتر بودهای
هر چه فرمان است، خود فرمودهای
زان به تاریکی گذاری بنده را
تا ببیند آن رخ تابنده را
تیشه زان، بر هر رگ و بندم زنند
تا که با لطف تو، پیوندم زنند
گر کسی را از تو دردی شد نصیب
هم، سرانجامش تو گردیدی طبیب
هر که مسکین و پریشان تو بود
خود نمیدانست و مهمان تو بود
✍️ روحش شاد و یادش گرامی باد.
@astanfatemi
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شب اهلبیت (ع)»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۶
✍️ مناسبت روز: در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است؛ لذا با تبریک پیشاپیش این میلاد مسعود، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم:
شب نیمه شعبان، از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «شب نيمه شعبان بعد از ليله القدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء میفرماید و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند...» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
وسپس فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است.» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
در سیره گفتاری و رفتاری پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) تأکید فراوانی بر اهمیت عبادت و شبزندهداری و احیاء شب نیمه شعبان شده، چنانچه در روایت آمده است: حضرت جبرئیل در شب نیمه شعبان، پیامبر را از خواب بیدار کردند و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمودند! (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳)
و در روایات از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت رسول (ص) در شب نیمه شعبان خبر داده شده! (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
و همچنین در روایاتی متعددی از امیرالمؤمنین(ع) و امام صادق(ع)، بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید شده است! (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
✍️ فضایل این شب مبارک را میتوان از نگاه روایات اسلامی، به شرح زیر بیان نمود:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد! (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
ضمناً شب و روز نیمه شعبان که مزین به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت است، یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود؛ لذا شیعیان و محبّین اهلبیت(ع)، هرساله در این شب مبارک، ضمن برگزاری جشنهای کوچک و بزرگ، در مساجد، تکایا وحسینیهها، مراسم احیاء برپا مینمایند و میلیونها نفر نیز در مسجد مقدس جمکران گرد هم آمده و ضمن برپایی بزرگترین گردهمایی و جشن جهان، برای تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر(عج) و رفع مشکلات و گشایش در امور، دست به دعا برمیدارند!
✅ و سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالی تلو لیالی قدر است! این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باری تعالی و طلب و درخواست از اوست! و اعمال و ادعیهای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند...» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
@astanfatemi
شب اهلبیت (ع) .mp3
7.23M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «شب نیمه شعبان»
موضوع امروز: «شب اهلبیت (ع)»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۶
@astanfatemi
💠 #عکس_نوشت
🍃سلام بر تو ای بهار خلایق و خرمی روزگاران...
🔘آری، این نور ملکوتی و جلوه ایزدی ، همچون بهار، زندگی و نشاط می آفریند و دلهای مرده و قلبهای پژمرده را روح و صفا می بخشد، آنهم نه تنها برای آدمیان و نه فقط در محدوده جن و انس، بلکه در تمام جهان آفرینش!
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de