eitaa logo
دفتر حضرت آيت الله سند (دام ظله)
579 دنبال‌کننده
43 عکس
14 ویدیو
145 فایل
دفتر مرجع عاليقدر آیت الله شیخ محمد سند حفظه الله
مشاهده در ایتا
دانلود
التفسير- التسليم والولاية درجات لا تتناهى -المرجع الديني الشيخ محمد السند (دام ظله)- الاحد -18-رجب- .mp3
11.97M
خارج التفسير (التسليم والولاية درجات لا تتناهى) ️المرجع الديني الشيخ محمد السند (دام ظله) ️ الاحد 18/رجب /1443 @ayatollahsanad 🔺 https://eitaa.com/ayatollahsanad
❓سؤال شخصی به‌دلیل بیماری خوابیده نماز می‌خواند و رکوع و سجود را بدون اشاره به آن‌ها به‌جا می‌آورد. اگر اشاره را عمداً ترک کند چه حکمی دارد؟ اگر جاهل به حکم یا جاهل به کیفیت اشاره باشد و اشاره را ترک کند چه حکمی دارد؟ ⬇️ 🖊پاسخ 1. ترک عمدی جایز نیست و موجب بطلان نماز می‌شود و باید نماز را اعاده کند. 2. بعید نیست که در‌صورت ترک از روی جهل به حکم یا جهل به کیفیت نماز صحیح باشد، چون گفتن ذکر رکوع و سجود اشارۀ قلبی است و اشارۀ قلبی نیز اشاره به رکوع و سجود محسوب می‌شود. 3. کسی که از اشاره کردن عاجز باشد و نتواند اشاره کند، هر‌چند این عجز به‌سبب جهل باشد، نمازش صحیح خواهد بود. نماز صحیح است، ولی شخص به‌سبب کوتاهی در یاد‌گیری چگونگی رکوع و سجود و حکم اشاره گناه‌کار است. 4. نماز صحیح است، ولی اعادۀ آن احوط است. 🔹 دفتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله) 🌐https://m-sanad.com/farsi/archives/fatwa/21009 @ayatollahsanad 🔺 M-Sanad (https://m-sanad.com/farsi/archives/fatwa/21009) مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله)
🟢حکم فرائض دینی برای کسی که همواره در سفر است ❓سؤال اگر کسی نماز ظهر را بخواند و سپس با هواپیما به شهری رود که در آن شهر هنوز وقت نماز ظهر داخل نشده است و سپس وقت نماز ظهر داخل شود، آیا این شخص باید دوباره نماز ظهر را بخواند؟ اگر خواندنِ دوبارۀ نماز واجب باشد، در این صورت اگر باز با هواپیما سفر کند و به شهری رود که هنوز وقت نماز ظهر نشده باشد، آیا باید باز نماز ظهر را اعاده کند؟ حکم کسی کارش سفر به همین گونه است چیست؟ چنین شخصی که دائماً سفر می‌کند، اگر هیچ‌گاه وقت نماز مغرب و عشا و نماز صبح را درک نکند حکمش چیست؟ ⬇️ 🖊پاسخ 1. هریک از نمازهای پنج‌گانه در هر روز فقط یک‌بار باید خواند شوند. 2. در روز بعدی باید نماز دیگری خوانده شود، چون روز بعدی است. 3. سفر کردن بر خلاف جهت چرخش زمین و استمرار سفر به‌گونه‌ای که شخص وقت هیچ‌یک از نمازها را درک نکند، موجب سقوط تکلیف نمی‌شود، چون عرفاً یک روز گذشته است و در هر روز نمازهای پنج‌گانه واجب است. در این صورت، قضای نمازهای ازدست‌رفته واجب است. بلکه احوط، در صورت اضطراری نبودن سفر، دوری از استمرار سفر است. 4. احوط این است که نماز را قبل از گذشتن وقت نماز و قبل از گذشتن روز در هر جایی از زمین که هست به‌جا آورد. 🔹 دفتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله) 🌐 https://m-sanad.com/farsi/archives/fatwa/21004 @ayatollahsanad 🔺 M-Sanad (https://m-sanad.com/farsi/archives/fatwa/21004) مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله)