💠🌸🍃🌺🍃🌸💠
💠تاریخ زندگی این بزرگوار(حضرت زهرا سلاماللهعلیها) عیناً منطبق با تاریخ رسالت است؛ یعنی اندکی بعد از رسالتِ پیامبر این بزرگوار طلوع میکند، اندکی بعد از رحلتِ رسالت و پیغمبر اکرم غروب میکند؛ یعنی کاملاً زندگی [او] منطبق است با دوران رسالت. در دوران کودکی، محنت شعبابیطالب را احساس میکند و درک میکند، از کودکی وارد میدانهای دشوار زندگی میشود، مادر را از دست میدهد که برای دختری در این سن بسیار دشوار است، امّا او در کنار تحمّل این دشواری کار بزرگی را انجام میدهد و آن غمگساریِ پیغمبر است. پیغمبر که هم خدیجه را، هم جناب ابیطالب را از دست داده، نیاز به غمگسار دارد و این دختر است که غمگسار پدر میشود. این غمگساری همینطور ادامه پیدا کرد تا دوران مدینه و در اُحُد و در خندق و در بسیاری جاهای دیگر که آن وقت پیغمبر فرمود: فاطِمَةَ اُمُّ اَبیها؛ مادری کرد برای پیغمبر. بعد، مسئلهی هجرت، آزمونهای بینظیر دوران مدینه، همسری با علیّبنابیطالب که یک پایش در خانه است، یک پایش در میدان جهاد -تحمّل این سختیها- و بعد تربیت این چهار فرزند بینظیر در دوران تاریخ، بعد هم دادن اوّلین قربانی بعد از رحلت پیغمبر، محسن، و در نهایت شهادت خود او چند ماه بعد از پیغمبر(صلیاللهعلیهواله). ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
☀️#امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
—————————
🇮🇷مجموعهی فرهنگی سنگر🇮🇷
🇮🇷سنگر جنگ نرم🇮🇷
🇮🇷سنگر سردار دلها🇮🇷
💠🌸🍃🌺🍃🌸💠
💠درستکرداری حضرت محمد (ص) بود که جناب خدیجه را شیفتهی او کرد. ۷۹/۰۲/۲۳
☀️#امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
—————————
🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
🇮🇷 سنگر جنگ نرم 🇮🇷
🇮🇷 سنگر سردار دلها 🇮🇷
💠🌸🍃🌺🍃🌸💠
💠او (حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم) درستکردار بود.
🔸در دوران جاهلیت - همانطور که گفتیم - تجارت میکرد؛ به شام و یمن میرفت؛ در کاروانهای تجارتی سهیم میشد و شرکایی داشت.
🔹یکی از شرکای دوران جاهلیتِ او بعدها میگفت که او بهترین شریکان بود؛ نه لجاجت میکرد، نه جدال میکرد، نه بار خود را بر دوش شریک میگذاشت، نه با مشتری بدرفتاری میکرد، نه به او زیادی میفروخت، نه به او دروغ میگفت؛ درستکردار بود.
🔸 همین درستکرداری حضرت بود که جناب خدیجه را شیفته او کرد.
🔹خود خدیجه هم بانوی اوّل مکه و از لحاظ حسب و نسب و ثروت، شخصیت برجستهای بود. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
☀️ #امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
صوت
—————————
🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
🇮🇷 سنگر جنگ نرم 🇮🇷
🇮🇷 سنگر سردار دلها 🇮🇷
🔶 تهمت زدن
🔸تهمت زدن یعنی کاری رو به یکی نسبت بدیم که انجام نداده، این گناه زبان رو ممکنه گاهی ندونسته مرتکب شده باشیم.
#چهل_گناه_زبان (۹)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
※ مادر ناشناختهای بنام خدیجه سلاماللهعلیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺این بخش از سخنرانی آقا را هر روز ۳ بار برای آقای رائفی پور پخش کنید؛ خودش که نخواهد پذیرفت، شاید هوادارانش تلنگری بخورند و متوجه کنشگری مخربی که در انتخابات اخیر در پیش گرفته بودند بشوند. اختلافِ سلیقه و نظر نباید موجبات نفرت پراکنی و افترا و دروغ و تهمت را فراهم کند؛ باید وحدت را حفظ کنیم؛ باید برادری را حفظ کنیم.
🔹و من اینجا از آقای رائفی پور و هواداران عزیزش میپرسم: چقدر رفتارتان به برادری نزدیک بود؟ چقدر از نفرت پراکنی دور بودید؟ چقدر توانستید از ادعاهای بدون پشتوانه و افترا و تهمت دوری بجویید؟! واقعا ارزش داشت؟ ای کاش نتیجه کنشگری تان خوشنامی بود و نه این همه تفرقه و افتادن از چشم بسیاری از مومنینی که خالصانه شما را علیرغم برخی اشتباهاتتان دوست می داشتند.
🔹ما دلسوزانه و برادرانه و محترمانه نقد کردیم، اما شما منتقدین خودتان را نفهم و کند ذهن و ماله کش خطاب کردید! آیا بهرمندی از بصیرت برای بعضیها اینقدر دشوار است که الّا و لابد رهبری باید بیایند و هشدار بدهند؟! واقعا نمیشد خودتان مدیریت کنید؟!
🔹حضرت آقا البته این تذکرات را به آحاد مردم داده اند و بنده ی نوعی و دیگران نیز قطعا باید درس بگیریم و این موارد را آویزه گوش خود بکنیم. خدا از سر تقصیرات همه مان بگذرد اگر آسیبی به این نظام که حاصل خون هزاران شهید است رسانده باشیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 سخنان آقا در مورد حضرت خدیجه شنیدنی است...
⭕️ حضرت خدیجه سلام الله علیها از همهی اموال خودش خارج شد برای ترویج اسلام و تقویت پیامبر(ص)؛ اینکه حالا شما میفرمایید «ثروت»، این گفتنش به زبان ساده است؛ اما گذشتن از تمام ثروت و نه بخشی از آن، کار یک ذرّه و دو ذرّه نیست...
🔻 مرحوم آقای خسروشاهی هم یک بیانی دارند که امشب گفتم نقل کنم، بیان زیبایی است.
🔻 بعد از مراسم جشن عروسی حضرت زهرا سلام الله علیها، دو نفر از بانوان خاندان پیامبر به نام ام سلمه و ام ایمن به خدمت حضرت آمدند و گفتند: یا رسول الله! اگر #خدیجه زنده بود با تشکیل مراسم جشن عروسی زهرا، چشمش روشن میشد. اینطور نیست؟!
🔻تا آنها نام آن بانوی فداکار را بردند، اشک در چشمان پیامبر حلقه زد و یاد آن مهربانیها و آن ایثارگری ها و از خود گذشتگیهای خدیجه افتاد.
✅ فرمود: کجا مانند خدیجه زنی پیدا میشود؟! آن روز که همه مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود. تمام ثروت و زندگی خود را برای نشر آیین خداوند در اختیار من گذاشت.
🔹 امروز هم اگر یک زن از این دانشمندان پیدا شود، یک خانم دکتر، پیدا شود، بگوید: من داراییام این است؛ مثلاً کاخ فلانجا در شمال مال من است، این دستگاه در تجریش مال من است، در فلان کارخانه سهم دارم. داراییهای من اینهاست، همهی اینها را به دفتر #آقا میدهم که در راه آنچه که لازم میدانند، صرف کنند. برای خودم دو اتاق گذشتهام که در یکی بخوابم و در یکی دیگر هم مثلاً مهمانی بگیرم.
این شخص میشود #شیعه حضرت خدیجه. خدیجه چنین کاری کرد!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مقام حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
🔺 استاد مسعود عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺شما این حرف های حضرت آقا را خوب گوش بدهید و سپس، صدیقی صدیقی گفتن های بعضیها، و نیز قالیباف قالیباف گفتن های بعضیهای دیگر را به یاد بیاورید. آن وقت به من که برادرانه میگفتم وحدت ملی را تخریب نکنید، و به امنیت ملی با دروغ و افترا آسیب نزنید و در زمین دشمن بازی نکنید میگویند شما هم یک طرف قضیه بوده اید!
🔹من به کدام عزیز افترا بستم؟ به کدام بزرگوار تهمت زدم؟ بنده فقط در حد بضاعتم و بنا به وظیفه ای که در قبال انقلاب شهیدان دارم در مقابل کنشگری اشتباه و مخرب تان ایستادم و مکرر هشدار دادم. اتفاقا چون این کارهای ناشایست را نکردم مرا نکوهش کردید که چرا با قیام رائفی پور همراهی نمیکنی؟ چرا علیه قالیباف و صدیقی و دیگران نمینویسی؟
🔹خب عزیزان دل! اگر من هم مثل شما عمل میکردم که همان بر هم زننده وحدت و تهمت زننده و غیره لقب میگرفتم و امروز مخاطب سخنان آقا بودم. تمام نوشته های بنده موجود است. حالا که با سخنان رهبری خطای واضح تان واضح تر شده سعی نکنید شریک جرم برای خود بسازید.
🔹آقای رسایی عزیز! آقای رائفی پور عزیز! به اتحاد ملی، به امنیت ملی، در نظامی که به واسطه آن برای خودتان کسی شده اید اهمیت بدهید. حداقل زین پس رعایت کنید و اشتباهات گذشته را جبران نمایید!
14030101_43954_128k.mp3
49.37M
🎙 صوت کامل سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در جمع اقشار مختلف مردم
1403/01/01
#مقام_معظم_رهبری
28.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | توصیه به عزاداری در وفات حضرت خدیجه (س)
👤 حجةالإسلام فرحزاد
📆 دهم ماه مبارک رمضان سالروز شهادت حضرت خدیجه (س)
1_10412507707.mp3
4.81M
🎙 پادکست به مناسبت وفات حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔗 #وفات_حضرت_خدیجه
🔗 #پادکست
هدایت شده از نبویات
مداحی_آنلاین_درس_بزرگ_زندگی_استاد_عالی.mp3
2.74M
هدایت شده از نبویات
سلام ما به تو باد ای خدیجه کبری ۜ نخستین همسر خوش طینت رسول خدا ﷺ، هزار رحمت حق بر روان پاک تو باد درود ما به تو باد، به جنت الماوی
#سالروزوفاتحضرتخدیجهۜتسلیتباد🖤✨
هدایت شده از نبویات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤 محبّت حضرت امّ المؤمنین خدیجه کبری سلام الله علیها نسبت به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه 🖤
حجتالاسلام#کاشانی🎙
📳 پاسخ استاد مطهری به یک شبهه مشهور درباره #روزه:
❌ میگویند روزه از نیروی کار میکاهد!!
✅ استاد مطهری : مگر بشر فقط باید کار بکند؟ مگر بشر یک ماشین است که حداکثر استحصال را باید از این ماشین کرد؟ مگر حیوانِ بارکش است؟
مگر بشر دل ندارد؟
مگر بشر روح ندارد؟
مگر بشر احتیاج به تقوا ندارد؟
آیا بشر فقط احتیاج به یک چیز دارد و آن کار است؟
دیگر احتیاج به آدمیت ندارد؟
احتیاج به اینکه طبیعت سرکش را رام کند ندارد؟
احتیاج به اینکه شهوات خودش را بشکند ندارد؟
احتیاج به اینکه اراده عقلانی و انسانی خودش را تقویت کند ندارد؟
همه چیز را باید از دریچه کار ببینیم و کار فقط؟!
📚 کتاب اسلام و نیازهای زمان، ج ۱ ص۵۳،استادمطهری
#ماه_رمضان #رمضان
🆔 @wiki_shobhe
☆○═════════┅
📲 کانال ✓ ویکیشبهه در ایتا👇
✅ https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضرت خدیجه و الگوی اقتصاد مقاومتی
⁉️ همسر پیامبر، چگونه جهادکبیر میکردند؟
🔹 برشی از گفتگوی حجت_الاسلام_راجی، به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه سلامالله علیها
27.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ نمایی از فیلم رسوایی به بهانه شایعات مختلف درباره آیت الله صدیقی
🔺قضاوت کردن پیش از آنکه زوایای این ماجرا معلوم نیست ، فقط کار ابلهان و خناسان است.مرافب باشیم که چه کسانی از بزرگنمایی و انتشار این اخبار مخلوط شده از حق و باطل سود می برند.
🔺چرا این اخبار که برای چند هفته قبل است ، الان و قبل از سال تحویل و دید و بازدید ها منتشر می شود؟
#جنگ_شناختی
#جنگ_روایتها
✍ #تحلیل_و_تبیین | جهش تولید بر پایهی جمهور مردم؛
🌸 هفت نکته دربارهی تحقق شعار سال ۱۴۰۳
🎤یک. تعیین شعار سال توسط رهبر گرامی انقلاب، سیاستی گفتمانی در فقه حکومتی ماست که باید نظام حکمرانی ملی، جهتگیری اصلی خود را بر این سیاست متمرکز کند؛ افزون بر این، توجه به این شعار باید در زنجیرهای از گفتمانها و شعار سالهای پیشین باشد. درک دقیق و درست سیاستگذاران ملی مطابق با آنچه رهبر گرامی انقلاب و توسعهی معنایی این گفتمان در منظومهی فکری امام خمینی(ره) و معظمله از نکات ضروری و لازم است.
🎤دو. اقتصاد مقاومتی، نظریهی سیاستی نظام اسلامی در مسیر پیشرفت اقتصادی ماست؛ اقتصاد مقاومتی بیش از همه بر مدار تولید ملی، امکان تحقق خواهد داشت و تقویت و رشد زیرساختهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی تولید، از ضروریات این مهم است؛ بنیادهای نظری جهش تولید بر مدار مردم، باید بر پایه ادبیات نظری دربارهی اقتصاد مقاومتی طرح شود و جغرافیای گستردهی مباحث طرحشده در بیانات رهبر گرامی انقلاب، این مهم را تمهید خواهند کرد.
🎤سه. مردم، محور شکلگیری، پیروزی و بقای انقلاب اسلامی هستند و جهش تولید نیز وابسته به همین رکن اساسی است. «مردم در همهی این دورانها قهرمان اصلی ماجرا و سرگذشت انقلاب بودهاند.» (رهبر انقلاب ۰۸/ ۰۶/ ۱۴۰۱)
«مسئلهی اصلی، کلید اصلی، اینجا است: حضور مردم در همهی مسائل، حلکنندهی مشکلات است. آن چیزی که حضور مردم را تأمین بکند، مردم را تشویق به حضور در عرصه و در میدان بکند -میدانهای مختلف مورد ابتلای کشور- مغتنم است. و حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ هنر اصلی انقلاب هم همین بود؛ هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و تودهی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، تبدیل کرد به یک مجموعهی پُرانگیزه، علاقهمند، همّتدار، هدفدار، آرمانخواه، و وارد میدان کرد؛ کار بزرگ انقلاب این بود.» (۱۲/ ۰۵/ ۱۴۰۰)
«ما ابزارهای نظامی، ابزارهای سیاسی، ابزارهای اقتصادی را قدرتافزا و قدرتزا میدانیم برای کشور، امّا هیچ کدام به اندازهی حضور مردم نیست؛ حضور مردم، نظام جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمه قدرتمند میکند.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
🎤چهار. الزام بزرگ در جهش تولید، شناخت مسئلهها و چالشهای تولید در یک نظام تحلیلی منسجم و منظومهای است؛ اهمیت مسئلهها، منطق اولویتها را میسازد و راه برونرفت از تزاحمها را فراهم میکند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید بهمثابه یک پیشفرض سیاستی در کنار الزامات و ضروریات دیگر، مطرح و برجسته باشد. بر این پایه، نقش موانع و عوامل تضعیفکنندهی داخلی در تولید و پیشرفت (مثل فساد، کمکاری و تنبلی، ضعف بهرهوری، ضعف نگاه بلندمدت و راهبردی و…) را بیش از گذشته برجسته نگریست و پیوسته این پرسش را برجسته ساخت که چگونه میتوان نقش و جایگاه مردم در تولید و پیشرفت ملی را برجستهتر کرد؟
🎤پنج. تحلیل نقش موانع خارجی و بهویژه تحریمهای استکبار جهانی، یکی دیگر از جنبههای ضروری در این موضوع است؛ نکتهی کلیدی در تحلیل این وضعیت، توجه به نقش و جایگاه مردم است.
«اگر ما کاهش حضور مردم را داشته باشیم، از آن طرف افزایش فشارهای دشمن را خواهیم داشت؛ یعنی اینها با همدیگر به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند. اگر چنانچه ما در کشور افزایش حضور مردم را کم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فراوان فشار دشمنان را خواهیم داشت. اگر ما بخواهیم فشارهای دشمنان از قبیل فشارهای اقتصادی مثل تحریم و امثال اینها از بین برود یا کاهش پیدا کند، راهش این است که حضور مردم در کشور افزایش پیدا کند و پشتوانهی مردمی به رخ دشمنان کشیده بشود.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
🎤شش. بازخوانی الگوها و تجربههای موفق اقتصادی در چهل و پنج سال گذشته، الهامبخشی انقلاب اسلامی در ساحت اقتصاد را برجسته خواهد کرد. معانی و آرمانهای بزرگ، همواره به اسوههایی نیازمندند که تحقق آنها را امکانپذیرتر و میسّرتر خواهد کرد.
🎤هفت. در پرتو مطالبهی مؤکد «جهاد تبیین» از سوی رهبر انقلاب، نیازمند نهضت فرهنگی بزرگ و فراگیری هستیم که بتواند در گفتگو و ارتباط با جمهور مردم، بر «اقناعسازی» متمرکز شود؛ فهرست وسیعی از عناوین و موضوعاتی را میتوان برشمرد که نیازمند تقویت وضعیت گفتمانی آنها در سطح عمومی هستیم، از جمله: تقویت روحیهی کار و تولیدگرایی، پرهیز از مصرفگرایی و توجه به سادهزیستی، تقویت توجه به کالاهای داخلی، بهبود اتقان کاری، افشای اهداف دشمن در اعمال تحریمها، قوتها و دستاوردهای نظام اسلامی بهویژه در حوزهی اقتصاد.
به سخنی دیگر، جهش تولید بر مدار جمهور مردم، در یک سپهر فراگیر فرهنگی و مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی امکانپذیر خواهد بود؛ این مهم، نیازمند طرح و برجسته شدن در فضای جهاد تبیین است.
👆سعید اشیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ـــــــــــــــــــــــ❗️ــــــــــــــــــــــ
🎥 #پیشنهاد_دانلود
🎙 #استاد_فرحزاد
🔻 بـــــا مــوضــــوع:
دعوت به تکریم و بزرگداشتِ وفات
حضرت خدیجه سلام الله علیها
📲 شما هم رسانه باشید ✋🏼
🗓 پنجشنبه۲فروردین/دهمِمباركِرمضان
⚫️ روزِوفاتِحضرتخدیجهسلاماللهعلیها
ـــــــــــــــــــــــــــ🔻ــــــــــــــــــــــــــــــ
بهترين هَمْسَــرِ رَسُـول خدا
أولیّـن زنِ مُؤمنة به ولایـتِ
أمیٖــــرالمُــؤمنین و ٱلْأَئِــــمّـــة
مـاٰدرِمِهْرباٰنِ صِدّیٖقِهٔشَهیٖدِة
فاٰطِــمِــــــــــــــهٔ زَهــــــــــــــــــــراٰءْ
ـــــــــــــــــــــــــــ🔻ــــــــــــــــــــــــــــــ
حَضْـــرتِ خَـــدیٖـــجــهٔ کُـبْــریٰ
صَــلَواتُاللهعَلَیْہِمأجمعــیٖن
#حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها۱
نام او خدیجه دختر خویلد، وی همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، أمالمؤمنین و یکی از چهار زن با عظمت تاریخ بشراست. او اولین زنی است که به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، گروید و اسلام آورد و وی اولین همسر پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم، و با فضیلتترین آنهاست.
به خاطر عفّت و کمالِ فراوان او در دوران جاهلیت به او طاهره میگفتند.(٢)
معرفت حضرت خدیجه به پیامبر گرامی اسلام(ص)
حضرت خدیجه با پیشنهاد ازدواج به پیامبر (قبل از بعثت)، افتخار همسری ایشان را پیدا کرد. حضرت خدیجه این پیشنهاد را چنین بازگو می نمایند:
« إِنِّي قَدْ رَغِبْتُ فِيكَ لِقَرَابَتِكَ مِنِّي وَ شَرَفَكَ فِي قَوْمِكَ وَ سَطَتِكَ فِيهِمْ وَ أَمَانَتِكَ عِنْدَهُمْ وَ حُسْنِ خُلُقِكَ وَ صِدْقِ حَدِيثِكَ...؛ به سبب خویشاوندی ات با من و شرف و بزرگی و امانتداری ات در میان قوم خود و به جهت اخلاق نیک و راستگویی ات، مایلم با تو ازدواج کنم».(٣)
از این سخن معلوم می شود که علاقه و ارادت این بانوی بزرگ به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، تنها به سبب عُلقه زوجیت و انگیزه های دیگر نبوده، بلکه فوق العاده گی های شخصیت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، را به درستی شناخته بود، لذا به پاس این معرفت، جان خویش را در طَبَق اخلاص نهاده و با اهداف والای پیامبر عظیم الشأن اسلام همراه شد.
ایشان ایثار و از خود گذشتگی را به آنجا رسانید که به واسطه علاقه و ارادت فراوان به حضرت رسول ، در میان بانوان قریش مهجور ماند و حتی در لحظات ولادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها، هیچ کدام از آنان بر بالین حضرت خدیجه حاضر نشدند.
پیامبر(ص) و کاروان تجاری خدیجه
روزی جناب ابوطالب، عموی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، به ایشان گفت: «ای محمد! میخواهم برایت همسری اختیار کنم، اما مالی ندارم که تو را یاری کنم. خدیجه از خویشاوندان ماست که هر سال یکی از قریشیان به همراه اموال و غلامانش به تجارت میرود و پس از بازگشت، مقداری از سود را برمیدارد. آیا تو میخواهی این کار را انجام دهی؟» پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، فرمود: «بله.» پس ابوطالب نزد خدیجه رفت و این مطلب را با وی در میان گذاشت. خدیجه خوشحال شد و به غلامش میسره گفت: «تو و تمام این اموال در اختیار محمد صلی الله علیه و آله و سلم، باشید.»
سپس قافله به سوی شام حرکت کرد. در راه، میسره کرامات فراوانی از حضرت مشاهده کرد؛ از جمله، روزی آنها نزدیک دِیْری و در کنار نهری به استراحت پرداختند و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، نیز زیر سایه درختی نشستند. سپس راهبی به نام نسطور سر از دِیْر بیرون آورد و از میسره پرسید: این جوانی که در سایه درخت نشسته، کیست؟ میسره گفت: «او مردی از قریش و اهل حرم است.» راهب جلو آمد و دست و پای رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، را بوسید و به یگانگی خدا و رسالت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم، شهادت داد و به میسره گفت: «از امر و نهی های او اطاعت کن که او رسول خداست؛ به خدا قسم! بعد از عیسی کسی جز او زیر این درخت ننشسته است و عیسی به نبوت او بشارت داده است.»
زمانی که آنها از سفر بازگشتند، میسره به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، گفت: «اگر زودتر به مکه بروی و خبر سود فراوان مان را به خدیجه بدهی، برایت بهتر خواهد بود.» پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، نیز بر اسبشان سوار شده و به سوی خانه خدیجه حرکت کردند. در آن روز حضرت خدیجه سلام الله علیها، همراه با عدهای از زنان در اتاقش نشسته بود که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، از دور دیده شد. خدیجه به ابر بلندی که در بالای سر آن اسب سوار حرکت میکرد، چشم دوخته بود. او سپس گفت: «این سوار دارای مقام بزرگی است و کاش به خانه من میآمد!» در همین حال آن سوار که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، بودند، به خانهاش آمدند و جلوی خانهاش پیاده شدند!
همچنین پس از آن که میسره به خانه بازگشت، به حضرت خدیجه سلام الله علیها، گفت: «او از کنار هیچ درخت و سنگی ردّ نمیشد مگر این که آن درخت و سنگ به او میگفت: «السلام علیک یا رسول الله!» و هنگامی که بحیرای ترسا دید که ابری بر بالای سرش حرکت میکند و بر او سایه میافکند، از ما پذیرائی کرد.»(٤)
💠#ازدواج پیامبر(ص) با خدیجه(س)💫
در سنّ حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم، زمان ازدواجشان با حضرت خدیجه در تاریخ اختلاف وجود دارد امّا قول مشهور این است که حضرت ٢٥ سال داشتند که این قول را روایات متعددی تأیید می کنند، از جمله: «... زوّج بها و هو ابن خمس و عشرین سنة، قبل أن یبعثه الله نبیاً بخمس عشرة سنة؛ پیامبر با خدیجه ازدواج کردند در حالیکه بیست و پنج سال داشتند و هنوز پانزده سال مانده بود تا به پیامبری مبعوث شوند.»(٥)
سنّ حضرت خدیجه سلام الله علیها، در زمان ازدواج نیز در تاریخ دارای چند قول است امّا قول صحیح و مشهور آن نیز ٢٥ سال است.(٦)
نقل شده، پس از آماده شدن مقدّمات ازدواج پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم و خدیجه؛ ابوطالب، حمزه، عباس(عموهای پیامبر) و عدهای از بنیهاشم در خانه خدیجه گرد آمدند؛ ورقۀ بن نوفل(عموی خدیجه)، پسر عموی خدیجه و جمعی از بستگان او هم حاضر بودند. سپس حضرت ابوطالب علیه السلام، فرمود: «صاحب این خانه (کعبه) را ستایش میکنم که ما را از نسل حضرت ابراهیم و ذریه حضرت اسماعیل قرارداد و ما را در حرم امن فرود آورد، و ما را از بزرگان، و شهر ما را مبارک قرار داد؛ همانا پسر برادرم، مردی است که با هیچکس قابل مقایسه نیست و بر تمام مردان برتری دارد و در میان خلق خدا همتایی ندارد؛ هر چند ثروت کمی دارد؛ و مال و ثروت هم هرروز به قدر احتیاج میرسد، و سایهای است زودگذر.
او به خدیجه و خدیجه هم به او علاقه مند است، و ما آمدهایم تا برای محمد خواستگاری کنیم و هر چه مهر خواستید از نقد و نسیه به عهده من است. به خدای این خانه او دارای مقامی بلند و مرتبهای رفیع و رأیی رسا و دینی جهانی خواهد بود.»
سپس ورقه، عموی خدیجه، شروع به سخن گفتن کرد ولی درمقابل ابوطالب نتوانست سخنی بگوید، و زبانش بند آمد و قلبش به شماره افتاد. حضرت خدیجه سلام الله علیها، از پشت پرده به سخن درآمد و گفت: «عموجان! هر چند در مجلس و میان مردم، تو سزاوارتر از منی که سخن بگویی اما از جانم مقدمتر نیستی؛ ای محمد! من خود را به عقد ازدواج تو در آوردم و مهریهام را از مال خود قرار دادم. به عمویت بگو تا شتری قربانی کند و ولیمه عروسی را مهیّا سازد و تو هم صاحب اختیار همسر خود هستی.»
ابوطالب رو به حاضران کرد و گفت: «همگی شاهد باشید که خدیجه، محمد را پذیرفت و مهر را در مال خود قرار داد.»
وقتی مردی از قریش ماجرا را شنید، گفت: «تاکنون نشنیدهایم که زنی مهر خود را به عهده بگیرد.»
ابوطالب در حالی که سخت خشمناک شده بود، فرمود: «آری، اگر مردان مانند پسر برادرم باشند، با گرانترین قیمت آنان را میربایند، اما اگر مانند شما باشند، با آنان جز با مهر سنگین ازدواج نمیکنند.» سپس ابوطالب شتر چاقی نَحْر کرده(کُشت) و مردم را اطعام کرد و مراسم ازدواج پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، انجام شد.
مردی از قریش این ازدواج مبارک و پرشکوه را ضمن اشعاری این گونه ستوده است که ما به ترجمه آن اکتفا می کنیم:
١ـ ای خدیجه، گوارا و مبارک باد تو را که هُمای بَختت به سوی کوی سعادت و خوشبختی به پرواز درآمد.
٢ـ که با بهترین مردمان ازدواج کردی و در میان مردم، مانند محمد صلی الله علیه و آله و سلم، کیست؟
٣ـ دو راستگو و نیکوکار، عیسی پسر مریم و موسی پسر عمران به ظهور او مژده دادهاند و زمان ظهور چه خوش نزدیک شده است.
٤ـ از دوران های پیش نویسندگان اقرار کردهاند که از سرزمین بطحا پیامبری هدایتگر و هدایت شده طلوع خواهد کرد.(٧)
#حضرت خدیجه(س) به غیر از پیامبر اکرم(ص) با کسی ازدواج نکرد
عده ای معتقدند که حضرت خدیجه سلام الله علیها، قبل از پیامبر با دو نفر دیگر ازدواج کرده بود و بیوه بوده است. منشأ این توهم این است که حضرت خدیجه دو دختر را به فرزندی گرفته بودند که فرزندان خواهرش هاله بودند، لذا بعضی خیال کرده اند که این دو دختر فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها، هستند در صورتی که در تاریخ افراد بسیاری به باکره بودن حضرت خدیجه اذعان کرده اند که به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم:
١. علّامه مجلسی در این باره می نویسد: «خدیجه به هنگام ازدواج با پیامبر گرامی دوشیزه بود و رقیه و زینب، نه دختران او، بلکه دختران خواهرش هاله بودند و تحت سرپرستی و مدیریت و مورد مهر و مراقبت او قرار گرفتند.»(٨)
٢. ابن شهر آشوب، محدّث بزرگ و نامدار شیعه می نویسد: «إنّ النّبی قد تزوّج خدیجة و هی عَذراء؛ پیامبر اکرم در حالی که با خدیجه ازدواج کرد که او دوشیزه بود.»(٩)
٣. واقدی(از علمای اهل سنّت) می گوید: «و کانت خدیجه و هی بکر...؛ خدیجه (به هنگام ازدواج با پیامبر) باکره بوده است.»(١٠)
افراد متعدّد دیگری نیز این مطلب را تأیید کرده اند از جمله: سید مرتضی در الشافی و شیخ طوسی در تلخیص الشافی، همین دیدگاه را تصریح نموده اند.(١١)