🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
👇شرح قسمتی از خطبه فدکیه
#پیامبر(ص) از #دنیا رفتند و #فتنهها آغاز شد: «فَلَمَّا اخْتَارَ اللهُ لِنَبِیِّهِ دارَ أَنْبِیَائِهِ وَ مَأْوی أَصْفِیَائِهِ ظَهَرَتْ فیکُمْ حَسِیکَةُ النِّفَاقِ وَ سَمَلَ جِلْبَابُ الدِّینِ» یعنی هنگامی که خداوند سرای پیامبران را برای پیامبرش برگزید و جایگاه برگزیدگانش را منزلگاه او ساخت ناگهان #کینههای درونی و #آثار_نفاق در میان شما #ظاهر گشت و #پرده_دین_کنار رفت. حضرت بیان میکنند در زمانی که #دردناکترین غم برای مسلمانان به وقوع پیوست و قرار بود با #همدلی هم این غم را تسکین دهیم#نفاق آشکار شد و #لباس_دین یک دفعه #کهنه شد، یعنی #ارزشهای_دینی از #مُد افتاد و #بیبند_و_باری و #بیعفتی در میان مردم #زینت پیدا کرد.
😭 پس اولین قدم این است که مردم #بیتوجه_به_دین شوند.
📝قسمت دوم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
👇شرح قسمتی از خطبه فدکیه
حضرت زهرا سلام الله علیها در ادامه میفرمایند: «وَ نَطَقَ کَاظِمُ الْغَاوِینَ، وَ نَبَغَ خَامِلُ الأَقَلِّینَ» یعنی #گمراهان به #صدا درآمدند و #گمنامان_فراموششده، #سر_بلند کردند.
😭در این بیان حضرت زهرا(س) میگویند شما بزرگانی مثل علی(ع) و عمار و ابوذر داشتید ولی همه کنار رفتند و گمنامانی را #نابغه کردید. طبیعتا وقتی بزرگان دین، #عالمان_دین و #دانشمندان در صحنه #حرفی_نزنند یک آدمی که عددی محسوب نمیشود تبدیل به سلبریتی میشود. این آدم به جز اینکه چهار تا فیلم بازی کرده باشد چه مشخصهای دارد که الآن در جامعه #الگوپذیری داشته باشد. وقتی این سلبریتیها تا نیمه شب برنامه اجرا میکنند و مردم هم آنها را تماشا میکنند، پیش خودشان فکر میکنند کسی هستند.
📝قسمت سوم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #ایام_فاطمیه
⚫️عاقبت احترام به حضرت زهرا(س)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️◾️
👇شرح قسمتی از خطبه فدکیه
حضرت در ادامه سخنانشان میفرمایند: «وَ هَدَرَ فَنِیقُ الْمُبْطِلینَ» یعنی نعرههای باطل برخاست یا شتر اهل باطل به صدا درآمد. شاید بتوان گفت مصداق امروزین #شتر_اهل_باطل همین #رسانهها و #فضای_مجازی امروز است که در فضای زندگی ما وارد شده است. چرا شتر اهل باطل در خانههای ما جولان دارد؟
وی تصریح کرد: حضرت در ادامه میفرمایند: «وَ أَطْلَعَ الشَّیْطَانُ رَأْسَهُ مِنْ مَغْرَزِهِ هَاتِفاً بِکُمْ» یعنی #شیطان_سرش را از مخفیگاه خود بیرون کرد و شما را به سوی خود دعوت نمود. شما در قضایای امروز داعش را نمیبینید؟ چرا باید میدان داده شود تا سرکردگان کومله یا فلان رئیس جمهور فلان کشور علیه ایران حرف بزند یا اتحادیه اروپا حرف بزند؟ اینها #سرهای_شیطان است که بلند شده است. «ثُمَّ اسْتَنْهَضَکُمْ فَوَجَدَکُمْ خِفافاً» یعنی شما را دعوت به قیام کرد و #سبکبار حرکت کرد. متاسفانه برخی افراد در ماجرای اخیر سبکبار بودند و با یک توئیت یا یک سخنرانی فریب خوردند و برانگیخته میشدند. «وَ أَحْمَشَکُمْ فَأَلْفَاکُمْ غِضاباً» یعنی #شعلههای_خشم و انتقام را در دلهای شما برافروخت و آثار #غضب در شما نمایان گشت. چهار تا مطلب نوشتند شما را وادار به خشم کردند؛ کما اینکه این افرادی که بازداشت میشوند میگویند فلان مطلب را خواندیم و عصبانی شدیم و این کارها را کردیم.
📝قسمت چهارم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
👇شرح قسمتی از خطبه فدکیه
#لباس_دین_کهنه شده است؟
حضرت زهرا(س) در مسیر تغییر جریان تاریخ #غیرتشان اجازه نداد در خانه بنشینند و اقدام ایشان صرفا برای مسئله فدک نبود. ایشان به مسلمانان یادآوری کردند که شما در چه شرایطی بودید و خداوند به شما چه #عزتی داد و چون قرار است #شما_دین_حق را به #نسلهای بعد #منتقل کنید و از سویی در این #فتنه دچار #شناخت_اشتباه شدید، لذا به دین ضربه زدید.
علت این وقایع از نگاه حضرت این است که در #جامعه_لباس_دین_کهنه شده است، بزرگان را کنار زدید و #آدمهای_پست را مطرح کردید. درسی که از این خطبه میتوانیم بیاموزیم این است که در #جامعه_اسلامی هر وقت #قرآن که #ثقل_اکبر است کنار برود و #ثقل_اصغر که #اهل_بیت(ع) هستند در حاشیه قرار بگیرند و #انسانهای_پست را در جامعه عزت بدهید #صدای_شیطان درمیآید و خودمان #اسباب_بدبختی خودمان و #نسلهای_بعدی را فراهم میکنیم.
📝قسمت اخر
🔺◾️🔺◾️🔺◾️◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
#خطبه_فدکیه
نقش بی بدیل حضرت صدیقه(س) در دفاع از ولایت
پس از رحلت رسول خدا(ص) امیرالمومنین(ع) تنها ماند. حضرت زهرا(س) در این موقعیت دشوار یک تنه هم #ذوالفقار، هم #زره و هم #سپر امیرالمومنین(ع) شد و با تمام وجود از امام زمان خود #دفاع کرد.
بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص) با گریهها و اشکهای بی امان، با نوحهسرایی بر سر مزار حمزه سیدالشهدا و خطبههای شان از امیرالمومنین علی(ع) به عنوان #جانشین_رسول_خدا(ص) دفاع کرد.
خطبه فدکیه حضرت فاطمه(س) در واقع #جهاد_تبیین این بانوی گرامی بود تا #حقیقت_ولایت امیرالمومنین(ع) را برای #مردم_تبیین کنند.
هرچند وجود نازنین حضرت زهرا(س) در راه #دفاع_از_ولایت_فدا شد ولی #جهاد_تبیین آن حضرت هم #شخص و هم #شخصیت امیرالمومنین(ع) را نجات داد و همچنین جریان #ولایت را برای آینده شیعیان حفظ کرد.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#قسمت_اول
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
بندی از فرازهای #خطبه_فدکیه
حضرت زهرا سلام الله علیها در بیان حق خویش، به مطلبی بسیار روشن می پردازد؛ مطلبی که به عمد و یا سهو مورد غفلت واقع شده است؛ می فرماید:
«إعلَمُوا أنِّی فَاطِمَهُ»؛
بدانید که من فاطمهام.
این مهمترین وجه معرفی آن حضرت است و خود مبنایی برای معرفی سایر اهل کسا می باشد که پدر فاطمه، همسر فاطمه و پسران فاطمهاند. این خطاب در «خطبه فدکیه» در کنار مضامین عالی دیگر، بیانگر #مقام_فاطمی در همه ابعاد انسانی است.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#قسمت_دوم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
سخنرانی حضرت زهرا (سلام الله علیها)
مقدمات قبل از سخنرانی
در سند این خطبه راوی قبل از پرداختن به بیانات حضرت، به چگونگی حضور ایشان در مسجد و نوع پوشش حضرت زهرا (سلام الله علیها) و مشی ایشان هنگام حرکت اشاره می کند.
رفتن به مسجد
«لاثَت خِمارَها عَلی رَأسِها». حضرت زهرا (سلام الله علیها) برخاستند و خمار را بستند.
«لاثَ» به معنی پیچیده است. مثلاً میگوییم «لاثَ العمامه علی رأسه، ای شدّها و ربطها». یعنی عمامه را به سرش پیچید. اما #خِمار چیزی بوده است #بزرگتر_از_روسریهای_فعلیِ_زنها، به صورتی که سر و سینه و گردن را میپوشانده است و همان است که در آیه شریفه آمده است: «وَلیَضرِبنَ بِخُمُرِهِنَّ علی جُیُوبِهِنَّ». #روسریهایشان را طوری روی سر بیندازند که سینه را بپوشاند. خُمُر جمع خِمار است. از لفظ خمار هم معلوم میشود که حضرت طوری آن روسری را به کار برده بودند که روی گردن و سینه ایشان پوشیده شده بود.
«وَاشْتَمَلَتْ بِجِلْبابِها». و #جلباب را بر سر افکندند.
#جلباب_نوعی_پوشش_سراسری بوده که روی لباسها میپوشیدهاند. شاید چیزی شبیه عبای امروز یا پیراهن بلند عربی. حضرت آن #پوشش_سراسری را هم طوری بر سر افکندند که محیط بر تمام بدن ایشان بود.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت سوم
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
تَطَاُ ذُيُولَها
يعنی حضرت در راه رفتن پا روی پايين لباسش می گذاشت. يا بر اثر ناراحتی با شتاب حركت می كرد. در اينجا به طور مسلّم منظور اين است كه #لباس_ايشان_آنقدر_بلند بود كه گاه #زير_پا_قرار می گرفت و چون ممكن است از اين عبارت استشمام شود كه حضرت در راه رفتن عجله داشتند در ادامه آمده است:
* ما تَخْرِمُ مِشْيَتُهٰا مِشيَةَ رَسُولِ اللّه صلوات الله علیه و آله
يعنی#راه_رفتن حضرت هيچ كم از #راه_رفتن_پيغمبر اكرم صلوات الله علیه و آله نداشت.
از نظر ما طلبه ها مشية بر وزن فعله نوع و هيئت فعل را می رساند. يعنی روش راه رفتن حضرت هيچ از روش راه رفتن پدرشان كم نداشت يعنی با همان #متانت و #وقار رسول اكرم صلوات الله علیه و آله حركت می كرد و آن عظمت و وقار و متانت در راه رفتن او بود و همۀ آنچه را كه #شايستۀ_يك_زن است رعايت كرده بود. در اين عبارت دو نكته وجود دارد: اوّل آنكه رفع اين شبهه است كه چرا حضرت تند می رفت و عجله داشت كه پاسخ می گويد مشی او مثل پدرش رسول اكرم صلوات الله علیه و آله بود يعنی با همان متانت و وقار، و دوّم اين كه شايد به دليل بلند بودن، لباس قهراً زير پا قرار می گرفته است.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت پنجم