eitaa logo
دفتر حضرت آيت الله سند (دام ظله)
550 دنبال‌کننده
40 عکس
14 ویدیو
134 فایل
دفتر مرجع عاليقدر آیت الله شیخ محمد سند حفظه الله
مشاهده در ایتا
دانلود
🟢بقای ثقلین ❓سؤال آیا ارزش کتب و مجامع روایی و حدیثی با ارزش قرآن کریم یک‌سان است؟ ⬇️ 🖊پاسخ 1. احادیث تمثل مراتب و شئون عترت و نمونه و نموداری از اهل‌بیت هستند و مصحف شریف نیز نمونه و نموداری از قرآن است. 2. ادله‌ای که گویای بقا و محفوظ ماندن قرآن و مصحف‌اند، دال بر بقا و محفوظ ماندن عترت و تراث حدیثی عترت نیز هستند. مصحف تمثل و نمودار قرآن و تراث روایی تمثل و نمودار عترت و اهل‌بیت‌اند. 3. یکی از ادله‌ای دال بر بقا و محفوظ ماندنِ قرآن آیۀ نُهِ سورۀ حجر است: «إنا نحن نزلنا الذكر وإنا له لحافظون». یعنی ما ذکر را نازل کردیم و ما به‌طور قطع حافظ و نگهدار آن هستیم. مراد از ذکر در آیۀ مذکور هر وحی‌ای است که بر پیامبر نازل شده‌است. 4. اما دربارۀ بحث ارزش و اهمیت باید گفت که قرآن و عترت محکم و متشابه دارند و محکمات ثقلین، هردو، بر متشابهاتشان مقدم است. 🔹 دفتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله) 🌐 https://m-sanad.com/farsi/archives/21049 @ayatollahsanad 🔺 M-Sanad (https://m-sanad.com/farsi/archives/21049)
❓سؤال شخصی در حالی که جنب و لباس و بدنش نجس است برای نماز صبح بیدار می‌شود. به دلیل ضیق وقت غسل نمی‌کند و با تیمم و با بدن و لباس نجس نماز می‌خواند. در فرض مذکور، آیا نماز خوانده‌شده با لباس نجس صحیح است یا باید لباسش را عوض می‌کرد و با لباس پاک نماز می‌خواند؟ آیا اگر باید با لباس پاک نماز می‌خواند، حکم نماز خوانده‌شده با لباس نجس چیست؟ در حالی که شخص گمان می‌کرد تعویض لباس ضروری نیست. ⬇️ 🖊پاسخ 1. اگر شخص بتواند لباسش را عوض کند و با لباس پاک نماز بخواند، باید حتماً چنین کند و با لباس پاک نماز را به‌جا آورد. 2. اگر شخص در یادگیری احکام کوتاهی کرده باشد و حکم را نداند و عوض نکردن لباس به‌سبب جهل شخص به حکم باشد، باید نماز را دوباره بخواند. البته اگر در یادگیری احکام کوتاهی نکرده باشد، ولی شرایط یادگیری و امکان آن برای شخص نبوده باشد، نمازش صحیح است. 🔹 دفتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله) 🌐 https://m-sanad.com/farsi/archives/21051 @ayatollahsanad 🔺 M-Sanad (https://m-sanad.com/farsi/archives/21051) مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله)
🟢قاعده ی لا ضرر و لا ضرار ❓سؤال 1. آیا قاعده ی لا ضرر و لا ضرار في الاسلام، مطلق و بی قید و شرط است یا جریان این قاعده دارای شرایط خاصی است؟ 2. آیا تشخیص موارد و مصادیق این قاعده بر عهده ی مکلف است؟ 3. اگر مکلف این قاعده را بر موردی تطبیق دهد و سپس معلوم شود که اشتباه کرده است، آیا معذور است؟ ⬇️ 🖊پاسخ 1. از این قاعده احکام مختلفی برداشت می شود که یکی از آن ها این است که ضرر موجب برداشته شدن الزام در تکالیف است. یعنی در صورت مترتب شدن ضرر، اجازه ی ترک تکلیف داده می شود. 2. برای رفع الزام و ترخیص در ترک باید میزان و درجه ی ضرر با غرض حکم مورد نظر متناسب باشد. 3. در برخی از موارد، تطبیق قاعده بر عهده ی خود مکلف است و در برخی موارد دیگر بابد به کارشناس فقهی که همان مجتهد است، رجوع کرد. 4. در باب فقهی مخصوص به هر مورد، ملاک تشخیص بین دو نوع ذکرشده بیان شده است. 5. کسی که در تطبیق قاعده خطا کرده است، در صورتی که در تحقیق و در به‌کاربردن و استفاده از قاعده کوتاهی نکرده باشد، از نظر تکلیفی معذور است.یعنی مرتکب گناه نشده است، اما از نظر صحت عمل انجام‌شده، باید در هر مورد به حکم خاص آن باب فقهی رجوع شود. 6. لاضرار في الاسلام، به معنای حرام بودن و ممنوعیت ضرر رساندن به دیگران است. 🔹 دفتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله) 🌐 https://m-sanad.com/farsi/archives/21041 @ayatollahsanad 🔺 M-Sanad (https://m-sanad.com/farsi/archives/21041) مرجع عاليقدر حضرت آيت الله شيخ محمد سند (دام ظله)