نقطه سر خط 27.mp3
4.37M
#نقطه_سر_خط ۲۷
حیـــوانات
راهِ میانبُرِ ما، به سمت بهشتند!
بی تفاوت از کنارشون نگذریم!
#استاد_شجاعی 🎤
@atash_bandegi
➿➿🌼➿➿
0802. DINE FETRI. OSTAD AZIMI.mp3
12.17M
🔰#دین_فطری۸
✳️ قسمت دوم
🔻سنت ایجاد فرصت رشد؛ محرکهای دنیا
🔸خدا از طرفی غرائز را به ما داده و از سویی دیگر محرکهایی در دنیا قرار داده که این غرائز را فعال کنند.
▪️با فعال شدن این غرائز، خدا به انسان امر فرموده استقامت کن، خویشتندار باش و در اثر این استقامت رشد خواهی کرد.
🔸 یکی دیگر از محرکها، اختلاف در امکانات مادی در نحوه خلق و نژاد و تفکر و سلیقه
🔻چرا خدا همه را یکسان خلق نکرد؟ چرا همه یکجور و یک شکل نیستند؟ آیا بهتر نبود همه یکسان بودند، حسرتی برای کسی نبود؟
🔸 الف) اولاً اینطور نیست که خدا درباره انسانی حکم کرده باشد که مثلاً این انسان حتما باید قدکوتاه باشد یا مثلاً این فقیر یا چهرهاش زشت باشد.
▪️خدا در عالم ماده علل و اسبابی قرار داده که باعث این اختلافات در نحوه شکل و خلق و امکانات مادی میشود.
▪️خداوند اراده کرده که همه سالم و زیبا متولد شوند، اما این پدر و مادر هستند که گاهی نادانسته یا احیاناً غفلتاً دچار اشتباهاتی میشوند.
▪️جایی که نقصان بهدست خود ما باشد، خدای متعال میگوید: من اراده نکردهام، خودت باعث شدی که این نقصان در تو تولید شود.
▪️جایی که دیگران باعث شدند و انسان تقصیری ندارد، اینجا هم گفته شد که خدا با دادن امتیازاتی جبران میکند.
🔸علل و اسباب بهصورت کلی اثر میکند مگر جایی که حضرت حق به خاطر یک حکمت و مصلحتی نمیخواهد که این اتفاق بیافتد؛ مثل آنجایی که چاقو بر گردن حضرت اسماعیل گذاشته میشود و خدا خودش دخالت تکوینی میکند و جلوی بریدن چاقو را میگیرد.
▪️خداوند می گوید: این تهدیدها وکمبودها برای شما فرصت است.
🪞@atash_bandegi🪞
ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه در پاسخ به سؤالی بر بیسند بودن و بیاعتباری شرف الشمس تأکید کردهاست:
سؤال:آیا حرز شرف الشمس که به صورت اشکال مبهمی است و میگویند روز نوزدهم فروردین روی کاغذ زرد رنگی نوشته شود و آثار فراوانی دارد صحیح است؟
جواب:حرز مزبور اعتبار ندارد و در روایات معتبر نیامده است و محتوای آن هم محتوای قابل ملاحظه ای نیست و سزاوار است مؤمنین و مومنات برای حفظ خود از آیات و روایاتی که از معصومین علیهم السلام در کتب معتبر وارد شدهاست استفاده نمایند.
🔷پرسش:
آیا شرف الشمس استناد روایی دارد و خواص ذکرشده برای آن معتبر و بر اساس روایات است؟
🔶پاسخ
برخلاف باور برخی از مردم، «شرف الشمس» نگین انگشتری زردرنگ نیست بلکه دعایی منسوب به امام علی علیهالسلام است. آداب مختلفی برای حکاکی این حرز مشهور است مانند اینکه در روز 19 فروردین باید انجام شود و علت آن را چنین گفتهاند که این روز، خورشید به مکان خاصی در آسمان میرسد و حالتی معادل با شب قدر را به وجود میآورد. در این روز خورشید در مقایسه با سایر کواکب روی زمین تسلط بیشتری دارد و به همین علت، خورشید شرافت خاصی در این روز پیدا میکند!
بر اساس جستجوهای انجامشده روایت مستندی در کتابهای حدیثی و دعایی برجایمانده از محدثان و عالمان گذشته یافت نشد و سفارشی از سوی معصومان علیهمالسلام نسبت به استفاده از شرف الشمس، مشاهده نشد. تنها، در چند سدههای اخیر آنهم در برخی کتابها یا بیان برخی عالمان به این مسئله اشاراتی شده که پایه تحلیلهای مختلفی واقعشده است؛ مثلاً برخی با بدگمانی به آن نگریسته و شرف الشمس و تصاویر موجود در آن مانند ستاره را ساخته یهود میدانند! در مقابل، گروهی دیگر با نظر مثبت به این قضیه پرداختهاند و اَشکال و رمزهای بهکاررفته در آن مانند ستاره پنجپَر را برگرفته از پنج نام مبارک خداوند یعنی «نور، مؤمن، رحمن، جمیل، الله» دانستهاند.
با همه این تفاصیل و جزئیات که در بین مردم شهرت دارد، متأسفانه، هیچکسی بهصورت مستند، درباره شرف الشمس سخن نگفته است! برخی سخنان هم که درباره خواص و ویژگیهای آن ذکرشده، تحلیلهایی خارج از مستند روایی است. بااینوجود، برخی عالمان، استفاده از انگشتری که اذکار و شکل مشهور به شرف شمس در آن حکشده را رد نمیکنند و به دست کردن چنین انگشتری بهقصد رجا (به امید کسب ثواب) را دارای اشکال نمیدانند.
البته توجه به این نکته نیز سودمند است که سیره اهلبیت علیهمالسلام ارجاع به اینگونه رموز نجومی و علوم غریبه نبوده و حتی اهلبیت علیهمالسلام با برخی از منجمان (ستارهشناسان) که برای ستارگان بهصورت مستقل و در مقابل قدرت خداوند، قائل به قدرت و اثرگذاری بودند، برخورد میکردند. (1) به نظر میرسد، شایسته است که بهجای استفاده از شرف الشمس و درگیر شدن با نکات مبهم زیادی که در مورد آن وجود دارد، از انگشترهایی با نگین عقیق یمنی ، فیروزه و ... استفاده کرد که روایات متعددی در کتابهای حدیثی شیعه پیرامون آنها وجود دارد.
🔴جمعبندی
بنابراین روایت صحیح و مستندی پیرامون شرف الشمس وجود ندارد و برخی از خواص و آثاری که برای آن بیان میشود، مربوط به سنگی است که روی آن حکاکی شده است. بخش دیگری از تأثیراتی که برای شرف الشمس مشهور شده نیز ناشی از تجارب شخصی و یا تقارن اتفاقات برای برخی افراد بوده و بهعنوان یک تجربه شخصی محسوب میگردد و قابل انتساب به دین و نسخهپیچی همگانی نیست.
پینوشت
1. نهجالبلاغه، خطبه 78.
📚مرکز پاسخگویی به سوالات دینی
@atash_bandegi
🌺🍃🌺🍃🌺
سلام بر باقي مانده خدا در كشورهايش و حجّت او بر بندگانش، آنكه ميراث پيامبران به او رسيده، و آثار برگزيدگان نزد او سپرده است. آن امين بر راز، و ولي امر.
اَلسَّلاَمُ عَلَي بَقِيَّهِ اللَّهِ فِي بِلاَدِهِ وَ حُجَّتِهِ عَلَي عِبَادِهِ الْمُنْتَهِي إلَيْهِ مَوَارِيثُ الأَْنْبِيَاءِ وَ لَدَيْهِ مَوْجُودٌ آثَارُ الأَْصْفِيَاءِ، اَلْمُؤْتَمَنِ عَلَي السِّرِّ وَ الْوَلِيِّ لِلْأَمْرِ
فرازی از زیارت نامه حضرت مهدی(عج)
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفࢪَج
@atash_bandegi
🌺🍃🌺🍃