👁🗨 #نگاه
🔹 نظمهای جهانی چگونه فرو میپاشند؟
# محمدرضا_مرادی
🔸 نظام بینالملل در 372 سال گذشته (از 1648 و امضای پیمان وستفالی) حداقل شاهد چهار نظم بوده است. مهمترين دستاورد پیمان وستفالی به رسميت شناختن استقلال و تماميت ارضي كشورهاي اروپايي و احترام به آن براي نخستين بار بود، همچنین نماينده و نهادي به نام «دولت ـ ملت» براي اولين مرتبه، مطرح گرديد و جايگزين نظام فئودالي گذشته شد. در واقع از پیمان وستفالی به بعد بود که نظام بینالملل به صورت مشخص شاهد یک نظم شد. اولین نظم نیز «نظام موازنه قوا» نامگذاری شد. موازنه قوا بهاين معنا بود كه قدرت موجود در سطح جهان، بين دولتهاي قدرتمند اروپايي و از طريق پيوستن يا جداشدن از هم به صورت متوازن تقسيم میشد و همين امر، توازن قدرت بين كشورها را ايجاد و در نتيجه از سلطه يك دولت بر دولتهای ديگر جلوگيري ميكرد! اين سيستم با تمام معایبش به مدت 250 سال بر روابط بینالملل حاکم بود. نظم موازنه قوا با شروع و پایان جنگجهانی اول، به صورت کامل سقوط کرد.
پس از سقوط نظام موازنه قوا، «نظم امنیت دسته جمعی» بر روابط بینالملل حاکم شد. طبق این نظم، و در جهت تحقق صلح يك سازمان بينالمللي به نام «جامعه ملل» تأسيس شد كه قرار بود اين سازمان، وسيلهاي براي بسيج همه كشورها عليه متجاوز، محسوب شود. در نظام جديد، اگرچه برخي از نواقص نظام موازنه قوا وجود نداشت، اما به علت نارضايتي برخی اعضا (مانند آلمان و ايتاليا) از وضع موجود و عدم ورود آمريكا به آن و همچنين عدم حمايت كافي از سوي اعضاي ديگر، با شروع زود هنگام جنگ جهاني دوم در سال 1939 از هم فروپاشید.
نظم سومی که بر عرصه بینالملل حاکم شد «نظم دوقطبی» بود که از پایان جنگ جهانی دوم بر روابط بینالملل حاکم شد. در این نظم، آمریکا و شوروی به عنوان دو قطب جهان، ساختار نظام بینالملل را شکل دادند. نظم دو قطبی تا فروپاشی شوروی در دهه 90 تداوم داشت و پس از آن نگاههای مختلفی به نظم چهارم در روابط بینالملل وجود دارد. عدهای معتقدند که نظم کنونی در جهان سلسله مراتبی است و برخی دیگر نیز اصطلاح «تک قطبی» را به کار میبرند. اما فراگیرترین تعبیر در مورد نظم کنونی نظم «تک- چند قطبی» در جهان است. در این نظم آمریکا خود را قدرت برتر میداند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185700
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #رسمی
ستاد ملی مبارزه با کورونا: فکرش را نمی کردیم ولی زیارتگاه ها و نمازهای جمعه در شیوع بیماری کورونا درصد بسیار ناچیزی دارند!
با دقت ببینید
کرونا، ورزیدگی و نظم نوین اجتماعی جامعه ایران
🔹ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با #فرهیختگان:
🔻بحران، نظم متعین را به سمت فروپاشی خواهد برد، اما چنین پدیدهای در کشوری که تازه پا در راه عقلانیت و تعین گذاشته، معکوس عمل میکند و نهتنها باعث فرسایش نمیشود که ورزیدگی اجتماعی را بهدنبال خواهد داشت.
🔻نیروهای اجتماعی نوظهور را سرمایه و موتور محرک این ورزیدگی اجتماعی است. این ورزیدگی نظم اجتماعی نوینی را بهدنبال خواهد داشت که به اقتصاد هم تسری پیدا خواهد کرد.
🔻به نظر میرسد که محور آمریکا-اروپا در اقتصاد رو به پایان است. اروپاییها مجبور خواهند شد دوباره «دولت ملی» را براساس عدالت اجتماعی درونی بازتعریف کنند و خود را از لیبرالیسم آمریکایی نجات بدهند.
🔻این گزاره تقویت خواهد شد که اگر «دولت ملی» وجود داشت، بهتر میتوانست عمل کند. اروپاییها مجبور خواهند شد دوباره «دولت ملی» را براساس عدالتاجتماعی درونی بازتعریف کنند و خود را از لیبرالیسم آمریکایی نجات دهند.
https://plink.ir/VpcuP
nf00724530-1.mp3
3.76M
یا علی یا علی مالک ملک دلی
نام زیبای تو شد رافع هر مشکلی
یا علی یا مولا ای نگار زهرا
یا حیدر یا حیدر یا مرتضی
ای به گل رنگ و بو وز تو بلبل نغمه گو
ساقیا یک دم بیا همره مستان بگو
یا علی یا مولا ای نگار زهرا
یا حیدر یا حیدر یا مرتضی
یا علی یا علی دست ما دامان تو
دست ما دامان تو دست ما دامان تو
ای ولی الله اعظم یا علی
عابد و معبود با هم یا علی
ای به طوفان حوادث نوح ما
ای نیاز صبح و شام روح ما
بی تو غم می بارد از مهتابمان
بی تو هیچیم ای علی دریا بمان
یا علی یا علی دست ما دامان تو
دست ما دامان تو دست ما دامان تو
ای سخا ای کرم چشم ما احسان تو
چشم ما احسان تو چشم ما احسان تو
یا علی یا مولا ای نگار زهرا
یا حیدر یا حیدر یا مرتضی
همه توحید سر تا پا علیه
دل لا معنی الا علیه
زبان بربند بگشا گوش جان
با محمد، حیدر زهرا علیه
🔔 شمارهی جدید نشریهی #خط_حزبالله منتشر شد:
♨️ #سخن_هفته: #توصیهی رهبر انقلاب برای #رزمایش_مواسات و #همدلی؛ خاطرهی خوش #رمضان_امسال
🔶 #اطلاعنگاشت: یازده #اقدام_مهم رهبر انقلاب برای مقابله با #کرونا
✅ #کلام_امام: با این دعا آماده ورود به #ضیافتالله شوید
🔷 #خانواده_ایرانی: نه #سختگیری و تلخی، نه امکانات بیحساب و کتاب
❇️ #حزبالله_این_است: #توجه به امام عصر(عج) #وظیفه و #نیاز همه ماست
@Khattehezbollah
#سخن_هفته
توصیه رهبر انقلاب برای #رزمایش_مواسات و #همدلی
📝خاطره خوش #رمضان_امسال
🔰این روزها که کشور درگیر #ویروس_کرونا است، بسیاری از افراد و خانوادهها به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، با #مشکلاتی مواجه شدهاند، «عدّهای هستند که در این شرایط و در این اوضاع حقیقتاً زندگیشان به سختی قابل گذران است و نمیتوانند #زندگی معمولیِ عادیِ خودشان را اداره کنند.» ۹۹/۱/۲۱ برای همین رهبر انقلاب از مردم درخواستی داشتند:
🔶«مردمی که دستشان باز است و توانایی دارند بایستی در این زمینه فعّالیّت وسیعی را شروع کنند. در صلوات شریف «شَجَرَةُ النُّبُوَّة» میخوانیم: وَ ارزُقنی مُواسات مَن قَتَّرتَ عَلَیهِ مِن رِزقِکَ بِمَا وَسَّعتَ عَلَیَّ مِن فَضلِکَ... وَ اَحیَیتَنی تَحتَ ظِلِّک؛ یعنی این یکی از کارهای لازمی است که بایستی انجام بگیرد.» ۹۹/۱/۲۱
🔷واژهی #مواسات را در لغت به معنای غمخواری و #یاری_دادن و #کمک_کردن به یکدیگر ترجمه کردهاند، اما در حقیقت، مواسات فراتر از این واژگان است. در ادبیات معارف دینی نیز مواسات، یعنی شريك كردن #نيازمندان با خويش و سهيم كردن آنها در آنچه خود بدان نيازمند و علاقهمند است. یعنی شبیه شدن خود به #مستمندان و نیازمندان. «همه باید خود را موظّف به مواسات بدانند. مواسات یعنی هیچ خانوادهای از خانوادههای مسلمان و هممیهن و محروم را با دردها و محرومیتها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آنها رفتن و دست کمکرسانی به سوی آنها دراز کردن.» ۸۱/۹/۱۵
❇️گرچه بعد از بیانات رهبر انقلاب دربارهی کمک افراد به یکدیگر در این شرایط خاص، افراد و گروههای مختلف مردمی به صورت #خودجوش وارد میدان شده و به این دعوت، لبیک گفتند، اما کشور به بیشتر از اینها نیاز دارد. مخصوصا آنکه از چند روز دیگر، ماه مبارک #رمضان هم آغاز میشود و همه میدانیم که اساسا یکی از کارکردهای روزهداری، تشبّه افراد جامعه، به فقیرترین و نیازمندترین انسانها است.
🔻«ماه رمضان، ماه انفاق است، ماه ایثار است، ماه کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک #رزمایش گستردهای در کشور به وجود بیاید برای #مواسات و #همدلی و #کمک_مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطرهی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت.» ۹۹/۱/۲۱ رزمایش مواسات اگرچه مبتنی بر نیاز این روزهای جامعه است، اما از طرف دیگر، رزمایش زندگی در #جامعه_مهدوی هم هست، جامعهای که مهمترین ویژگیهای آن، #عدالت_و_مواسات است.
@Khattehezbollah
🖌 #یادداشت_روز
🔹هنر استفاده از ظرفیت فوقالعاده
#سید_محمدسعید_مدنی
🔸۱- «من در صحبتهای اخیر چند بار تکرار کردهام که کشور بایستی قوی بشود، قوی شدن کشور جزو هدفهای ما است. این هم از خطوط اصلی نسخه بعثت است؛ این هم از بعثت گرفته شده؛ این هم از قرآن گرفته شده.قرآن میفرماید که «واعدوالهم ما استطعتم من قوه»؛ هرچه میتوانید قوت را زیاد کنید. حالا این قوت در وهله اول؛ ممکن است قوت نظامی به نظر برسد، لکن ظاهراً خیلی وسیعتر از دامنه قوت نظامی است. ابعاد قوت ابعاد وسیعی است؛ ابعاد اقتصادی دارد، قوت اقتصادی، قوت علمی، قوت فرهنگی، قوت سیاسی- که زمینهساز قوت سیاسی، استقلال سیاسی است- و قوت تبلیغی. با گذشت زمان، عرصههای دیگری برای تقویت کشور و ملت به وجود میآید...» (رهبر معظم انقلاب- سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران).
۲- تجربیات بشری و یافتههای علمی و از همه بااهمیتتر آموزههای مکتبی همه متفقالقول بر این نظرند که هر کاری راهی دارد و تحقق هر هدفی مستلزم فراهم آوردن ابزاری و رعایت اصولی است. برای مثال در قرآن کریم به آیهای بر میخوریم که به این معنا تصریح دارد: «...ولکن البر من اتقی واتواالبیوت من ابوابها واتقواالله لعلکم تفلحون» (بقره/۱۸۹) (... بلکه نیکی این است که پرهیزگار باشید و از در خانهها وارد شوید و تقوا پیشه کنید تا رستگار گردید). استاد شهید مطهری(ره) در تفسیر این آیه مینویسد «این دستورالعمل ابتدا خیلی ساده و کوچک به نظر میرسد، زیرا هر کس برای خود این اندازه شعور و ادراک قائل هست که اگر خواست وارد محوطهای بشود... از در داخل شود نه از دیوار. ولی این یک قاعده و اصل کلی است؛ انسان باید توجه داشته باشد... اساسا زندگی و خوشبختی مانند یک محل و یک ساختمان که از خشت و گل بنا شده درهایی دارد و انسان باید اولا آن درها را بشناسد و ثانیا خود را عادت دهد که همیشه از راه راست و مستقیم و درِ ورودی زندگی وارد شود و خوشبختی را جستوجو نماید. (حکمتها و اندرزها، ص۳۹)...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185891
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹اشپیگل: دنیا شاهد فروپاشی ابرقدرت آمریکاست
🔸یک مجله آلمانی تصریح کرد: سیاستهای ناکام دونالد ترامپ، آمریکا را به ورطه فروپاشی میکشاند.
▫اشپیگل با طرح سوالی در همین زمینه، به بیتدبیریهای مدیریتی و اقتصادی دولت آمریکا در بحران کرونا پرداخت و نوشت: سوالی که در اینجا مطرح است آن است که «آیا جهان قرار است شاهد انفجار درونی یک ابرقدرت باشد؟»
گرِگ تِرنر، یک میانسال ۵۵ ساله ساکن شهر «آلامِدا»ی ایالت «کالیفرنیا» که همانند شهروندان آمریکایی با حضور به موقع خود، به خیل دریافتکنندگان توزیع غذا (ی رایگان) این شهر پیوسته است. ترنر در پاسخ به این سؤال که آیا او شغلش را از دست داده، گفت: سه هفته پیش، درجا بعد از ۱۵ سال که به عنوان یک اپراتور در یک شرکت بسیار بزرگ تحویل دهنده مواد شیمیایی «داو دوپون» (بزرگترین تولیدکننده آمریکایی مواد شیمیایی جهان) کار میکردم، اخراج شدم. سیندی هاتس ۶۳ ساله نیز که مسئول توزیع غذاست گفت: توزیع امروز ما به ده برابر روزهای معمول خود رسیده است و اتفاقا روز به روز هم بیشتر میشود. صف دریافتکنندگان غذای رایگان، تا نبش دو خیابان بعدی هم رسیده است.
هیچ جا بحران کرونا در آمریکا ملموستر از این برنامه توزیع غذای رایگان در این کشور نیست. این صحنهها چنان سیاه و سفید است که به سختی میتوان آنها را از سالهای دهه سی میلادی قرن گذشته تمیز داد. زمانی که دونالد ترامپ، سه سال پیش بهعنوان رئیسجمهور آمریکا سوگند یاد کرد، وعده حفظ کرامت و منزلت ملی و توانمندیهای جدید را برای آمریکا مطرح کرد....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185892
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️مقامهای آمریکایی:
ضمانت گرفتهایم ۱/۶ میلیارد دلار قابل انتقال به ایران نباشد
🔸یک رسانه آمریکایی مدعی شد دولت این کشور اطمینانهایی دریافت کرده مبنی بر اینکه ۱/۶ میلیارد دلار از داراییهای ایران که اخیراً رفع مصادره شدهاند به ایران منتقل نخواهند شد.
▫یک رسانه وابسته به جریان نو محافظهکار در آمریکا به نقل از مقامهای دولت این کشور مدعی شده دولت «دونالد ترامپ» تضمینهایی دریافت کرده مبنی بر اینکه حکومت ایران قادر به دسترسی ۱/۶ میلیارد دلاری که اخیراً رفع مصادره شده نخواهد بود.
چند روز پیش رسانهها گزارش دادند دادگاهی در لوکزامبورگ درخواست آمریکا مبنی بر انتقال ۱/۶ میلیارد دلار از داراییهای ایران به نفع گروه موسوم به «قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر» را رد کرده است. این پول در موسسه تهاتر «کلیراستیم» که یک شرکت مالی متعلق به بورس دویچه در لوکزامبورگ است، نگهداری میشود.
یک دادگاه در نیویورک در سال ۲۰۱۲ دستور داد، تا ایران ۷ میلیارد دلار به عنوان خسارت برای حملات ۱۱ سپتامبر بپردازد و مدعی شد، تهران به القاعده از طریق اجازه دادن برای سفر از خاکش، کمک کرده است. جمهوری اسلامی ایران ادعاهای آمریکا را بیاساس خوانده و آنها را رد کرده است.
وبگاه «واشنگتنفریبیکن» مدعی شده دولت ترامپ ضمانتهایی دریافت کرده مبنی بر اینکه ایران علیرغم این «پیروزی حقوقی» قادر به دسترسی به این پول نخواهد بود. مقامهای ارشد دولت ترامپ میگویند ایالات متحده «تضمینهایی دریافت کرده مبنی بر اینکه این وجوه کماکان مصادره خواهند بود و در مقطع فعلی به ایران انتقال داده نخواهند شد.» ...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/185887
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
شکایت لبنان از تلآویو در پی حمله تروریستی اخیر
🔹وزارت خارجه لبنان حمله اخیر پهپاد صهیونیستی به یک خودرو غیرنظامی را محکوم کرد و از ارائه شکایتی در این باره به شورای امنیت خبر داد.
🔹بیروت همچنین اعلام کرد: این تجاوز بخشی از سیاست خصمانه همیشگی اسرائیل در قبال لبنان است.
🔸پهپاد اسرائیلی خودرویی در مرز سوریه و لبنان را هدف قرار داد که یکی از فرماندهان نظامی حزبالله به نام «حاج عماد» در آن قرار داشت اما فرمانده حزبالله که از خودرو دور شده بود، آسیبی ندید.
fna.ir/ewlkaq
@Farsna