سیدابوالحسن مهدوی
🔻سلسله مباحث "بهداشت جسم" 🔹با بیان: آیتالله سیدابوالحسن مهدوی 📆۴شنبهها، یک ساعت پس از نماز مغرب و
باسمهتعالی
سلسله جلسات بهداشت جسم از این هفته برقرار است.
هشتگ #بهداشت_جسم را دنبال کنید.
بهداشت جسم؛ جلسه16.mp3
5.78M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۱۶
📆۴شنبه، ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۲۳دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
🔻زیربنای خلوص و نیت پاک، یقین به خداوند متعال است؛ به گونهای که حتی گاهی عبادت بدون یقین را عبادت نشمردهاند: "عَن رَسُولِ اللهِ (صلیاللهعلیهوآله): لَا عِبَادَةَ اِلّا بِیَقینِِ" همچون انسان مردهای که او را انسان نمیدانند.
🔹همچنین خواب انسانِ یقینمند را بهتر از نمازِ توأم با شک ذکر کردهاند: "نَومٌ عَلی یَقینِِ خَیرٌ مِن صَلاةِ فِی شَکّ".
👈بر همین اساس، در بعضی احادیث، دستور دادهاند که خداوند را به گونهای عبادت کن که گویا تو او را میبینی. اگر تو او را نمیبینی، او را میبیند: "عَن رَسُولِاللهِ(صلیاللهعلیهوآله): اُعبُدِاللهَ کَاَنَّکَ تَراهُ فَاِن کُنتَ لاتَراهُ فَاِنَّهُ یَراکَ".
@abolhasanmahdavi
🔻شرح نهجالبلاغه
📆 شبهای جمعه، (ساعت۲۲:۱۵)
🔸چهارراه شکرشکن، ابتدای خیابان حافظ، حسینیه جوادالائمه «علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
شرح حکمت208نهجالبلاغه.mp3
8.63M
🔻 #شرح_حکمت ۲۰۸ نهجالبلاغه
📆 ۵شنبه، ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۳۵دقیقه
🔸حسینیه جوادالائمه«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠 شرح صحیفه سجادیه
🔸با بیان آیت الله مهدوی حفظهالله
🔹امشب از نماز مغرب و عشاء
🔻خیابان کاوه، میدان ۲۵ آبان، مسجد و حسینیه امام سجاد علیهالسلام
@abolhasanmahdavi
شرح دعای23؛ جلسه1.mp3
12.64M
💠 #شرح_صحیفه_سجادیه
🔸شرح دعای۲۳؛ جلسه۱
📆 ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۱دقیقه
🔻مسجد امام سجاد«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
🔻توجه عزیزان طالب سیر معنوی را به روایتی از رسول گرامی اسلام حضرت محمد"صلیاللهعلیهوآله" جلب میکنم:
بهترین مردم کسی است که عاشق عبادت شود. پس با عبادت دست بهگردن شود و آن را از دل دوست داشته باشد و با تن خود، آن را انجام دهد و برای آن خود را فارغ کند. چنین کسی باک ندارد که زندگی دنیایش به سختی گذرد یا به آسانی.
🔹در این حدیث، پیامبر گرامی اسلام"صلیاللهعلیهوآله" به دو اصل مهم بندگی اشاره فرمودهاند: یکی عشق به عبادت و دیگری وقت گذاشتن برای آن.
🔸نکتهی اول سبب محبت درونی به عبادت و عمل بیرونی به آن است و از راه دانستن اسرار عبادت و تاثیرش در کمالیابی فراهم می آید و نکتهی دوم از رموز عشق به عبادت است که اگر کسی خود را برای عبادت فارغ نکرد، هیچگاه لذت آن را نخواهد چشید.
@abolhasanmahdavi
🔻هدف خلقت انسان و جن، بندگی پروردگار متعال است و این بندگی با اختیار و انتخابِ خود آنها تحقق پیدا میکند.
🔹اینک خوب است بدانید که دیگر موجودات جهان نیز مشغول بندگی او هستند؛ با این تفاوت که عبودیت آنها غیراختیاری است و به اراده و تصمیم خود آنها نیست.
🔹قرآن مجید در برخی آیات، تسبیح همهی موجودات جهان را یادآور میشود:
🔸"یُسَبِّحُ لِله مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَ مَا فِی الاَرض"
🔸و گاه تسبیح بعضی از موجودات جهان را؛ مثل رعد: "وَ یُسَبِّحُ الرَّعدُ بِحَمدِهِ"؛ و رعد به حمد او ...تسبیح میگویند
🔸و پرندگان:"وَ الطَّیرُ صَافَّاتِِ" و نیز مرغانی که در پروازند خدای را تسبیح میگویند
🔸و کوهها:"وَ سَخَّرنَا مَعَ دَاوُدَ الجِبَالَ یسَبِّحنَ وَ الطَّیرَ"؛ و کوهها و پرندگان را با داوود مسخّر ساختیم که با او تسبیح میگفتند.
👈در آیهای هم میفرماید: "و هیچ موجودی نیست، مگر اینکه به ستایش او تسبیح میگوید، ولی شما تسبیحشان را درک نمیکنید"؛ "وَ اِن مِن شَیءِِ اِلّا یسَبِّحُ بِحَمدِهِ وَ لَکن لاتَفقَهُونَ تَسبِیحَهُم".
@abolhasanmahdavi
گذری بر حیات طیبه.pdf
695.7K
👆گزیدهای از زندگینامه مرحوم آیتالله سیدبهاءالدین مهدوی«قدسسره»
#اسوه_بندگی
#گذری_بر_حیات_طیبه
🗓۲۵خرداد؛ سالروز ارتحال عالم ربانی مرحوم آیتالله سیدبهاءالدین مهدوی«قدسسره»
@abolhasanmahdavi
#اسوه_بندگی
🔻مرحوم آیتالله سیدبهاءالدین مهدوی«قدسسره» هنگامی که به نام مبارک امامزمان«علیهالسلام» میرسیدند یا آن را از دیگران میشنیدند، تمامقد برمیخاستند؛ حتی اگر بهتازگی نشسته یا بسیار خسته بودند.
🔹بهویژه دربارهی دو وصف خاص حضرت یعنی«قائم» و «حجت» این توجه و احترام به اندازهای بود که مکرر دیده میشد، هنگامی که تشهد نافلهی مغرب را میخواندند و مکبّر نام حضرت حجت«علیهالسلام» را بر زبان میآورد، به مقدار واجب تشهد و سلام اکتفا مینمودند و سریعاً به احترام آن حضرت قیام میکردند.
🔸آن عالِم شیفتهی یوسفزهرا«علیهالسلام» این دو بیت را مرتب میخواندند و اشک میریختند:
آنقَدر در میزنم این خانه را
تا ببینم روی صاحبخانه را
آنقَدر مینالم اندر پشت در
تا به صاحبخانه بگذارم اثر
🔹هر جمعه، نماز امامزمان«علیهالسلام» را با حالت توجه و سوزوگدازی خاص میخواندند و بسیار دعا میکردند.
🔸پیوسته منتظر ظهور حضرت مهدی«علیهالسلام» بودند و بهنظر میرسید برای آن لحظهی باشکوه لحظهشماری میکنند. البته این اشتیاق را با اراده و مشیت الهی گره زده بودند و هرگز استعجال نمیکردند.
@abolhasanmahdavi
🔻تمثال مبارک عالم ربانی مرحوم آیتالله سیدبهاءالدین مهدوی "قدسسره"
@abolhasanmahdavi
🔻قرآن کریم میفرماید که شما تسبیح موجودات را درک نمیکنید؛ ولی گاهی نمونههای بسیار زیبایی از این تسبیحات در جهان خلقت مشاهده شده که واقعاً شگفتانگیز است و برای تقویت ایمان انسانها و تحریک آنها به سمت عبودیت و تسبیح خداوند سبحان موثر است.
🔹حضرت آیتالله حاج شیخ اسماعیل نمازی"رحمةاللهعلیه" در ضمن بیان داستان تشرف خود خدمت حضرت بقیهالله"علیهالسلام" میفرمود:
وقتی امام"علیهالسلام" نماز ظهر را در مسجدی در مشهد مقدس به پایان رساندند، مشغول تسبیحات حضرت فاطمه"علیهاالسلام" شدند؛ بهطوریکه هر ذکری را شمردهشمرده تلاوت میکردند و در آن لحظه، احساس کردم که تمام در و دیوار مسجد، همراه حضرت، ذکرها را تکرار میکردند.
🔸در احوالات مرحوم آیتالله آخوندکاشی"رحمهالله"، استاد مرحوم آیتالله حاجآقا رحیم ارباب"رحمهالله"، نیز چنین ذکر کردهاند:
گاهی که ایشان در مدرسهی صدر واقع در بازار اصفهان مشغول تسبیح و نماز میشدند، بعضی افراد مشاهده میکردند که در و دیوار و درختان آنجا با ایشان همنوا میشوند و تسبیح میگویند.
@abolhasanmahdavi
✅نقش اسامی طیبه روی یک سنگ
🔻مرحوم آیتالله میرجهانی"رحمهالله" در کتاب ارزشمند ولایت کلّیه موضوع نقشبستن نام مبارک اهلبیت"علیهمالسلام" را روی سنگی در جهرم شیراز، اینگونه نقل میکنند:
🔹این سنگ در دامنهی کوه، حوالی رودخانهی صیمگان واقع است. هشت فرسخ راه تقریباً تا جهرم مسافت دارد... . سنگ مزبور سماقی رنگ و تقریبا سیصد مَن وزن آن است و محلّ وقوع این سنگ بیابانی است که از هر طرف تا آبادی زیاده از یک فرسخ مسافت دارد.
🔸علامتی روی آن بنا نشده و هیچوقت خادمی نداشته و ندارد. در وقت اغتشاش و ناامنی هم بیاندازه محلِّ خوف است.
🔹همه ساله اسامی شریفهی الله و محمد و علی و فاطمه و حسن و حسین"علیهمالسلام" روی آن نقش میشود؛ به این وضع که در فاصلهی شش ماه الی یکسال تمام میشود.
🔸غالباً نقش پنج سال گذشته با نقش جدید ظاهر و هویداست و فرقی که نقوش سابقه با نقش جدید دارد، این است که نقوش سنوات قبل به واسطهی باران، رنگ آن تغییر کرده و نقش سنهی جدید آن سفید بسیار سفید است.
👈کیفیت این نقش آن است که بدواً یک نقطهی سفیدی ظاهر میشود. پس از چندی به تدریج سَرِ "عین"[ظاهر] میشود. به فاصلهی دو ماه تقریباً "ل" ظاهر میشود تا اینکه به تدریج کلمهی علی"علیهالسلام" تمام میشود و همچنین است سایر اسامی طیّبه و سابقاً این کلمات به خط کوفی نقش میشده و قریب دوازده سال است که به خط شکسته و نستعلیق نقش میشود.
@abolhasanmahdavi
📆۱۵شوال؛ سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی"علیهالسلام" تسلیت.
🔻شخصی خدمت امام هادی"علیهالسلام" آمد، حضرت فرمودند: کجا بودی؟ گفت: کربلا بودم و از زیارت امام حسین"علیهالسلام" خدمت شما آمدهام.
🔸وقتی حضرت متوجه شدند او اهل شهر ری است، فرمودند: اگر حضرت عبدالعظیم"علیهالسلام" را زیارت کرده بودی، مثل کسی بودی که امام حسین"علیهالسلام" را زیارت کرده است.
🔹در این روایت قید شب جمعه وجود ندارد، صِرف زیارت آن بزرگوار را معادل زیارت کربلا یاد کردهاند.
@abolhasanmahdavi
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه16.mp3
3.06M
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🔻تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه۱۶
📆۳شنبه، ۲۷ فروردین ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۱۹دقیقه
🔸حوزه علمیه صدر بازار-درس خارج فقه
@abolhasanmahdavi
🔻آیاتی از کلامالله مجید بر تسبیح ملائکه دلالت میکند. از جمله آیهی ۱۳ سورهی رعد: "رعد تسبیح و حمد او میگوید و [نیز] فرشتگان از ترس، تسبیح و حمد او میگویند."وَ یُسَبِّحُ الرَّعدُ بِحَمدِهِ وَ المَلائِکَهُ مِن خِیفَتِهِ".
🔹در جای دیگر، از زبان خود فرشتگان بیان میکند که به خداوند متعال گفتند:"ما تو را تسبیح و تقدیس می کنیم"وَ نَحنُ نُسَبِّحُ بِحَمدِکَ وَ نُقَدِّسُ لَک".
🔸نیز فرمود: "ملائک با فرمان خدا هرگز مخالفت نمیکنند و به آنچه فرمان داده شدهاند، [بهطور کامل] عمل میکنند"لا یَعصُونَ اللهَ مَا اَمَرَهُم وَ یَفعَلُونَ مَا یومَرُونَ" اگر شیطان با فرمان خداوند عزوجل برای سجده بر حضرت آدم"علیهالسلام" مخالفت کرد، ملک نبود و از جنّیان بود و تنها، بین ملائک رفتوآمد داشت.
@abolhasanmahdavi
#عبادت_اختیاری_ملائک
❓پرسش
🔻ملائک چگونه خداوند متعال را عبادت میکنند؟ به اختیار یا به اجبار؟ چرا خدا را نافرمانی نمیکنند؟ آیا نمیتوانند یا نمیخواهند؟
✍پاسخ:
🔻در پاسخ به این پرسشها، سخنانی فراوان وجود دارد. بهطور خلاصه میتوان گفت: ملائک شعور و درک دارند و اعمال و عبادات خود را با آگاهی انجام میدهند. ایراد آنان به آفرینش انسان نشان میدهد که عقل و درک دارند.
🔹تسبیح فرشتگان اختیاری است و مانند ظاهر تسبیح جمادات نیست که جبری و غیر ارادی باشد. علت اینکه خداوند سبحان را معصیت نمیکنند، آن است که در آنها، نفس امّاره به سوء وجود ندارد تا به آنها فرمان گناه دهد و شیطان هم به ارادهی الهی، از تصرف در آنها محروم است.
🔸از همینرو میتوان گفت که فرشتگان چون عقل دارند، عبودیتشان به دستور عقل، ارادی و اختیاری است. با این حال، همیشه ارادهی آنها در مسیر اطاعت و فرمانبردن از خدای عزّوجل است و هیچگاه ارادهی گناه نمیکنند؛ زیرا نه انگیزهی درونی گناه (نفس امّاره و خواستهی حیوانی) در وجود آنهاست و نه انگیزهی بیرونی آن (اثرپذیری از وسوسهی شیطانی).
👈بنابراین ارادهی آنها همیشه یکطرفه و یکجانبه است. حرکت حیوانات برای خوردن، خوابیدن، حمله و فرار نیز به فرمان نفس آنها و اختیاری است؛ ولی عقل در وجود آنها حاکم نیست تا مثل انسانها، بتوانند فرمان نفس را ترک کنند.
✅پس همینکه نیرویی بهنام عقل در ملائک و همچنین نیروی بهنام نفس در حیوانات وجود دارد که به آنها دستور داده و آنها هم اطاعت میکنند، عمل ملائک و حیوانات اختیاری میشود. از اینرو تسبیح آنها مثل تسبیح جمادات نیست که ارادهی الهی برای گفتن آن تعلق گرفته است و جمادات مستقیماً و بدون اختیار خود تسبیح میگویند؛ یعنی بدون واسطهی عقل یا نفس یا هر نیرویی درککنندهی دیگر، خالق خود را تسبیح میگویند.
🔹اما امتیازی که انسان دارد آن است که عقل و نفس، هر دو، در وجودش گرد آمده است و دو حاکم در جان او وجود دارد.
🔸حضرت امیرالمومنین"علیهالسلام" در اینزمینه میفرمایند:
خداوند در ملائک عقل برهنه از شهوت و عاری از خواستهی حیوانی قرار داد و در حیوانات، شهوت بدون عقل و در انسانها هر دو را گذاشت. پس هرکس عقلش بر شهوتش چیره باشد، از ملائک بهتر است و هر کس شهوتش بر عقلش مسلط باشد، بد تر و پست تر از حیوانات است.
@abolhasanmahdavi
#تسبیح_انسانها
🔻خداوند می توانست انسانها را نیز مانند جمادات به تسبیحکردن مجبور کند یا مانند ملائک، فقط با یک نیروی عقلانی بیافریند تا دائماً بهفرمان عقل بندگی کرده و هیچگاه معصیت نکنند؛ ولی حکمت و مصلحت در این بود که انسان هم عقل داشته باشد و هم شهوت تا با اراده و انتخاب خود، اطاعت یا معصیت کند: "اِنّا هَدَینَاهُ السَّبِیلَ اِمَّا شَاکِراً وَ اِمَّا کَفُوراً"؛ ما راه را به او نشان دادیم، خواه شاکر [و پذیرا] باشد و خواه ناسپاس.
🔹اگر با پیروی از فرمان عقل، مسیر کمال را انتخاب کرده و خواستهی نفس را سرکوب کند، لایق مدح و ثواب است؛ زیرا میتوانست سرکشی و سقوط کند، اما با اختیار خود، راه بندگی و صعود را انتخاب کرد.
👈پس مقامش از ملائک که فقط توانایی صعود را دارند، بالاتر است. در مقابل، چنانکه راه معصیت را در پیش گیرد و عقلش را سرکوب کند، جایگاهش پستتر از حیواناتی است که امکان ترقی و صعود در آنها نیست.
@abolhasanmahdavi
🔻قرآن کریم دربارۀ گروهی که راه معصیت را در پیش گرفته و عقل خود را سرکوب کند میفرماید: اینها عقل و درک دارند؛ ولی با آن اندیشه و فهم نمیکنند. چشم دل و بصیرت دارند و می توانند با آن حق را از باطل جدا کنند؛ ولی از روی عمد، با آن نمیبینند. چنانچه گوش دل دارند که بتوانند سخن حق را بشنوند؛ ولی با اختیار خویش نمیشنوند.
🔹آنها همچون چهارپایاناند (عمل آنها مثل حیوانات است) ؛بلکه گمراهتر و پستتر از آنها هستند و این همان غافلاناند:«وَ لَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ كَثيراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ»(اعراف/۱۷۹).
🔸آیه ۱۲ سوره محمد«صلیاللهعلیهو آله» میفرماید که انسانهای کافر، همچون چهارپایان، از متاع زودگذر دنیا بهره میگیرند و میخورند و سرانجام، جایگاه آنها آتش دوزخ است؛ زیرا اگر انسان همچون حیوانات رفتار کرد، عملش مشابه عمل حیوانات است؛ ولی رتبه و منزلتش حتماً پایینتر از آنهاست. بر همین اساس عاقبت به جهنّم میافتد؛ در حالیکه حیوانات چنین عاقبتی ندارند.
✅پس چون مصلحت و ارزش انسان به بندگی اختیاری اوست؛ خداوند متعال او را به بندگی مجبور نکرده است و فقط به عبودیت فرمان داده است تا انسان مجموعۀ جهان هستی و از جمله سلولهای بدن خود را با چشمی حقجو بنگرد و ببیند که چگونه به تسبیح خداوند تبارکوتعالی مشغولاند و با شنیدن تسبیح آنها با گوش دل، سعی کند با اختیار خویش و با تصمیمی که به فرمان عقل میگیرد از مجموعۀ هستی در عبودیت خداوند عزّوجل عقب نیفتد؛ بلکه از ملائک نیز سبقت بگیرد و همین است سرّ کلام خداوند متعال در سورۀ مبارکۀ فصلت: «اگر میخواهید فقط خدای متعال را عبادت کنید؛ برای خدایی سجده کنید که آفرینندۀ خورشید و ماه است. اگر آنها در برابر عبادت پروردگار تکبر ورزند، کسانیکه نزد پروردگار تو هستند، شب و روز تسبیح گویند و او را به پاکی یاد کنند و هرگز خسته نمیشوند.»
👈باید توجه کرد که در این آیه و آیات دیگر، قرآن فقط به عبودیت پروردگار سبحان دستور داده است تا انسان با اختیار خویش و به فرمان عقل، دستور خداوند متعال را فرمان برد و مستحق رسیدن به کمال و مدح و ستایش بر آن باشد؛ ولی در عالم تکوین و در صحنۀ زندگی، او را مجبور نکرده است.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠 شرح صحیفه سجادیه
🔸با بیان آیت الله مهدوی حفظهالله
🔹امشب از نماز مغرب و عشاء
🔻خیابان کاوه، میدان ۲۵ آبان، مسجد و حسینیه امام سجاد علیهالسلام
@abolhasanmahdavi
بهداشت جسم؛ جلسه17.mp3
8.73M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۱۷
📆۴شنبه، ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۳۵دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
شرح حکمت209نهجالبلاغه.mp3
8.19M
🔻 #شرح_حکمت ۲۰۹ نهجالبلاغه
📆 ۵شنبه، ۳۰خرداد۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۳۳دقیقه
🔸حسینیه جوادالائمه«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
شرح دعای23؛ جلسه2.mp3
12.71M
💠 #شرح_صحیفه_سجادیه
🔸شرح دعای۲۳؛ جلسه۲
📆 ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۲دقیقه
🔻مسجد امام سجاد«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi