#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت دوم
❣آن گاه امام عليه السلام مخاطب خود را بدون ذکر نام با چهارده وصف توصيف مى کند و مى فرمايد:
✨إِلَى الْمَوْلُودِ الْمُؤَمِّلِ مَا لاَ يُدْرِکُ، السَّالِکِ سَبِيلَ مَنْ قَدْ هَلَکَ، غَرَضِ الاَْسْقَامِ، وَرَهِينَةِ الاَْيَّامِ، وَرَمِيَّةِ الْمَصَائِبِ، وَعَبْدِ الدُّنْيَا، وَتَاجِرِ الْغُرُورِ، وَغَرِيمِ الْمَنَايَا، وَأَسِيرِ الْمَوْتِ، وَحَلِيفِ الْهُمُومِ، وَقَرِينِ الاَْحْزَانِ، وَنُصُبِ الاْفَاتِ، وَصَرِيعِ الشَّهَوَاتِ، وَخَلِيفَةِ الاَْمْوَاتِ
💠«اين نامه به فرزندى است آرزومند، آرزومند چيزهايى که هرگز دست يافتنى نيست و در راهى گام نهاده است که ديگران در آن گام نهادند و هلاک شدند (و از جهان چشم فرو بستند) کسى که هدف بيمارى هاست و گروگان روزگار، در تيررس مصائب، بنده دنيا، بازرگان غرور، بدهکار و اسير مرگ، هم پيمان اندوه ها، قرين غم ها، آماج آفات و بلاها، مغلوب شهوات و جانشين مردگان است»
✍نخستين وصفى که امام(عليه السلام) در اينجا براى فرزندش ـ و به بيان ديگر براى همه انسان ها ـ ذکر مى کند اين است که او در اين جهان به دنبال امورى مى رود که قابل وصول نيست، زيرا انسان دنيايى خالى از هرگونه مشکلات و ناراحتى ها و ناکامى ها مى خواهد در حالى که طبيعت دنيا آميخته با مشکلات و رنج ها و مصائب است
🔻جالب اينکه امام(عليه السلام) در معرفى خود شش صفت و در معرفى فرزندش چهارده صفت از مشکلاتى که هر انسانى در زندگى دنيا با آن روبه روست، بيان فرموده است; يعنى در واقع در مقابل هر وصف خويش دو وصف از فرزندش و در برابر هر مشکل خود دو مشکل از مخاطبش را بازگو مى کند.
📝ادامه دارد ...
@atash_bandegi 🍁🍂
┗━━━🍁━━
#سبک_زندگی_دینی
🔵 امام خمینی معتقد بودند که هیچ گاه نباید با سختگیری های نابجای خود، چهره امور عبادی را برای بچه ها زشت و سخت جلوه دهیم. باید مسائل را برای ایشان زیبا و آسان قلمداد کنیم.
🔵 ایشان هیچ گاه با تندی و اجبار، آن ها را به انجام واجبات وادار و از انجام آن ها دلسرد نمی کردند،
🔵 خانم زهرا مصطفوی نقل می کند: همسرم به جهت عادت خانوادگی، دخترم را از خواب صبحگاهی بیدار می کرد؛ و به نماز وا میداشت. امام وقتی از این ماجرا خبردار شدند، برایش پیغام فرستادند که: چهره شیرین اسلام را به مذاق بچه تلخ نکن.
🔵 این سخن امام چنان تأثیری در روح و جان دخترم گذاشت که دخترم خودش سفارش می کرد که موقع اذان صبح، به موقع مرا بیدار کنید.
✅@atash_bandegi
🔈 بشنوید☝️☝️☝️
#عالم_نور
🔉 جلسه اول / بخش اول
* حدیث عنوان بصری، عصاره دستورهای اخلاقی و تربیتی
* مدل تربیتی در حدیث عنوان بصری
* جدال اسلام و غرب در حدیث عنوان بصری
* آیا مدل تربیتی اهلبیت سلاماللهعلیهم، برای عوام و خواص متفاوت است؟
* چرا میگوییم شیعه جعفری هستیم؟
* زیربنای تمدن، مدل تربیتی است
* علم در مکتب تربیت اهلبیت از چه جنسی است؟
* در عالم نور چه خبر است؟
* تفاوت ولایت الله با ولایت طاغوت
* مکتب توحیدی در بیان امام خمینی ره
* در مکتب توحیدی، ماده ابزار است نه هدف
📅99/03/28
⏰ مدت زمان: ۴۷:۱۰
#مشهد
#وبینار_با_شیعیان_مقیم_آمریکا
#تمدن
🔔 @atash_bandegi
درس چهارم :آیات 4و5 حجرات
عدم رعایت ادب حضوردر برابر پیامبر(ص) نشانه بی خردی ونادانی است .
👇👇👇👇👇