💠 حدیث روز 💠
💎 نقطه آغاز تربیت
🏳 أمیرالمؤمنین امام على عليهالسلام:
أفضلُ الأدبِ ما بدَأتَ بهِ نفسَكَ
❇️ بـهـتـريـن ادب آن اسـت كـه از خــــود آغـاز كـنـى.
📚 غررالحكم، حدیث ۳۱۱۵
•┈┈••✾••┈┈•
📲 آخرین رویدادهای دینی و فرهنگی را در کانال رسمی خبرگزاری حوزه دنبال کنید:
eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
63.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️درس جدید: کاربرد واژه درجه به جای نُت در تلاوت
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🟡 توضیحات :
تا اینجا ما با فضای کلی مقامها و به اصطلاح دقیقتر با اجناس اصلی مقامها آشنا شدیم که توضیحات بیشتر آن را در ادامه برنامه عرض خواهم کرد. تا به اینجا، کاربرد برنامه ما و مخاطبان اصلی آن، متوجه مبتدیان، مرتلان و حفاظی بود که قصد دارند به شکل کلی با اجناس و با فضای کلی مقامها آشنا شوند.
اما از این برنامه به بعد، تا اندازهای بحثمان تخصصی شده و من همین ابتدا باید عرض کنم که اصلاً نباید علاقهمندان نگران باشند و باید به کسانی که علاقهمند هستند این مقامها را به شکل علمیتر یاد بگیرند، عرض کنم اصطلاحاتی که از این جلسه و طی چند جلسه آینده عرض خواهم کرد، خیلی سخت نیست و تنها نیاز به دقت، جدیت، پیگیری و صبور بودن بیشتر شما دارد.
من سعی میکنم که در برنامههای پیش رو، اصطلاحاتی کاربردی که بیشتر مورد استفاده علاقهمندان است را عرضه کنم و در نتیجه از این قسمت به بعد وارد مرحله بیان اصطلاحات میشویم و براساس آنها و ویژگیهای هر یک صحبت خواهیم کرد. لذا تقاضا دارم که این برنامهها را مکرر ببینید و در حافظه بسپارید تا به طور کامل و دقیق ملکه ذهن شما شود.
همانطور که ما در کتابت و نوشتن کلمات از حروف استفاده میکنیم، برای اجرای نغمات هم از حروفی استفاده میکنیم که به آنها درجه یا درجات میگویند؛ درجه معادل عربی واژه نُت در زبان لاتین است و از آنجا که بحث ما بر سر تلاوت قرآن است، لذا به جای نُت بیشتر از معادل عربی آن یعنی درجه استفاده میکنیم. مانند زمانی که میخواهیم متنی را بنویسیم از خط زمینه در دفتر برای قرارگیری حروف و کلمات استفاده میکنیم، در موسیقی و اجرای نتها یا درجات نیز از خطوطی برای استقرار آنها بهره میبریم که در زبان عربی به این خطوط سُلَّم (نردبان) موسیقی گفته میشود و این خطوط فضایی هستند که نتها یا درجات روی آنها قرار میگیرد و با نظم خاصی در کنار هم اجرا شده تا در نهایت تولید آوا کنند و نکته دیگر اینکه نتها و درجات قرار گرفته بر روی خطوط حامل و فواصل میان آنها، مقامات را شکل میدهند.
مسئله دیگری که نیاز به دانستن آن دارید، اسامی نتهاست که از جایی شروع میشود که در تلاوت قرآن، نهایت با هشت و حداکثر ۹ تای آنها سر و کار داریم که تابع ترتیب خاصی هم هستند که در زبان لاتین براساس آنچه آموزش داده میشود، نتها با نت «دو» شروع شده و به ترتیب شامل (ری، می، فا، سل، لا، سی و دو) میشوند و همانطور که متوجه شدید در نت هشتم، دو مرتبه نت «دو» تکرار میشود.
در زبان عربی به ازای هر یک از این نتها که به آنها درجه گفته میشود، نامی جایگزین شده است که براین اساس به جای نت «دو» درجه «راست»، به جای نت «ری» درجه «دوکاه»، به جای نت «می» درجه «سیکاه»، به جای نت «فا» درجه چهارکاه، به جای نت «سل» درجه «نوا»، به جای نت «لا» درجه «حسینی»، به جای نت «سی» درجه «عجم» و به جای تکرار نت «دو» درجه «کردان» و به جای تکرار نت «ری» درجه «محیر» به کار میرود.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 حدیث روز 💠
💎 ملاک و معیار مسلمانی
🏳 پيامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم):
مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ
❇️ هركس صبح كند و توجهى به كارهاى مسلمانان نداشته باشد مسلمان نيست و هركس فرياد كمكخواهى مسلمانى را بشنود و به او پاسخ نگويد و دادخواهيش نكند، مسلمان نيست.
📚 الکافي، ج ۲، ص ۱۶۴
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ درس جدید: آشنایی با مسافت، بُعد و دیوان در درجات تلاوت
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🟠 توضیحات :
بحث ما به بیان اصطلاحات پایه در یادگیری مقامات قرآن رسید و اشاره شد که درجات در زبان عربی اسماء مخصوص به خودشان را دارند و از آنجا که این موضوع مهم است، آن را یک بار دیگر تکرار میکنم: «راست دوگاه، سیکاه، نوا، حسینی، عجم، کردان و محیر». این اسامی را ما باید با رعایت ترتیب هر کدام حفظ کنیم و بدانیم به طور مثال عجم بعد از حسینی است و یا کردان بعد از عجم میآید.
نکته مهم بعدی این است که وقتی مقامات در این درجات اجرا میشوند، سیر صعودی دارند و از پایین به بالا سیر میکنند که اصلاحاً میگوییم صدایش بالا رفت و درجات بالاتر را اجرا میکند.
نکته بعدی پرداختن به اصطلاح مسافت است و باید گفت که هر کدام از این درجات با هم فاصلهای دارند که به این فاصله «مسافت» میگوییم و به میزان فاصله بین این درجات و مثلاً درجه اول تا دوم، «پرده» و یا «بُعد» میگوییم و این میزان پرده یا بُعد تغییر پیدا کرده و براساس این تغییرات و میزان فاصلهای که این دو با هم دارند، اصوات و مقامات شکل میگیرند.
نکته مهم بعدی آشنایی با اصطلاح «اوکتاو» یا «دیوان» است؛ فاصله یک درجه تا درجه هم نام خودش را دیوان یا اوکتاو میگوییم. کلمه دیوان عربی است و کلمه اوکتاو یونانی است که هر دوی آنها استفاده میشود؛ البته بیشتر اوکتاو مورد استفاده قرار میگیرد. پس وقتی که ما میگوییم یک اوکتاو صوت به معنی ۸ درجه است که در حقیقت درجه هشتم تکرار درجه اول است.
اگر خواسته باشیم یک بار دیگر مرور کنیم باید بگوییم که یک اوکتاو متشکل از ۸ درجه (نُت) و ۶ پرده (میزان فاصله بین درجات) است.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 حدیث روز 💠
💎 معادله ساده عزت: مهربان باش
🏳 امام جعفر صادق علیهالسلام:
إنْ شِئْتَ أَنْ تُكْرَمَ فَلِنْ وَ إِنْ شِئْتَ أَنْ تُهَانَ فَاخْشُنْ
❇️ اگر مىخواهى گرامى باشى، ملايم و مهربان باش و اگر مىخواهى خوار شوى، خشن باش.
📚 اصول کافی (باب العقل و الجهل)، جلد ۱، صفحه ۲۶
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
35.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️درس جدید: قرار، جواب، جواب جواب چیست ؟
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🔵 توضیحات:
تا به اینجا با اصطلاحات پایه آشنا شدیم، و الان میخواهیم با مفاهیم «قَرار»، «جَواب» و «جَوابِ جواب» آشنا شویم.
در آموزش سنتی مقامها وقتی گفته میشد که مثلاً قَرار بخوان، قسمت پایین یا جنس یک مقام مد نظر بود و وقتی که میگفتند جواب بخوان، درجه پنجم یک مقام به ذهن میرسید که مفهوم تنغیمی یا نغمهای داشت و جوابِ جواب را اوج آن مقام میگفتند. حال آن که در آموزش علمی و تخصصیتر مقامها، اینها مفاهیم صوتی هستند و لحنی نیستند. یعنی در یک اُکتاو که جلسه قبل با شما راجع به آن صحبت شد، درجه اول هر اکتاو را قرار میگوییم و درجه هشتم هر اکتاو، جواب است. پس فاصله بین قرار تا جواب، ششپرده یا همان هشت درجه بوده و صرفاً یک مفهوم صوتی است به این معنی که یک درجه، از یک آغاز و تا هشت رسیده است، پس درجه هشتم، جوابِ قَرار میشود.
نکته بعد پیرامون جوابِ جواب است؛ در تلاوت قرآن کریم معمولاً دو اکتاو محدوده صوتی قاریان است و وقتی که این دو اکتاو را با یکدیگر تصور کنیم، درجه اول، قرار و درجه هشتم، جواب، است و درجه پانزدهم آن بالاترین درجه این دو اکتاو، جوابِ جواب یا به عبارتی، جوابِ قرار دوم میشود. در این دو اکتاو، درجه اول میشود قرار شماره یک، درجه هشتم، جواب یا قرار اکتاو دوم و درجه پانزدهم هم جوابِ جواب یا جوابِ دوم قرار دوم نام میگیرد.
یک بار دیگر تأکید میکنم که اینها مفاهیمی صرفاً صوتی است و نباید با یکدیگر خلط کنیم و نکته خیلی مهم این است که بعضاً نسبت به یک مجموعه اصطلاحات، ذهنیتهای سنتی داریم، اما در تعاریف علمی، ماهیت آنها کاملاً متفاوت است.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
مخاطبین محترم : سلام و عرض ادب
🟢 فهرست مطالب :👇
فهرست اول : روخوانی
فهرست دوم : تجوید مقدماتی
فهرست سوم : تجوید تکمیلی
فهرست چهارم : تجوید تکمیلی
فهرست پنجم : ترتیل
فهرست ششم : ترتیل
⚠️کپی و انتقال مطالب این کانال به سایر گروه ها و کانالها با ذكر لينک اين كانال جایز است .
🔷️ کانال آموزش تخصصی قرآن الهی 👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
⚠️ پیام بسیار مهم :
متاسفانه مدتی است که برخی کانال ها در ایتا در حال هک شدن هستن، اگر احیانا پیامی در این کانال همراه با لینک برای پرداخت هر نوع وام یا موارد مشابه ارسال شد، بدانید از طرف ما نبوده و کانال هک شده است، لطفا به هیچ عنوان لینک ناشناس را باز نکنید، تا مشکل برطرف شود.