فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولاً [5 اسراء]
الصّادق ( وَ رَوَی بَعْضُ أَصْحَابِنَا قَال کُنْتُ عِنْدَ أَبِیعَبْدِاللَّهِ (جَالِساً إِذْ قَرَأَ هَذِهِ الْآیَهًَْ فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَیْکُمْ عِباداً لَنا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّیارِ وَ کانَ وَعْداً مَفْعُولًا فَقُلْنَا جُعِلْنَا فِدَاکَ مَنْ هَؤُلَاءِ فَقَالَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ هُمْ وَ اللَّهِ أَهْلُ قُمَّ.
مَنْ ماتَ عَلی حُبِّ آلِ محمّد ماتَ شَهِیْداً
به مناسبت چهلمین روز درگذشت مادری دلسوز و مهربان، همسری فداکار، مرحومه
علویه حاجیه خانم مجیدی
مجلس بزرگداشتی روز پنجشنبه مورخه ۱۴۰۳/۱/۳۰ از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در آرامستان بقیع سالن اجتماعات برگزار میگردد.
ضمن تشکر از همه عزیزان، بستگان و دوستان که در مراسم تشییع، تدفین و دیگر مراسمات حضور بهم رساندند دعوت میشود با حضور پر مهر خود باعث شادی روح آن مرحومه و تسلای خاطر بازماندگان شوند. انشاءالله.
⚫️ السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الإمَامُ الصَّادِق، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الوَصِيُّ النَّاطِق، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْفَائِقُ الرَّائِق
🔹الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :
▫️إنَّ الرَّجُلَ يُذنِبُ الذَّنبَ فَيُحرَمُ صلاةَ اللَّيلِ، و إنَّ العَمَلَ السَّيِّءَ أسرَعُ في صاحِبِهِ مِن السِّكِّينِ في اللَّحمِ
📖 الكافي : ۲/۲۷۲/۱۶ .
#فصلنامه_علمی_پژوهشی
✅ نمایی از فصلنامههای علمی_پژوهشی مجمع عالی حکمت اسلامی
⬅️ داروهای روانگردان به وجود آورنده تجارب دینی نیست
🔸داروهای روانگردان یا ایزدآران به وجود آورنده تجارب دینی نیست، بلکه احوالاتی در انسان ایجاد میکند که در افرادی که زمینه مذهبی دارند تجربه و عینی تفسیر میشود. افزون بر این قدرت این دارو محدود و صرفاً در مورد تجربههای دینی ابتدایی یا به ندرت متوسط اثرگذار است.
📚 موضوع مقاله: روانشناسی تجربه دینی
🖋مسعود آذربایجانی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#علت کمی فرزند
#علت سفیدی شارب (سبیل)
#علت محاسن کم پشت
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌠مَحَاسِنِ الْبَرْقِيِ قَالَ عَمْرُو بْنُ الْعَاصِ لِلْحُسَيْنِ صلوات الله علیه يَا ابْنَ عَلِيٍّ مَا بَالُ أَوْلَادِنَا أَكْثَرُ مِنْ أَوْلَادِكُمْ فَقَالَ صلوات الله علیه
بُغَاثُ الطَّيْرِ أَكْثَرُهَا فِرَاخاً
وَ أُمَّ الصَّقْرِ مِقْلَاةٌ نَزُورٌ[1]
فَقَالَ مَا بَالُ الشَّيْبِ إِلَى شَوَارِبِنَا أَسْرَعُ مِنْهُ فِي شَوَارِبِكُمْ فَقَالَ صلوات الله علیه إِنَّ نِسَاءَكُمْ نِسَاءٌ بَخِرَةٌ[2] فَإِذَا دَنَا أَحَدُكُمْ مِنْ امْرَأَتِهِ نَكَهَتْ فِي وَجْهِهِ فَيَشِيبُ مِنْهُ شَارِبُهُ فَقَالَ مَا بَالُ لِحَاكُمْ أَوْفَرُ مِنْ لِحَانَا فَقَالَ صلوات الله علیه وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذِي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِداً فَقَالَ مُعَاوِيَةُ بِحَقِّي عَلَيْكَ إِلَّا سَكَتَّ فَإِنَّهُ ابْنُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ فَقَالَ صلوات الله علیه
إِنْ عَادَتِ الْعَقْرَبُ عُدْنَا لَهَا
وَ كَانَتِ النَّعْلُ لَهَا حَاضِرَةً
قَدْ عَلِمَ الْعَقْرَبُ وَ اسْتَيْقَنَتْ
أَنْ لَا لَهَا دُنْيَا وَ لَا آخِرَةٌ
🌠عمرو بن عاص به امام حسین صلوات الله علیه گفت: اى فرزند على! چرا فرزندان ما از فرزندان شما بيشترند؟
فرمود: «پرنده هاى بى ارزش، جوجه هاى فراوان دارند؛ امّا مرغ شكارى، تخم، كم مىگذارد و جوجه كم دارد».
گفت: چرا موهاى پشتِ لب ما از موهاى پشتِ لب شما زودتر سفيد مى شود؟ فرمود: «زيرا زنان شما دهانشان بدبوست و چون فردى از شما به زنش نزديك مى شود، بوى بدِ دهانش به صورت او مى خورد و موى پشت لبش را سفيد مى كند».
گفت: چرا ريش شما از ريش ما انبوه تر است؟ فرمود: « «و سرزمين پاكيزه، گياهش به اذن خدا بيرون مى آيد و زمينى كه خبيث است، از آن، جز اندكى بيرون نمى آيد»».
معاويه [كه حاضر بود، به عمرو بن عاص] گفت: به حقّم بر تو، سوگندت مى دهم كه ساكت شوى، كه او پسر على بن ابى طالب است!
پس صلوات الله علیه فرمود:
«اگر عقرب باز گردد، باز مى گرديم
و كفشها براى آن، آماده است.
عقرب مى داند و يقين دارد
كه نه دنيا دارد و نه آخرت».
🌠المناقب لابن شهرآشوب جلد 4 صفحه 67
🌠بحار الأنوار جلد 44 صفحه 209 حدیث 5
🌠رياض الأبرار جلد 1 صفحه 163
🌠سفینة البحار جلد 6 صفحه 319
#سهروردی
🔰به کتابهای سهروردی(رحمة الله علیه) در حکمت اشراق مراجعه نموده...
👈جایگاه شخصیت و اندیشه شیخ اشراق شهاب الدین سهروردی در ذهن و ضمیر امام خمینی(ره) را می شود از نامهی دعوت توحیدی ایشان خطاب به رهبر کمونیسم جهانی _میخائیل گورباچف_ دید ؛ آنجا که به او می گوید :
🔹« اگر جنابعالی میل داشته باشید در این زمینه_در اینکه در حیوان و انسان چیز دیگری است که فوق ماده است و از عالم ماده جدا است و با مردن ماده نمی میرد و باقی است... اصولاً اشتیاق به زندگی ابدی در نهاد هر انسانی نشانه وجود جهان جاوید و مصون از مرگ است_ می توانید دستور دهید که صاحبان این گونه علوم علاوه بر کتب فلاسفه غرب ، در این زمینه به نوشته های فارابی و بوعلی سینا (رحمة الله علیهما) در حکمت مشاء مراجعه کنند ...و نیز به کتابهای سهروردی(رحمة الله علیه) در حکمت اشراق مراجعه نموده و برای جنابعالی شرح کنند که جسم و هر موجود مادی دیگر به نور صرف که منزه از حس می باشد، نیازمند است و ادراک شهودی ذات انسان از حقیقت خویش، مبرا از پدیده حسی است.»
#سالروز_بزرگداشت_سهروردی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#طب معنوی
#علت سنگدلی و بی رحمی
#علامت غضب شدید
#سبب غضب شدید
#تعامل روح و جسم
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
َ قالَ رسوالله صلى الله عليه وآله وسلم:يا عَلِىّعليه السلام خَمْسَةٌ تُقْسِى الْقَلْبَ، وَ اِذا قَسَى الْقَلْبُ كَفَرَ الْإِنْسانُ: وَ هُوَ الذَّنْبُ، وَ الْأَكْلُ عَلَى الشِّبَعِ، وَ ظُلْمُ النَّاسِ، وَ تَأْخِيرُ الصَّلاةِ، وَ الْأَكْلُ وَ الشُّرْبُ بِالشِّمالِ.
اى على( عليه السلام ) پنج چيز باعث قساوت و سختى دل است، و هنگامى كه دل سخت شود(به مرور زمان پرده روی قلب آدمی کشیده می شود تا جایی پیش می رود که ) انسان كافر مى شود.
1 - گناه بر روى گناه
2 - خوردن با وجود سيرى
3 - ظلم بر مردم
4 - به تأخير انداختن نماز
5 - و (ترک کردن عمل مستحب که آن ) خوردن و نوشيدن با دست چپ است (مگر اینکه معذور باشد )
#ابنسینا
✅شناختنش يك عمر میخواهد...
شهید مطهری:
🔅ابو على حسين بن عبد اللَّه ابن سينا، اعجوبه دهر و نادره روزگار. شناختنش يك عمر و شناساندنش كتابى بسيار قطور میخواهد.
#سالروز_بزرگداشت_ابنسینا
#ابنسینا
✅ اگر کسی مثل ابنسینا در دنیای امروز بود...
مقام معظم رهبری:
🔅اگر کسی مثل ابن سینا در دنیای امروز با امکانات امروز درس میخواند، کاری میکرد که تا هزار سال دیگر دنیا مدیون او باشد؛ همچنانکه در آن دوران کاری کرد که هزار سال دنیا مدیون او شد.
#سالروز_بزرگداشت_ابنسینا
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
🌹
💥اطلاعیه
🌹با عرض سلام خدمت سروران عزیز🌹
کلاسهای طب استاد جزینی شنبه تا سه شنبه برگزار میگردد.
🕰زمان: ساعت ۱۵:۳۰
🌍مکان: مسجد امام حسن عسکری(علیه السلام) هزاره هشتم پردیسان برگزار میگردد.
📕القانون فی الطب
🌸
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🍃🌿🌸🍃🌼
🔹آیت الله حائری شیرازی(رضوان الله تعالی علیه)🔹
🔸رفتار فرعونی با دانشمندان طب سنتی🔸
یک مشکلی ما در طب سنتی داریم این است که تجربه طب سنتی ما به طب دانشگاهی ما منتقل نشده. یعنی به اطباء سنتی ما یک کرسی در دانشگاه ندادند که آن ها هم به عنوان کرسی طب سنتی، اطلاعات خودشان را به شاگردان آموزش بدهند. اجازه تولید مثل به آن ها ندادند و متاسفانه نسل آن ها منقرض شد. همان کاری که فرعون نسبت به قوم موسی می خواست انجام بدهد و نتوانست، این ها خواستند و توانستند. یعنی «يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ». کسانی که ناقل تجربه هزار ساله طب سنتی ما بودند، حق داشتن فرزند نداشته باشند! شما می گویید خب این ها زن داشتند، بچه داشتند، من می گویم درست است که فرزند داشتند اما اولاد طبیبی او غیر از اولاد طبیعی اوست. اولاد طبیعی انسان، ناقل ژن های علمی انسان نیست. اولاد علمی انسان، ناقل میراث علمی انسان است.
چیزی که فرعون نسبت به آن حساسیت داشت، آن هایی بود که ناقل نسل هستند؛ لذا آن ها را می خواست ذبح کند. زنان گیرنده نسلند، نه آوردنده نسل. لذا می گفت ما مردهایشان را از بین می بریم و زنها را زنده نگه می داریم. این زن ها وقتی بزرگ شدند، مجبورند شوهر بکنند.وقتی هیچ اسرائیلی وجود ندارد با فرعونی ازدواج خواهند کرد و بچه آن ها فرعونی خواهد شد و بعد از مدتی نسل از بین خواهد رفت. تحلیلی که فرعون داشته این بوده. تحلیل جدی ای است. قرآن هم می گوید: «و فی ذلکم بلاء من ربکم عظیم»؛ این بلائی که در این نسل به وجود می آید، بلاء بزرگی است. یعنی آن نسل کلاً منقرض می شد.
عین همین کار در اطباء ما شد. این ها اجازه داشتند زن بگیرند و اولاد گیرشان بیاید که فرزند طبیعی آن ها باشد، اما فرزندی که حاوی میراث علمی آن ها باشد، اجازه داشتنش را نداشتند. چرا؟ چون اجازه داشتن کرسی در دانشگاه به آن ها داده نشده. اطباء قدیمی ما در دانشگاه حق تدریس پیدا نکردند، کرسی پیدا نکردند. اما در هندوستان این طور نبود. در چین این طور نبود. آن ها مواریث خودشان را حفظ کردند.
حالا من این را به شما عرض می کنم که اگر یک مقداری دستتان باز شد برای بعضی از کارها، نسبت به جمع آوری اطلاعات این اطباء سنتی اهتمام داشته باشید. پیرمردهایی در طب قدیم، در شکسته بندی، در چیزهای دیگر، وجود دارند که میراث علمیشان باید ثبت شود.
نسخه خطي کتاب قانون در کتابخانه شخصی ایت الله سبحانی.pdf
71.03M
نسخه خطي کتاب قانون شیخ الرئیس در کتابخانه شخصی ایت الله سبحانی
💠 #حدیث روز 💠
💎 چگونه مانند روز اول تولد پاک شویم؟
🔻پيامبر صلياللهعليهوآله:
مَن سَعى لِمَريضٍ في حاجَةٍ قَضاها أولَم يَقضِها خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ كَيَومٍ وَلَدَتْهُ اُمُّهُ
❇️ هر كس براى بر آوردن نياز بيمارى بكوشد، چه آن را برآورده سازد و چه نسازد، مانند روزى كه از مادرش زاده شد، از گناهانش پاك مىشود.
📚 من لايحضره الفقيه، ج ۴، ص ۱۶
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
#گزارش #نشست_تخصصی
✅بنده برخلاف علامه طباطبایی معتقدم که تبیان بودن قرآن کریم برای همه چیز است نه فقط امور هدایتی
⬅️ نشست علمی با موضوع «برهانی نو بر توحید»
🔰آیتالله غلامرضا فیاضی؛ استاد فلسفه حوزه علمیه با اشاره به دلیل #توحید، گفت:
🔸پاسخ به این پرسش نیازمند مقدمه است و این مقدمه آن که خداوند وجودی نامحدود است هم به دلیل عقلی و برهانی و هم به دلیل نقلی؛ در روایات فراوان داریم که فرموده است: لا حد له و حتی سبحانه دال بر وجود نامحدود خداوند و بیانگر آن است که خداوند از هر نقصی منزه است و وقتی خدا از هر نقصی منزه است پس وجودش محدود نباید باشد در غیر این صورت ناقص خواهد بود.
🔹وی با بیان اینکه خدا وجود واحد است و محال است که دو تا باشد، افزود: امام رضا(ع) فرمودند که عقول شهادت میدهند که هر چیز محدودی، مخلوق است یعنی حضرت هم شهادت میدهند که هر نوع نقصی فقط برای مخلوق است. همه لوازم بین و غیر بین همه مخلوق خداوند است و این زمینه را برای این تعبیر قرآنی باز میکند که: وَنَزَّلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ تِبْیَانًا لِکُلِّ شَیْءٍ ؛ #علامه_طباطبایی بیان میکند کل شیء یعنی هر چیری که به هدایت #انسان برگشت دارد ولی به نظر بنده اینطور نیست و به راحتی نمیتوانیم اینطور تخصیص بزنیم و تبیان لکل شیء واقعا کل شیء است.
🌐مطالعه مشروح گزارش این نشست
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
این مبنایی است که از روایات معتبر متعدد فهمیده می شود و بیان قرآنی آبی از تخصیص است.
🚨فتحصل ان کل ما یکون من العلوم المختلفة مذكور في القرآن الکریم