استاد احمد سمیعی گیلانی از برجستهترین مترجمان و ویراستاران کشور بود که خدمات فراوانی به فرهنگ ایران بزرگ از او به یادگار مانده است.
روحشان شاد و یادشان گرامی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
10.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸️شما که خودتان را وارث انبیاء و شهدا میدانید چهکاری کردید؟
پ.ن: کاش گاهی اعتقادات، افکار و اعمال خودمان را از بیرون نگاه کنیم و کمی منصفانه خودمان را قضاوت کنیم....
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
📌چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه
چرا ریشههایی را که خودمان ضعیف ساختیم فراموش میکنیم⁉️
این روزها مسئله مواجهه با بیحجابی پررنگتر شده و حتما با رسیدن فصل تابستان به شدت داغ خواهد شد.
متاسفانه هنوز هم با گذشت ماهها و ایجاد آسیبهای متفاوت عدهای آخرین راه را انتخاب میکنند و دائما فریاد میزنند چرا قوه قهریه دست به کار نمیشود و مقابله نمیکند، عافل از اینکه قوه قهریه دقیقا باید چقدر برخورد کند؟ به نظر شما این مسئله چقدرفراگیر است؟ و ایا واقعا با سرکوب و مواجهه قهری مسئله حل میشود؟
اما به نظر میسد همانطور که صدهابار گفته شده تا ریشهها درمان نشود هر روز آسیبها و تنشها بیشتر خواهد شد.
ابتدا و پیش از آنکه بیش از پیش مردم به اسم امر به معروف به جان هم بیوفتند باید ریشهها شناسایی شود و سهم هر جایگاهی در ترمیم مشخص گردد:
1️⃣یقینا سکوت نهاد دین در برابر مسائل اقتصادی، فساد اداری و... به شدت موثر است و متاسفانه حضور این نهاد صرفا در سیل و زلزله و... این ریشه اساسی را ترمیم نمیکند.
2️⃣ کم کاریهای فرهنگی و رسانهای موثر است، مادامی که زحمتی برای تولید محتوای فاخر نداشته باشیم گوی اذهان عمومی را میربایند.
3️⃣عدم تبیین صحیح مسئله حجاب چالشی است که حل نگشته و هنوز هم بسیاری فقط چادر را حجاب به حساب میآورند و بسیاری از افراد با حجاب نیز در فلسفه و علت حجاب درماندهاند.
مادامی که ضعف ریشهها بررسی شد، سپس میتوان به درمان پرداخت، اما در حال حاضر بهجای طرحریزی فرهنگی، رسانهای، اصلاحات نهادی در نهاد دین و رسانه و استفاده صحیح از قوه قهریه به گونهای برخورد میشود کانه هیچ مشکل و ضعفی نبوده یه عده بدون دلیل بد حجاب شدهاند حالا عده دیگری باید به جان آنها بیوفتند که چرا حجاب را رعایت نمیکنید.
-------
پ.ن: از صداهایی که در این دوقطبی شدید به جایی نمیرسد خسته شدهایم؛ اما چه کنیم که سکوت را ظلم میدانیم....
✍مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
هدایت شده از طرحی نو🌱
🔺طبق معمول باز رهبری شنیده نمیشود!
ادعا میکنیم که غالبا رهبری شنیده نمیشود و ما آنچه را میخواهیم و داریم زندگی میکنیم از رهبری میشنویم و آن قسمت کار که مسئولیتی بر عهده ما میگذارد را اصلا نشنیده گاهی حتی انکار هم میکنیم
نمونهاش همین شعار امسال است
"مهار تورم، رشد تولید"
اگر از شما بپرسند که توی آخوند، توی مسجدی، توی هیاتی، توی معلم، پاسدار، مذهبی، ولایی چه کاری امسال میخواهی انجام دهی؟ بنظر کمتر کسی را پیدا میکنی که بگوید "میخواهم برای مهار تورم کاری انجام دهم
اصلا مگر کاری از دست من بر میآید؟!
این کار مسئولین است آقا"
اگر به او بگوییم خوب رهبری این مسئولیت را بعنوان یک معروف اجتماعی بر گردن تو هم گذاشته!
با نگاهی عاقل اندر سفیه انکار میکند!!
این حالت من هم هست، این حالت شما هم هست. اثباتش هم کار سادهای است، یکبار دیگر پیام رهبری در لحظه تحویل سال را با هم بخوانیم👇🏼
🔺رهبر انقلاب: من با توجه به همهی جهات، هم تورّم، هم تولید داخلی، این چیزهایی که مهم است، تورّم که مشکل اصلی است، تولید داخلی که حتماً یکی از کلیدهای نجات کشور از مشکلات اقتصادی است، با توجه به اینها شعار سال را اینجور اعلام میکنم: «مهار تورم، رشد تولید.
یعنی باید همه همت مسئولین متوجّه این دو موضوع باشد؛ در درجه اوّل مسئولین، در درجه بعد همینطور که گفتم فعالان اقتصادی و فعّالان مردمی و کسانی که دستشان میرسد کاری انجام بدهند و فعّالان فرهنگی، صداوسیما که باید فرهنگسازی بکند در این زمینهها، همه اینها باید متوجه این دو نکتهی اصلی باشند، در درجه اول مهار تورّم، یعنی واقعاً تورّم را مهار کنند و مسئله تولید را افزایش بدهند».
دیدید براحتی اثبات شد؟!
دیدید ندیده بودیم که رهبری برای کار فرهنگی در امسال هم نقش، جهت و اولویت مشخص کرده؟!
حالا برگردیم به خودمان و بگوییم اولویت فرهنگی ما الان چیست؟ تولیدات ما به چه سمتی در جریان است؟ همان چیزهای سابق؟! پس امر ولی که اقل ولایتش در بسیج استعدادهای عمومی به سمت نقاط اولویتدار، خود را نشان میدهد چه؟ این چطور رهبری هست که حتی در خط دهی و جهت دهی به کار فرهنگی هم امرش شنیده نمیشود؟!
🔺🔺عمده مشکل اینجاست که بزرگواران رابطه اقتصاد، اتراف، اختلاف طبقاتی، تبعیض، فقر، تجمل، اسراف، بغی اقتصادی، و.... را با تولید ضدفرهنگها توجهی ندارند
بسی جای تامل است...
بنابراین ... باید نشست و فکر کرد که مجموعههای مردمی و فرهنگی چگونه میتوانند در مهار تورم نقش داشته باشند و برنامههای امسال خود را بر این اساس تنظیم نمایند!
✍🏼 رضا افشار
به (طرحی نو) بپیوندید. 👇👇
🆔 @Tarhi_No1
آوای قلم
📌چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه چرا ریشههایی را که خودمان ضعیف ساختیم فراموش میکنیم⁉️ ا
🔸️خانومی! عزیزم!
ثمرات راحتترین راه مواجهه و عدم توجه به ریشهها
پیرو یادداشت: چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
22.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیش به سوی پورنوتوپیا با ژُوئی سانس
اسرار پشت پرده انقلابهای #برهنگی!!!
⚠️چه شد که دختران و پسران ما به این حد از تمایل به بی حجابی و برهنگی رسیدند.
@hazratzainab_com
آوای قلم
📌چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه چرا ریشههایی را که خودمان ضعیف ساختیم فراموش میکنیم⁉️ ا
———
📌اجتهاد و موضوعسازی
درآمدی بر یادداشت:
چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه
———
یکی دیگر از وجوه ترمیم ریشهها در مسئله حجاب، اجتهاد و موضوعسازی است، آیت الله جوادی آملی پیرامون این مسئله در مقدمه مفاتیح الحیاه میفرماید:
«راز جاودانگی اسلام در داشتن منابع غنی اولا و تشویق به استنباط مبانی قویم از آن منابع سرشار ثانیا و ترغیب به استخراج مواد فقهی، حقوقی، اخلاقی،فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی، درمانی و....ثالثا نهفته است و به منظور تکامل برداشت از منابع عقلی و نقلی و تعامل بیشتر با آنها دو طرز اجتهاد را به جامعه بشری تعلیم و یادآوری کرد که هریک مکمل دیگری است.»
اگر مسئله اجتهاد به صورتی صحیح در نهاد دین شکل بگیرد یکی از مهمترین آثار آن ایجاد حس کارآمدی واقعی دین در #قلب و ذهن جامعه است.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
آوای قلم
🔸️پچپچکنان 🔻صدایی که به گوش نرسد بگذار در ته چاه بماند... معلوم نیست چه بلایی بر سر تارهای صوتی م
📌چقدر این روزها این سخن بیشتر احساس میشود...
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔴 چرا مردم تلویزیون تماشا نمیکنند؟
🔹بعد از اعتراف رئیس صداوسیما مبنی بر از دستدادن مرجعیت در داخل کشور، کاربران شبکههای اجتماعی با انتشار جدولی به مقایسه برنامههای نوروزی صداوسیما و شبکه نمایش خانگی و علت روگردانی مردم از تلویزیون پرداختند.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
آرام دل رسول الله صلیاللهعلیهوآله
در تاریخ میخوانیم: «حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله هر وقت از تکذیب قریش و اذیتهای ایشان محزون و آزرده میشدند، هیچ چیز آن حضرت را مسرور نمیکرد مگر یاد خدیجه فاطمه سلاماللهعلیها؛ و هرگاه خدیجه را میدید مسرور میشد».
برای جلب توجه و بذل عنایت مادر مؤمنان، صلواتی احسان کنید.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🔺کدام امر به معروف و نهی از منکر؟🔺
⬅️آن «امر به معروف و نهی از منکر»ای که امام حسین(ع)، میفرمایند که «ما قیام کردیم برای اصلاح جامعه اسلامی، و اقامه امر به معروف و نهی از منکر»، مقصود چسبیدن به یقه چهار تا محروم و بدبخت، یا چهار تا جوان بیپناه، یا چند تا دختر بدحجاب نیست، بلکه حرکت امر به معروف و نهی از منکر، در صورت اصلی خود، قیام در برابر ظلم و ستم است، و خروش برداشتن در برابر سران حاکم و سروران اقتصادی و دیکتاتورهای مال (که جامعه ما امروز در چنگ ایشان گرفتار است!) و در برابر هر حاکمیتی که مجری عدالت نباشد!
📖کتاب عاشورا و عدالت: ص۳۲، محمد رضا حکیمی
پ.ن: موضوعشناسی دقیق اجتهادی در مباحث، چالشها و مسائل جامعه ایران بسیار مهم است.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
حجاب و توجه به مسائل روبنایی
فعالیتهای روبنایی واقعا موثر است⁉️
این روزها که بسیاری از دغدغهمندان دائما فریاد امر به معروف و مطالبه مردمی میزنند، من دائم این سوال در ذهنم نقش میبندد آیا در مقابل این حجم گسترده و عملی مخالفتها با مطالبات شکل گرفته، مطالبات و امر به معروفها به نتیجه میرسد؟
آیا این مطالبات مردمی و امر به معروفهای جستهگریخته واقعا درمان درد فعلی است؟
بهتر نیست بهجای این فعالیتهای روبنایی که به نظر میرسد حاصلی جز لبه تیز دو قطب تند ندارد به صورت پویشی همگانی به ریشهها بپردازیم؛ ایا پرداختن به ریشهها امید آفرینی چند وجهی را در جامعه متبلور نمیسازد؟
به نظر میرسد ریشه مسئله حجاب نهفته در مسائل زیر است و هر کدام سهمی دارند:
سلبریتیها و اینفلوئنسرها و ترویج بیحجابی
اقتصاد و مشکلات اقتصادی
بیان مستند و دقیق برنامههای دشمن
ضعف مواد قانونی ذیل مسئله حجاب
ناکارامدی شدید نظری در حوزههای مختلف فلسفه حجاب
موضوعشناسی دقیق اجتهادی
ضعف شدید پوشش رسانهای صدای مخالفان و ادله موافقان و عدم توانمندی ایجاد تضارب آراء
و....
اگر به درمان اورژانسی ریشهها بپردازیم بهتر و بیشتر نتیجه میگیریم، اما ظاهرا چون کار ریشهای سخت است، بهترینکار همان فعالیت روبنایی و شعاری است.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir