💥 #ويژه_کریم_اهلبیت 3⃣
💢 پس با این پایگاه اجتماعی وسیع و نیرومند امام حسن مجتبی(علیه السلام)، چگونه شد که حکومت ایشان شش ماه بیشتر طول نکشید و آنگونه پشت ایشان خالی شد و آن مصائب را در دوران امامت ایشان شاهدیم؟!
👈 معاویه با صرف هزینههای بسیار و ترویج گستردۀ افترائات گوناگون علیه امام بالأخره توانست طیف وسیعی از اذهان عمومی را علیه ایشان و صلاحیت ایشان برای زمامداری مشوّش، و خود را أولی و أصلح برای زمامداری معرفی کند.
🔻 در نتیجه، مانع ادامۀ آن محبوبیتِ همراه با تأثیرگذاری در معادلات قدرت و حاکمیت شد و تا جایی پیش رفت که وقتی حضرت بعد از صلح اجباری با معاویه، از کوفه به مدینه بازگشت دیگر آن جایگاه اجتماعی و آن نفوذ رهبری سیاسی را نداشت. و به قول فرزدق که دربارۀ امام حسین(علیه السلام) گفته بود دل مردم با شماست و شمشیرشان علیه شما، در مورد امام حسن(علیه السلام) نیز چنین شد.
💢 در این دورۀ کنارهگیری امام حسن مجتبی(علیه السلام) از زمامداری، ایفای نقش امامت ایشان چگونه بود؟
👈 رهبری و امامت حضرت در این دوره منحصر شد به تفسیر قرآن و نقل حدیث از پیامبر(صلّی الله علیه وآله) و تبیین سنّت. در واقع، راهکار حضرت در مقابله با تلاش امویان برای به انزوا کشیدن ایشان نقل حدیث از پیامبر اکرم(صلّی الله علیه وآله) بود که نمیتوانستند ایشان را از نقل احادیث جدّش باز دارند.
🔻لذا با گذشت زمان و مطرح ماندن امام در سطح جامعه، و با مشخص شدن هرچه بیشتر چهرۀ ظالمانه و فریبکارانۀ معاویه، و رفته رفته رنگ باختن افترائاتش علیه امام، در نهایت امام را مسموم کردند.
بهرحال یکی از ثمرات پرداختن امام حسن مجتبی(علیه السلام) به نقل احادیث پیامبر(صلّی الله علیه وآله) این بود که این احادیث تبدیل شد به جامع مشترک و حلقۀ وصلی بین شیعیان و دیگر مسلمانان، و تأثیر بسزایی در خارج نمودن شیعیان از انزوا داشت و تأثیرش هنوز باقی است.
📓 مجموعۀ مصاحبهها: ٤٤٧ - ٤٥٣.
https://t.me/Yusufi_Gharawi
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #ویژه_کریم_اهلبیت 4⃣
✅ #تحلیل_جامع_صلح_امام_حسن
♦️ فضای سیاسی دوران معاویه، فضای صریحی نبود که یک مصلح بتواند از یک راه ثابت، امر را فیصله دهد؛
جامعه نیازمند یک #هوشیاری_عمومی بود تا بتواند راه خویش را پیدا کند.
♦️ شروط امام(علیه السلام) نشان میدهد که ایشان نه تنها هیچ امتیازی به معاویه ندادند بلکه او را به عنوان زمامدار مشروع و قانونی به رسمیت نشناختند.
♦️ یکی از مهمترین تأثیرات صلح امام حسن(علیه السلام) با معاویه، افشای چهرۀ دنیایی و غیردینی معاویه برای عموم مردم بود.
ــــــــــــــــــــ
💠 اواخر ماه ربیع الآخِر، سالروز آتشبس و بیعت مشروط امام حسن مجتبی(علیه السلام) با معاویه، در سال ٤١ هجری است.
@avayemalakur
🔻🔻🔻
💢 مهمترین و حساسترین بخش از اقدامهای سیاسی و اجتماعی امام حسن(علیهالسلام) در دوران امامتشان -که مورد بحث و گفتوگوی فراوان واقع شده- ماجرای صلح با معاویه است، عوامل پذیرش این صلحنامه چه بود؟
👈 عوامل گوناگونی سبب شد که صلح به عنوان مسئلهای ضروری بر امام تحمیل شود؛ به طوری که هر انسان خردمندی اگر در آن شرایط قرار میگرفت چارهای جز صلح نداشت. یکی از مهمترین عوامل این صلح، ناکافی بودن نیروها و پراکندگی لشکر بود؛ زیرا با اینکه پس از شهادت حضرت علی(علیهالسلام)، بسیاری از مردم کوفه با امام بیعت کرده و پیمان وفاداری بسته بودند اما گوناگونی و تشتت آرا بسیار بود و در سپاه امام چند گروه ایجاد شده بود؛
🔻گروه اول شیعیان بودند که اخلاص و صمیمیت خود را نسبت به اهل بیت ثابت کرده بودند و اگر این گروه از دسیسههای سایر کوفیان مصون میماند، برای مقابله با خطرهای اهل شام کافی بود.
🔻گروه دوم امویان بودند که طبق اسناد تاریخی در ایجاد روحیه تزلزل و یأس در سپاه امام حسن(علیهالسلام) نقشی به سزا داشتند.
🔻به جز این دو گروه، گروههای دیگری مانند خوارج و شکّاکان نیز به سبب دشمنی با معاویه در سپاه امام حضور داشتند اما در تردید به سر میبردند؛ زیرا در نظر آنها شخصیتی مانند امام حسن(علیهالسلام) بر معاویه ترجیح نداشت، و تنها به دلیل منافع مادی خود در این جنگ شرکت کرده بودند.
👈 به این ترتیب سپاه امام با این ترکیب متضاد و در عین حال فتنهگریهای معاویه در چنان وضعیت نامتعادلی فرو رفته بود که حتی سران و فرماندهانِ خوشبین را نگران میکرد.
از نظر سیاست خارجی هم جنگ داخلی امام حسن(علیهالسلام)، حاصلی جز زیان نداشت؛ زیرا امپراتوری روم شرقی درصدد حمله به کشورهای اسلامی بود و صفآرایی سپاه امام حسن(علیهالسلام) و معاویه، راه را برای هجوم رومیان هموار میکرد. در نتیجه امام پیشنهاد صلح معاویه را با شرایطی پذیرفتند و خردمندانه کوشیدند که از این وضعیت برای حفظ حق، بهرهبرداری کنند؛ در واقع امام بدون کمترین تغییر در جهت حرکت، سنگر مبارزه را تغییر دادند. پس حرکت امام خلاف قواعد عام رهبری نبود چون فضای سیاسی دوران معاویه، فضای صریحی نبود که یک مصلح بتواند از یک راه مشخص، امر را فیصله داده و جامعه با هوشیاری راه خویش را پیدا کند.
💢 امام برای صلح با معاویه چه شرایطی را تعیین کردند؟
👈 در منابع تاریخی هر کدام تنها به برخی از آن شروط اشاره کرده است. از جملۀ آن شروط میتوان اینها را برشمرد:
اول اینکه معاویه باید به کتاب خدا وسنت پیامبر(صلی الله علیه وآله) عمل کند.
دوم اینکه پس از معاویه خلافت به حسن بن علی تعلق دارد.
سوم، معاویه باید ناسزا گفتن به علی(علیهالسلام) را ترک کند.
چهارم، بیت المال کوفه به معاویه واگذار نشود.
پنجم اینکه مردم در هر نقطه از قلمرو حکومت اسلامی باید در امن و امان به سر برند و اصحاب و شیعیان حضرت علی(علیهالسلام) در امنیت کامل باشند.
🔻شروطی که امام مطرح کردند، نشان میدهد که ایشان نه تنها هیچ امتیازی به معاویه ندادند؛ بلکه در واقع حکومت او را به عنوان خلیفه و زمامدار مشروع و قانونی مسلمانان به رسمیت نشناختند.
💢 صلح امام حسن(علیهالسلام) با معاویه، چه فواید آشکار و پنهانی برای مسلمانان آن عصر داشت؟
👈 به جز حفظ نیروها و جلوگیری از فتنه داخلی و خارجی که به آن اشاره کردم، یکی از مهمترین تأثیرات این صلح، افشای چهرۀ دنیایی و غیردینی معاویه برای مردم بود. امام حسن(علیهالسلام) با اینکه میدانستند معاویه به این صلح پایبند نمیماند، این قرارداد را به دقت تنظیم نمودند تا فرزند ابوسفیان با زیر پا نهادن آن، کوهی از ننگ و بدنامی را در قلمروی وجدان تاریخی مسلمانان به دوش کشد!
📚 مشروح گفتگو:
🔗 http://qudsonline.ir/news/574217/
- استخراج تاریخ تنظیم صلحنامه:
موسوعة التاريخ الإسلامي ٥ : ٤٦٥ (از: أنساب الأشراف ٣ : ٤٣ - ٤٤).
https://t.me/Yusufi_Gharawi
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #ویژه_کریم_اهلبیت 5⃣
✅راز شباهت امام حسن مجتبی به خاتم الانبیا(علیهما السلام)
💢از نظر #شجاعت در برخورد با مخالفان و کوتاه نیامدن از حق، امام مجتبی(علیهالسلام) چه ویژگی هایی را از پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) به ارث برده بودند؟
👈 درباره شجاعت امام مجتبی(علیهالسلام) هم اقوال بسیار است، چنان که فردی مانند معاویه به این شجاعت اذعان دارد و میگوید: «او فرزند کسی است که هر جا میرفت مرگ نیز همراهش بود! » کنایه از دلاوری حضرت امیر(علیهالسلام) و اینکه از مرگ هراسی نداشتند.
🔻بنابراین معروف است که در جنگ جمل، امام مجتبی(علیهالسلام) با دلاوریهای خود فتنه را دفع کرد، در حالی که کسی را توان این کار نبود؛ وقتی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) دیدند محمدحنفیه شرمسار است، فرمودند: «شرمنده نباش او فرزند پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) است و تو فرزند علی هستی. »
🔻و امیرالمومنین در جنگ صفین در وصف #دلیری امام حسن مجتبی این کلام را فرمودند:
💥خطبه شماره 207 نهج البلاغه
و من کلام له عليه السلام [7] في بعض ايام صفين و قد راي الحسن ابنه عليه السلام يتسرع الي الحرب [8] املکوا عني هذا الغلام لا يهدني ، [9] فانني انفس بهذين يعني الحسن والحسين عليهما السلام علي الموت [10] لئلا ينقطع بهما نسل رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم [11] قال السيد الشريف : و قوله عليه السلام [[املکوا عني هذا الغلام ] ] من اعلي الکلام وافصحه
ترجمه
[7] از سخنان امام ( ع ) اين سخن را امام ( ع ) هنگامي فرمود که در بعضي از روزهاي جنگ صفين مشاهده کرد فرزندش امام حسن ( ع ) به سوي نبرد به سرعت در حرکت است . [8] اين جوان را به شدت بگيريد و نگاهش داريد تا [ مرگ او ] مرا در هم نکوبد . [9] من در مرگ اين دو حسن و حسين ( ع ) بخل مي ورزم [10] نکند با مرگ آنها نسل رسولخدا ( ص ) قطع گردد [11]
🔻سيدرضي مي فرمايد : جمله :املکوا عني هذا الغلام : در مرحله اعلاي سخن و از فضيحترين جمله هاست
🔻جالب آنکه امیرالمؤمنین(علیهالسلام) با اینکه خود در شجاعت شهره بودند، اما فرمودند: «هنگامی که جنگ به اوج خود میرسید و شعلههای نبرد برافروخته میشد ما به رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) پناه میبردیم و هیچ یک از ما به دشمن نزدیکتر از پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) نبود. »
🔻 این یعنی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) همیشه در خط مقدم جبهه میجنگیدند و همه اینها وجوه مشابهت امام مجتبی(علیهالسلام) با رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) است.
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
هدایت شده از عرفان اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عالم ربّانی آیت الله ناصری حفظه الله :
خدا میداند ایشان موید من عند الله است...
@Lahootiyan_ir
🏴🏴🏴شهادت امام حسن عسکری(ع)را به محضر آقا امام زمان(عج) و تمام محبین اهلبیت تسلیت عرض مینماییم.
💥 #توصیه_امام_حسن_عسکری
💢 بسم الله الرحمن الرحیم
🔻شما را سفارش مىكنم به رعايت تقواى الهى،پيشه كردن پارسايى در دين خود،كوشش بسيار براى خدا، راستگويى، امانت پردازى به كسى كه چيزى به شما سپرده خواه نيكوكار باشد و خواه بدكار، انجام سجدههاى طولانى و خوش همسايگى ...
🔻زيرا هر يك از شما كه در دينش پارسا و در گفتارش راستگو باشد و امانت مردم را بپردازد و با آنان خوش اخلاقى نمايد، در اين صورت گويند:
#اين_يك_شيعه_است!
👈من از شنيدن آن جمله #شادمان مىشوم.
🔻از خدا پروا نماييد و زينت ما باشيد نه مايۀ زشتى [و سرافكندگى]،همۀ دوستى را به سوى ما بكشانيد و هر زشتى را از ما دور نماييد؛ زيرا هر خوبى كه در حقّ ما گفته آيد ما شايستگى آن را داريم و هر بدى كه در بارۀ ما بر زبان آيد ما چنان نيستم...
🔻بسيار #ياد_خدا و #ياد_مرگ نماييد و بسيار به #تلاوت_قرآن بپردازيد و #صلوات بر پيامبر(صلّى اللّٰه عليه و آله) فرستيد؛ زيرا صلوات بر رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله ده حسنه دارد. آنچه را به شما سفارش كردم در حفظ آن بكوشيد، شما را به خدا مىسپارم و به شما درود مىگويم.
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
هدایت شده از مصباح دوستان
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وصي آيت الله #قاضي چه عهدي از علامه #مصباح گرفته بود؟
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C136cabbd99
https://sapp.ir/mesbahedustan
💥 حقیقتِ نعمت و کفران نعمت در کلام #علّامه_طباطبائی(رضوان الله علیه)
♦️همۀ مردم در دنیا زیست می کنند؛ معاشرت می نمایند، نکاح می کنند، غذا می خورند، استراحت می کنند، می خوابند، در مشاغل مانندِ هم باغبانی و زراعت و تجارت و صنعت می کنند.
🌱ولی یک عدّه فقط نظر به ظاهر این امور دارند و از باطن اعراض دارند اینها بَدَّلوا نِعمَتَ اللَهِ کُفراً هستند.
🌱یک عدّه در بین این امورِ متکاثره و کثیره، دنبال آن حقیقت واحده هستند؛ این می شود «نعیم».
📚 «مهر تابان» ص 171
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #حیات_طیبه
🔻زنده دلا مرده ندانی که کیست
آنکه ندارد به خدا اشتغال
👈 #سعدی_شیرازی
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹کلیپ تصویری
▪️آیت الله بهجت (ره)
✨موضوع : مرگ
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #حیات_طیبه
🔻جان پرور است قصهى ارباب معرفت
رمزى برو بپرس، حديثى بيا بگو
👈 #حافظ_شیرازی
📌کاناا معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #علامه_حسن_زاده_آملی
✅ نامه ای به خدا و پاسخی از خدا
@avayemalakut
🔻🔻🔻
♦️وقتى در تهران آنقدر به اين كوچه و آن كوچه، و اين بنگاه و آن بنگاه سرگردان شدم كه متحيره به حيرت آمدند و تو را طاقت نباشد از شنيدن؛ از هر كس سراغ خانه ميگرفتم نخستين پاسخ پرسشم اين بود كه بچّه دارى؟
🔻مى گفتم آرى، فقط دو نفريم و يك طفل رضيع به نام عبد اللّه داريم.
🔹جواب مى شنيديم كه خانه اجاره اى نداريم، آن هم با أخمى بدتر از صد زخم.حتّى به طفل شيرخوارم رحم نكردند، تا بالأخره در مسافرخانه اى يكباب اطاق محقّر اجاره كرديم و مدتى در آنجا بسر مى برديم.
🔶با آن وضع آشفته و آلفته، به درس و بحث خود و ادراك محضر مبارك اساتيدم آرام و شادكام بودم، و شعارم حشر با الم نشرح بود كه فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً، و دثارم كريمه مدّثّر كه و لربّك فاصبر.
🔷در آن حال به اقتضاى طبع جوانى ژوليده و شوريده، نامه اى منظوم، شيرين و دلنشين، بيش از يكصد و پنجاه بيت به پيشگاه خداوند سبحان تقديم داشتم. پس از ارائه ارادت و وظيفه بندگى و مطالبى خواندنى عرض كردم:
🔅فاعلا تن مفاعلن فَعَلن - لطف فرمانگر بحال حسن
🔅من به فرمان تو گرفتم زن - اوفتادم بكوچه و برزن
🔅تو خود اى سرور من آگاهى- هر كجايى كه بود بنگاهى
🔅پاسخ پرسش من از خانه - اوّلا بچه دارى تو يا نه
🔅از تحيّر سر او فكنده بزير - چه كنم در جواب او تقرير
🔅نه دروغ است و راست با أمّا - با لن و ليس و لم و لمّا
🔅با همه فضل و دانش و فرهنگ - كج و مُعوَجّ شدم چو يك خرچنگ
🔅بس كه گشتم به كوچه پس كوچه - شدم از لاغرى چو يك جوجه
🔅كوچه و جوجه را پريشانى - كرده هم قافيه كه خود دانى
🔅گر تو باشى بگو چه چاره كنى - خانه اى بهر خود اجاره كنى
🔅ار حسن زاده ات گنهكار است - كاينچنين رنج را سزاوار است
🔅رحم بر طفل شيرخوارش كن - يا به مامان دل فگارش كن ...
♦️و حق تعالى نيز به مفاد ردّ جواب الكتاب واجب كوجوب ردّ السلام جواب نامه را به نظم بيش از شصت بيت بدين عنوان مرحمت فرموده است:
🔅اى جوان مرد پاك آزاده دوست مهربان حسنزاده
🔶تا پس از چند بيتى به تفقّد خواجگى و دلجويى و بنده پرورى فرموده است:
🔅فاعلاتن مفاعلن فَلَعَن - چشمها شد به نامه ات روشن
🔅نامه اى كاينچنين بلند بود - بايد از چون تو ارجمند بود
🔅آفرين بر تو باد و نامه تو - نقش شيرين شَهد خامه تو
🔅آن دبير فلك عطارد ما - از دبيرى بداد استعفا
🔅كه كسى را چنين قلم باشد - خود دبيرى من ستم باشد
🔅زهره از وجد چنگ زد در دف - زده كفّ الخضيب كف بر كف
🔅شده برجيس مشترى كه بها - مى دهم در إزاى آن خود را
🔅آنچه در آسمانم افرشته است - دست از كار خود فروهشته است
🔅مشك را با گلاب بسرشته است - نسخه اى بهر خويش بنوشته است
🔅شد فضاى فلك پُر از به به - زهره از شعر تو زند چهچه
🔅ليك اى پادشاه ملك سخن - حسنِ آملىّ پاك دهن
🔅هرچه بينى در اين نشيب و فراز - همه با حكمتى بود دمساز
🔅هر كه او را روان بيدار است - داند هر جا گل است با خار است
🔅گر بسِرّ القَدَر خبر يابى - خير بر خير سر بسر يابى ...
📚هزار و يك كلمه،کلمه116، ج1، ص175
✅ #علامه_حسن_زاده
✅ #اخلاق_و_عرفان
📌كانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #حدیث_مهدوی
✅ جاهلیت اولی و جاهلیت دینی
@avayemalakut
🔻🔻🔻
♦️ عَنْ فُضَيْلِ بْنِ يَسار قالَ: سَمِعْتُ اَبا عَبْدِ اللّهِ(عليهالسلام) يَقُولُ: اِنَّ قائِمَنا اِذا قامَ اِسْتَقْبَلَ مِنْ جَهْلِ النّاسِ اَشَدَّ مِمَّا اِسْتَقْبَلَهُ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله عليه وآله وسلم) مِنْ جُهّالِ الْجاهِلِيَةِ. قُلْتُ وَ كَيْفَ ذاكَ؟! قالَ: اِنَّ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله عليه وآله وسلم) أَتىَ النّاسُ وَ هُمْ يَعبُدُونَ الحِجارَةَ وَ الصُّخَور وَ العيدانَ وَ الخَشَبَ الْمَنْحُوتَةَ وَ اِنَّ قائِمَنا اِذا قامَ أَتىَ النّاسُ وَ كُلُّهُمْ يَتأَوَّلُ عَلَيْهِ كِتابُ اللّهِ يَحْتَجُّ عَلَيْهِ بِهِ؛ ثُمَ قالَ: اَما وَ اللّه لَيُدْخِلُنَّ عَلَيْهِم عَدْلَهُ جَوْفَ بُيُوتِهِمْ كَما يَدْخُلُ الْحَرُّ وَ القَرُّ
🔶 هنگامى كه قائم ما قيام مينمايد، آزارى كه از جهالت و نادانى مردمان ميبيند، از آزار و اذيتى كه پيامبر از جاهلان دوره جاهليت ديد، بيشتر و شديدتر است. عرض كردم: چگونه؟ فرمود: همانا رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) بر مردمانى مبعوث شد كه سنگ، تخته سنگهاى بزرگ، چوب و مجسمههاى چوبى را ميپرستيدند؛ اما هنگامى كه قائم ما قيام مينمايد، مردم كتاب خدا(قرآن) را (از پيش خود) تأويل مينمايند و با استناد به تأويل خود با آن حضرت به بحث و جدال ميپردازند؛ ولى عاقبت حضرت، عدل خود را بر آنها و در خانههاى آنها وارد خواهد كرد؛ همانگونه كه گرما و سرما داخل ميشود.
👈 الغيبة: ص 96. اثبات الهداة: ج 3، ص 544. حلية الابرار: ج 2، ص 630. بحارالانوار: ج 52، ص 362، حديث 131 و 133
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #معرفت_نفس
✅ استاد #فروغی سلمه الله
🍃 حفاری معنوی !
🔹انسان باید در وجود خاکی خود چاه بکند.
🔹وقتی گِلهای عالم ماده را از صورت زیبای دل خویش زدودیم، به آب حیات ابدی دست یافته و با ارزش ترین گنجینه عالم هستی را در وجود خود می یابیم، حقیقتی که همان روح ملکوتی ماست.
🌷گوهر خود را هویدا کن، کمال این است و بس
🌷خویش را در خویش پیدا کن، کمال این است و بس[1]
🔹غرض از عرفان و معرفت و سلوک همه پیدا کردن خود است. باید دید خود را در کجا می توان پیدا کرد؟«أنا» کجاست؟ این أنا ما چه فرقی با «أنا» شجره طور سینا دارد که گفت «أنا الله»؟[2]
🔹فرق «أنا» شجره طور سینا با «أنا» ما در این است که خدای متعال خود را در او ظهور داد ولی در وجود ما محجوب گل عالم طبیعت ماند!
🔹اگر در وجود خود حفاری کنیم، می بینیم که نه تنها ما، بلکه تمام عالم در خدا غرق است. در این هنگام دیگر کو کو نمی گوییم، بلکه هو هو می زنیم!
[1] میرزا حبیب خراسانی
[2] طه، آیه 14
@forooghetohid
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #خون_دل
🔻ز طرب حمل مکن سرخی رویم که چو جامم
خون دل عکس برون می دهد از رخسارم
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #گنجینه_فقر
💢 حاج اسماعیل دولابی(رضوان الله علیه)
.
♦️کلید غنا، فقر در درگاه ربوبی است و کلید قدرت، اظهار عجز است و کلید علم، اظهار و اقرار به جهل است.
.
🔸اگر به جهل خود یقین کردی، راه علم به رویت باز شده است. سه بار بگو نمیدانم؛ یکی برای دنیا، دیگری برای برزخ، سومی برای قیامت.
.
🔹یعنی نه تنها الآن نمیدانم، همواره هم نخواهم دانست. وقتی به جهل خود اقرار کردی، خزائن علم الهی به رویت باز میشود.
.
📙مصباح الهدی 342
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #آه_حسرت
💢 حضرت آیت الله بهجت(رضوان الله علیه)
♦️وقتی عده ای از اهل الله و بزرگان و اهل کرامت را داشتیم،گمان میکردیم همیشه هستند و بعدها میتوانیم از آنها بهرمند شویم.
🔶بنابراین استفاده ننمودیم و از دستمان رفتند،این بشر است!!!
🔷گمان میکند آنچه دارد همیشه هست،لذا اهمیت به آن نمیدهد
👈 حالا آن بزرگان کجا هستند؟! یکی از آنها دیگر نیست
📚رسایل عرفانی ص۱۶۱
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #نكته_ناب
✅ اخلاق حقیقی
💢 استاد شهید مطهری(رضوان الله علیه)
♦️ به طور کلی هر چیزی که انسان را در شرایط غیر عادی که آرامش #روح را بهم می زند قرار دهد، پرده از روی اخلاق واقعی انسان بر می دارد.
🔸انسان در حال عادی حکم آب راکد را دارد که در حوضی جمع شده است؛ به واسطه رکود، مخلوطهای آب ته نشین می شود و آب بسیار صاف و زلال مشاهده می شود. اما همینکه یک چوب داخل آب ببرید و آب را تکان بدهید و زیر و رو کنید، آنوقت می بینید چقدر کثافت داخل این آب است. بسا افرادی که در شرایط عادی به دل و نفس خود مراجعه می کنند، آن را مانند همان آب حوض صاف و پاک می بینند و خودشان غافلند که اگر شرایط جدیدی به وجود آید و موجباتی پیدا شود که صفات پلید ته نشین شده باطن ظهور کند معلوم خواهد شد که چقدر آلودگیها در روح آنها بوده است.
📚 گزیده ای از کتاب حج استاد #شهید_مرتضی_مطهری
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💥 #حدیث_فاطمیات
🌺حدیثی از حضرت معصومه(سلام الله علیها) مشهور به حدیث فاطمیات :
حدیث فاطمیات که به حاشیه درب ضریح در پائین پاى حضرت نوشته شده به نقل از آیت الله مرعشى که در سلسله سند این حدیث نام 18 فاطمه مذکور است :
🌸عن فاطمه بنت موسى بن جعفر (ع) عن فاطمة بنت الصادق (ع) عن فاطمة بنت الباقر (ع) عن فاطمة بنت السجاد (ع) عن فاطمة بنت ابى عبد الله الحسین (ع) عن زینب بنت امیر المومنین (ع) عن فاطمد بنت رسول الله (ص) قالت قال رسول الله (ص) : ألا من مات على حب آل محمد مات شهیدا
📚کشف الغمة، ج 1، ص 107.
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
🍎🍇🍎🍇🍎🍇🍎🍇
🍇🍎🍇🍎🍇
🍎🍇
💥 #شب_یلدا
🌙 به تعبیر مرحوم #دولابی، این دنیا همان شب یلدا است. عالَم طبیعت تاریکیِ محض است. از اینجا دیگر تاریکتر نیست. این عالم، طولانی ترین شب است و نام دیگر آن هم جهنم است. دنیا یعنی پایین ترین مرتبه عوالِم. وَإِن مِّنكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا (مریم/۷۱) همه به این دنیا وارد میشوند.
♦️ باید چه کنیم که این شب یلدا که طولانی ترین شب است بگذرد؟ باید چیزی بخوریم. چه چیزی بخوریم؟
👈 باید با علم و معارف این شب را سر کنیم و به صبح برسانیم. ما که در شب عبور میکنیم نیاز به نور داریم و علم نیز نور است. در قرآن نیز داریم که يَسْعَىٰ نُورُهُم بَيْنَ أَيْدِيهِم (حدید/۱۲) و این نور نیز همان علم و معارف است وگرنه شب یلدا بسیار سخت میگذرد. در ظاهر هم بندگان خدا جمع میشوند و چیزی میخورند و در کنار آن #شعر_حافظ هم میخوانند که خیلی هم خوب است...
#ح_م
@lolo_marjan
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
🌾🍃🌼🍃🌼🍃
🍃🌼🍃
🔸کلمه دوم
✨ آن كه از صحيفة نفس خود آگاهی ندارد، از كدام كتاب و رساله طرفی میبندد؟!
📚 #صد_کلمه_در_معرفت_نفس
👈 #علامه_حسنزاده_آملی
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
هدایت شده از برگی از دفتر معرفت
#حمایت_از_قوه_قضائیه
☀️امام هفتم شیعان، حضرت موسى بن جعفر علیه السلام،در تفسیر آیه شریفه «یُحْىِ الْارْضَ بَعْدِ مَوْتِها»روم؛۱۹
✨میفرماید: « لَیْسَ یُحْیِیْهَا بِالْقِطَرِ، وَ لکِنْ یَبْعَثُ اللَّهُ رِجالًا فَیُحْیُونَ الْعَدْلَ فَتُحْیِى الْارْضَ لِإحْیاءِ الْعَدْلَ، وَ لَإقامَةُ الْحَدِّ فیهِ انْفَعُ فِى الْارضِ مِنَ الْقِطَرِ ارْبَعینَ صَباحاً ؛
⚡️منظور (فقط) این نیست که زمینهاى خشک را با #بارانهاى پر برکت زنده میکند،👈🏻 بلکه منظور این است که خداوند #مردانى (بزرگ و مخلص و بلند همّت را) مبعوث میکند، که آنها #عدالت را در جهان زنده میکنند، و زمین، بر اثر زنده شدن عدالت احیاء میگردد؛ و بدون شک اقامه و #اجرای_حدود و تعزیرات بر روى زمین، پر منفعتتر است از این که #چهل_شبانه_روز بر آن باران ببارد .
📚وسائل الشّیعه، جلد ۱۸، صفحه ۳۰۸ ، حدیث۳
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
هدایت شده از پندهای سعادت
🔰بیانات استاد شب زنده دار دام ظله در پی ارتحال حضرت آیت الله سید محمود شاهرودی رضوان الله علیه در ابتدای درس خارج
📆تاریخ: 1397/10/04
🔸رحلت تاسف بار مجاهد عظیم الشان عالم بزرگوار حضرت آیت الله حاج سید محمود شاهرودی رضوان الله علیه را خدمت حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فدا و همهی شیعیان، موالیان، حوزویان، علما و رهبری معظم تسلیت عرض میکنیم.
🔸حقیقتا فقدان این بزرگوار ضایعهی بسیار دردناک و بزرگ است و مصداق حقیقی روایت مبارکه ایست که فرموده است « إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ الْفَقِيهُ ثلمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْء »[1] .
🔸این بزرگوار در حوزه علیمه از نظر علمی یک استوانه ی مهمی بودند، ایشان شخصی بودند که قبل از سی سالگی آن مطالب عمیق را از استاد دریافت کردند و به رشته ی تقریر درآوردند، خود این نشان می دهد که یک نبوغ بالایی در ایشان وجود داشته که در آن سنین این گونه بتواند این مطالب عمیق را دریافت کند.
🔸حقیقتا ایشان و آیت الله آقای حاج سید کاظم حائری دام ظله در مباحث اصولی نقطه ی عطفی هستند چون اینها واسطه فیض شدند و آن مطالبِ متفکر بزرگ مرحوم آیت الله شهید صدر رضوان الله علیه را دریافت کردند و منتشر کردند. افکار و مباحث مرحوم شهید صدر یک قوت ویژه ای به این اصول داد که واسطه در فیض و نشر آنها همین بزرگواران هستند.
🔸من خدمت خود ایشان هم یک وقت عرض کردم که ما مدیون شما هستیم، چون راه رسیدن به این افکار و مباحث همین طریق بود، البته آن موقعی که ما درس آیت الله حائری دام ظله شرکت می کردیم این مباحث هنوز نیامده بود فقط جلد اخیرش که تعادل و تراجیح بود آمده بود و یکی از امتیازات درس آقای حائری هم این بود که ایشان مطالب شهید صدر را نقل می فرمودند. این درس در بیرون بصورت خصوصی بود ایشان آن موقع صدر می فرمودند، ایشان در یک منزلی برای شاگردان مرحوم صدر درس خارج می گفتند و بنده هم شرکت می کردم و دوره ای آقای حائری قبل و دوره آقا سید محمود شاهرودی دوره بعد است.
🔸از این جهات علمی، مهمتر این است که ایشان با این کمال علمیتی که داشت و این علمیت کم نظیر بود خادم اسلام بود خادم اهداف و آرمان های الهی بود.
یک شخصیت با این اوصاف که مورد قبول بود و از استوانه های انقلاب هم بودند وجود ایشان در شورای نگهبان و در جاهای دیگر که احتیاج به علمیت و فقاهت است یک امری بود که باعث اطمینان مردم می شد.
🔸با این کمالات علمی که ایشان داشت من خودم در این جلساتی که روزهای چهارشنبه یا پنج شنبه در محضر رهبری داریم و گاها هم مباحث فقهی می شود و ایشان هم شرکت می فرمودند، از ایشان شنیدم که به رهبری می گفتند که من سرباز هستم در هر وظیفه و دستوری که شما داشته باشید، و این حرف برای خدمت به اسلام است که در خدمت رهبری می گفت من سرباز هستم در هر وظیفه ای که شما بر عهده من بگذارید.
🔸این خیلی نکته ی مهمی است که خدای متعال ان شاءالله این مطلب، این فهم و این درک را در همه ی ما ایجاد بفرماید و داشته باشیم که مقصود ما تحصیل رضای خدای متعال و خدمت به دین، خدمت به اسلام، خدمت به اهل بیت علیهم السلام باشد و امور دیگر همه فانی شدنی است.
🔸مرحوم والد ما می فرمودند: مرحوم امام رضوان لله علیه بعد از فوت آیت الله بروجردی قدس سره در همین مسجد اعظم فرمودند این شخصیت با این عظمت، این مرجعیت گسترده که ایشان داشت الان کجا است؟ این برای همهی ما درس و منبه هست که بالاخره دیر یا زود تمام می شود.
هیچ توقعی نبود که الان آیت الله شاهرودی در این سن هفتاد سالگی فوت کند، در ایشان امید به این بود که سالیان طولانی در حوزه های علمیه نورافشانی بکنند، معتمد علمی و فتوایی حوزه ها باشند ولی آنچه که برای ایشان مانده است خدماتی است که برای خدا انجام داد، آن کارهایی است که برای خدای متعال انجام داد.
🔸این روحیه بسیار روحیه مهمی است، این روحیه در آیت الله شاهرودی رضوان لله علیه بود. این روحیه در خود رهبری معظم هم است، خود ایشان این مطلب را فرمودند که من خودم را آماده کرده بودم که امام به من بفرمایند دست زن و بچه ات را بگیر و برو در فلان روستای دور افتاده خدمت کن. من خودم را برای این کار آماده کرده بودم.
این روحیه خیلی روحیه ی مهمی است که غرض فقط خدمت به اسلام و خدمت به اهل بیت علیهم السلام باشد و اینها باقی می ماند، حال اگر در کنار این ها سلاح های علم و سایر اموری که برای نشر اسلام نیاز است باشد نور علی نور خواهد شد.
خدای متعال ایشان را با اولیاءاش محشور بفرماید و فقدان ایشان را به احسن وجه جبران بفرماید.
[1] . الکافی، ج8، ص 38
#بیانات
#خبر
🌐 @pand_saadat