هدایت شده از مــِصـــــــباحُ الہـُــــــــدی🇱🇧🇵🇸
🏴🏴🏴
#تدبر_در_آیات /سوره فجر، بخش سوم
أعوذُ بِااللّه مِنَّ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
فَأَمَّا الْإِنْسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ ﴿١٥﴾
اما انسان، هنگامی که پروردگارش او را بیازماید و گرامی داردش و نعمتش بخشد، می گوید: پروردگارم [چون شایسته و سزاوار بودم] مرا گرامی داشت، (۱۵)
وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهَانَنِ ﴿١٦﴾
و اما چون او را بیازماید، پس روزی اش را بر او تنگ گیرد، گوید: پروردگارم مرا خوار و زبون کرد. (۱۶)
🔵 در ادامه آیات سوره مبارکه فجر، خداوند در مورد «انسان» صحبت میکند و میفرماید انسان نادان، آنگاه که خداوند به او نعمتی میدهد، میگوید «رَبِّي أَكْرَمَنِ» یعنی پروردگارم مرا گرامی داشت و وقتی سختی ای به او رسد میگوید «رَبِّي أَهَانَنِ» یعنی پروردگارم مرا خوار کرد، و به یکی از سنت های مهم خود، یعنی «سنّت ابتلاء» اشاره می کند.
سنت ابتلای خداوند، هم شامل خوشی ها و نعمتهای زندگی می شود، هم شامل سختی ها و گرفتاری ها، در واقع خداوند اراده کرده، تا لحظه به لحظه از انسان امتحان بگیرد، تا اگر او از همه آنان سربلند بیرون آمد، در فردوس اعلی لحظه به لحظه کنار خود خدا و اولیای الهی، متنعم باشد.
🔵 هر نعمتی که خداوند به انسان میدهد، یک سری وظایف و ابتلائات در پی دارد. مثلا خانه خوب داده، باید مواظب باشد فخر فروشی نکند و در راه خدا ازش استفاده کند، ماشین خوب داده، باید بوسیله آن جایی برود که خودش میپسندد، فرزند داده، وظیفه دارد زندگی اورا تامین کند و خوب تربیتش کند، وگرنه مواخذه میشود، همسر خوب داده، باید مراقبش باشد و اورا اذیت نکند... پس نباید فکر کند اگر خداوند نعمتی داده، به خاطر خوبی های او بوده و حقش بوده که این نعمتها را داشته باشد، بلکه باید بداند اگر منتی گذاشته و نعمتی داده، قطعا اراده کرده که اورا بوسیله آن امتحان کند تا با شکرگذاری و استفاده درست از آن، به خودش نزدیک شود.
🔵 در مقابل، اگر خداوند اورا دچار سختی و مصیبتی میکند، نباید فکر کند اورا دوست نداشته، و یا فراموشش کرده یا برای تحقیر اورا دچار سختی کرده، بلکه طبق آیات صریح قرآن، سختی ها برای شکستن در خانه خدا و تضرع و خشوع و رسیدن به اوست.
«مصیبت» از أصابَ گرفته شده، یعنی اصابت کرد، یعنی خداوند چون بنده خودش را خیلی دوست داشته، هدف قرارش داده تا با یک سختی و مصیبت، اورا به خود نزدیک کند، چراکه حق تعالی میداند دنیا زودگذر است و سختی هاهم مقطعی هستند نه همیشگی، پس اگر در سختی ها انسان صبر کند، به آرامش ابدی نزد خودش میرسد.
هیچ چیز مانند سختی، انسان را به خدا نزدیک نمیکند، به شرط آنکه صبر کند نه اینکه جزع و فزع کند و در خانه خدا شکایت کند.
🔵 بارزترین مصداق این مطلب، حضرت سید الشهدا علیه السلام است، چراکه نه وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله بر گلوی ایشان بوسه میزد، دچار غرور شدند، و نه آنگاه که شمر لعنة الله علیه گلویشان را برید، از خداوند گله کردند... 😭😭😭
و چه زیباست این سوره، که آیه به آیه اش با اباعبدالله الحسین علیه السلام مرتبط است... 💔💔💔
🖤اللهم عجل لولیک الفرج 🖤
🆔@mesbah_al_hodaa
#احادیث_پیامبر صلی الله علیه و آله
حدیث شماره (۳۴)
#نشر=صدقه جاریه
@astikervbakgrandyamadi
https://eitaa.com/joinchat/3903324427C6cb8df9e80
#جوشن_کبیر_۱۶
✳️روزانه یک فراز از دعای جوشن کبیر در کانال بارگزاری می شود
❇️بخوانیم و نشر دهیم
#نشر =صدقه جاریه
🌱🌱🌱🌱