تلاوت ترتیل قران کریم - جزء اول - استاد عبدالباسط.mp3
10.38M
ترتیل جز اول قرآن
با صدای استاد عبدالباسط
#ماه_رمضان
#رمضان
🙏خدایا اولین دعای آغازین
🙏لحظات ماه مبارک رمضان
🙏برای دوستانم اینست
🙏حاجت ها همه حاجت مندان
🙏را به لطف و کرمت و به برکت
🙏این ماه عزیز روا بفرما
خدایا 🙏
به حرمت این ماه مبارک توفیق
تلاش در شکست🌺
صبر در نومیدی🌺
ایمان بدون ریا🌺
مناجات بی غرور🌺
عشق بی هوس🌺
روزی بفرما 🙏
آمیـــن یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام 🙏
ای صاحب جلال و بزرگواری 🙏
@ayeha313
💢آیا حدیث یا #روایتی در مورد خوردن #سحری وجود دارد؟
در #منابع_روایی فصلی وجود دارد با عنوان «استحباب خوردن سحری». آنچه از مجموع #روایات موجود در این باب استفاده میشود؛ این است که خوردن #سحری برای روزه ماه رمضان #مستحب است.
رسول خدا(ص) فرمود: سحرى برکت است، و امّت من #سحرى را ترک نمیکنند، اگر چه با #خرماى خشکیدهاى باشد.
📚کافی، ج 4، ص 95،
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
آداب و اصطلاحات تصوف: 1.ریاضت: یعنی ترك همه خواسته های نفسانی از جمله ؛ همسر ، فرزند ، خانه و كاشانه
صوفیه از دیدگاه روایات:
در روایات اسلامی نقد های تند و شدیدی نسبت به صوفیه شده است. امام رضا(ع) : كسی كه نزد او صوفیه ذكر شود و آنها را به زبان و به دل انكار نكند از ما نیست ، و كسی كه آنها را انكار كند گویا با رسول خدا (ص) قیام كرده است.( مستدرك الوسایل ج 12 ص 223)
امام علی النقی (ع) صوفیان نصاری و مجوس این امت هستند.( حدیقه الشیعه ص 602 مقدس اردبیلی)
مذاهب اسلامی در سه موضوع اعتقادات، احكام(فقه) و اخلاق و عرفان دچار اختلافات فراوانی شدند و این سبب شده است تا فرقه های متعددی پدید آید. مذاهب كلامی از مباحث اعتقادات، مذاهب فقهی از مباحث فقهی و مذاهب صوفی از مباحث اخلاقی شكل گرفته اند.
مذاهب صوفی مختص جهان اسلام دانست و صوفی غیر مسلمان وجود ندارد. تمامی مباحث و ریشه تصوف در قرن های دوم و سوم در اسلام مطرح شده است و امروز نزدیك به صد فرقه صوفی و جمعیتی بالغ بر 450 میلیون نفر در جهان وجود دارد. تصوف تنها اختصاص به اهل سنت ندارد و برخی از شیعیان هم صوفی هستند. در حال حاضر نزدیك به 370 میلیون نفر صوفی اهل سنت و بیست میلیون نفر صوفی شیعه در جهان اسلام وجود دارد.
فرقه های صوفی اهل سنت: فرقه قادریه(طرفداران عبدالقادرگیلانی) بزرگترین فرقه صوفی اهل سنت است و از كشور مغرب تا اندونزی پیرو و طرفدار دارد. اهل سنت غرب ایران(كردستان و نواحی غربی كشور) اكثرا صوفی قادری هستند. یكی دیگر از فرقه های صوفی، فرقه نقشبندیه (طرفداران خواجه بهاءالدین نقش بند) است. این فرقه در قرن های هشتم ونهم در شبه قاره هند ایجاد شده است و تأثیر چشمگیری در این شبه قاره و آسیای میانه داشته است. غالب تفكر تركمن های ایران، تفكر و مذهب صوفی نقشبندیه است.
فرقه های صوفی شیعه: فعال ترین فرقه صوفی شیعه گنابادی ها هستند كه از شاه نعمت الله ولی منشعب شده اند. این فرقه در حال حاضر نزدیك به سه الی چهار میلیون نفر در ایران (درشهر های تهران، گناباد، مشهد، یزد، بروجرد و بجنورد) پیرو دارد. یكی دیگر از فرقه های صوفی شیعه شاه نعمت اللهیه است؛ طرفداران این فرقه در كرمان هستند و فعالیت چشمگیری ندارند. فرقه نوربخشیه (طرفداران سید محمد نوربخش) یكی دیگر از فرقه های صوفی شیعه است كه در قرن هشتم شكل گرفته است. طرفداران این فرقه در تهران هستند و در حال حاضر این فرقه در شمال پاكستان نزدیك به پنجاه هزار نفر پیرو دارد.
#مهدویت
💢 زمان نیت روزه واجب
💬سوال:
🔷 چگونه برای روزه ماه رمضان نیت کنیم؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و علاوه بر این، بهتر است که شب اول ماه روزه همه ماه را هم، نیت نماید.
🔺 توضیح المسائل ده مرجع، م 1551
📚 #احکام_دین 👇
🔴اقسام روزہ
♻️سه نوع روزہ داریم:
۱- روزہ عام
۲- روزہ خاص
۳- روزہ خاص الخاص
🔵روزہ عام:
✅همان روزہ ای است که عموم مردم می گیرند؛ روزہ عام روزہ ای هست که انسان تنها از اموری که روزہ را باطل می کند خودداری می نماید.
🔵روزہ خاص:
✅روزہ ای است که روزہ دار علاوہ بر اینکه از خوردن و آشامیدن خودداری می ڪند اعضاء و جوارحش هم روزہ دارد؛
چشمش را هم از معصیت می بندد؛
غیبت نمی شنود، غیبت نمی ڪند، و ... این روزہ خاص است.
🔵روزہ خاص الخاص:
✅این روزہ، روزہ ای است که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در دل روزہ دار نباشد؛
💠اگر در ماہ رمضان همه ڪارها برای خدا باشد؛ روزہ خاص الخاص تحقق می یابد
و از این رو در دعا از خدا مے خواهیم:
🔆 اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِے فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ یعنے خداوندا روزہ مرا روزہ خاص الخاص قرار بدہ
📘آیت الله مجتهدی ره
@ayeha313
#بسمه_تعالی
روزه عملی عبادی و هماهنگ با روح و روان انسان است که در صورت تحقق دقیق با توجه به شرایط و معیارهای یک روزه واقعی نتایج گرانی را در امور روحی، روانی، معنوی، بهداشتی، اقتصادی و … برای فرد و اجتماع به ارمغان میآورد.
روزه ظهور در پیروان ادیان الهی دارد، چون ناشی از مبدا ایمان و امر خدا میباشد و نیروی مقاومت را افزایش میدهد تا انسان را به مقام تقوا برساند.
روزه ضمن وجوب در ادیان الهی، انگیزه فطری نیز داشته زیرا بشر تعالی طلب که نمیخواست تا سطح حیوانات پایین بیاید و یکسره محکوم تمایلات و شهوات حیوانی گردد، روزه را وسیله و سپری برای مقاومت در برابر این گونه تمایلات قرار داده تا خود را به کمال برساند.
چنانکه پیامبر میفرماید: امت من وقتی روزه گرفتن نیروی شهوت و هوا و هوس در آنها ضعیف شده و دیگر گرد اعمال زشت نمیگردند.
روزه گرفتن در میان ادیان الهی، تاریخی بس طولانی دارد و از جمله عبادات دیرینی است که پیدایش آن را میتوان با رانده شدن حضرت آدم و حوا از بهشت مقارن دانست.
بعضی مفسران میگویند که خداوند روزه روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه را بر آدم صفی واجب کرد، علت آن بود هنگامی که آدم به زمین آمد از گرمی و تابش آفتاب سوخت و سیاه شد ولی پس از روزه بدنش سفید شد و به این جهت آن سه روز را ایام البیض خواندند.
صوم در لغت به معنای خودداری از عمل است البته در معنای آن این قید را اضافه کردهاند که به معنای خودداری از کارهای مخصوصی است که دل آدمی مشتاق آن باشد و اشتهای آن را داشته باشد.
اما صوم در فرهنگ و شریعت دینی عبارت از خودداری و پرهیز از چیزهایی خاص در زمان معین است.
خداوند در قرآن میفرماید: ای کسانیکه ایمان آوردهاید بر شما روزه نوشته شد همانگونه که بر اممی که پیش از شما بودند، نوشته شد.
این آیه نشان میدهد که روزه بر مسلمانان و بر امتهای پیش از آنان نیز واجب بوده است. در روایات اسلامی آمده که کتابهای بزرگ آسمانی همچون تورات، انجیل، زبور، صحف و قرآن در رمضان نازل شده اند.
حضرت علی در این باره میفرماید: روزه عبادت قدیمی است که خدا هیچ امتی را از آن معاف نکرده است. اما لزومی ندارد که روزه وضع شده برای پیشینیان شبیه روزه مسلمانان باشد
🌱آیه های زندگی🌱
#بسمه_تعالی روزه عملی عبادی و هماهنگ با روح و روان انسان است که در صورت تحقق دقیق با توجه به شرایط
تفاوت روزه در ادیان از جهت تعداد روزها و چگونگی روزههاست، هرچند در ادیان مختلف جزئیات و کیفیت روزه تفاوت دارد اما اصل حکم روزه وجود دارد و هدف آن بطور کلی تهذیب نفس و ایجاد طهارت و پاکی معنوی و رفع رنج و بلاست .
غرض از ذکر مطالب یاد شده این است که باید بدانیم در بررسی پرهیز و روزه در ادیان دیگر، باید ذهن خود را از معنای مصطلح آن در اسلام و آنچه در شرع اسلام مبطل روزه محسوب میشود بخصوص خوردن و آشامیدن فراتر ببریم.
این فرانگری باید عوارض و لوازم آن را نیز دربگیرد، برای مثال روزه سکوت که به واسطه نذر، سوگند و … واجب میشده و در میان قوم یهود متداول بوده به روزه مسلمانان شباهتی ندارد.
با این اوصاف درمییابیم که اکثر ادیان بزرگ دنیا از جمله صائبین، مانویان، بودائیان و اهل کتاب روزههای واجب و مستحب دارند.
پس از این مقدمه توجه این مقاله بر مسئله روزه در دو دین یهود و مسیحیت بطور مفصل و بر دیگر مذاهب به صورت خلاصه اشاره خواهد کرد
#التماس_دعا
#ببخشید_چند_لحظه
⭕️ بالاخره ماه مبارک رمضان هم رسید و شبهه های روزه داری شروع شد..
🔹هر سال #ماه_رمضان، ملحدان این شبهه های تکراری ظاهرا زیبا را توی فضای مجازی پخش میکنند تا به حساب خودشون، روزه و روزه داری رو زیر سوال ببرند..👇👇
⛔️ مینویسند: "در کشورهای اسلامی، دنبال روزه خوار میگردند تا مجازاتش کنند، اما دنبال گرسنه نمیگردند تا سیرش کنند!"
⛔️ یا مینویسند:" جلوی گرسنه های بیچاره، در طول سال هر چقدر غذا بخوری مشکلی نیست. اما جلو روزه دارانی که خودشان خواستند چیزی نخورند نباید چیزی خورد ؟"
✅ اما پاسخ ✅
1️⃣اولا چه کسی گفته جلوی گرسنه غذا خوردن مشکلی نیست؟!!
همان پیامبری که دستور به روزه را آورده، همان هم فرموده که «سیر بودن در کنار گرسنه، #مسلمانی نیست.»
اصلا یک فلسفه روزه اینه که تمرین کنی جلوی گرسنه، غذا نخوری
و یک فلسفه مجازات روزه خوار هم اینه که بدانی، جلوی گرسنه، غذا خوردن آنقدر زشته که مستحق شلاق است..
2️⃣ ثانیا چه کسی گفته دنبال گرسنه نمیگردیم؟ اتفاقا مسلمانان برای #فطریه دادن، برای #صدقه و #زکات و #افطار دادن، دنبال #فقرا هم میگردند.
3️⃣ ضمنا کسی هم به دنبال روزه خوار نمی گردد تا شلاقش بزند. مجازات آن هم الزاما شلاق نیست! آنچه مستحق مجازات است: « تظاهر به روزه خواری» است نه خود روزه خواری..
ممکن است کسانی بدلیل بیماری یا مسافرت مجبور به خوردن روزه باشند! یا حتی توی خونه اش، روزه شو بخوره! ...
👈 تظاهر یعنی عملی با قصد آشکار کردن صورت بگیرد.. عمد داشته باشد که بگوید من روزه خوارم!
4️⃣ راستی کمی انصاف. کسی که ساعتها گرسنگی میکشد، حال گرسنه ها را بیشتر می فهمد یا کسی که پیوسته میخورد و می آشامد.. کدامیک باید دم از فقرا بزنند؟ روزه دار یا روزه خوار؟!
آنکه از شکم دست میکشد یا آنکه به شکم چرانی خود می بالد؟!
التماس انصاف...
#نشر_حداكثری
@ayeha313
3.mp3
649.6K
🌙رَبَّنا
✨رَّبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا
مُنَادِيًا يُنَادِي لِلإِيمَانِ✨
التماس دعا
🔴اول نماز بخوانیم یا افطار کنیم؟
✅بیشتر فقهای معاصر میفرمایند: مستحب است که روزهدار، اول نماز بخواند و بعد روزه خود را افطار نماید، تا از ثواب نماز شخص روزهدار برخوردار گردد.
✳ مگر اینکه برای افطار، کسى منتظر او باشد و یا به جهت تحمل روزه، نتواند نماز را با حال خضوع و توجه بجا آورد.
🔷که در این صورت، بهتر است افطار را مقدّم بر نماز نموده و به قدر امکان مواظب باشد که وقت فضیلت نماز، نگذرد.
📕طباطبایى یزدى، سید محمد کاظم، العروة الوثقى، ج2، ص 213؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 969
@ayeha313
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا
فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
خدایا برای تو روزه گرفتیم وبا روزی تو افطارکنیم پس از ما بپذیر که براستی توشنوا و دانایی.
#دعای_افطار
#التماس_دعا
@ayeha313
#معرفی_کتاب
📚کتاب «اشتغال و انتخاب شغل بر پایه آموزه های اسلامی»
✍ نویسنده:مصطفی عباسی مقدم
در ۱۱۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
🔹در فصل اول این اثر که به بیان اهمیت آثار اشتغال پرداخته است، ضمن بیان مفهوم کار و شغل در اسلام، به اهمیت موضوع پرداخته شده و تشویق به کار در آیات و روایات و آثار اشتغال و بیکاری (اقتصادی، فردی و اخلاقی، اجتماعی) از مباحث این فصل است.
🔸نویسنده در دومین فصل از اثر حاضر که با عنوان «معیارهای انتخاب شغل» به رشته تحریر درآمده، پس از بیان اهمیت و حساسیت انتخاب شغل و انگیزه های اشتغال، بر ضرورت آگاهی در انتخاب شغل و پیامدهای آزادی در مسئله تأکید کرده و ملاک های انتخاب شغل در قرآن روایات و سیره (توانایی و استعداد، علاقه، مشروعیت و مطلوبیت دینی، سودمندی برای جامعه، کسب و تامین روزی و رفاه، توجه به تاثیر کار بر جسم و روح انسان، توجه به آبرو و موقعیت اجتماعی، فرصت ها و امکانات) تشریح شده است.
🔹سومین و آخرین فصل از این اثر که به «مراحل انتخاب شغل» اختصاص یافته، جستجو، پیگیری در صورت پیدا شدن فرصت اشتغال، مشورت و هم سخنی با دیگران، و تصمیم گیری و اعلام آمادگی از این مراحل به شمار می رود.
#ایرانشناسی
#نام_مکان: #گنجنامه_همدان(بلوار کولاب)
نام قدیمی: #جنگ_نامه
دوره ساخت اثر: #هخامنشیان
تاریخ ثبت ملی: ۱۵ دی ۱۳۱۰
دهکده توریستی، فرهنگی و ورزشی گنجنامه با امکانات تفریحی، گردشگری و تاریخیاش یک مکان ایده آل برای سپری کردن یک روز کامل در شهر همدان است. دهکده ای که حکم پارک ائل گلی تبریز را برای همدانی ها دارد؛ جایی که روزانه میزبان هزاران نفر است و مهم ترین جاذبه این شهر به حساب می آید.
دهکده گنجنامه یکی از قوی ترین قطب های گردشگری ایران و خاورمیانه تلقی می شود.
اعتبار این دهکده به کتیبه های تاریخی آن است.
این دهکده برای سرگرمی هر کسی با هر سن و سالی مناسب است.
این مجموعه به عضویت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در آمده است
تاریخچه گنجنامه
دهکده گنجنامه حدود ۲ دهه پیش و در سال ۱۳۷۹ افتتاح شده و از هزاران سال پیش خانه دو کتیبه ارزشمند بوده است. کتیبه هایی که قدمتشان به دوره هخامنشیان بر می گردد و قدمت ۲۵۰۰ ساله آن ها یکی از شگفتی های این دهکده به شمار می رود.
مکان دهکده گنجنامه
این مجموعه تفریحی در فاصله نه چندان دور از شهر و در دل صخره های کوهستانی الوند و انتهای دره عباس آباد واقع شده است. عباس آباد منطقه زیبایی است و به باغ های متعددی مزین شده، زیبایی جاده های آن باعث شده که فاصله ۵ کیلومتری گنجنامه از شهر زیاد به چشم نیاید.
.
در دهکده گنجنامه از چه چیزهایی می توان بازدید کرد؟
✅آبشار گنجنامه
برای اینکه کتیبه های تاریخی معروف را ببینید، باید از سمت پله ها راه آبشار گنجنامه را در پیش بگیرید. این آبشار ۱۲ متری در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و از میان صخره های بسیار بزرگ به پایین سرازیر است. این آبشار دائمی در کنار صخره های بسیار زیبایش جلوه و شکوه خاصی دارد، حتی در زمستان نیز با قندیل های یخی خود، یخ نوردان را جذب خود می کند. اطراف آبشار نیز رستوران های و غرفه های زیادی می بینید که برای تجدید انرژی، پذیرای شما هستند.
✅کتیبه های گنجنامه
و اما ارزشمندترین بخش این دهکده، درست کنار آبشار گنجنامه واقع شده و زیبایی آن به قدمت دیرینه اش می باشد. نوشته هایی با خط میخی و به زبان های پارسی باستانی، ایلامی و بابلی که معرفی نامه شاهان هخامنشی، داریوش و خشایارشاه هستند.
کوهستان الوند و دشت میشان
طبیعت کوهستان الوند تکه ای از بهشت زیباست که چشم ها را به تسخیر در می آورد. دشت میشان نیز یکی از دشت های کوهستان الوند است که پشت آبشار گنجنامه واقع شده است. چشمه های جوشان و سرسبزی این دشت در فصل تابستان به قدری دیدنی می شود که نمی توان از تماشای آن سیر شد.
✅غار آکواریوم گنجنامه
این دهکده نزدیک به یک دهه است که خانه اولین و بزرگ ترین آکواریوم دریاچه ای کشور بوده است. غار آکواریوم گنجنامه با الهام از غار علیصدر به شکل بی نظیری ساخته شده و محل زندگی نمونه های نادر زیست محیطی و خزندگان دنیاست. بازدید از این غار آکواریوم حال و هوای دیگری دارد، چون مسیر بازدید را با ایجاد مه و باران مصنوعی متفاوت تر کردهاند.
از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟
باغ های شریف: ۱.۵ کیلومتر
مجموعه تفریحی عباس آباد: ۷.۵ کیلومتر
موزه دفاع مقدس: ۸ کیلومتر
چه هتل هایی در نزدیکی دهکده گنجنامه برای اقامت وجود دارند؟
ویلاهای کوهستانی دهکده گنجنامه: داخل دهکده توریستی گنجنامه
ویلاهای اقامتی عباس آباد: ۴.۷ کیلومتر
هتل کتیبه : ۶ کیلومتر
هتل پارسیان همدان: ۶.۴ کیلومتر
هتل مرمر: ۸ کیلومتر
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به دهکده گنجنامه هستند؟
کلبه سنگی: داخل دهکده
رستوران شانیز: داخل دهکده
رستوران گنجنامه: داخل دهکده
رستوران میترا: داخل دهکده
کافه کلبه: داخل دهکده
فصل مناسب برای بازدید از دهکده گنجنامه چه زمانی است؟
دهکده گنجنامه در فصل های مختلف سال جلوه و زیبایی خاصی دارد ولی در ایام بهاری با داشتن هوایی دلپذیر به اوج زیبایی خود می رسد. در فصل زمستان نیز آبشار گنجنامه و صخره های یخی آن پاتوق یخ نوردان می شود. پس بنا به علاقه خود می توانید فصل بهار یا زمستان را برای بازدید از دهکده گنجنامه انتخاب کنید.
امکانات تفریحی گنجنامه
این دهکده با شهربازی، سورتمه ریلی، تله کابین، دیواره سنگ نوردی، رنجر، تیرول و بانجی جامپینگ به استقبال طرفداران خود می رود.
@ayeha313