🔻حجةالوداع در آخرین سال حیات پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) واقع شد، بعضیها میگویند تنها حجّی بود که پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) انجام دادند.
🔹در آن سال پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) همۀ مردم اهل مدینه، قبیلههای گوناگون و حتی عدهای که همراه امیرالمؤمنین(علیهالسلام) از یمن آمده بودند را به حج دعوت کردند، آنها هم حضور پیدا کردند. جمعیت زیادی در موسم حج، اعمال حج را انجام دادند.
🔸پس از بازگشت، در چند کیلومتری سرزمین جُحفه که الآن از میقاتهایی است که حاجیها در آنجا مُحرِم میشوند، در سرزمین غدیر خم، جبرئیل نازل شد و فرمان خدای متعال را ابلاغ کرد: «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ» (۶۷مائده)؛ ای پیامبر، آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن و اگر نکنی رسالت او را انجام ندادهای.
👈 این تنها تهدیدی است که نظیرش در هیچجای قرآن دیده نشده است. فرمود: اگر انجام ندهید، گویا رسالت بیستوسه سالۀ شما اصلاً انجام نگرفته است.
@ostadmahdavi_ir
🔻تهدید قرآن در آیۀ ۶۷ سورۀ مائده نشان میدهد که این رسالت بهتنهایی معادل با بیستوسه سال رسالت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بوده است. این رسالت خیلی مهم بوده است. درواقع آن بیستوسه سال، مقدمهای بوده است برای آن ذیالمقدمه.
👈 میدانید اگر انسان وضو بگیرد و نماز نخواند، مثل این است که کاری انجام نداده است؛ چون هدف از وضو، عمل دیگری به نام نماز است؛ لذا آن هدف باید انجام بگیرد.
🔹حال فرمود: رسالت بیستوسه سالۀ شما که همۀ واجبات و محرمات در طول آن گفته شد، مقدمهای است برای بحث ولایت که در یک روایت دیگر هم آمده است. اگر کسی نتواند از خود آیۀ شریفه این نکته را استفاده کند، میتواند از این روایت استفاده کند که امام باقر(علیهالسلام) فرمودند: اسلام بر نماز، روزه، زکات، حج و ولایت مبتنی شده است؛ ولیکن ولایت، اعظم از چهار مورد است.
@ostadmahdavi_ir
باسمه تعالی
الحَمدُللّه الَّذی جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسِّکِینَ بِوِلایَةِ اَمیرِالْمُؤمِنینَ علیهالسلام
سلام و عرض تبریکِ عید سعید غدیر خم
جلسه دیدار عمومی با حضرت آیتالله مهدوی (حفظهالله) در روز عید غدیر از ساعت۱۰صبح تا ۱۲ظهر در بیت معظمله برقرار است.
نشانی: خیابان حافظ،چهارراه کرمانی، کوچه آقاعلیبابا، کوچه تختگنبد
@ostadmahdavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸فرا رسیدن عید ولایت و امامت، عید سعید غدیر خم را به محضر حضرت بقیةاللهالأعظم(ارواحنافداه) و محبین و ارادتمندان به آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام) تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
@ostadmahdavi_ir
🔻کلمۀ «عید» بنا بر یک تفسیر از کلمۀ «عود» گرفته شده است. درواقع آن رحمت ویژه، وصایت امیرالمؤمنین«علیهالسلام»، که در روز عید غدیر نازل و اعلان شد، هر سال برای همۀ مؤمنین اعاده و تکرار میشود.
🔹جالب است بدانیم که هر پیغمبری که مبعوث شده است، روز هجدهم ذیالحجه را عید قرار داده است و برای این روز حرمت ویژهای قائل بوده است و این را به مؤمنان و پیروان خود نیز توصیه میکرده است.
@ostadmahdavi_ir
🔻در عید غدیر وقایع خاصی هم اتفاق افتاده است:
🔹۱-در زمان حضرت موسی(علیهالسلام)، روز هجدهم ذیالحجه، روز غلبه بر ساحران بود.
🔹۲-در زمان حضرت ابراهیم(علیهالسلام)، روز هجدهم ذیالحجه، زمانی بود که آتش بر ایشان سرد و سلامت شد.
🔹۳-باز روزی است که حضرت موسی(علیهالسلام) وصی خود، جناب حضرت یوشع(علیهالسلام)، را به وصایت معرفی کرد.
🔹۴-و همچنین روزی است که حضرت عیسی(علیهالسلام) جناب شمعون را بهعنوان وصی خود اعلان کردند.
🔹۵-باز در تاریخ آمده است حضرت سلیمان(علیهالسلام) هم جناب آصفبنبرخیا را در این روز بهعنوان وصی خود معرفی کرد و به مردم توصیه کرد که از او تبعیت کنند.
@ostadmahdavi_ir
هدایت شده از درس خارج آیتالله سیدابوالحسن مهدوی
#اطلاعیه
بسمه تعالی
سلام و عرض تبریک بمناسبت عید غدیر
به استحضار فضلای ارجمند میرسانیم: دروس خارج حضرت آیتالله مهدوی از فردا (۴شنبه، ۲۹تیر۱۴۰۱) رأس ساعت ۷صبح در حوزه علمیه صدر بازار برگزار میگردد.
دفتر آیت الله مهدوی
۲۸تیر۱۴۰۱
@doroos_mahdavi
🌸 ولادت با سعادت امام موسی کاظم(علیهالسلام) را به محضر حضرت ولیعصر(ارواحنافداه) و همهی محبین و ارادتمندان به آن حضرت تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
@ostadmahdavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پادکست
🔻 برکت شناخت امام موسی کاظم (علیهالسلام)
@ostadmahdavi_ir
شناخت امام موسی کاظم علیه السلام.mp3
959.9K
#پادکست
🔻 برکت شناخت امام موسی کاظم (علیهالسلام)
@ostadmahdavi_ir
🔻نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته به امامتِ حضرت آیتالله مهدوی در مصلی امام خمینی(قدسسره) اصفهان اقامه میگردد.
👈رعایت شیوهنامه بهداشتی و حضور مؤمنین نمازگزار با ماسک الزامی است.
@ostadmahdavi_ir
🔻۲۴ذیالحجه؛ روز مباهله و نزول آیه مباهله در شأن اهلبیت(علیهمالسلام)
@ostadmahdavi_ir
#مباهله #آیه_مباهله
🔻وقتی ابهامات مسیحیان نجران[در جریان مباهله] حل شد، باید ایمان میآوردند؛ اما طمع در ریاست مانع شد.
🔹گفتند اگر مسلمان شویم، در نجران موقعیت خود را از دست میدهیم؛ چراکه دیگران را هم مسلمان میکنیم و همه مثل هم میشویم؛ ولی اگر مسیحی باشیم، نسبت به دیگران بزرگی و تقدمی داریم.
🔸درواقع اینچنین نبود که فکر میکردند، تخیلی بود که شیطان برایشان جلوه داده بود و باعث شد بگویند ایمان نمیآوریم و حاضریم با شما مباهله کنیم.
🔹وقتی وعده گذاشتند، پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) اهلبیتشان را که آیۀ تطهیر درخصوص آنها نازل شده بود، در موقعیت مباهله همراه خود آوردند [اکنون مکان مباهله در مدینه است و از آن به نام مسجدالإجابه یاد میکنند]، وقتی مسیحیان پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) و اهلبیتشان را دیدند، حقانیت پیامبرصلیاللهعلیهوآله) را احساس کردند و از عذاب الهی ترسیدند و گفتند: مباهله نمیکنیم، حاضریم مصالحه کنیم و جزیه بپردازیم که پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) هم پذیرفتند.
@ostadmahdavi_ir
🔻۲۴ذیالحجه؛ سالروز نزول آیه ولایت در شأن امیرالمؤمنین(علیهالسلام)
@ostadmahdavi_ir
#ولایت #آیه_ولایت
🔻آیۀ ولایت را در ادامۀ حدیث غدیرخم ملاحظه کنید: پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) دست امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را بالا گرفتند و به مردم نشان دادند و فرمودند: «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاه»؛ یعنی هرکس من ولیّ او هستم، بداند بعد از من این آقا وصیّ من است و او ولیّ همۀ شماست.
🔹این «ولیّ» در اینجا بهمعنای سرپرست است، نمیخواهند بگویند: هرکس من دوست او هستم! پیغمبر دوست همۀ مؤمنان هستند.
🔸وقتی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) مثل پیامبر و مثل پروردگار بر ما ولایت دارند، اطاعتشان هم بر ما واجب است.
🔹در آیۀ اولیالامر میگوید: «اولیالامر» باید معصوم باشد؛ لذا همانگونه که در این آیه میگوید: اولیالامر باید معصوم باشد، در آیۀ ولایت هم میگوییم: ولایت منحصراً شایسته امیرالمؤمنین(علیهالسلام) است و به ایشان میبرازد.
@ostadmahdavi_ir
🔻۲۴ذیالحجه؛ سالروز نزول آیه تطهیر در شأن اهلبیت(علیهمالسلام)
@ostadmahdavi_ir
#تطهیر #آیه_تطهیر
🔻این حدیث شریف[حدیث کسا] بیان میکند که پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) بر دخترشان وارد شدند و فرمودند: در بدن خود احساس ضعف میکنم و دخترشان عبای یمانی را آوردند و پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) آن را بر خود گرفتند.
🔹پس از آن امام حسن(علیهالسلام) وارد شدند و به مادرشان گفتند: بوی جدم، پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را استشمام میکنم و مادر فرمودند: بله، همین است، جدتان زیر عبا هستند. امام حسن(علیهالسلام) اذن ورود گرفتند و کنار جدشان رفتند.
🔹به دنبال آن امام حسین(علیهالسلام) آمدند و بوی جدشان را استشمام کردند، از مادر سوال کردند و مادر فرمودند: جدتان و برادرتان زیر کساء هستند، امام حسین(علیهالسلام) هم با اذن وارد شدند.
🔹بعد از آن امیرالمؤمنین(علیهالسلام) آمدند، ایشان هم سوال کردند و بعد با اذن، وارد شدند.
🔹پنجمین نفر هم خود فاطمۀ زهرا(سلاماللهعلیها) بودند که ایشان هم اذن گرفتند و وارد شدند.
🔸حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) که ناقل داستان هستند، میفرمایند: وقتی ما پنج نفر زیر کساء دور هم جمع شده بودیم، پدرم دستبهدعا برداشتند و عرض کردند: خدایا، اینها نزدیکان و خاصان من هستند، گوشت و خون آنها به منزلۀ گوشت و خون من است، آنچه آنها را بهدرد بیاورد و محزون کند، من را بهدرد میآورد و محزون میکند و هرکس با آنها جنگ کند، من با آنها جنگ میکنم، من محبّ کسی هستم که محب اینها باشد، اینها از من هستند و من از آنها هستم. این تعبیر بزرگی است در رابطه با این پنج نور مقدس.
🔸همچنین پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) عرض کردند: خدایا، صلوات و رحمت و مغفرت و رضوان و خشنودی خود را بر اینها و بر من نازل کن و رجس؛ یعنی پلیدی یا شک را از اینها دور کن.
✅حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) با وجود اینکه پهلوی پدر بزرگوار و بقیۀ اصحاب کساء نشسته بودند و وحی نازل نشده بود که از پیام خدا خبر بدهد، فرمودند: وقتی پدرم این دعا را کردند، خدای متعال در عرش به ملائکۀ خود گفت: ای ملائکۀ من، کلّ جهان هستی را خلق نکردم، مگر بهواسطۀ این پنج نفر که الآن زیر کساء جمعند.
❓جبرئیل پرسید: چه کسانی؟ خدای متعال فرمود: محمد(صلیاللهعلیهوآله) و آل او، بعد جبرئیل اذن گرفت که پایین بیاید و نفر ششم باشد.
🔹وقتی آمد، از پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) اذن گرفت و زیر کساء رفت و آیۀ ۳۳ سورۀ احزاب را نازل کرد:
«إِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً».
@ostadmahdavi_ir