eitaa logo
اطلاعات سفر عتبات عالیات
15 دنبال‌کننده
124 عکس
0 ویدیو
15 فایل
ادمین: @mahjoob2023 کانال تلگرام: https://t.me/atabatealiat
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
بخش دوم: شهر نجف:
السَّلامُ عَلَىٰ مَوْلانا أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ
najaf-900925_2_1.jpg
6.73M
نقشه شماره 1: نقشه کامل شهر نجف
نقشه شماره 2: اطراف حرم حضرت علی(ع)- وادی السلام- مقام امام زمان(ع) و امام صادق(ع)- مقام امام سجاد(ع) و صافی صفا
نقشه شماره 3
راهنمای حرم حضرت علی(ع)- شماره 1
راهنمای حرم حضرت علی(ع)-شماره 2
راهنمای حرم حضرت علی(ع)- شماره 3
6c34f87c88434a50b26f2db15a435100.jpg
3.08M
فایل با کیفیت راهنمای حرم حضرت علی(ع)- شماره 3
امام علی (ع) در سال ۴۰ قمری به شهادت رسید و بنا به وصیتش مخفیانه دفن شد. پس از زوال بنى امیه، اخبار زیادى در مشخص ساختن آن موضع شریف به ویژه از امام صادق(ع) منتشر گشت. پس از آن مردم از هر سوى‌ بدان روى آوردند. در عصر صفویه تعمیرات حرم مطهر به دست شاه اسماعیل آغاز شد و در عصر شاه عباس با طرح و نقشه شیخ بهایى صحن شریف آستانه تکمیل گشت. سپس شاه صفىّ نیز اصلاحات و گسترش آن حرم را انجام داد. نادرشاه افشار موفق به زیارت حضرت امیرالمؤمنین(ع) گردید و دستور داد کاشى‌هاى سبز رنگى گنبد و دو گلدسته را بردارند و تمامى آن را مزین به طلا کنند. آستان علوى در عصر حاضر: آستان مقدس علوى در حال حاضر از صحن و حرم تشکیل مى‌شود. ایوان‌ العلماء: همچنین ایوانى است بزرگ که در قسمت شمال حرم شریف قرار دارد.این ایوان را از آن رو ایوان‌ العلماء مى‌گویند که بسیارى از بزرگان شیعه در آن مدفون شده‌اند. صحن مطهر: صحن شریف آستان علوى با طرحى بدیع بنا گشته و یکى از مهم‌ترین ویژگى‌هاى آن این‌است که در هر چهار فصل سال آفتاب مستقیم بر قبر مطهر مى‌تابد و زوال ظهر در هر دو فصل زمستان و تابستان مشخص مى‌گردد. در حال حاضر پنج درب، صحن شریف را با خارج مرتبط مى‌سازد: ۱- باب القبله‌، باب‌ الطوسى، مقابل قبر شیخ طوسی. ۲- باب الکبیر یا باب الساعة در سمت شرقی ۳- باب مسلم بن عقیل در سمت شرقی ۴- باب الفرج یا باب سلطانی. ۵-در حال حاضر، صحن بزرگى در بخش غربى حرم، به نام صحن حضرت فاطمه (س) در حال ساخت است. علمای مشهور دفن شده در حرم: ۱-علامه حلّى، در اتاقى که در راهروى جنب گلدسته شمالى قرار دارد. ۲-مقدس اردبیلى، در اتاقى در ایوان طلا و جنب گلدسته جنوبى واقع شده. ۳-شیخ مرتضى‌ انصارى، درون اتاقى است که در سمت غرب راهرو و دالان باب القبله قرار دارد. ۴-میرزاى نائینى، دومین مقبره پیش از زاویه جنوبى. ۵-آخوند خراسانى، در مقبره جنوبى واقع در دالان باب الذهب قرار دارد. ۶-سید عبدالله بهبهانى، قبر او در دوّمین مقبره پس از دروازه باب السوق، به سمت شمال قرار گرفته است. قبر آدم و نوح علیهماالسلام براساس روایات ائمه(ع) در منابع شیعه، حضرت آدم و حضرت نوح (ع) نیز کنار بدن مطهر امام علی (ع) دفن شده‌اند.
قبرستان وادي السّلام:  اين قبرستان يکي از مقدسترين گورستانهاي مسلمانان و شيعيان است و در روايات آمده: «هر مؤمني در شرق يا غرب جهان ديده از جهان بر گيرد به روح او ندا مي رسد که به وادي السلام ملحق شو» و بدين منظور فرشته اي است به نام «مَلَک نقّاله» که ارواح مؤمنان را از سرتاسر جهان به اين گورستان  مي آورد. این قبرستان،  در شمال حرم مطهر امیرالمومنین(باب طوسی/خیابان طوسی/خیابان حولی)  قرار دارد. در نقشه شماره 2☝️، محل این قبرستان به خوبی نشان داده شده است.
وادی‌السلام: بزرگترین قبرستان جهان اسلام
مقام حضرت حجّت (عجّ):  اين مقام گورستان وادي السّلام قرار دارد و جايگاه مقدسي است که به آن حضرت نسبت داده مي شود. از اين رو مردم به زيارت و نمازگزاردن در آن مي پردازند. در روایتی آمده که امام صادق (ع) هنگام تشرف به نجف برای زیارت جد بزرگوارشان در سه محل توقف کرده و نماز می خوانند. مکان اول مرقد امیرالمؤمنین(ع) بود، مکان دوم محل رأس الحسین(ع) محلی که سر مبارک امام حسین (ع) هنگام انتقال به کوفه بر زمین گذاشته شد و مکان سوم محل منبر حضرت قائم(عج) است. در نقشه شماره 2☝️، محل این مقام نشان داده شده است.
مقام حضرت حجت(عج)
آرامگاه حضرت هود(ع) و حضرت صالح(ع):  اين آرامگاه در بخش آغازين قبرستان وادي السلام واقع شده است.(شمال حرم مطهر حضرت امیر(ع): خیابان طوسی،  خیابان حولی)  بنابر روايات اين دو پيامبر در اين سرزمين مدفون اند.  سید بحرالعلوم‌ این‌جا را به‌ عنوان‌ مرقد ایشان اعلام‌ کرد و دستور داد گنبد و بارگاهی‌ بر فراز آن‌ ساخته‌ شود. به‌ سال‌ ۱۳۳۳ ق‌ هنگامی‌ که‌ نیروهای‌ انگلیسی‌ به‌ مدت‌ ۴۰ روز نجف‌ اشرف‌ را محاصره‌ کردند، قبور مطهر هود و صالح‌ را همانند بسیاری‌ از اماکن‌ مقدسه‌ ویران‌ کردند. بر روی مرقد یک سنگ قدیمی سرخ رنگی قرار داشت که طول آن در حدود ۷۰ سانتیمتر و عرض آن ۲۰ سانتیمیر و روی آن با خط کوفی نوشته شده بود که اینجا قبر هود و صالح است. که به هنگام اشغالگری بریتانیا این سنگ که دلیلی برای این مرقد بود ناپدید گشت. مرقد پیامبران هود و صالح(ع)، پس‌ از رفع‌ محاصره،مجددا درهمان‌ بنیاد گردید. در ضمن‌ وصایای‌ امیرمؤ‌منان(ع) آمده‌ است: «فَادفِنُونی فی هذَا الظهرِ فی قَبرِ أخَوَی هُودٍ وَصالِح»؛ مرا در همین‌ پشت‌ - نجف‌ - در قبر دو برادرم‌ هود و صالح‌ دفن‌ کنید. محل این قبور در نقشه شماره 2☝️،  دیده میشود. . مزار آیت الله قاضی: سیدعلی قاضی طباطبایی تبریزی (۱۲۸۲-۱۳۶۶ق)، از عرفا و علما و استادان اخلاق حوزه علمیه نجف در قرن چهاردهم هجری قمری بود.  روش سلوکی وی وصول به مقام توحید و سیر صحیح الی الله همراه با پذیرفتن ولایت امامان شیعه(ع) و حضرت زهرا(س) بود. هرچند شهرت آیت‌الله قاضی بیش‌تر به عرفان و اخلاق است، اما در حدیث و فقه و تفسیر نیز تبحر داشت و در سن ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد نایل آمد. سیدمحمدحسین طباطبائی، سیدابوالقاسم خوئی، سیدهاشم موسوی حداد و محمدتقی بهجت از جمله شاگردان آیت‌الله قاضی بودند. از قاضی کراماتی نقل کرده‌اند، مانند طی الارض، میراندن مار با استفاده از نام اَلمُمیت خداوند، زنده شدن مرده به دعای وی، خبر دادن از احوال و افکار و حالات و افعال اشخاص، خبر دادن از آینده.
تصاویر سمت راست: مقبره حضرت هود(ع) و صالح(ع) و مزار آیت‌الله قاضی نقشه سمت چپ: شماره ۱:حرم حضرت علی(ع) شماره ۲:مقبره هود و صالح نبی شماره ۳:مزار آیت الله قاضی شماره۴: مزار شهید مدافع حرم، هادی ذوالفقاری
مسجد الراس:  در غرب صحن امام علی (ع) و متصل به رواق بنا شده و برای علت نام‌گذاری آن دو احتمال وجود دارد؛ اول آن که چون این مسجد در مقابل سر مبارک حضرت قرار گرفته، احتمال دارد مسجد الراس نامیده شده باشد و دیگر آن که از امام صادق (ع) روایتی وجود دارد که می‌گوید سر مقدس امام حسین (ع) در این مکان قرار دارد.
مسجد‌الراس
مسجد الخضرا نجف: یکی از مساجد قدیمی نجف اشرف مسجد الخضرا بوده که قسمتی از حرم مطهر امام علی (ع) به حساب می آید و در ضلع شرقی حرم واقع شده است. این مسجد بعد از سقوط رژیم بعث توسط آیت الله سیستانی بازگشایی و مورد استفاده قرار گرفت.
مسجد الخضراء
مسجد عمران بن شاهین: طبق روایات تاریخی این مسجد در اواسط قرن چهارم و توسط عمران بن شاهین ساخته شد. مسجد عمران بن شاهین در قسمت شمالی صحن امام علی (ع) واقع شده و درب ورودی آن در سمت راست راهروی ورودی باب شیخ طوسی قرار دارد. در این مسجد شخصیت های بزرگی چون سید محمدکاظم یزدی، سید محمدکاظم مقدس و محمدباقر قمی دفن شده اند.