🌸اعمال شب سیزدهم
آغاز شبهای #بیض [یعنی شبهای روشن و تابناک که عبارتاند از: شبهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه] است و در آن سه عمل مستحب است:
اوّل:
🦋غسل کردن.
دوم:
🦋خواندن چهار رکعت #نماز، در هر رکعت «یک بار» سوره «حمد» و «بیست و پنج بار» سوره «توحید».
سوم:
🦋خواندن دو رکعت نماز که در «اعمال شب سیزدهم» رجب و شعبان بیان شد؛ در هر رکعت پس از سوره «حمد» سورههای «یس» و «تَبارَک المُلک» و «توحید».
📚مفاتیح الجنان
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@ayeha313
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
💢دلیل نام گذاری:
ایام البیض در اصل «اَیّامُ لَیالِی البیض» به معنای #روزهای شبهای سفید است که «لیالی» حذف شده است و این روزها به ایام البیض معروف شده است.
بیض جمع #بَیضاء است که در عربی به معنای سفید است. اعراب قدیم رسم داشتند که ایام ماهها را بر اساس میزان روشنایی ماه نامگذاری کنند و از آنجا که نور ماه در این سه شب از شبهای دیگر بیشتر است، به این نام نامیده شدهاند.
دلیل دیگری هم برای این نامگذاری در روایات ذکر شده است. در علل الشرایع آمده است: «جبرئیلآدم(ع) را در حالی كه سر تا پا سیاه شده بود به زمین فرود آورد. فرشتگان وقتی آدم را با این هیئت دیدند به #ضجه در آمده و گریستند و به درگاه حق تعالی عرضه داشتند: پروردگارا مخلوقی را آفریدی و از روح خود در او دمیدی و فرشتگانت را به سجده كردنش وادار نمودی حال با یك گناه رنگ سفیدش را به سیاهی مبدل فرمودی!؟
منادی از آسمان ندا میدهد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر، آدم آن روز را كه مطابق با روز سیزدهم ماه بود روزه گرفت، پس ثلث سیاهی از او زائل گشت.
سپس منادی در روز چهاردهم نداء كرد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر. آدم آن روز را هم روزه گرفت و ثلث دیگر از سیاهی زائل گردید. روز پانزدهم باز منادی او را به گرفتن روزه دعوت نمود، وی آن روز را هم روزه گرفت و تمام سیاهی او زائل گردید و به همین خاطر این ایام به ایام البیض موسوم شد.
🔵منبع:
ابن ابی عاصم، احمد، الزهد، به کوشش عبدالعلی عبدالحمید حامد،
@ayeha313
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
چهار عامل ما را 🔥 جهنـمی 🔥 کرد
در قیامت بارها میان اهل بهشت و جهنم گفت و گو رخ می دهد ٬ که قرآن ترسیمی از آن گفت و گوها را بیان فرموده است٬ یکی از آن صحنه ها که در سوره مدثر آمده این است که: اهل بهشت از مجرمان می پرسند: چه عاملی شما را به #دوزخ روانه کرد؟
⚫️ آنها می گویند : ۴ عامل :
۱ - « لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلّینَ »
٬ پای بند به #نماز نبودیم .
۲ - « لَمْ نَکُ نُطْعِمُ المِسْکینَ »
به #گرسنگان اعتنا نمی کردیم.
۳ - « کُنّا نَخوُضُ مَعَ الْخائِضینَ »
٬ ما در جامعه #فاسد هضم شدیم .
۴ - « کُنّا نُکَذِّبُ بِیَوْمِ الدّین »
٬ #قیامت را هم نمی پذیرفتیم.
📚 قصص الصلاة - ص ۱۸۹
@ayeha313
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
#سوال_کاربر
آیا #روزه_کله_گنجشکی منشأ روایی دارد؟
✅ پاسخ
❇️ روایتی در رابطه با تمرین روزهداری کودکان وجود دارد که به نوعی میتوان آن را روزه کله گنجشکی دانست.
حضرت امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
ما اهلبیت از هفت سالگی پسرانمان را امر به روزهگرفتن میکنیم؛ به هر مقدار که توان آن را داشته باشند. مثلا تا نصف روز یا بیشتر یا کمتر. پس هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنان غلبه کرد، افطار میکنند.
ما این کار را انجام میدهیم تا فرزندانمان عادت به روزه پیدا کرده و تحمل آن را پیدا کنند.
شما نیز از نه سالگی پسرانتان را به روزهگرفتن امر کنید؛ به هر میزان که توان آن را دارند. پس هرگاه که تشنگی بر آنان غلبه کرد، افطار کنند.
📖 الكافي، ج۳، ص ۴۰۹
@ayeha313
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
✍🏻 امام سجاد (علیه السلام) :
🌿 گناهانی که موجب رد شدن دعا می شوند عبارتند از:
💠نيت بد
💠پليدي باطن
💠دورويي با برادران ديني
💠باور نداشتن اجابت دعا
💠ترک كار خير و صدقه
💠گفتن كلمات زشت و ناسزا
💠تاخير در نمازهاي واجب تا وقتش بگذرد
📚معاني الأخبار،ص۲۷۱
@ayeha313
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
«دعاى روز سیزدهم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِي فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْذَارِ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِلتُّقَى وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِكَ يَا قُرَّةَ عَيْنِ الْمَسَاكِينِ؛
خدايا مرا در اين ماه از آلودگيها و ناپاكي ها پاک كن، و بر شدني هاى مورد تقديرت شكيبايم گردان، و به پرهيزگارى و هم نشينى با نيكان توفيقم ده، به ياریات اى نور چشم درماندگان.
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
۱۵ فروردین ۱۴۰۲