هدایت شده از مــِصـــــــباحُ الہـُــــــــدی🇱🇧🇵🇸
🏴🏴🏴
#تدبر_در_آیات /سوره فجر، بخش دوم
أعوذُ بِااللّه مِنَّ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعَادٍ ﴿٦﴾ آیا ندانسته ای که پروردگارت با قوم عاد چه کرد؟ (۶) إِرَمَ ذَاتِ الْعِمَادِ ﴿٧﴾و [با آن شهر] اِرم که دارای کاخ های باعظمت و ساختمان های بلند بود؟ (۷)الَّتِي لَمْ يُخْلَقْ مِثْلُهَا فِي الْبِلَادِ ﴿٨﴾
همان که مانندش در شهرها ساخته نشده بود؟ (۸)وَثَمُودَ الَّذِينَ جَابُوا الصَّخْرَ بِالْوَادِ ﴿٩﴾و با قوم ثمود آنان که در آن وادی [برای ساختن بناهای استوار و محکم] تخته سنگ ها را می بریدند؟ (۹)وَفِرْعَوْنَ ذِي الْأَوْتَادِ ﴿١٠﴾و با فرعون نیرومند که دارای میخ های شکنجه بود؟ (۱۰)الَّذِينَ طَغَوْا فِي الْبِلَادِ ﴿١١﴾همانان که در شهرها، طغیان وسرکشی کردند؟ (۱۱)فَأَكْثَرُوا فِيهَا الْفَسَادَ ﴿١٢﴾و در آنها فساد وتباه کاری فراوانی به بار آوردند؟ (۱۲)فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذَابٍ ﴿١٣﴾پس پروردگارت تازیانه عذاب های گوناگون را بر آنان فرو ریخت. (۱۳)إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ ﴿١٤﴾بی تردید پروردگارت در کمین گاه است؛ (۱۴)
✅ در ادامه آیات سوره مبارکه فجر، خداوند به سه قوم قدرتمند و ثروتمند اشاره میکند، که دلبسته به دنیا بودند و از خداوند غافل بودند و حق را نمیپذیرفتند، و سرانجام به همین خاطر دچار عذاب سخت الهی شدند و مال و قدرت و هیکل های تنومندشان، نتوانست آنهارا از عذاب نجات دهد.
✅ قوم اول قوم عاد است که در شهر ارم بودند، مردم این قوم،دارای بدن های بسیار قوی و تنومند، و مال و ثروت بسیار بودند و ستونهای بسیار بلند و هیرت آوری در زمانه خود میساختند طوری که دیگر شهر ها این توانایی را نداشتند، بدون آنکه بسیاری از تجهیزات الان ما در اختیار آنان باشد و پیامبر آنان حضرت هود علیه السلام بود که قوم از فرمان او سرپیچی کردند.
قوم دوم، قوم ثمود بودند که برای ساختن ساختمانها و بناهای عظیم، با توان جسمی زیادشان، صخره هارا میبردیدند، پیامبر آنان حضرت صالح علیه السلام بود که در برابر او طغیان کردند.
قوم سوم، قوم معروف فرعون بود که دارای بناهای عظیمی بودند که آنهارا به شکل میخ میساختند، همچنین دارای میخ های شکنجه هم بودند، یعنی دشمنان خودرا چهار میخ میکردند، مثل همسر فرعون خانم آسیه سلام الله علیها. پیامبر این قوم حضرت موسی علیه السلام بود که قوم در برابر او ایستادند و جامعه را پر از فساد کردند.
✅ این سه قوم با اینهمه شوکت، به دلیل عجب و غفلت از یاد خدا، و اینکه ندانستند که این نعمتها را خداوند به آنها داده است، دچار طغیان و فساد شدند و در برابر پیامبر زمانشان ایستادند و به مال و ثروت و قدرتشان دل بستند.
«صَبَّ» به معنای فروریختن است و «سوط» به معنای تازیانه، خداوند برای تحقیر این سه قوم که بسیار به خود افتخار میکردند و خدا را در نظر نمیگرفتند میفرماید که خداوند تازیانه عذاب را بر سر آنان فرو ریخت یعنی مدام پشت سر هم بر آنان عذاب نازل میشد.
آیه آخر در این بخش بسیار هراس آور است و تهدید خداوند برای انسانهایی است که دچار غفلت شدهاند.
✅ میفرماید خدا در کمینگاه است یعنی هر لحظه در کمین نشسته است و میتواند در لحظهای که شما فکرش را نمیکنید به خاطر دلبستگیتان به مال و ثروت و دنیا و غفلت از یاد خداوند و نافرمانی از حجت خدا، به سختترین عذاب دچارتان کند و تمام داشته هایتان را از شما پس بگیرد.
این آیات مرتبط است با فلسفه حج، چون همانطور که گفتیم حاجی باید از دنیا دل بکند، همچنین مرتبط است با ماجرای اباعبدالله الحسین علیه السلام که با وجود اینکه حضرت خودشان منشا هر خیر و نعمتی بودند، از همه داشته های خود در راه دین خدا و امر به معروف و نهی از منکر گذشتند...
🖤اللهم عجل لولیک الفرج 🖤
🆔@mesbah_al_hodaa
#احادیث_پیامبر صلی الله علیه و آله
حدیث شماره (۳۳)
#نشر=صدقه جاریه
@astikervbakgrandyamadi
https://eitaa.com/joinchat/3903324427C6cb8df9e80
#جوشن_کبیر_۱۵
✳️روزانه یک فراز از دعای جوشن کبیر در کانال بارگزاری می شود
❇️بخوانیم و نشر دهیم
#نشر =صدقه جاریه
🌱🌱🌱🌱