✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ٩»
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠١/٢٣
✍️ مناسبت روز: دهم ماه مبارک رمضان، به روایت مشهور سالروز رحلت زوجةالرسول، امالزهراء، امالمؤمنین، و اولین زن مسلمان، حضرت خدیجه کبری (س) است، بانویی که تمام هستیاش را، در راه خدا و خدمت به پیامبر خدا، فدا نمود و لایق سلام و مباهات خداوند گردید!
بانویی که حضرت رسول (ص) در وصفش فرمودند: «مثل خدیجه پیدا نخواهد شد؛ خدیجه، در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود! و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا، یاری کرد؛ خدا به من دستور داد تا خدیجه را، به قصر زمرّدین در بهشت، که هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم!» [بحارالأنوار، ج۴٣، ص١٣١]
لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، و با سلام و صلوات به روح بلند حضرت امالمؤمنين (س)، سخن امروز را به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم اختصاص میدهیم؛
💠 «بَقِیتُاللَّهِ خَیرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین»: «آنچه خداوند برای شما باقی گذارده، برایتان بهتر است، اگر ایمان داشته باشید» (هود/٨۶)
مفسرین در معنای ظاهری، این آیه را متعلق به حضرت شعیب (ع) دانستهاند که در ادامه سفارشهای خود به مردم مَدیَن، آنها را به پرهیز از مال حرام، و بر خیر بودن مال حلال توصیه مینماید! چراکه «بقيّةاللَّه»، به معناى درآمد و سودى است كه از يك کار خداپسندانه براى انسان باقى مىماند و صددرصد حلال است!
✍️ امّا مفسرین، در ادامه بر اساس روایات تفسیری اهلبیت (ع) از اسرار این آیه و لایههای درونی آن، پرده برداشته و آوردهاند که به هر وجود مباركى كه به ارادهى خداوند براى بشريّت باقى مىماند، «بقيةاللَّه» گفته مىشود! و مراد از «بَقِیةاللَّه» در این آیه، بهطور عام، همهٔ اهلبیت (ع) و بهطور خاص، آخرین ذخیره و حجت الهی، حضرت مهدی (عج) هستند! زیرا آن وجود شريف به خواست خداوند براى هدايت بشر، ذخيره و باقى نگه داشته شدهاند!
چنانچه امام صادق (ع) يكى از نامها و القاب مبارک حضرت مهدی (عج) را «بقيةاللَّه» دانسته و توصیه نمودهاند که در مواجهه با امام غائب، ایشان را به اين نام سلام دهید: «السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَقِیَّةَاللَّهِ فِی أَرْضِه» و سپس این آیه را تلاوت نمودند: «بَقِیتُاللَّهِ خَیرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین» (بحارالأنوار، ج ۴۶، ص٢۵٩)
امام باقر (ع) نیز فرمودند: «هنگامی که (مهدی) ظهور نماید، به کعبه تکیه میدهد و ٣١٣ نفر از (یاران خاص حضرت) نزد ایشان جمع میشوند و اولین سخنی که بیان میفرمایند، این آیه است: «بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لکم إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین» و سپس ادامه میدهند که منم «بقیةالله» در روی زمین و جانشین و حجت خدا بر شما؛ پس هیچ سلام کنندهای به ایشان سلام نمیکند، جز اینکه میگوید: السَّلَامُ عَلَیکَ یا بَقِیةَاللَّهِ فِی أَرْضِه» (تفسير کَنزُ الدَّقائِق، ذیل آیه مذکور)
✍️ و اما چند نکته از آیه ٨۶ سوره هود:
1️⃣ نفهمیدن این حقیقت که ائمه اطهار خیر مطلق هستند (بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لَکمْ) و قدرناشناسی مردم در رابطه با اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، سبب شد تا برای حفظ آخرین ذخیرهٔ الهی، چارهای جز غیبت ایشان باقی نماند و جهان به بلای بزرگ «غیبت» گرفتار شود! چنانچه خداوند در آیه ۵٣ سوره انفال میفرماید: «خداوند، هیچ نعمتی را که به گروهی داده، تغییر نمیدهد، جز آنکه آنها خودشان، آن را تغییر دهند (وکفران نعمت نمایند)»
2️⃣ مال حرام سبب جدایی از «بَقِیةاللَّه» میشود! چنانچه امام حسین (ع)، عصر عاشورا خطاب به کوفیان فرمودند: «شما امر مرا اطاعت نمیکنید و گوش به سخن من نمیدهید! زیرا شکمهای شما از مال حرام پر شده و به قلبهای شما مهر (قساوت) زده شده است...» (بحارالأنوار، ج ۴۵، ص۸)
3️⃣ بر اساس این آیه، هیچگاه زمین خالی از حجت الهی نمیماند و همواره خداوند، «بقيةاللَّه» را در زمین برای هدایت بشر، ذخیره و حفظ مینماید!
4️⃣ برخی از القاب امام زمان (عج)، نسبت توحیدی دارند، مانند: بقیةالله، خلیفةالله، ولیّالله، سراجالله، سبیلالله و...؛ و علت انتساب این القاب به امام زمان، ارتباط مستقیم اصل امامت با اصل توحید است و بیانگر این موضوع است که جهلِ به امام معصوم، نشانگر وجود نقص در توحید آدمی است! و دین بدون معرفت به امام و حجت الهی، چیزی جز ظلالت و گمراهی نیست؛ چنانچه امام صادق (ع) به خواندن این دعا در زمان غیبت، توصیه فرمودند: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنی حُجَّتَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دینی»: «خدایا حجّت خود را به من معّرفی کن زیرا اگر حجّت تو را نشناسم از دین خود گمراه شدهام.» (بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۴۶)
@astanfatemi
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٣ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓طبق روایات اهلبیت (ع)، «بقيةاللّه» در آیه ٨۶ سوره هود، به چه معناست؟
1️⃣ به طور عام، همهی اهلبیت (ع)، «بقيةاللّه» هستند؛
2️⃣ به طور خاص، «بقيةاللّه»، آخرین ذخیره و حجت الهی، حضرت مهدی (عج) هستند؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲۲ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای حامد مجیدی
2️⃣ سرکار خانم ام البنین جوان
3️⃣ سرکار خانم نورا هادیان
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
🥇قرعهکشی و اعلام نتایج: صبح فردا
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
💠 #عکس_نوشت
▫️به علی و محمد و زهرا اشعی یا...
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
401-01-23 shalbafan RE H khadijeh(S)~1.mp3
2.36M
🎵 #نوا_حرم
💠 حسن شالبافان
🔸21فروردین 1401
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
401-01-23 rafiee RE H khadijeh (S) 10 RA~1.mp3
8.91M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
▫️موضوع:رحلت حضرت خدیجه
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
401-01-23 falahzadeh ahkam banuan dar ramezan~1.mp3
740.6K
🎵 #منبر_حرم
💠حجت الاسلام فلاح زاده
🔸احکام بانیان در رمضان
#سخنرانی
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
@astanfatemi
401-01-23 tartil khani joze 10~1.mp3
14.12M
🎵 #ترتیل_حرم
🔘مراسم ترتیل خوانی
▫️جزء دهم
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
401-01-23 tafsir haj abolghasem jahad ba doshman (avamel eghtedar omat eslami) 10 RA~1.mp3
2.83M
🎵 #تفسیر_حرم
💠روز دهم ماه رمضان | تفسیر
🔸 حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم
▫️موضوع:جهاد با دشمن
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس #حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
@astanfatemi
🔘مراسم مناجاتخوانی شبهای ماه مبارک رمضان۱۴۴۳
♦️سخنران:
حجت الاسلام سیدحسین مومنی
♦️مناجات خوانی و روضه:
حاج مهدی سلحشور
حاج سیدجواد میرجعفری
⏱یکشنبه ۲۱فروردین ۱۴۰۱
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
آیاتالمهدی ١٠.mp3
10.36M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٠»
روز چهارشنبه، ١۴٠١/٠١/٢۴
@astanfatemi
احکام روزه ١٢.mp3
2.03M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ کسى که مىخواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان صبح دندانهایش را مسواک و خلال کند، ولى اگر بداند غذایى که لاى دندان مانده در روز فرو مى رود، واجب است خلال کند یا مسواک بزند.
✅ اگر روزهدار چيزى را كه لاى دندان مانده است، عمدا فرو ببرد، روزهاش باطل مىشود.
✅ مسواک زدن و مانند آن، برای روزه دار اشکالی ندارد، بشرط اینکه چیزی از حلق پایین نرود، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و مسواک مرطوب و خیس باشد و دوباره آن را در دهان قرار دهد نباید رطوبتش را فرو دهد...
✅ فرو بردن اخلاط سر و سينه، تا به فضاى دهان نرسيده، اشكال ندارد؛ ولى اگر داخل فضاى دهان شود، احتياط واجب آن است كه آن را فرو نبرد.
📚 رساله مراجع عظام تقلید
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١٠»
روز چهارشنبه، ١۴٠١/٠١/٢۴
✍️ مناسبت روز: در یازدهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و امروز نیز به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ في ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»: «و ما موسی را با آیات الهی فرستادیم که قوم خود را از ظلمات بیرون آورده و به عالم نور رساند، و روزهای [عبرت انگیز] الهى را به آنها یادآوری نماید، که همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت پیشه کنند، وسپاس فراوان بجا آورند، نشانههايى از قدرت الهى است.» (ابراهیم/۵)
هرچند ظاهر این آیه به حضرت موسی (ع) و بنی إسرائيل اختصاص دارد، اما مفسرین، بر اساس احادیث تفسیری و تبیینی ائمه معصومین (ع)، این آیه را ناظر بر مباحث مهدویت دانستهاند!
✍️ خداوند در آغاز این آیه، تأکید مینمایند که اگرچه در طول تاریخ، جامعه بشری، همواره گرفتار ظلمت و تاریکیها مختلف از جمله:
⬅️ تاریکیهای اعتقادی؛ همچون شرک و شک و...
⬅️ تاریکیهای اخلاقی؛ مانند حسادت، غیبت، بخل و...
⬅️ و تاریکیهای رفتاری و عملی؛ مثل ظلم و زورگویی، کسب مال حرام و...؛ بودهاند؛ اما انبیاء و اولیاء الهی مأمور شدهاند تا بشریت را از تمامی ظلمتهای ظاهری و باطنی، نجات داده و به سوی نور و روشنایی هدایت نمایند، و سرانجام نیز با ظهور خورشید مهدوی، همهی جهانیان، از تاریکی بیرون آمده و نور الهی سراسر گیتی را فرا میگیرد!
✍️ خداوند در بخش دوم این آیه، «تذکر به ایامالله» را بهعنوان دیگر مأموریت انبیاء و اولیاء الهی معرفی نموده است: «وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِاللَّه»؛
ايامی که طبق کلام امام صادق (ع)، سه روز است:
⬅️ روز قیام قائم (ع)؛
⬅️ روز رجعت؛
⬅️ و روز قیامت»:
(قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (ع) یقُولُ: «أَیامُ اللَّهِ ثَلَاثَةٌ یوْمُ یقُومُ الْقَائِمُ وَ یوْمُ الْكَرَّةِ (یوم الرجعة) وَ یوْمُ الْقِیامَةِ») [بحارالأنوار، ج٧ ، ص۶١؛ و تفسیر نور الثقلين]
✍️ سپس در بخش پایانی آیه، بر داشتن «استقامت زیاد» و «شکرگزاری نعمتهای الهی» جهت بهرهبرداری از ایام الله و رسیدن به نور الهی تأکید شده است: «إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»؛ چنانچه امام باقر (ع) در تفسیر این بخش از آیه میفرمایند: «"صَبَّارٍ شَكُور" کسی است که بر سختیها و ناملایماتی که بر او وارد میشود، بسیار صبر میکند، و آزار و اذیتی که در راه ما اهلبیت میبیند را تحمّل میکند، و خدا را بهخاطر ولایت ما اهل بیت، بسیار شکر مینماید»: «صَبَّارٌ عَلَى مَا نَزَلَ بِهِ مِنْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ صَبُورٌ عَلَى الْأَذَى فِینَا شَكُورٌ لِلَّهِ عَلَى وَلَایتِنَا أَهْلَ الْبَیتِ» [تفسیر اهل بیت، ج۷، ص۳۴۰؛ و بحارالأنوار، ج ٢۴، ص ٢٢٠]
✍️ و اما چند نکته کوتاه درباره این آیه شریفه:
1️⃣ أنبياء و اولیاء، مظهر نور الهی هستند و هدف كلّى آنها، هدایت و خارج کردن بشریت از تاريكىها به سوی نور است؛
2️⃣ همهی انبیاء الهی، همچون حضرت موسی(ع)، مأمور به یادآوری و بشارت به «أَيَّامِ اللَّهِ»، يعنی روز ظهور و قیام منجی عالم بشریت، بودهاند!
3️⃣ هرچند همه روزها، روز خداست، امّا روزهای تجلّى قدرت خداوند، حساب ديگرى دارد، لذا بر اساس این آیه، همواره باید «أَيَّامِ اللَّه» را متذکر شده و گرامی بداریم! روزهایی همچون قیام منجی، روز رجعت و روز قیامت!
4️⃣ بر اساس این آیه، هرگونه جشن و يا سوگواری برای بزرگداشت «أيام اللَّه»، جايز است: «ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ» (بر خلاف نظر فرقه منحرف وهّابيّت)؛
5️⃣ توجّه به تاريخ و «أَيَّامِ اللَّه»، زمينهى صبر و شكر را در انسان به وجود مى آورد! چنانچه يادآورى مصيبتها وتلخىهاى گذشته و برطرف شدن آنها، انسان را به «شُكر» وادار میکند، و توجّه به پايدارى امّتها و پيروزى آنان نیز، آدمى را به «صبر و مقاومت» دعوت مینماید: «إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»؛
6️⃣ بر اساس این آیه، کسانی میتوانند روز قیام حضرت قائم (ع) و روز رجعت را درک کنند، که دو خصلت داشته باشند: «صَبَّارٍ شَكُور»، یعنی در برابر سختیهای آخرالزمان، «بسیار صبور» و «بسیار شکرگزار» باشند؛
7️⃣ چون دستورات الهی در قرآن، ناظر به همه اهل ایمان است، پس ما نیز وظیفه داریم، مردم را از تاریکیها به سوی نور منجی عالم بشریت (عج) و کسب معارف مهدوی دعوت کنیم!
@astanfatemi
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢۴ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓طبق حدیث گرانقدر امام صادق (ع)، «ایامالله» چه روزهایی است؟
⬅️ روز قیام قائم (ع)؛
⬅️ روز رجعت؛
⬅️ هردو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲٣ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای محمدعلی شب زنده دار
2️⃣ جناب آقای هادی اکبرنیا
3️⃣ سرکار خانم زهرا احدی
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
🥇قرعهکشی و اعلام نتایج: صبح فردا
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
💠روزه هایم اگر چه معیوب است
رمضان است و حال من خوب است...
#عکس_نوشت
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi