حرف روز
✅ملاحظاتی پیرامون سیاست ارزی دولت
فسادهای تشکیلشده پیرامون ارز ترجیحی، درنهایت دولت سیزدهم را بر آن داشت تا در بودجه سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی را از دو رقم کالای اساسی (روغن و نهادههای دامی) حذف کند و در قبال آن مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را برای واریز یارانه نقدی به ۶۰ میلیون نفر پیشبینی نماید. بااینحال اجرای این سیاست حساس و مؤثر بر اقتصاد و معیشت آحاد جامعه نیازمند توجه به نکاتی است.
✅نکات تحلیلی:
1️⃣در وهله اول باید ضمن بررسی روند گذشته، عواملی که باعث به نتیجه نرسیدن سیاست ارز ترجیحی شده بود را شناسایی و مرتفع کرد. به نظر میرسد در این حوزه با ضعف کنترل و نظارت در نظام توزیع روبرو باشیم. این موضوع ازاینجهت مهم است که چنانچه این ضعف پوشش داده نشود، ممکن است موجب هدر رفت منابع در سیاست جدید شود
2️⃣- برآوردهای اولیه نشان میدهد حذف ارز نهادههای دامی و روغن، میتواند تورم ۷ الی ۱۵ درصدی به بازار تحمیل کند. نکتهای که در این میان مورد غفلت واقع میشود اینجاست که تورم میانگین قیمت کالاها در بازار است؛ اما همه کالاهای محاسبهشده در تورم، تأثیر و نقش یکسانی در سفره مردم ندارند. روغن و کالاهای مرتبط با آن بخش بزرگی از سفره طبقات پایین جامعه را در برمیگیرد. درواقع نظر به اینکه گرانی متأثر از آزادسازی روغن و کالاهای مرتبط با آن تا ۳۰۰ درصد خواهد بود، سفره مردم بیشتر از نرخهای پیشبینیشده در تورم متأثر خواهد شد.
3️⃣- دولت باید تمام تلاش خود را در زمینه سیاستهای پولی و مالی بهگونهای تنظیم کند که تا قبل از اجرای سیاست جدید در بودجه سال آینده، تورم و شاخصهای مرتبط با تورم، کنترلشده و کاهشی باشد
.4️⃣- پیوست رسانهای این جراحی اقتصادی باید تدوین و بهدرستی اجرا شود تا اقناعسازی لازم برای همراه کردن مردم حاصل شود.
5️⃣- در خصوص شیوه جبران حذف ارز ترجیحی باید توجه شود که اولاً جامعه هدف بهدرستی شناسایی شود و کمکهای نقدی بهتناسب استحقاق افراد تخصیص یابد، ثانیاً نباید خلق نقدینگی جدید مداوم باشد؛ چراکه واریز نقدی کمکهای دولت اگرچه بهصورت مستقیم و در برههای سفره مردم را بهبود میبخشد؛ اما در بلندمدت قدرت خرید مردم را کاهش خواهد داد. لذا دولت کمکهای خود را باید بهصورت معافیتهای مالیاتی و یا خدمات دیگر ارائه نماید
✍️#علی_محمدی
گزارش روز
✅غیبت سؤالبرانگیز!
چهل و دومین اجلاس سران شورای همکاری خلیجفارس در حالی به کار خود پایان داد که فارغ از کم و کیف آن یک حاشیه مهم و قابلتأمل داشت؛ برای نخستین بار شاهد غیبت ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی در مهمترین نشست منطقهای با محوریت عربستان سعودی بودیم.
✅گزارههای خبری:
1️⃣- کمتر کسی به یاد دارد که پادشاه عربستان در این کشور باشد و از همتایان عربی یا مقامات غربی که به عربستان سفر میکنند استقبال نکرده یا با آنها ملاقات نداشته باشد. غیبت شاه سعودی در انظار عمومی بهطوریکه حتی در مهمترین جلسات داخلی و منطقهای عربستان نیز اثری از او دیده نمیشود، به یکی از مسائل سؤالبرانگیز این روزها در افکار عمومی تبدیل شده است. در دو سال گذشته، ملک سلمان دو بار در انظار عمومی ظاهر شده است: نخست در تیر 1399 که برای انجام عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا در بیمارستانی در ریاض بستری شد. دوم، دیدار با وزیر خارجه انگلیس که خرداد 1400 به ریاض سفر کرده بود. حتی در سفر اخیر مکرون رئیسجمهوری فرانسه به عربستان که در نوع خود یک سفر مهم ارزیابی میشد و میتوانست از طریق دیدار مستقیم با پادشاه عربستان برخی چالشهای خارجی که ریاض در سیاست خارجی به آن دچار شده بود را تا حدودی برطرف نماید، ملک سلمان همچنان غایب بود.
2️⃣- بنا بر گزارشی که روزنامه گاردین انگلیس اخیراً منتشر کرد، بن سلمان در دو سال گذشته بهویژه از زمان تشدید شیوع کرونا، خارج از پایتخت و در شهر جدیدالاحداث نئوم در ساحل شمالی دریای سرخ برای انجام مراقبتهای پزشکی ساکن شده است. پیشازاین نیز پایگاه خبری بیزنس اینسایدر نوشته بود: «سلمان ۸۵ ساله که در پی مرگ برادر ناتنی خود ملک عبدالله در سال ۲۰۱۵ بر مسند قدرت نشست با شایعاتی درباره وضعیت سلامتیاش روبرو بوده است. به گفته چندین متخصص، او مبتلا به نشانههایی از زوال عقل است».
✅نکته راهبردی:
هرچه هست، غیبت شاه سعودی بیارتباط با تلاشهای محمد بنسلمان، ولیعهد جوان سعودی برای «تحکیم» موقعیت، قدرت و جایگاه داخلی، منطقهای و بینالمللی خود برای فراهمسازی تصدی مقام پادشاهی عربستان نیست. اینکه بنسلمان در هفتههای گذشته بهطور بیسابقهای و در سطح هیئت عالی سیاسی، اقتصادی و امنیتی به پنج کشور عربی حاشیه خلیجفارس سفر کرده و سپس در ریاض میزبان سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس میشود، نشان میدهد که در سایه غیبت سؤالبرانگیز، خودخواسته یا ناخواسته و شاید «تحمیلی» ملک سلمان، فرزند بن سلمان به حاکم «بالقوه» و «دوفاکتوی» عربستان تبدیل شده است. چه در تور منطقهای و چه در نشست اخیر ریاض، در کنار اهداف دیگر، بهبود جایگاه و موقعیت مخدوش و شکننده سیاسی، یکی از انگیزههای اصلی بنسلمان بوده است.
✍️#حمید_خوشآیند
🌴✅سفره مردم اولویت دولت
🔶گزاره خبری:رئیسی: وضعیت فعلی قیمتها قابل قبول نیست با وجود دستاوردهای امیدوارکننده در حوزههای مختلف از جمله رشد قابل توجه فروش نفت، افزایش تبادلات با کشورهای منطقه اوراسیا و نظایر آن، اما وضعیت موجود در عرصه تنظیم و کنترل بازار و قیمتها قابل قبول نیست.
🔹نکات تحلیلی: برنامه های دولت ها معطوف به راهبرد کلان، مشکلات جامعه و تهدیدات دشمنان است.
با شروع دولت سیزدهم سه مسئله آب، غذا (معیشت) و سلامت( دارو) بیش از مسائل دیگر خودنمایی می کرد. دشمنان قسم خورده هم با استفاده از امپراطوری رسانه ای خود این سه مسئله را مستمسک هجمه و دمیدن در تنور برخی اعتراضات قرار دادند.
🔹دولت سیزدهم دو راهبرد مدیریت کلان مشکلات و سفره مردم را وجهه همت خود کرد.
در بعد کلان با برنامه ها و اقدامات انجام شده امید را بیشتر کرد.
افزایش صادرات نفت به حدود یک ملیون، رشد صادرات و واردات، افزایش ترانزیت، افزایش ذخایر استراتژیک به بیش از ۵۰ درصد، واکسیناسیون همه متقاضیان از اقدامات خوب دولت در این مدت است.
بر خلاف بعد کلان این موفقیت در کف جامعه و سفره مردم آنگونه که باید مشاهده نمی شود؛ بلکه افزایش قیمت های برخی کالاها نارضایتی مردم را دامن می زند.
🔺حضور پرقدرت و یکصدای رسانه ایی دولت مهم است. چند صدایی دولت در تصمیم گیری و اعلام برخی خبرهای خوش و تکذیب آنها مردم را در مدیریت خوب دولت دچار تردید می کند و دست آویزی برای رسانه های خارجی است.
🔺شایسته گزینی سریعتر ولی با دقت مدیران دولت، گام دیگری در یکدست سازی اجرای برنامه های خوب دولت است.
#دولت_سیزدهم
#سفره_مردم
#موسی_سلیمانی
⚜مقام معظم رهبری
«احترامی که مسلمانان برای عیسی مسیح (علیه السلام) قائل هستند، کمتر از مقام و شایستگی وی در نظر مؤمنان مسیحی در مسیحیت نیست.»
📢همزمان با میلاد حضرت عیسی روح الله (ع)چهارمین نشست کنگره بین المللی ولایت اجتماعی زن
با محوریت معاصر سازی سبک زندگی حضرت مریم (س)
📆 زمان : پنجشنبه ۲ دی ماه
🕘ساعت ۹ صبح
✅ با حضور اساتید و اندیشمندان مسلمان، ارمنی، مسیحی و آشوری، از ایران و کشور های مختلف
به صورت حضوری و مجازی و تجلیل از خانواده محترم شهدای مسیحی، ارامنه و آشوری
♦با سخنرانی اندیشمندان بزرگ
❇ استاد حسن رحیم پور ازغدی
❇ اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان
❇ کیشیش رایان عیسی
❇ خانم دکتر لاویان
🌐لینک ورود به جلسه فارسی زبان 👇
🆔https://adobe1799.pardisco.co/congress/
🌐پخش زنده از پیام رسان روبیکا 👇
🆔 https://rubika.ir/tanineyas