6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 ملت گریه سیاسی
▪️#امام_خمینی (ره) :
ما ملتی هستیم که باهمین اشک ها ، سیل ها جریان می دهیم وخرد می کنیم سدهایی را که در مقابل اسلام ایستاده است .
👤مدیریت : #استادقریش_حسین_پور
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*شوخی و مزاح با موضوعات مرتبط با عاشورا ترفند جدید دشمنه* ، اگر جایی مشاهده کردید قاطع ولی مودبانه برخورد نمایید.
12.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اگه دنیا به کامم بود الان شاید حرم بودم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه علاقه ام را به امام زمان بیشتر کنم؟
🔵 دستورالعمل مشترک آیت الله بهجت و آیت الله اراکی رحمة الله
🎙#حجت_الاسلام_راجی
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
اوصاف خیانتکاران در قرآن - ۲
بهنام وکیلی
خداوند در آیه 107 و 108 سوره نساء به نکته ای اشاره می کند بیانگر ارتباط تنگاتنگ بینش و نگرش است. خداوند در آیه به بینش هستی شناسی خیانتکاران توجه می دهد و می گوید که خیانتکاران از آنجا که برای خداوند جایگاه درستی در نظر نمی گیرند رفتارهای تناقض آمیزی را در پیش می گیرند. در تحلیل قرآن از نابهنجاری خیانت مشخص می شود که از نظر خیانتکاران عملی نادرست و ضداخلاقی و هنجاری است و از این روست که می کوشند تا مخفیانه آن را از انجام دهند. در حقیقت علت و انگیزه خیانت و مخفی کاری آنان را باید گاه در حیای آنها در مردم جست. خیانتکاران برای خود در چشم مردم احترام و مقامی قائل هستند و از این رو می کوشند تا عمل زشت خویش را نهانی انجام دهند و از مردم مخفی دارند؛ زیرا عمل آشکار و تصرفات نابجا ونادرست موجب می شود تا از چشم مردم بیفتند.
خداوند در این آیه به این مسئله اشاره می کند که خیانتکاران نسبت به مردم حیا می ورزند و همین مسئله موجب شده است تا کار زشت خویش را نهانی انجام دهند ولی نسبت به خدا حیا نمی ورزند و با عمل زشت خیانت را در برابر دیدگان الهی انجام می دهند.
در حقیقت اگر مردم نسبت به خدا و احاطه او به هستی و همه امور ریز و درشت آگاهی می داشتند باید در برابر خداوند شرم و حیا می کردند و در چیزی خیانت نمی کردند. اما بینش نادرست آنان موجب شده است که خود را در محضر الهی نبینند و مرتکب گناه خیانتکاری شوند. اگر آنان هستی و عالم را محضر خداوند می دانستند و خود را همواره در هر حال در برابر دیدگان خداوند احساس می کردند هرگز مرتکب گناه خیانتکاری نمی شدند. بنابراین از عمل خیانت بار آنان می توان دریافت که چنین آدم هایی خود را در برابر خداوند احساس نمی کنند.
خیانت، مفهومی فراگیر
در کاربردهای قرآنی خیانت اصطلاحی فراگیر است که حتی خیانت به خود را شامل می شود. به سخن دیگر خیانت تنها امری اجتماعی و در حوزه روان شناسی اجتماعی و یا علوم تربیتی نیست بلکه از اموری است که در حوزه روان شناسی فردی و مباحث و مسائل اخلاقی نیز از آن سخن به میان می آید. از این رو از خیانت همانند امانت، هم در حوزه فضایل اخلاقی و منش های فردی و هم در حوزه هنجارهای اجتماعی و علوم تربیتی سخن گفته می شود.
سبب فراگیری اصطلاحی امانت و خیانت، مربوط به نقش آن است؛ زیرا در کاربرد های قرآنی مسئله امانت و خیانت ارتباط تنگاتنگی با مسئله نقش انسانی در قبال خود یا خدا و یا دیگری (اجتماع) پیدا می کند. به این معنا که هرگاه شخص برخلاف نقشی که از سوی خدا یا جامعه به او واگذار شده است عمل کند خیانتکار شمرده می شود.
یکی از امانت هایی که خداوند به انسان واگذار کرده امانت ایمان است. ایمان به معنای باورهایی که آدمی را در مسیر تکامل و قرب الهی نگه داشته و به حرکت وامی دارد. بنابراین اگر شخص در مسیر کمالی قرار نگیرد و خود را از خداوند دور سازد به عنوان خیانتکار قلمداد می شود.
از نظر خداوند نعمت ولایت و قرآن و آموزه های دیگر وحیانی به عنوان امانت های الهی برشمرده می شود هر گونه رفتار نهانی که آدمی را از آن دور سازد به عنوان عمل خیانت بار معرفی می شود.
بر این اساس است که خداوند در آیه 187 سوره بقره گناه و سرپیچی از فرمان های الهی و آموزه های وحیانی چون روزه خواری و یا نزدیکی به زن در برخی از موارد را از مصادیق خیانت برمی شمارد؛ زیرا از نظر خداوند هر کسی در زندگی خویش نسبت به خدا و آموزه های آن نقش دارد که بیرون رفتن از آن دایره و چارچوب به معنای خیانت دانسته می شود.
خیانت به خدا یعنی عمل برخلاف آموزه های وحیانی موجبات دوری شخص از مسئولیت های انسانی در قبال هستی و خدا را سبب می شود و او را از حریم کمال و تکامل دور می سازد و این به عنوان خیانت به خود نیز مطرح می شود.به سخن دیگر انسان در هستی دارای مسئولیتی به نام دست یابی به کمال و بروز تمامی استعدادها و ظرفیت های کمالی است که از آن به اسمای الهی یاد می شود. براین اساس اگر شخص عملی را انجام دهد که وی را از مسیر کمالی دور می سازد و اجازه بروز و ظهور استعدادها و ظرفیت های وی را نمی دهد آن عمل در حکم خیانت به خود تلقی می شود؛ زیرا این عمل موجب شده است تا شخص نقش خود را نسبت به خود به درستی انجام ندهد.
با این بینش و نگرش هستی شناختی و انسان شناسی است که خداوند به صراحت در آیه 107 سوره نساء هرگونه خیانت به دیگران در حوزه عمل اجتماعی را خیانت به خویش در حوزه روان شناسی اجتماعی و اخلاقی بر می شمارد.
اوصاف خیانتکاران
اوصاف و ویژگی های خیانتکاران را می توان در دو دسته بینشی و نگرشی دسته بندی کرد. در حوزه بینشی خیانتکاران مردمان هستند که شناخت درستی به خود و خدا ندارند و از نظر معرفتی و شناختی در جایگاهی قرار ندارند که بتوان آنان را عالم برشمرد؛ بلکه ایشان مردمانی جاهل هستند.
14.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر نکردن، سه دلیل کوچک بیشتر نداره🤔
ببینید و نشر بدید🌹🍃
اوصاف خیانتکاران در قرآن - ۳
بهنام وکیلی.
جهل نسبت به حضور خداوند
جهل آنها نسبت به خداوند و اینکه خداوند به هستی علم شهودی و حضوری دارد موجب می شود تا نگرششان در عمل برخلاف واقعیت ها و حقایق باشد.
اگر کسی بر این باور باشد که هستی محضر خداوند است و او به همه هستی از ریز و درشت آن همانند آگاهی شخص به وجود و احساسات خود است، هرگز خود را دور از چشم الهی نمی یابد و نسبت به او حیا و شرم می ورزد و مرتکب خیانت نمی شود؛ زیرا چنانکه گفته شد از مولفه های اصلی خیانت، مخفی کاری است و شخص به سبب حیا و شرمی که از مردمان دارد خیانت را نهان از چشم دیگران انجام می دهد. بنابراین اگر شخص از نظر هستی شناختی به این علم و معرفت دست یابد که عالم محضر خداست و خداوند با علم شهودی و حضوری بر همه چیز احاطه علمی دارد آنگاه از خدا شرم و حیا کرده دست به خیانت نمی زند. (نساء آیه 107 و 108)
نیرنگ بازی
از ویژگی های خیانتکاران می توان به نیرنگ بازی و مکر و حیله آنها اشاره کرد. خداوند در آیه 52 سوره یوسف خیانت کاران را مردمانی نیرنگ باز برمی شمارد که حقایق و واقعیت ها را برخلاف آنچه هست جلوه می دهند و این گونه است که اهل دروغ نیز می شوند و دروغگویی به عنوان پیامد طبیعی نیرنگ بازی و حیله گری خود را بر ذات آنها تحمیل می کند.
پنهان کاری
یکی از خصوصیات اخلاقی خیانتکاران که در آیه 107 و 108 سوره نساء بدان اشاره شده است پنهان کاری است. از آنجا که رفتارهای اخلاقی و هنجاری، رفتارهای نیک و پسندیده است هرکسی می کوشد تا آن را آشکارا و شفاف انجام دهد و نسبت به کار خیر و نیک شرم و حیا نمی ورزد و بلکه با افتخار آن را انجام می دهد؛ اما کسانی که رفتارهای اخلاقی زشتی را در پیش می گیرند و گرفتار نابهنجاری رفتاری هستند می کوشند تا مخفیانه و نهانی آن را انجام دهند؛ زیرا نمی توان رفتارهای زشت و نابهنجار را علنی و آشکار و شفاف انجام داد؛ چون طبیعت بشر و اجتماع از زشتی ها و بدی ها می گریزد و رفتار های نابهنجار و زشت را نمی پذیرد. از این روست که بدترین مردمان از روی شرم و حیا کارهای زشت خویش را نهانی انجام می دهند و یا در قالب های زیبا و آرایه های پسندیده ارائه می دهند. این گونه است که همواره نسل کشی ها و جنایت های بزرگ علیه بشریت با نام دموکراسی و آزادی انجام می شود. بدترین رفتارها و زشت ترین اعمال همواره در پوششی از خوبی ها و حقایق و نیکی ها انجام می شود. حتی ابلیس برای گمراهی حضرت آدم(ع) با سوگند های دروغین به خدا و وعده دستیابی به زندگی جاوید «ملک لایبلی» او را فریب داد.
کفران نعمت
از دیگر ویژگی هایی که خداوند برای خیانتکاران برمی شمارد کفران نعمت و ناسپاسی نسبت به آن است که در آیه 38 سوره حج بدان اشاره کرده است. خیانتکاران افرادی اهل طمع هستند و بیش از آنچه حقشان است می طلبند و می کوشند تا با خیانت در امانت به چیزی فراتر از حق خویش دست یابند. به داشته های خود بسنده نمی کنند و یا به افزایش ظرفیتی خود نمی پردازند تا به طور طبیعی به چیزی که می خواهند برسند. از این رو راه را کوتاه تر کرده و به قول خودشان به چیزی که حقشان بوده به سادگی و به زیرکی دست یافته اند. لذا خداوند اهل خیانت را افرادی می شمارد که خود را فریب می دهند و آنچه را به عنوان زیرکی برای خود ثابت می دانند زیرکی نشمرده آن را مکر و نیرنگ می داند. (یوسف آیه 52)
عدم محبوبیت در نزد خدا و خلق
ویژگی دیگری که خداوند برای خیانت کاران برمی شمرد عدم محبوبیت آنها نزد خداوند است. کسی که از نظر خداوند افتاده و بی شرمی کرده و حیا نورزیده و در محضر الهی خیانت می کند، چنین شخصی اگر دشمن خدا نباشد دست کم دوست خداوند نیست و بهره ای از محبوبیت خداوندی نمی برد. اگر شخص، محبوب خداوند نباشد از آثار محبوبیت نیز بی بهره می شود که مهم ترین و اساسی ترین آن نیز عدم محبوبیت در میان خلق خداست؛ زیرا خداوند کسی را که نسبت به خدا شرم و حیا نمی ورزد ولی از خلق خدا شرم می کند و پنهانی از مردم و در محضر خدا گناه خیانت را مرتکب می شود او را بدنام کرده و از محبوبیت می اندازد. کسی که به جنگ خدا رفته و با او از در صلح وارد نشده است خداوند نیز میان او و خلق را به هم می زند و کارش را اصلاح نمی کند تا از چشم مردمان بیفتد.
بنابراین اگر خداوند می فرماید که خیانتکار، شخصی نامحبوب در نزد خداوند است(حج آیه 38) بی گمان چنین شخصی در میان خلق خدا نیز نامحبوب خواهد شد و مردمان گرایشی به او نخواهند داشت. از این رو می توان گفت یکی از اوصاف خیانتکاران عدم محبوبیت در میان خلق خداست.. این گونه است که خیانتکار از آنچه می ترسید به سبب خیانت گرفتار آن می شود. (نساء آیه 107 و 108 و نیز آل عمران آیه161 و غافر آیه 18 و 19)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ 🎬
#استاد_شجاعی
امام زمان می گوید: من دعا می کنم برای هر کس که برای جدم حسین گریه کند و به یاد من باشد به یاد غربت من باشد...
🌐شبکه رسانه ای مجمع هماهنگی نیروهای جبهه انقلاب استان قم
🔸تکرار حادثه مشهد اینبار در کرج
به گزارش یک شاهد عینی در امام زاده محمد کرج به خبرگزاری وستانیوز، دیشب فردی با حمله به مراسم زیارت عاشورا در گلزار شهدای امامزاده محمد حصارک کرج، با استفاده از سلاح سرد(چاقو) دو ضربه به پهلوی سخنران و مادح اهل بیت(ع) وارد کرد و پس از ایجاد رعب و وحشت بین خانواده های شهدا قصد داشت از محل متواری شود که با تعقیب و گریز برادران بسیج حاضر در مراسم دستگیر و تحویل مراجع قضایی گردید
روحانی محترم هم اکنون در بیمارستان شهید مدنی کرج بستری است و قرار است تا ساعات دیگر مورد عمل جراحی پزشکان قرار بگیرد
وستانیوز