ابن سینا در همان محل مرگ، یعنی همدان به خاک سپرده شد وآرامگاه بوعلیسینا هماکنون در این شهر قرار دارد.آرامگاه پورسینا یکی از میدانهای اصلی شهر است در امتداد ضلع شمالی و جنوبی این میدان دو خیابان بوعلی سینای شمالی و جنوبی و در امتداد ضلعهای شرقی بلوار آیتالله مدنی و غربی آن بلوار خواجه رشید قرار دارند، این آرامگاه در سال ۱۳۲۷ خورشیدی بر اساس طرح برنده مسابقه، هوشنگ سیحون، ساخته شد.
همچنین مدفن شاعر مشهور عارف قزوینی در مجاورت بنای این آرامگاه است.
ابن سینا و ازدواج
در منابع تاریخی هیچ گزارش جدی دربارهٔ ازدواج ابن سینا مطرح نشدهاست، جز اینکه برخی گفتهاند با دختری به نام یاسمین که کنیز فراری خلیفه بغداد بود، ازدواج کرد، که آن هم دیری نپایید.
جایزه ابن سینا یونسکو
سازمان یونسکو هر دو سال یک بار جایزهای به نام ابن سینا را از میان افرادی که در فلسفه اخلاق و علم پیشرو هستند اهدا میکند.
جایزه ابن سینا آلمان
در سال ۲۰۰۵ میلادی دکتر «یاشار بیلگین»ترک تبار (عضو حزب راستگرای اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان) با همکاری چند فرد دیگر، کانونی عامالمنفعه به نام "آویسنا پرایز" (Avicenna-Preis e.V) در شهر فرانکفورت آلمان بنیان نهاد تا سالانه به انتخاب هیئت داوران «جایزه ابن سینا»را به افراد یا سازمانهایی که در راه تفاهم فرهنگی ملتها کوشا بودهاند اعطاء کند. مبلغ سقفی این جایزه تا یکصد هزار یورو تعیین شده که از طرف شخصیتهای حقوقی و حقیقی مختلف مهیا میشود.
@ayeha313
خـدایـا🙏
در اولین چهارشنبه شهریور
عافیت و تندرستی
موفقیت و کامیابی
بخشش و آرامش
را به دوستانم عطا کن🌺
و ناخوشی و بیماری
غم و اندوه
را از آنها دورگردان🌺
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢چگونه آماده مرگ شویم
از امام علی (ع)پرسیدند:
چگونه آمادهی #مرگ شویم؟
امیرالمومنین امام علی(ع) فرمودند:
با انجام واجبات، ترك محرّمات،
و دارا بودن اخلاق خوب.
در این صورت، چنين فردى برايش فرقی ندارد كه او بهسراغ #مرگ رود يا مرگ به سراغ او بيايد.
قسم به خدا كه براي علی، فرقى ندارد كه او به سراغ #مرگ رود يا مرگ به سراغ او بيايد.
📚ترجمه عيون أخبار الرضا،جلد ۱،صفحه ۶۰۲
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام 💢یکی از آن ۷۲ نفر 🔰#جُونِ_بن_حُوَی 📣📢🔉🔊📣بیایید دینی پیدا ک
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
💢یکی از آن ۷۲ نفر
🔰#سعید_بن_عبد_الله_حنفی
📿شهید نماز ظهر عاشورا "سعید بن عبدالله حنفی"
✉️سعید بن عبدالله حنفی از افراد سرشناس کوفه بود. جوانمردی عابد و زاهد و شجاع که نامه مسلم بن عقیل را به امام حسین (علیه السلام) رساند...
🕌🏹روز عاشورا وقت نماز ظهر، سعید به همراه چند تن دیگر از اصحاب امام علی (علیه السلام) مقابل تیر اندازان لشکر عمر سعد ایستادند و خود را سپر نمازگزاران کردند. امام حسین (علیه السلام) و یارانش به نماز خوف ایستادند و سعید آن قدر تیر باران شد که به محض پایان نماز بر زمین افتاد..
🥀امام حسین (علیه السلام) خود را به بالین او رسانید.سعید گفت: ای فرزند رسول خدا! آیا به پیمانم وفا کردم؟ امام حسین (علیه السلام) فرمودند: آری و تو پیشاپیش من در بهشت هستی.. و او شهید شد.. او در لحظه شهادت ۱۳ تیر بر بدن داشت.
#ادامه_دارد
@ayeha313
🔺 یکی از بدترین اعتیادها ، فکر و خیال کردن است !
بیش از حد فکر کردن ، شما را نابود می کند !
🌸 موقعیتی که در آن قرار دارید را پیچیده تر می کند ، شرایط را به هم گره می زند ، باعث نگرانیتان می شود و همه چیز را از آنچه که در واقعیت است ، بدتر می کند !
🌸 مثلا بعضیا یه مهمونی که میرن میان خونه هی فکر میکنن چرا اینو گفتم ، چرا اینو نگفتم . منظور فلانی از اون حرفش کی بود ، چی بود ؟ و این دست افکار ...
🌸 یه نوع وسواس فکری ، می بینی طرف معمولاً سرش پایینه و تو فکر و خیاله ...
🌸 یکی از بهترین راه حل ها اینه که زندگیتونو اونقدر با ( فکر خوب و کار خوب پر کنید ) که دیگر فرصتی برای فکر بد و کار بد باقی نماند !
🌸 وقتی بیکاری و کار مفید انجام نمیدی خب معلومه ذهنت صد جا میره ... ذهن یه در بازاست ، که کلیدش باید دست خودت باشه !
@ayeha313
#اطلاعات_فرهنگی
پیشوند/پسوند، به معنی "پسرِ فلانی" در زبان های مختلف:
فارسی: علی+«پور»
ترکی: علی+«اوغلو»
ایرلندی: «مک»+براید
اسپانیایی: فرناند+«ز»
پرتغالی: فرناند+«س»
اوکراینی: یوشچن+«کو»
لهستانی: کوال+«سکی»
ایتالیایی: «دی»+استفانو
عربی/عبری: «بن»+علی
روسی: ایوان+«ف»/«ویچ»
انگلیسی/آلمانی/اسکاندیناوی: پیتر«سن»
@ayeha313
🔰در یکی از اذکار میخوانیم: «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی» اینکه امام مهدی(عج) ما را هلاک کند و یا نکند معنایش چیست؟!
✍️پاسخ:
✅ابتدا باید گفت که عبارت مذکور «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی»، در منابع روایی وارد نشده است بلکه گفته شده که یکی از بزرگان، در تشرف خود این ذکر را آموخته است.
🔹به هر حال، در اینباره باید گفت:
🔸امام زمان(عج) خلیفه خدا است و طبق حدیث ثقلین، همطراز قرآن است. همانطور که خدا هادی و مضلّ است (هم هدایت کننده و هم گمراه کننده) و همانطور که قرآن موجب هدایت اهل تقوا است، عامل گمراهی افراد فاسق و ظالم است، به همین صورت، امام زمان نیز عامل هدایت مؤمنان و گمراهی و هلاکت دنیاطلبان است؛ یعنی برخی از مردم به دلیل سرپیچی و مخالفت با قرآن و اهل بیت و امام زمان خود، به ورطه هلاکت و شقاوت میافتند.
🔹 بنابراین، معنای این جمله این نیست که امام زمان افراد صالح و درستکار را هلاک میکند، بلکه همانگونه که قرآن در صورت بیتوجهی و مخالفت، موجب هلاکت عدهای میشود، مخالفت با امام نیز میتواند به هلاکت افرادی بیانجامد و افراد باایمان در این ذکر، دست به دعا برمیدارند که چنین چیزی رخ ندهد.
📎 #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
در هیچ جای قرآن، برای کسی که حجاب را رعایت نمیکند، مجازات تعیین نشده است همان طور که برای غیبت کردن تعیین نشده، چون اینها اصل اخلاقی اند و در اصول اخلاقی اجبار نمیشود....
اینکه مدام تاکید میشود موی زن، پای زن، بدن زن پیدا نشود، این باعث میشود تا به زن نه نگاه انسانی بلکه نگاه جنسیتی شود، باید با عدم تاکید بر این امور اجازه دهیم به زن نگاه انسانی شود نه جنسیتی. (خلاصه شده)
✅ پاسخ
🔹 اولا این منطق که فقط چیزهایی که در قرآن آمده قبول داریم، منطق کسانی است که برای غصب خلافت گفتند نیاز به اهل بیت علیهم السلام نیست و هرچه بخواهیم در قرآن هست (حسبنا کتاب الله) درحالیکه اگر شیعه باشیم که اساس اعتقاد ما این است که آنها مفسران قرآن هستند و برای فهم دین، در کنار ثقل اکبر یعنی قرآن، باید به ثقل اصغر یعنی روایات اهل بیت مراجعه نمود. اگر هم شیعه نباشیم این خود قرآن است که میفرماید؛
وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ (نحل ۴۴)
یعنی پیامبر وظیفه دارد که قرآن را برای مردم تبیین کند و نمیتوان بدون تبیین ایشان به فهم خودمان از قرآن اکتفا کنیم.
🔹 ثانیاً اینکه خانم دکتر میگوید اصول اخلاقی قابل اجبار نیست، نشانه بی اطلاعی ایشان از علم حقوق است. زیرا اصول اخلاقی وقتی نمود اجتماعی پیدا کند، در همهی نظام های حقوقی دنیا مورد قانونگذاری قرار میگیرند. مثلاً عفت کلام هم از اصول اخلاقی است؛ آیا میتوان به این بهانه از جرم انگاری توهین و ناسزاگویی به دیگران خودداری کرد؟ هرگز. چون این اصل اخلاقی نمود اجتماعی دارد. قانون گذاری در مورد لزوم حجاب هم به دلیل نمود اجتماعی آن، صلاحیت دارد تا مورد قانونگذاری قرار گیرد. اما ببینید، نماز نخواندن چون نمود اجتماعی ندارد، اجبار و مجازاتی هم در موردش نیست، اما در مقابل روزه علی رغم اینکه عبادتی فردی است و هیچ گونه نمودی حتی فردی هم ندارد، اما مقابل آن یعنی روزه خواری در ملأ عام، رفتار اجتماعی محسوب میشود، جرم انگاری شده است.
🔻 بعضی هم میگن شما یه مورد بگید که در زمان حکومت پیامبر به یه بیحجاب، تذکری داده شده باشد؛ به نظرم همین آیه قرآن کافی است:
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ (59 احزاب)
حتما بودند کسانی که حجاب را رعایت نمی کردند و قرآن به پیامبر می گوید که به زنان دستور دهد حجاب خود را رعایت کنند.
در لحن آیه هم دقت کنید؛ خطاب آیه به خود زنان هم نیست تا زنان بگوید خدا به ما گفته و به کسی هم مربوط نیست که ما رعایت می کنیم یا نه، بلکه به حاکم و رهبر جامعه می گوید که به آنها دستور دهد تا حجاب را رعایت کنند (يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ...)
🔹 اما اینکه اگر بر حفظ حجاب تاکید نشود، نگاه به زن انسانی میشود، عجیب و ادعای کاملا خلاف واقع است. چون اتفاقا یکی از دلایل حجاب همین است که زن از وسیله لذت جویی خارج شود و به دیده یک انسان به اونگاه شود.
آیا واقعاً میتوان از واقعیت چشم پوشید و غریزه نیرومندی به نام غریزه جنسی را انکار کرد و گفت اگر بر حجاب تاکید و قانونگذاری نشود، کسی نگاه جنسی و شهوت آلود به زن نگاه نمیکند؟
@ayeha313