اعتقاد به امور حسی و غیر حسی.mp3
16.38M
🔻اعتقاد به امور حسی و غیرحسی
📆شنبه، ۸ تیر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۶۷دقیقه
🔸منزل آقای صمیمی
@abolhasanmahdavi
صدق؛ ویژگی بزرگ اهلبیت.mp3
11.15M
🔻صدق؛ ویژگی بزرگ اهلبیت "علیهمالسلام"
📆شنبه، ۸ تیر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴۵دقیقه
🔸منزل حجتالاسلام خطاط
@abolhasanmahdavi
#مرزهای_زهد_وَرزی
✅لزوم پرهیز از افراط و تفریط
🔻زهد بیرغبتی دل به دنیاست. باید توجه کرد که بیرغبتی بهمعنای ضایعکردن مال دنیا نیست.
🔹انسان نباید به بهانهی دورکردن محبت دنیا از خود، به افراط و تفریط دچار شود؛ همچنین، کسی حق ندارد به بهانهی زاهدبودن، حلال خداوند را برای خود حرام کند و خود را از آن چیزی محروم سازد که خداوند اجازهی استفادهی آن را به انسان داده است؛ زیرا زهد، بیرغبتی به دنیاست و انسان زاهد در حالیکه به اندازهی نیاز، از نعمتهای حلال دنیا استفاده میکند، باید به آنها علاقهمند نباشد؛ نه اینکه نعمتی را بر خود حرام کند.
🔸اگر کسی میخواهد واقعاً زاهد باشد، باید در مرحلهی اول، مُحرمات الهی را ترک کنند و سپس، به ترک مکروهات ملتزم شود. امام صادق"علیهالسلام" در کلام گهرباری میفرمایند:
زاهدبودن به از بینبردن مال و حرامکردن حلالهای الهی نیست.
🔹بنابراین ممکن است برخی جاهلان از این نظر، در دام شیطان بیفتند؛ بدین صورت که به بهانهی بیرغبتی به دنیا، کارهای ناپسند انجام دهند؛ مثلا لباس گرانقیمت میهمانی خود را از بین ببرند یا از آن، بهعنوان لباس کار استفاده کنند.
🔰اینگونه افراد با زبان حال میخواهند بهگونهای جلوه دهند که گویا دنیا برایشان هیچ اهمیتی ندارد؛ در حالیکه طبق فرمودهی امام صادق"علیهالسلام"، استفادهکردن از لباس میهمانی برای کار، اسراف است؛ "کمترین اسراف، دور ریختن اضافهی آب ظرف و پوشیدن جامهی آبروداری در همه جا و دور انداختن هسته است."
🔹افرادی از این دست، برای نشاندادن بیرغبتی خود به دنیا، به محیط زندگی خود بیتوجهاند؛ مثلاً سقف چکه میکند و خانه در حالِ خرابشدن است؛ اما اعتنایی نمیکنند. این کار در واقع، از بینبردن مال و حماقت است، نه زهد.
👈البته توجه کنید ذهنتان فقط به این مثالها محدود نشود؛ بلکه این بحث را به تمام مصادیق آن در زندگی روزمره سرایت دهید؛ بهخصوص چون صحبت از تلفکردن نعمتهای الهی و ارتکاب حرام در میان است، دقت ویژهای را میطلبد.
❇️برای مثال، بنا نیست کسی بهدلیل بیرغبتی به دنیا، غذای خوب را به حیوان بدهد؛ بلکه باید هر کدام از نعمتهای الهی را در جای خود استفاده کند. نکوهیدهتر این است که کسی بخواهد پولش را آتش بزند یا لباسش را از بین ببرد و کارهایی از این قبیل انجام دهد که عقل هر انسانِ سالمی اشتباهبودن آن را درک میکند.
@abolhasanmahdavi
🔻این نکته درخور توجه است که زهد و بیرغبتی به دنیا، هم در برابر حرامهای الهی وجود دارد و هم در برابر نعمتهای حلال.
🔹البته مرز این بحث تا اندازهای باریک و حساس است. انسان زاهد از طرفی باید برای گذران زندگی، از نعمتهای حلال با قناعت و کفاف استفاده کند؛ از طرف دیگر، در حالِ مصرفِ نعمتهای حلال باید مراقب باشد به آنها علاقه پیدا نکند؛ بلکه دلش کاملاً از نعمتهای حلال نیز منقطع باشد و از مصرفکردن آن هیچ لذتی نَبَرد.
@abolhasanmahdavi
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه17.mp3
1.58M
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🔻تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه۱۷
📆۴شنبه، ۲۸ فروردین ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۹دقیقه
🔸حوزه علمیه صدر بازار-درس خارج فقه
@abolhasanmahdavi
ولادت حضرت معصومه سلاماللهعلیها.MP3
7.76M
🔊گوش کنید | ۱ذیالقعده؛ ولادت حضرت معصومه"سلاماللهعلیها" و روز دختر
👈زیارت مخصوصه ویژگی خاص آن حضرت
⏰مدت زمان: ۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
#اقسام_زهد
#زهد_در_برابر_حرامها
🔻بهترین و ضروریترین قِسم زهد، بیرغبتی و پرهیز از حرام است؛ یعنی شخص زاهد در درجهی اول، باید هنگام تحصیل نعمت یا هنگام مصرف آن، از تمام مُحرمات الهی دوری کند که البته، زُهد در محرمات برای هر مسلمانی واجب است.
🔹با اندکی تامل در این نکته در مییابیم که اسراف در هنگام مصرفکردن نیز از گناهان کبیره است و در همین قِسم اول قرار میگیرد. بدیهی است شخص زاهد نباید ذرهای در استفاده از نعمتهای الهی اسراف کند.
@abolhasanmahdavi
🔻هر مومنی باید در برابر کار حرام زاهد باشد؛ یعنی کاملا از حرام دلکَنده شود.
🔹متاسفانه گاهی برخی افراد به بهانههای واهی، در دام ارتکاب حرام میافتند و گناه خویش را نیز توجیه میکنند؛ مثلاً برخی سادات، چون به حضرت فاطمه زهرا"سلاماللهعلیها" منتسب هستند، معتقدند بدنشان به آتش جهنم حرام است.
🔸این عدهی اندک به این کلام نورانی امام رضا"علیهالسلام" تمسک میکنند: "رسول خدا"صلیاللهعلیهوآله" فرمود: فاطمه دامن خویش را پاک نگه داشت و خداوند ذرّیهی پروردهی آن دامان را بر آتش حرام ساخت.
🔹به همین دلیل، بر ارتکاب گناه جرئت پیدا میکنند؛ در حالیکه این انتساب شریف هیچ مجوزی برای گناهکردن سادات درست نمیکند و انسان در هیچ زمان و موقعیتی، حق ندارد به ارتکاب گناه جرئت پیدا کند.
👈در مقابل، باید گفت سادات به دلیل انتسابشان به معصومان"علیهمالسلام" بیشتر از دیگران باید در برابر گناهان زهد داشته باشند.
@abolhasanmahdavi
قرائت دعای کمیل.mp3
16.93M
🔊 گوش کنید | قرائت دعای کمیل-بیت آیتالله مهدوی
📆۵شنبه/۱۳تیر۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۷۰دقیقه
@abolhasanmahdavi
May 11
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
باسمهتعالی
کاربران گرامی، سلام
موسسۀ مؤمنون در نظر دارد آثار مربوط به مرحوم آیتالله سیدبهاءالدین مهدوی(رحمهالله) و استاد سیدابوالحسن مهدوی را گردآوری کند؛ ازاینرو، از همۀ عزیزان خواهشمندیم اگر تصویر، صوت، فیلم، خاطرهای یا اثری دیگر از ایشان دارید، برایمان ارسال کنید:
ارسال به مدیر کانال @admin_mahdavi یا هماهنگی با ۰۹۱۳۱۱۳۱۴۵۶
عنایت و خدمتتان را ارج مینهیم، اجرتان با خدای مهربان
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠 شرح صحیفه سجادیه
🔸با بیان آیت الله مهدوی حفظهالله
🔹امشب از نماز مغرب و عشاء
🔻خیابان کاوه، میدان ۲۵ آبان، مسجد و حسینیه امام سجاد علیهالسلام
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
🔰محبت و ولایت، مانع ارتکاب گناه
🔻بعضی گمان میکنند چون پذیرش ولایت اهلبیت"علیهمالسلام" گناهان را ذوب میکند، اشکالی ندارد که مرتکب گناه شوند؛ زیرا خداوند به برکت ولایتی که پذیرفتهاند، آنها را میبخشد؛ در حالیکه واضح است ولایت اهلبیت"علیهمالسلام" گناهان را ذوب میکند؛ اما نه گناهی که شخص با جرئت و به عمد مرتکب شود.
🔹این افراد در حقیقت همان راه "مُرجئه" را میروند که ائمهی ما و هفتاد پیامبر آنها را لعنت کردهاند. اعتقادات مُرجئه بدین قرار بود:
🔸۱. ایمان فقط اعتقاد به خداست و ارتباطی به عمل ندارد؛
🔸۲. ارتکاب هیچ گناهی به ایمان شخص ضرر نمیزند؛
🔸۳. خداوند همهی گناهان انسانِ با ایمان و اهل ولایت را خواهد بخشید.
✅این اعتقاد از منظر عقل و قرآن و روایات اهلبیت"علیهمالسلام" مردود است؛ زیرا مگر میشود کسی به خداوند متعال محبت داشته باشد و در همان حال، معصیت بکند؟ خدای متعال در آیهی ۳۱ سورهی آلعمران میفرماید: "قُل اِن کُنتُم تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونی"؛ بگو: "اگر خدا را دوست میدارید از من پیروی کنید."
👈در حقیقت، کسیکه خداوند سبحان و اولیایش را دوست داشته باشد، هرگز در دام گناه نمیافتد و گوهر محبت، او را از سقوط در این پرتگاه خطرناک نجات میدهد.
❌بنابراین، ادعای کسانیکه گمان میکنند خدا را میشناسند و به او محبت و علاقه دارند، ولی گنهکار نیز هستند، از بیخوبن کاذب است.
🔹به یقین، اگر عشق امیرالمومنین"علیهالسلام" در دل کسی باشد، عاشق آن حضرت نیز همانند آن حضرت، سر از پا نمیشناسد و حاضر است جانش را فدای مکتب امیرالمومنین"علیهالسلام" کند؛ نه آنکه ضدخواستهی آن حضرت رفتار کند.
@abolhasanmahdavi
شرح دعای23؛ جلسه3.mp3
16.52M
💠 #شرح_صحیفه_سجادیه
🔸شرح دعای۲۳؛ جلسه۳
📆 ۱۴ تیر ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۶۸دقیقه
🔻مسجد امام سجاد«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
#اقسام_زهد
#زهد_در_برابر_حلالها
🔻قِسم دوم زهد، زهد پیشهکردن در برابر نعمتهای حلال است.
🔹انسان زاهد نهتنها در برابر محرمات زاهد است، بلکه در استفاده از نعمتهای حلال نیز زهد میورزد و در هنگام مصرفکردن آنها نیز مراقب است مبادا به نعمتهای حلال دلبستگی پیدا کند. بهبیان دیگر، انسان زاهد چون از دنیا منقطع است، اهل قناعت و کفاف است.
🔸مراد از کفاف این است که شخص برای گذران زندگی، در مقام عمل، به اندازهی نیاز اکتفا کند؛ ولی انسان قانع روحیهای دارد که موجب میشود کمتر از حد نیاز مصرف کند.
👈شایان ذکر است که بین کفاف و قناعت دو تفاوت وجود دارد:
🔹اول اینکه کفاف مربوط به عمل است نه روحیه؛ درحالیکه قناعت مربوط به روحیه است.
🔹دوم اینکه در کفاف، شخص بهاندازهی نیاز خود اکتفا میکند؛ ولی در قناعت، به کمتر از نیازش.
✅پس انسان زاهد و منقطع از دنیا، دو وظیفه را با هم انجام میدهد:
🔸اول، تحصیل روحیهی زهد در درون خود؛
🔸دوم، نگهداشتن سطح زندگی خود در حد قناعت و کفاف.
@abolhasanmahdavi
🔰اقسام زیادهرَوی در حلالها
🔻انسان زاهد باید در استفاده از نعمتهای حلالِ دنیا در نظر داشته باشد که از زیادهرَوی بپرهیزد.
🔹زیادهرَوی در کارها نیز به دو قسم تقسیم میشود:
🔸یک قِسم، زیادهرَوی در برخی از کارها که در نهایت، به اسراف نمیانجامد؛ مثلاً انسان در خوابیدن، باید به اندازهی نیاز بدنش بخوابد و نباید در این کار زیادهرَوی کند؛ اما اگر زیادهرَوی کرد و یک ساعت بیشتر خوابید، این زیادهرَوی بهخودیِخود، اسراف و حرام نیست. به هرحال، باز هم انسان زاهد از اینگونه زیادهرَویها خودداری میکند.
👈به دیگر سخن، زیادهرَوی در خواب کار مباحی است، ولی روحیهی زهد، شخص زاهد را به پرهیز از اینگونه کارها وامیدارد.
🔸قسم دیگرِ زیادهرَوی در استفاده از نعمتهای حلال، کارهایی است که زیادهرَوی در آنها به حرام میانجامد؛ مانند کسیکه در آبریختن یا استفاده از برق زیادهرَوی میکند و بیش از نیاز، آب میریزد یا برق روشن میکند. طبیعتاً این کار، در همان قِسم زهد در برابر کارهای حرام قرار میگیرد.
@abolhasanmahdavi
💠نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده💠
✳️در روز يكشنبه ماه ذیالقعده نمازی با فضيلت بسيار از رسولخدا(صلیاللهعليهوآله) روايت شده که هر كه آن را بهجا آورد توبهاش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملکالموت با او در وقت مُردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🔸کیفیت انجام نماز:
كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز گذارد در هر ركعت حمد يک مرتبه و سوره توحید سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن(فلق و ناس) يک مرتبه، پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
پس بگويد: يا عَزيزُ يا غَفّارُ، اغْفِرْ لي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَ الْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِر ُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ.
📚مفاتیحالجنان، اعمال ماه ذیالقعده.
@abolhasanmahdavi
May 11
📆۵ذیالقعده؛ روز تجلیل از امامزادگان
🔻امامزادگان در گوشه و کنار کشور ما چراغهای روشن و مراکز #معرفتی هستند که میتوانند برای همه مفید و واسطۀ #خیر باشند و برای زندگی مردم #برکت بیاورند.
🔸نیازهای روحی که در کنار حرم امامزادگان باید کسب شود:
🔹۱.جهانبینی صحیح؛ روح هر انسان نیاز دارد که دارای یک جهانبینی صحیح باشد؛ یعنی اعتقادات درست مطابق با واقع. جهانبینی شامل اعتقاد به آفزینندهی جهان، اعتقاد به قیامت، اعتقاد به انبیا و امامان(علیهمالسلام) و اعتقاد به قرآنکریم که کتاب آسمانی است، میشود. و علم کلام متکفل برطرف کردن همین نیازهای فکری ما است.
🔹۲.اخلاق؛ همۀ ما نیاز داریم که عادتهای خوب داشته باشیم و اگر عادت بدی داریم این را از خود دور بکنیم.
🔹۳.دانستن احکام؛ همۀ ما نیاز داریم واجبات را بدانیم، چند تا واجب داریم، چند تا حرام داریم، چند تا مستحب داریم، چند تا مکروه داریم، چه چیزهایی مباح است.
@abolhasanmahdavi
🔰زهد در زینتها
🔻زینت به چیزی گفته میشود که در ظاهر، زیبایی دارد و توجه انسان را به خود جلب میکند؛ با وجود این، از ضروریات زندگی نیز نیست و بدون آن، انسان میتواند زندگی روزمرهی خود را بگذراند؛ مثلاً چرخ برای خودرو زینت نیست؛ زیرا بدون آن، خودرو حرکت نمیکند؛ اما روکش صندکی زینت است؛ چون بود و نبودش در اصل کار تفاوتی ندارد. لوازم اصلیِ خانه زینت محسوب نمیشود؛ اما یک گلدان بسیار زیبا و جذاب زینت است.
🔹بعد از نعمتهای حلال، دومین چیزیکه متعلق زهد قرار میگیرد؛ زینت دنیاست. انسان زاهد از زینت دنیا نیز فاصله میگیرد؛ همانگونه که از حرام و حلال پرهیز میکند.
🔸البته معنای زهد در زینت این نیست که در خانه هیچ زینتی نباشد؛ بلکه بودن زینت به اندازهی شان شخص اشکالی ندارد.
👈آنچه مهم است، دلبسته نبودن به زر و زیور دنیاست و اینکه شخص آنها را برای خود، کمال نداند.
✅نشانهی اینکه انسان بفهمد به زینت دنیا بیرغبت است یا نه، این است که در موقع لازم که باید از آن صرفنظر کند، بهراحتی و بدون هیچ کدورتی از آن میگذرد؛ مانند خانمی که به اندازهی شان خود طلا دارد؛ اما بهمحض اینکه میبیند شوهرش بدهکار است، حتی بدون درخواست او، آنها را در اختیار شوهر میگذارد تا مشکلش را برطرف کند.
🔹از سوی دیگر، باید مراقب بود که گاهی زینتها انسان را فریفته میکنند؛ یعنی گاهی انسان فریب میخورد و با خود میگوید: "الحمدلله که به این چیزها دل نبستهام." اما وقتی محک تجربه بهمیان میآید، سیهروی میشود و آن را توجیه میکند؛ بنابراین، زهدورزی در برابر زینت دنیا نیز وجود دارد؛ اما در حد زهد به حرام نیست که انسان حتماً باید از آن فاصله بگیرد. زهد به زینت دنیا در مقایسه با حلال دنیا، در مرحلهی بالاتری قرار دارد.
@abolhasanmahdavi