💠 حدیث روز 💠
💎 ملاک و معیار مسلمانی
🏳 پيامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم):
مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ
❇️ هركس صبح كند و توجهى به كارهاى مسلمانان نداشته باشد مسلمان نيست و هركس فرياد كمكخواهى مسلمانى را بشنود و به او پاسخ نگويد و دادخواهيش نكند، مسلمان نيست.
📚 الکافي، ج ۲، ص ۱۶۴
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
19.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ درس جدید: آشنایی با مسافت، بُعد و دیوان در درجات تلاوت
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🟠 توضیحات :
بحث ما به بیان اصطلاحات پایه در یادگیری مقامات قرآن رسید و اشاره شد که درجات در زبان عربی اسماء مخصوص به خودشان را دارند و از آنجا که این موضوع مهم است، آن را یک بار دیگر تکرار میکنم: «راست دوگاه، سیکاه، نوا، حسینی، عجم، کردان و محیر». این اسامی را ما باید با رعایت ترتیب هر کدام حفظ کنیم و بدانیم به طور مثال عجم بعد از حسینی است و یا کردان بعد از عجم میآید.
نکته مهم بعدی این است که وقتی مقامات در این درجات اجرا میشوند، سیر صعودی دارند و از پایین به بالا سیر میکنند که اصلاحاً میگوییم صدایش بالا رفت و درجات بالاتر را اجرا میکند.
نکته بعدی پرداختن به اصطلاح مسافت است و باید گفت که هر کدام از این درجات با هم فاصلهای دارند که به این فاصله «مسافت» میگوییم و به میزان فاصله بین این درجات و مثلاً درجه اول تا دوم، «پرده» و یا «بُعد» میگوییم و این میزان پرده یا بُعد تغییر پیدا کرده و براساس این تغییرات و میزان فاصلهای که این دو با هم دارند، اصوات و مقامات شکل میگیرند.
نکته مهم بعدی آشنایی با اصطلاح «اوکتاو» یا «دیوان» است؛ فاصله یک درجه تا درجه هم نام خودش را دیوان یا اوکتاو میگوییم. کلمه دیوان عربی است و کلمه اوکتاو یونانی است که هر دوی آنها استفاده میشود؛ البته بیشتر اوکتاو مورد استفاده قرار میگیرد. پس وقتی که ما میگوییم یک اوکتاو صوت به معنی ۸ درجه است که در حقیقت درجه هشتم تکرار درجه اول است.
اگر خواسته باشیم یک بار دیگر مرور کنیم باید بگوییم که یک اوکتاو متشکل از ۸ درجه (نُت) و ۶ پرده (میزان فاصله بین درجات) است.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 حدیث روز 💠
💎 معادله ساده عزت: مهربان باش
🏳 امام جعفر صادق علیهالسلام:
إنْ شِئْتَ أَنْ تُكْرَمَ فَلِنْ وَ إِنْ شِئْتَ أَنْ تُهَانَ فَاخْشُنْ
❇️ اگر مىخواهى گرامى باشى، ملايم و مهربان باش و اگر مىخواهى خوار شوى، خشن باش.
📚 اصول کافی (باب العقل و الجهل)، جلد ۱، صفحه ۲۶
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
35.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️درس جدید: قرار، جواب، جواب جواب چیست ؟
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🔵 توضیحات:
تا به اینجا با اصطلاحات پایه آشنا شدیم، و الان میخواهیم با مفاهیم «قَرار»، «جَواب» و «جَوابِ جواب» آشنا شویم.
در آموزش سنتی مقامها وقتی گفته میشد که مثلاً قَرار بخوان، قسمت پایین یا جنس یک مقام مد نظر بود و وقتی که میگفتند جواب بخوان، درجه پنجم یک مقام به ذهن میرسید که مفهوم تنغیمی یا نغمهای داشت و جوابِ جواب را اوج آن مقام میگفتند. حال آن که در آموزش علمی و تخصصیتر مقامها، اینها مفاهیم صوتی هستند و لحنی نیستند. یعنی در یک اُکتاو که جلسه قبل با شما راجع به آن صحبت شد، درجه اول هر اکتاو را قرار میگوییم و درجه هشتم هر اکتاو، جواب است. پس فاصله بین قرار تا جواب، ششپرده یا همان هشت درجه بوده و صرفاً یک مفهوم صوتی است به این معنی که یک درجه، از یک آغاز و تا هشت رسیده است، پس درجه هشتم، جوابِ قَرار میشود.
نکته بعد پیرامون جوابِ جواب است؛ در تلاوت قرآن کریم معمولاً دو اکتاو محدوده صوتی قاریان است و وقتی که این دو اکتاو را با یکدیگر تصور کنیم، درجه اول، قرار و درجه هشتم، جواب، است و درجه پانزدهم آن بالاترین درجه این دو اکتاو، جوابِ جواب یا به عبارتی، جوابِ قرار دوم میشود. در این دو اکتاو، درجه اول میشود قرار شماره یک، درجه هشتم، جواب یا قرار اکتاو دوم و درجه پانزدهم هم جوابِ جواب یا جوابِ دوم قرار دوم نام میگیرد.
یک بار دیگر تأکید میکنم که اینها مفاهیمی صرفاً صوتی است و نباید با یکدیگر خلط کنیم و نکته خیلی مهم این است که بعضاً نسبت به یک مجموعه اصطلاحات، ذهنیتهای سنتی داریم، اما در تعاریف علمی، ماهیت آنها کاملاً متفاوت است.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d