💢آیا اعتراف و یا بازگو کردن گناهان نزد دیگران اشکال دارد؟
پاسخ:
✅از نظر اسلام انسان اجازه ندارد گناهان (کوچک یا بزرگ) خود را در مقابل دیگران بازگو کند و اسرار خود را فاش نماید. چون اولا: آبروی و ارزش انسان ها آنقدر زیاد است که اعتراف به گناه تنها باید در پیش گاه پروردگار متعال آنهم به جهت توبه و درخواست بخشش باشد.
انسان با اعتراف به گناه نزد خداوند کسب ارزش و آبرو می کند. و این ویژگی مخصوص خداوند است اما غیر خداوند هر چند رازدار باشد توانایی برگشت دادن ارزش و آبروی از دست رفته انسان (در اثر اعتراف نزد آنان) را ندارند تا چه رسد به زیاد نمودن آن. ثانیا: از نظر اسلام و براساس بینش توحیدی تنها موثر حقیقی در جهان هستی خداوند است، غیر خداوند بدون اذن و اجازه خداوند، نمی توانند تأثیری داشته باشند و در منابع دینی اسلام به شخص یا شخصیتی مقام بخشش گناهان داده نشده است.
در این رابطه توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
۱-اعتراف در مقابل بنده ی خدا گناه نیست مگر آنکه سبب تحقیر و ذلت فرد گردد، مثلا انسانی مرتکب گناهی شده است به اشتباه خود پی برده است و به این اشتباه خود در نزد دیگران اعتراف می کند.
۲-حقوق در منظر تربیت دینی بر دو قسم است: ۱-یا حق الله است ۲-یا حق الناس، این قضایا هم حق الله است در صورتی که حقوق بندگان در آن دخیل نباشد در این صورت رضایت صاحب حق باید در نظر گرفته شود.
۳-اینکه خداوند سبحان به یک طریقی می خواهد انسان را رها نکند و با او در ارتباط باشد و بنده اش به این نتیجه برسد که همه چیزش خداست.
۴-اینکه این کار یک سری آثار پسندیده دارد و یک سری آثار غیر پسندیده.
آثار پسندیده آن این است که انسان به خطای خودش اعتراف می کند و از دیگران کمک میگیرد ودر صد جبران و رضایت بر می آید البته به شرط آنکه آن بنده که در نزد او اعتراف به خطا می کنیم راز دار باشد و راهنمائی خوب، آثار غیر پسندیده آن این است که در آینده ممکن است برای معترف در دسر ساز باشد واینکه بهترین راز دار خدا است و فقط حرف دلت را با او مطرح نما که ستار العیوب و بینا به حال بندگانش است.
۵-اعتراف کردن به گناهان در نزد بنده خدا روشی است مرسوم در بین کنیسه ها و این روش صحیحی نیست.
البته اعتراف به گناه در واقع نوعی پشیمانی است و پشیمانی از گناه توبه است وبه فرموده امام باقر (ع) پشیمانی خود توبه است وشخص ممکن است با اقرار به کار خود ندامت خود رانشان بدهد. و حرفش را میخواهد برای کسی بگوید که او را سرزنش نکند ودر واقع او را در راه رسیدن به هدفش یاری نماید.
📚خصال ترجمه مدرس گیلانی ج۱ص / ۱۴
@ayeha313
#امام_زمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران
#بهبود_تربیت_فرزند
والدین گرامی به یاد داشته باشید که وقتی شما برای آرامشِ کودکِ آسیب دیده، دیوار یا اسباب بازی را می زنید و می گویید: " اینو زَدمش، دیگه گریه نکن" کودک، انتقام گیری را می آموزد.
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
رهبر را خبرگان تعیین میکند، خبرگان را شورای نگهبان و شورای نگهبان را رهبر تعیین میکند، یک دور آشکار!
ولایت_فقیه
✅ پاسخ
🔹اوّلاً رهبر فعلی توسط خبرگانی انتخاب شده است که در زمان رهبر قبلی (امام خمینی) تشکیل شده است. همینطور اعضای شورای نگهبانی که آن خبرگان را تأیید کردهاند توسط رهبر قبلی انتخاب شدهاند.
طبیعی است که در مورد رهبر بعدی نیز همینطور است یعنی رهبر آینده توسط خبرگانی تعیین میشوند که در زمان رهبر فعلی انتخاب شدهاند. بنابراین هیچ دوری در کار نیست.
🔹 نکته مهم دیگر در این مغالطه، حذف نقش مردم و انتخاب آنها توسط شبهه افکنان است. چون شورای نگهبان خبرگان را تنها تایید میکنند نه تعیین. این مردم هستند که خبرگان را انتخاب میکنند.
@ayeha313
#امام_زمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران
#بی_بی_فاطمه_استرآبادی
زادهٔ: ۱۲۷۴ هجری قمری
نوکنده از روستاهای بندرگز از توابع استرآباد
درگذشت: ۱۳۳۹ یا ۱۳۴۰ هجری قمری
تهران
ملیت: ایرانی
دیگر نامها: بیبیخانم استرآبادی وزیری
پیشه: نویسندگی، آموزش
همسر(ها): موسیخان وزیری
فرزندان: حسنعلی وزیری
مولود وزیری
علینقی وزیری
خدیجه افضل وزیری
علیاصغر وزیری
علیرضا وزیری
فتحعلی وزیری
والدین: محمدباقرخان انزانی
خدیجه ملاباجی
#نام_آوران_ایران
بیبیخانم استرآبادی یا بیبیفاطمه استرآبادی از نویسندگان و فعالان حقوق زنان در دوران مشروطه است. بیبیخانم فرزند محمدباقرخان استرآبادی (ایشیک آقاسی باشی و بزرگ ایل انزاب) و خدیجه خانم (ملاباجی دربار شاه) بود و در نوکنده به دنیا آمد. مادر بیبیخانم به بهانهٔ زیارت، نوکنده را ترک کرد و به دربار شاه در تهران بازگشت و به کودکان درباری تدریس میکرد. این گونه بیبیخانم که همراه مادرش به این سفر رفته بود، هم از مادرش سواد آموخت و هم توانست محیطحرمسرای شاه و دنیای بیرون را توأمان تجربه کند. او علیرغم مخالفت خانواده، با یک نظامی اهل قفقاز به نام موسیخان وزیری ازدواج کرد و از این پیوند صاحب هفت فرزند شد.
بیبیخانم زنی باسواد و اهل مطالعه بود و از خط و بیان خوبی بهرهمند بود. مهدیقلی هدایت در کتاب خاطرات و خطرات بیبیخانم را زن «نقاله و قواله» نامیده و از زبانفاضلخان گروسی چنین جوانی او را وصف میکند: «در جوانی خوشمنظر، عشوهگر، شیطانه، فتانه، مردانهپوش، پیمانهنوش، با یک عالم ناز و آتشانداز خرمن پیر و جوان.» بیبیخانم مجالس زنانهای در خانهاش برگزار میکرد و حتی در کهنسالی فردی شوخطبع بود.
بیبی خانم آواز هم میخواند و ضرب (تمبک) مینواخت.
بیبی از حامیان نهضت مشروطیت بود و در زمان استبداد صغیر به نمایندگان مجلس کمک مالی میکرد و با جمعآوری پول، در تهیهٔ اسلحه به مشروطهچیان کمک میکرد. او در یکی از نامههایی که همراه کمکهای خود فرستاده بود، برای نمایندگان نوشت «اگر خیانت کنید، این لچک من به سرتان!» و لچک خود را همراه نامه فرستاد.
این نامه را در مجلس با صدای بلند خواندند.
بیبیخانم نهایتاً در سال ۱۳۰۰ شمسی، برابر با ۱۳۳۹ یا ۱۳۴۰ هجری قمری، درگذشت.
بیبی با افسر جوانی از اهالی قفقاز به نام موسیخان وزیراُف، که به تهران مهاجرت کرده بود، آشنا شد. این دو به هم علاقهمند شدند و چون خدیجه باجی با وصلتشان مخالف بود، پس از دو سال عاشقی، بیبی از خانه گریخت و با موسیخان ازدواج کرد. آن گونه که نوهٔ بیبی خانم روایت کردهاست، بیبیخانم هنگام ازدواج ۲۳ ساله بود و موسیخان ۱۹ سال داشت. حسن جوادی میگوید اگر داستان حقیقت داشته باشد، فرار دختری از طبقهٔ بیبیخانم در آن جامعه، یک رسوایی برای او و خانوادهاش محسوب میشد. بیبیخانم خود مخالفت داییاش را عامل تعویق ازدواج دانسته و گفتهاست نهایتاً با پشتیبانی مادرش توانست پس از چهار سال تحمل موافقت خانواده را جلب کند. موسیخان وزیراُف که بعدتر به موسیخان وزیری تغییرنام داد، در بریگاد قزاق به رتبهٔمیرپنج رسید و به زبان فارسی مسلط شد (زبان مادری او ترکی آذری بود). او به حقوق برابر زنان و مردان باور داشت و در عصر ناصرالدین شاه، رسالهای در باب سبک زندگی شهوتگرایانه نگاشت.
این ازدواج منجر به تولد هفت فرزند شد: مولود، علینقی، فتحعلی، حسنعلی، خدیجه افضل، علیرضا و علیاصغر. فرزند دیگری هم به نام خدیجه، در همان طفولیت درگذشت. در میان فرزندان، علینقی وزیری از موسیقیدانان برجسته، حسن وزیری از نقاشان برجسته و خدیجه افضل وزیری و مولود وزیری ادامهدهندهٔ فعالیتهای آموزشی مادرشان بودند. از آنجا که بیبی خود در حرمسرای قصر بزرگ شدهبود، دوستانی در آنجا داشت که درون دربار ازدواج کرده و بچهدار شده بودند و به همین خاطر زیاد به آنجا دعوت میشد و این برای آیندهٔ فرزندانش که در آنجا دوستانی مییافتند، خوب شد.
بیبیخانم در روزنامههای حبل المتین، تمدن و نشریه مجلس مقاله مینوشت. بیشتر مقالات او در دفاع از آموزش دختران است. بیبیخانم همچنین اولین دبستان دخترانه ایران را به نام «مدرسه دوشیزگان» بنیان گذاشت و در این راه با مشکلات و موانع مواجه گردید. گروههای مذهبی علیه او فتوا صادر کرده، به توهین و فحاشی پرداخته و خانهاش را به آتش کشیدند. گرچه این مدرسه در اثر فشارهای علما مدتی تعطیل شد ولی مجدداً با رعایت محدودیتهایی، بازگشایی شد.
اثر مهم بیبیخانم استرآبادی کتابی به نام معایب الرجال است که آن را در پاسخ به رسالهٔ تأدیب النسوان نوشت و از دیدگاهمردسالارانه نویسندهٔ ناشناس رسالهٔ مذکور انتقاد نمود. این کتاب دیدگاههای اسلامی و غربی دربارهٔ زنان را در هم آمیخته و با لحنی گاه طنز و گاه با آوردن آیات و احادیث، یکی از نخستین بیانیههای فمینیستی در ایران را ثبت کرد.
در حدود سال ۱۳۰۰ قمری (۱۲۶۲ شمسی) نویسندهای ناشناس، یحتمل از شاهزادگان قاجاری، اثری به نام تأدیب النسواننوشت و منتشر کرد. هر فصل این رساله به نحوه اصلاح رفتار و کردار ناپسندی میپردازد که نویسنده منتسب به زنان میداند: فصل اول دربارهٔ «سلوک زن»، فصل دوم «حفظ زبان»، فصل سوم «گلهگزاری»، فصل چهارم «قهر کردن»، فصل پنجم «طرز راه رفتن»، فصل ششم «آداب غذا خوردن»، فصل هفتم «پاکیزه نگه داشتن بدن و استعمال بعضی از عطریات»، فصل هشتم «طرز لباس پوشیدن»، فصل نهم «آداب خوابیدن» و فصل دهم دربارهٔ «آداب صبح برخاستن از خواب» است. این کتاب دیدگاهی مرد سالارانه داشت و میکوشید زنان جامعه را از احقاق حقوقشان به عقب راند. چند سال بعد، در سال ۱۲۶۸ قمری (۱۲۷۰ شمسی)، اندکی قبل از ترور ناصرالدین شاه، بیبیخانم استرآبادی کتابی به نام معایب الرجال نوشت که ردیهای بر کتاب تأدیب نسوان بود. بیبیخانم به دو شکل کتاب مذکور را نقد میکند؛ آن دسته از آیات و روایات مذهبی که بدان استناد شد را پذیرفته و بازتعریف میکند و با تفسیر متفاوت ارائه میدهد ولی به دستهٔ دیگر که مربوط به عرف، سنت فرهنگ و ادبیات هستند میتازد و آنها را مردود میشمارد.
در بخشی از کتاب هم بیبی خانم به شرح داستان زندگی خود و داستان بیوفایی شوهرش پرداختهاست. رسالهٔ معایب الرجال «نخستین دفاعیهٔ مکتوب زنان» در تاریخ ایران است،و بیبیخانم اولین فردی بود که موفق به نوشتن کتابی در حمایت از نوگرایی زنان ایرانی شد و یکی از نخستین بیانیههای فمینیستی در ایران را ثبت کرد