فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علیرضا نوری زاده هستن مدیر و مجری شبکه ی ایران فردا:
برای #محمود_صادقی آرزوی شفا میکنیم،ما به او نیازمندیم😎
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃 ﷽
🌺
#نذر
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
1️⃣5️⃣1️⃣ بعضی از مردم فکر میکنن همین که بین خودشون و خدا نذر کردن که اگه حاجتم برآورده شد، فلان کار رو انجام میدم، اون نذر واجب میشه.
📛 در حالی که این درست نیست.
✍️ برای واجب شدن نذر، باید جملات خاصی رو به زبون بگید و نذر کردن توی دل، باعث واجب شدن اون نمیشه.
🔺توضیحالمسائل محشی، مسئله 2641.
⬅️ احکام به زبان ساده
🔴تقلا برای ایجاد ناامنی روانی در جامعه؛ ویروس خطرناکتر از "کرونا"
⏪سید علیرضا آل داود در گفتگو با خبرگزاری تسنیم:
در حالیکه تعداد کل مبتلایان به "ویروس کرونا" در کشورمان حدود ۱۰۰ نفر و فوتیها بهدلیل ابتلا به کرونا حدود ۱۵ نفر است؛ متاسفانه جریانی در کشور از طریق سرشاخههای خارج از کشور در حال شیوع ویروسی است که کشندگی آن به مراتب از کرونا بیشتر است!
پژوهشگر فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه مقابله با کرونا ویروس از مقابله با "فیک نیوزها" درباره این ویروس آسانتر است، اظهار کرد: در تمام جوامع مباحث مرتبط با حکمرانی رسانهای و حکمرانی سایبری که با افکار عمومی مستقیماً ارتباط دارد بسیار قانونمند و سختگیرانه دنبال میشود.
ما برای مقابله با "جنگ روایتها" باید روایت درست از وقایع را تولید کنیم و اجازه ندهیم دشمنان و بدخواهان برای ما از وقایع داخلی کشورمان برای افکار عمومی ما روایتسازی کنند.
متاسفانه پس از ورود ویروس کرونا به کشورمان و ابتلای تعداد اندکی از هموطنان به این ویروس که میزان کشندگی آن به مراتب از آنفلوآنزا کمتر است، جریان نفوذ به کمک دشمنان نظام با "اسم رمز کرونا" تلاشهای گستردهای را برای مشتنج نشان دادن جامعه و تحریک افکار عمومی با هدف تخریب روانی جامعه علیه حاکمیت و نظام سلامت کشور آغاز کرده است که هدف از آن صرفا ایجاد حس بیاعتمادی نزد مردم در برابر حاکمیت و تزریق یاس و ناامیدی بدون ارائه هرگونه سند و ادلهای است.
راهاندازی "شبکه ملی اطلاعات"، ایجاد سامانههای احراز هویت، وضع قوانین سختگیرانه برای فعالیت شبکههای اجتماعی، موتور جستجو و پیامرسانهای غربی در داخل کشور از جمله فعالیتهایی است که برای مقابله با اخبار جعلی باید انجام شود؛ به طور کلی برای مقابله با اخبار جعلی و شایعات باید اقداماتی هماهنگی و ترکیبی در حوزه زیر ساخت و محتوا در 3 لایه حاکمیت، مدیریت و کاربری صورت گیرد.
این پژوهشگر فضای مجازی با تاکید بر اینکه استرس ناشی از اخبار جعلی منجر به ضربات سنگین روحی و جسمی به پیکره مردم میشود، اضافه کرد: متاسفانه در بحث اطلاعرسانی درباره ویروس کرونا، شاهد شایعات فرآوانی در شبکههای اجتماعی فعال در داخل کشور هستیم و قرارگاه رسانهای برای آن در سطح دولت تشکیل نشده است.
🗓سالروز ولادت رمان نویس فرانسوی
🏳محبوبرهبری،حکیمویکتورهوگو/۱
💠رهبرانقلاب
‼️هیچ بیانی نمیتواند تاریخ را مثل داستان و رمان بیان کند. تاریخ با زبان غیر هنری مثل اینستکه از فاصله ده هزار پایی زمین، از شهری عکس برمیداریم، طبیعتا ابعاد شهر پیداست اما معلوم نیست در آنجا آدمها چه میکنند؟ خوبند؟ بدند؟ فقیرند؟ غنیاند؟ میرقصند؟ اما یکوقت شما یک کوچه را میروید با افرادش حرف میزنید و از خانهها و اتاقها و بازی بچهها و از بوسیدن یک فرزند توسط مادرش و همه چیزهای جزئی را ترسیم میکنید؛ البته این همه شهر نیست؛ اما میشود آن را به کل کشور و ملت تعمیم داد؛ این زبان هنری تاریخ است؛ رمان اینست! ۷۵/۲/۳۱
‼️من نمیخواهم به بچهها خیلی کتاب و رمان معرفی کنم؛ حالا ممکن است اسم مؤلّفینش را بگویم. مثلاً یک نویسنده معروف فرانسوی هست به نام «میشل زواکو» که کتابهای زیادی دارد. من اغلب رمانهای او را در آن دوره خواندم. یا نویسنده معروف فرانسوی «ویکتور هوگو» من کتاب «بینوایان» او را اوّلین بار در همان دوره نوجوانی از کتابخانه آستان قدس گرفتم. البته همه آن را نخواندم؛ مقداریش را خواندم. یکی دو بار بعد از آن هم تمامش را خواندم. ۷۶/۱۱/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز ولادت رمان نویس فرانسوی
🏳محبوب رهبری،حکیم ویکتورهوگو/۲
💠رهبرانقلاب
‼️رمان را فقط برای این نمینویسند که کسی سرگرم بشود؛ رمان پیام دارد، رمان نحوه زندگی را به خواننده خودش تعلیم میدهد! ۷۷/۱۰/۲۴
‼️شما وقتی که مثلاً داستان «بینوایان» ویکتور هوگو را میخوانید، یا «جنگ و صلح» را میخوانید، یا داستانهای امیل زولا را میخوانید، میتوانید وضعیت جامعهی روس یا فرانسه یا انگلیس یا جاهایی دیگری را، از این داستانها به دست بیاورید. یعنی انسان میتواند چیزهایی را که در تاریخ نیست، در این کتابها پیدا کند. ۷۱/۹/۴
‼️معمولاً رمانهای بزرگ و قوىِ فرانسوی ها و روسها و دیگر کشورهایی که رمان های بزرگ از آن جاها منتشر شده، تصویر هنرمندانه واقعیتهای زندگی است. شما کتابهای بالزاک یا ویکتور هوگو یا نویسندگان روسی را ببینید؛ اینها تصویر هنرمندانهای است از واقعیت هایی که در متن جامعه جریان دارد! ۸۴/۲/۱۹
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز ولادت رمان نویس فرانسوی
🏳محبوبرهبری،حکیمویکتورهوگو/۳
💠رهبرانقلاب
‼️به اعتقاد من، ویکتور هوگو بهترین صحنهها را در بیان حرفهای خودش تصویر کرده است. ویکتور هوگو یک حکیم است. ویکتور هوگو یک نویسندهی معمولی نیست. واقعاً به همان معنایی که ما مسلمانان «حکیم» را استعمال میکنیم و بهکار میبریم، یک حکیم است و بهترین حرفهایش را در «بینوایان» زده است. «بینوایان» هم یک کتاب حکمت است و به اعتقاد من، همه باید «بینوایان» را بخوانند. ۷۲/۶/۲۹
‼️شاید در حدود ٢٠سال پیش یا کمتر حالا دقیقاً یادم نیست «بینوایان» ویکتورهوگو را برای اولین بار خواندم البته بعد از آن، چند بارِ دیگر هم این رمان را خواندم و یک تعبیری کردم که همه تعجّب کردند، حالا آن تعبیر را نمیخواهم تکرار کنم، انسان وقتی این شخصیت را میبیند که اینقدر با عظمت سخن گفته، برای او عظمت قائل است. ما نمیخواهیم بگوییم که علم و دانش و فرهنگ، مرز دارد؛ خیر. اگر کسی معرفت را جایی دید و در مقابل آن تعظیم کرد، به عظمت تعظیم کرده است، به معرفت تعظیم کرده است: «مادح خورشید، مدّاح خود است.» ۷۲/۵/۸
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز ولادت رمان نویس فرانسوی
🏳محبوبرهبری،حکیم ویکتورهوگو/۵
💠رهبرانقلاب
‼️رمان بینوایان ویکتور هوگو برترین رمانی است که در طول تاریخ نوشته شده است. من همهی رمانهای طول تاریخ را نخواندهام، اما رمانهای زیادی خواندهام که مربوط به حوادث قرنهای گوناگون هم هست. بعضی رمانهای خیلی قدیمی مثل کمدی الهی، امیرارسلان و هزار و یک شب را هم خواندهام اما وقتی رمان ویکتور هوگو را نگاه میکنم، میبینم این چیزی است که اصلاً امکان ندارد هیچ کس بتواند بهتر از این بنویسد، واقعا در عالم رماننویسی، بینوایان یک معجزه است، من به همهی جوانها توصیه میکنم، نه حالا که دارم با شما صحبت میکنم، بارها این را گفتهام. زمانی که جوانها زیاد دور و بر من میآمدند قبل از انقلاب، بارها این را گفتهام که بروید یک دور حتماً بینوایان را بخوانید. این بینوایان کتاب جامعهشناسی است، کتاب تاریخی است، کتاب انتقادی است، کتاب الهی است، کتاب محبت و عاطفه و عشق است! شرح اسم ص۷۰
📚دوره کامل ۵جلدی
⬇️نسخهpdf
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
اوضاع سیاسی زمان امام هادی(ع)
بخش اول
منبع: سایت باشگاه خبرنگاران جوان
امام علی النقی الهادی علیه السلام در سال 220 هجری قمری در مدینه به امامت رسیدند. آن حضرت 13 سال اول امامت خود را در آن شهر سپری نمود و ضمن بهره رسانی معنوی و علمی به شیعیان، به امور آّنان رسیدگی می کردند تا این که متوکل (خلیفه ی وقت) که در دشمنی با ائمه اطهار علیه السلام مشهور بود؛ به خاطر هراسی که از نفوذ و محبوبیت امام علیه السلام در جامعه داشت ایشان را از مدینه به سامرا فراخواند زیرا احساس می کرد که باید امام را از نزدیک تحت نظر بگیرد. پس از آمدن امام به سامرا، اگرچه ایشان ظاهرا آزاد بود اما «متوکل» منزلشان را طوری انتخاب کرده بود که همواره تحت نظر باشند. او به طور مرتب دستور تفتیش منزل ایشان را صادر میکرد و تمام دیدارها و رفت و آمدها توسط نیروهای حکومتی کنترل می شد.
او جو بسیار خفقان آمیزی را بر جامعه حکمفرما کرده بود و سختگیری و فشار زیادی را بر شیعیان اعمال میکرد: او علویان را در محاصره اقتصادی قرار داده بود. به شاعران درباری مال فراوانی میداد تا در اشعار خود به ائمه علیه السلام بی احترامی کنند. او اکثر سادات جلیل القدر آن زمان را دستگیر و زندانی کرده بود. از هولناکترین اقدامات او در دوره حکومتش، انهدام و تخریب مرقد امام حسین علیه السلام بود. اوضاع معیشتی مردم و به خصوص علویان در زمان خلفای عباسی به خصوص متوکل و بقیه ی خلفای هم عصر امام هادی علیه السلام، بسیار دشوار بود زیرا آنان بیت المال مسلمین را صرف خوشگذرانی هایی میکردند که به گواهی تاریخ، هزینه های مربوط به آ نها بیسابقه بوده است.
اَینَ الرجبیون؟
1⃣
یادم نمیرود که در مدرسه نیماورد اصفهان، بعدازظهر که از خواب بیدار شدم یک وقت صدای مرحوم آیت الله حاج میرزا علیآقا را شنیدم.
من در آن مدرسه غریبه بودم. طلبهها از ایشان خواهش کرده بودند، آمده بود موعظه میکرد و بعد هم ذکر مصیبت، این سخن را می گفت:
حدیث دارد که در قیامت فریاد میکشند: أینَ الرَّجَبیون؟ رجبیون کجا هستند؟
این مرد با همان آهنگ و با آن حال و روحی که داشت این تعبیر را به کار برد:
آن وقتی که بگویند «أینَ الرَّجَبیون» و ما در پیشگاه پروردگار شرمسار باشیم، در ماه رجب هیچ چیزی نداشته باشیم و اصلا جزء رجبیون شمرده نشویم، چه خواهیم کرد؟
این ماه، ماه استغفار و عبادت و روزه است و این سنتها در میان ما بهکلی دارد فراموش میشود. ماه رجب میآید، بزرگهایمان متوجه نمیشوند تا چه رسد به بچهها. کمکم اگر به بچهها بگوییم ماههای قمری را از محرم تا ذیالحجه بشمار، نمیتوانند؛ اصلا فراموش میکنند که یک چنین ماههایی هم وجود دارد.
2⃣
ماه رجب، ماه استغفار و توبه و عبادت است. حتی وارد شده است که اگر کسی نتواند روزه این ماه را بگیرد ذکری وارد شده است که روزی صد بار این ذکر را بگوید به عنوان جبران روزهای که نتوانسته است بگیرد.
یادم است که در ماه مبارک رجب در سال ۲۱ که تابستان بود و به اصفهان رفته بودم، به درس آقای حاج آقا رحیم ارباب- که از بزرگان هستند- می رفتم. من این ذکر را اول بار از این مرد شنیدم.
میدیدم که خیلی کند صحبت میکنند و اذکار را بالخصوص خیلی با تأنّی و حضور قلب میگویند:
سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ، سُبْحَانَ مَنْ لایَنْبَغِى التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
میدیدم این ذکر ها را این مرد مرتب میگفتند. چون پیرمرد بودند و نمیتوانستند روزه بگیرند، آن را با این ذکرها جبران میکردند.
3⃣
ما وقتی بچه بودیم ماه رجب و شعبان كه میآمد احساس میكردیم؛ چون مرحوم پدر ما وقتی ماه رجب میآمد همه اوضاع و عباداتش فرق میكرد.
ایشان و والده ما در ماه رجب، پنجشنبهها و جمعهها روزه میگرفتند و گاهی پدر ما هر سه ماه رجب و شعبان و رمضان را روزه میگرفت.اصلا ماه رجب در منزل ما فرق داشت. حالا اصلا خود ما احساس نمیكنیم كه ماه رجب آمده، و باید با تقویم آن را پیدا كنیم!
آشنایی با قرآن، ج۱۴ ، ص۹۴ و ۲۳۴ ، شهید مرتضی مطهری.
زندگانی امام هادی علیه السلام
بخش دوم
منبع: سایت باشگاه خبرنگاران جوان
فعالیت امام هادی(ع)
امام هادی(ع) با این که شدیدا تحت نظر بود، اما از پای ننشست و فعالیتهای خود را به شیوهای مطابق اوضاع زمان خویش به پیش برد. از مهمترین فعالیت های ایشان این بود که به مردم از راه های گوناگون آگاهی داده و منصب امامت و مقام علمی خود را در طی سخنان خویش و در مناظرات و پرسش و پاسخ های علمی، آشکار کرده و تثبیت کنند. همچنین عدم مشروعیت حکومت بنی عباس را تبیین می کردند. یکی دیگر از محورهای فعالیت امام، آماده کردن مردم و شیعیان نسبت به غیبت حضرت مهدی علیه السلام بود. البته ایشان با نهایت احتیاط و جلوگیری از حساس شدن حکومت، این موضوع را به طور سربسته در ضمن سخنان خویش ذکر میفرمودند.
وضعیت علمی زمان امام(ع)
در حکومت بنی عباس از طرف خلفا به مسائل علمی و فرهنگی تمایل نشان داده می شد. در این زمان بسیاری از کتب سیر ملل به عربی ترجمه شد و همین امر موجب شد افکار مردم و اوضاع علمی جامعه متحول شود.
همچنین مکاتب کلامی مانند شاعره و معتزله رونق گرفته بود و شبهاتی مانند جسمیت خداوند، جبرگرایی مطلق یا اختیار مطلق، حادث یا قدیم بودن قرآن و... مطرح میشد که موضعگیری امام هادی علیه السلام و پاسخ ایشان به چنین شبهاتی، اولا اصالت و حقانیت مواضع شیعه را نشان می داد و ثانیا مسلمین را از گرفتاری در دام چنین شبهاتی حفظ میکرد.