#حدیث_امروز
✅امام كاظم(ع):
هر كس، خشم خود را از #مردم باز دارد، خداوند #عذاب خود را در روز قيامت از او باز مىدارد.
📚الكافى، ج ۲، ص ۳۰۵
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢آیا امام حسین(ع) #ایرانیان را مذمت نموده اند؟
#متن_حدیث
امام حسین(ع):
ما از تبار #قریش هستیم و هواخواهان ما عرب و دشمنان ما ایرانی ها هستند...
✅در متن حدیث آمده «سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع یَقُول...» در اینجا طراح شبهه اینقدر سواد دینی و حدیثی نداشته و در نهایت #جهالت خیال کرده چون لقب امام حسین(ع) اباعبدالله است پس این حدیث نیز از امام حسین(ع) است. در حالی که لقب امام صادق(ع) نیز #اباعبدالله است و در متون حدیثی هر وقت حدیثی از اباعبدالله نقل شود؛ منظور امام صادق(ع) است نه #امام حسین(ع). اگر حدیثی از امام حسین(ع) نقل شود اسم حسین(ع) در روایت می آید. البته این #نکته هیچ تأثیری ندارد. چون ائمه(ع) کلهم نور واحد هستند و همگی معصوم هستند و اگر حدیثی را امام صادق(ع) فرموده باشند گو اینکه امام حسین(ع) فرمودند و بالعکس. اما تنها خواستیم #جهالت و ناآگاهی طراح شبهه را نشان دهیم.
✅در #فرهنگ عرب به همه افراد غیر عرب گفته می شده «عجم» مثل خود ما ایرانی ها که به همه افراد غیر ایرانی می گوییم «خارجی» امامنظور ما فقط اعراب نیستند بلکه همه غیر ایرانی ها هستند به همین گونه در #عرب هم کلمه عجم به #معنی غیر عرب است در صورتی که اشکال کننده آن را به معنی «ایرانی» ترجمه کرده است!! که این غرض ورزی او را می رساند.
✅اما در باب ادامه متن که گفته:«ایرانی ها را باید #دستگیر کرد...» اگر در متن عربی دقت کنیم می بینیم پس از توضیح علامه(ره) آمده است: «سوء رأی الثانی فی الاعاجم» که اینهم طراح شبهه در #ترجمه خویش نیاورده. و این نیز به معنی «سوء رأی دومی(یعنی عمر بن خطاب) در مورد اعاجم(یعنی عجم ها)» و واضح است که ادامه عبارت در مورد نظر عمر بن خطاب می باشد و ربطی به حدیث یا توضیح علامه مجلسی(ره) ندارد.
@ayeha313
🔴نسبت دادن صفت "حرامزادگی" به دشمنان اهل بیت، گناه کبیره است!
در زمان حضرت رسول اکرم بعضی ها ادعا داشتند که فقط حرام زاده ها مخالف علی(علیه السلام) هستند، این تهمت ها تا جایی ادامه یافت که آیات 11 الی 16 سوره نور بر پیغمبر جهت درهم شکستن سخنان بیهوده و گزاف نازل شد.
🍀و این آیات مهر تاییدی شد بر اینکه تمام دشمنان علی(علیه السلام) و امامان بعد از وی حرام زاده نیستند.
🚫دلیل دیگر بر رد این احادیث این است که
همسر امام حسن علیه السلام ، باعث شهادت امام شد.
♻️از انجا که امام معصوم(علیه السلام) نمیتواند با حرامزاده ازدواج کند دلیل خوبی است برای اثبات این ادعا که دشمنان اهل بیت صرفا همشون حرامزاده نیستند.
⛔جعفر کذاب فرزند امام معصوم هادی(علیه السلام) نه تنها مخالف امام زمان(عج) بود بلکه ادعای امامت هم داشت.
اگر بخواهیم تهمت حرامزادگی به وی بدهیم امامت را زیر سوال میبریم و این تهمت زدن به خاندان اهل بیت از گناهان کبیره است!
.
🌷ام سلمه گفت: از رسول خدا شنیدم که به على(علیه السلام) میفرمود:
«تنها سه گروه تو را دشمن دارند: ولد زنا، منافق و کسى که مادرش در حال حیض به او حامله شده باشد»
📓شیخ صدوق، علل الشرائع، ج 1، ص 142، کتاب فروشی داوری، قم، چاپ اول، 1385ش.
@ayeha313
#شبهات_محرم
💢آیا این روایت #صحیح است که حضرت زینب(س) میفرماید تمام بدبختی ما از آن #دوشنبه شروع شد؟ اگر روایت #صحیح است در دوشنبه چه اتفاقی افتاده بود؟
✅ این عبارت در #منابع معتبر روایی و #تاریخی وجود ندارد.
با این وجود، در برخی نگاشتههای معاصر چنین سخنی از #ایشان نقل شده و اینگونه نیز تحلیل شده است که حضرت زینب(س) اشاره به روز درگذشت #پیامبر اسلام(ص) کرده که در روز دوشنبه بوده است، همان روزی که سقیفه تشکیل شد؛ لذا معتقدند که ایشان با این سخن به ریشه اصلی حادثه #عاشورا اشاره کرده و آنرا معلول حادثهای که در روز درگذشت پیامبر(ص) اتفاق افتاده، دانسته است.
البته باید گفت؛ در #گزارشی آمده است که حضرت زینب(س) در عزای برادرش حسین(ع) چنین گفت: «...پدرم به فدای کسی که لشکرش در روز #دوشنبه غارت شد»
📚اللهوف فی قتلی الطفوف، ص 133،
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢دین، تنها بر زبان مردم جاری است
✅امام حسین(ع) در مسیر کوفه، به "فرزدق" ، شاعر معروف آن روز برخوردند.
امام حسین از فرزدق، درباره وضعیت کوفه پرسیدند.
فرزدق پاسخ داد:
«قلوبهم معک و سیوفهم علیک!»
قلب هایشان با تو ، و #شمشیرهایشان علیه توست!
امام حسین(ع) در پاسخ فرمودند:
مردم، بنده ی دنیا هستند و دین، تنها بر #زبانشان جاری است.
از دین سخن می گویند ؛ تا وقتی که #معیشت آنها بگذرد. اما در وقت سختی، دیندار واقعی، اندک است.
📚اخبار الطوال ، صفحه ۲۴۵
@ayeha313
#شبهات_ماه_محرم
💢آیا این #حدیث درست است که امام حسین (ع) در دوران طفولیت؛ تنها با #مکیدن انگشت و #زبان رسول الله سیر میشد، و کلا شیر نمیخورد؟
#پاسخ
✅بررسی #احادیث معمولاً از دو وجه پیگیری میشود؛ اول بررسی #سند حدیث و دوم متن و دلالت(معنا و مفهوم) حدیث.
در پایان حدیث مفصلی که شیخ کلینی(ره) از امام صادق(ع) نقل کرده است چنین آمده است: «امام حسین(ع) نه از پستان حضرت فاطمه(س) و نه زنان دیگر؛ #شیر نخورد، پیامبر(ص) انگشت و #زبانش را در دهان او میگذاشت و او میمکید و این برای دو سه روزش کافی بود».
این روایت را ابن قولویه نیز در «کامل الزیارات» آورده است. که سند آن با ابتدای #سند شیخ کلینی، مقداری متفاوت است که در اینجا هر دو #سند بررسی میشود.
📚الکافی، ج 1، ص 465
✅آن چه در این حدیث مورد استبعاد قرار گرفته است، اصل #شیر دادن #انگشتان پیامبر (ص) و سیر شدن امام حسین (ع) از آن است، و طبیعی است وقتی اصل این موضوع؛ مورد قبول قرار نگیرد، استمرار این شیر دهی در #دفعات متعدد نیز مورد قبول واقع نمی شود، همان طور که اگر و با هر دلیلی، اصل موضوع از دایرۀ محال عقلی و... خارج شود، استمرار این #شیر دهی نیز منعی ندارد.
امام حسین (ع) حتی یک #برادر رضاعی(شیری) هم داشتند که نامش عبدالله بن یقطر بود و مرد صالح و باوفایی بود و امام حسین ع او را به عنوان پیک نزد #جناب_مسلم اعزام کرده بودند که توسط #مزدوران ابن زیاد دستگیر شد و او را از بالای بلندی به زیر افکندند و شهید کردند.
طبعا وقتی امام حسین(ع) برادر #رضاعی داشته یعنی از یک خانم شیر خورده است.
📚مرآة العقول، ج 5، ص 365
@ayeha313
🔹میثم تمّار؛ غلامی که به دست امیرالمؤمنین آزاد شد
🔺میثم خرما فروشی بود که در کوفه زندگی میکرد و از موالیان بود. موالی به ایرانیانی گفته میشد که در بلاد اسلامی زندگی میکردند.
🔺ایرانیزاده ای که تا سنین جوانی به دست اعراب اسیر بوده و بعد از آن توسط زنی عرب خریداری می شود. بعدها وقتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام وارد کوفه می شوند و او را می بینند ، توسط ایشان خریداری شده و بعد آزاد می شود.
🔺میثم پس از آزادی از شاگردان و اصحاب خاص امام علی (ع) شد به طوری که دریچه قلبش به روی معارف علوی گشوده و با اسرار و رازهای نهانی امام آشنا شد. به طوری که رفته رفته چنان در پیشگاه امام و مولایش مقرّب شد، تا جایی که صاحب سرّ علی و محرم راز او و، در خلوت و جلوت انیس امام بود.
🔺میثم، علم تفسیر قرآن را نزد علی -علیه السلام فرا گرفت و از معارفی که از آن حضرت آموخته بود کتابی تدوین کرد که کتابش را پسرش از او روایت کرد.
🔺میثم از بسیاری حوادث آینده، آگاهی داشت و گاهی آن ها را پیشگویی می کرد. دانای رازهای نهان بود. نامه سربسته می خواند و راز نشنیده می گفت. این را نیز از مولایش علی علیه السلام فراگرفته بود. آگاهی از سرنوشت خود و افراد دیگر و با خبر بودن از وقایعی که بعدا به وقوع خواهد پیوست
🔺امام علی علیه السلام میثم را از چگونگی شهادتش، قاتل وی و آویختهشدنش به درخت نخلی که آن را به او نشان داده بود، آگاه ساخته و به او بشارت داده بود که پاداش مقاومت او در آخرت همنشینی با علی است.از آن پس میثم کنار آن درخت نماز میخواند و با آن سخن میگفت
@ayeha313
💠در مورد روز مباهله و اعمال آن
بیست و چهارم ذیحجه روزی است كه رسول خدا صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَاله با نصارای نجران مُباهَلَه كرد و پیش از آنكه خواست مُباهله كند عبا بر دُوش مبارك گرفت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حَسَن و حسین عَلیهمُ السلام را داخل در زیر عبا نمود و فرمود :پروردگارا هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است كه مخصوص ترین خلق بوده اند به او ، خداوندا اینها اهل بیت منند پس از ایشان برطرف كن شك و گناه را و پاك كن ایشان را پاك كردنی پس جبرئیل نازل شد؛
و آیه تطهیر در شاءن ایشان آورد پس حضرت رسول صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله آن چهار بزرگوار را بیرون برد از برای مباهله چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقّیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب مشاهده كردند جُراءَت مُباهله ننمودند و استدعای مصالحه و قبول جزیه نمودند ،
و در این روز نیز حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در حال ركوع انگشتری خود را به سائل داد و آیه اِنَّما وَلِیُّكُمُ اللّهُ در شانش نازل شد.
◀ در كل این روز روز شریفی است و در آن چند عمل وارد است:
✴اوّل : غسل
✴دوّم : روزه
✴سوّم : دو ركعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است (دو ركعت است ؛ در هر ركعت ، یك مرتبه حمد و ده مرتبه توحید ، ده مرتبه آیة الكرسى و ده مرتبه قدر خوانده مى شود و بهتر است پیش از اذان ظهر خوانده شود.)
✴و نیز روایت شده است بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار كند.
✴چهارم : خواندن دعای مباهله كه شبیه به دعای سحرهای ماه رمضان است اللهم انی اسئلك من بهائك بابهاء .........
✴شایسته است در این روز تصدّق بر فقراء به جهت تَاءسّی به مولای متقیان امیر المؤ منین علیه السلام و زیارت كردن آن حضرت و بهتر است زیارت جامعه کبیره خوانده شود.
@ayeha313