💠 هدایای دریافتیِ مسئول خرید
💬 سوال:
اموالی که بعضی از فروشندگان به مأموران خرید ادارات یا شرکت ها بدون آن که آن ها را به قیمت تثبیت شده اضافه کنند، به خاطر برقرارکردن ارتباط می پردازند، نسبت به فروشنده و نسبت به مأمور خرید چه حکمی دارند؟
✅ پاسخ:
◀️ پرداخت این اموال توسط فروشنده به مأمور خرید جایز نیست و برای مأمور هم دریافت آن ها جایز نیست و آن چه را که دریافت می کند باید به اداره یا شرکتی که مأمور خریدِ آن است، تسلیم کند.
📚 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📚 #احکام_دین
#سوال_کاربران
قضیه چاه جمکران چیست؟ چرا مردم تو این چاه عریضه میندازن؟ این درسته که امام زمان علیهالسلام اونجا زندگی میکنند؟
✅ پاسخ
🔹 خیر امام زمان در این چاه زندگی نمیکنند. نحوهی زندگی امام زمان علیهالسلام با بقیه مردم هیچ تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در این است که ایشان به اذن خدای متعال عمر طولانیتری دارند. حتی طبق روایات ایشان در کوچه و بازار شهرهای ما رفت و آمد دارند و چه بسا بارها ایشان را دیده باشیم.
🔻اما قضیه عریضه نویسی مختص این چاه نیست، بلکه همانطور که مرحوم حاج شیخ عباس قمى در کتاب مفاتیح الجنان مى فرماید: از حضرت صادق(ع) نقل شده است که هرگاه تو را حاجتى به سوى خداى تعالى باشد یا از امرى خائف باشى در کاغذى این عبارات را بنویس «بسم اللَّه الرحمن الرحیم اللهم انى اتوجه الیک...» (تا آخر عریضه که در مفاتیح هست و میتوانید آن را اینجا ببینید) و در آخر آن حاجت خود را بنویس و آن را پیچیده در گلوله اى از گِل قرار بده و در آب جارى (مثل آب رودخانه) یا در چاهى بینداز (انشاءاللَّه) خداوند به زودى گشایش در کارت ایجاد مى کند، (مفاتیح الجنان، ص ۹۷۴)
🔹بنابراین نه تنها عریضه نویسی مخصوص چاه جمکران نیست، بلکه معناى آن این هم نیست که حضرت حجت آن نوشته را باز مى کند یا مى خواند؛ بلکه در واقع خواسته اند به ما یاد دهند که با محبوب و صاحب خود ارتباط برقرار کنیم چرا که اثر روحی و روانی نامه نگاری در خود شخص عمیقتر است وگرنه خدا و رسول او و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام حتی از نیت هاى ما و آنچه در ذهن و دل ما مى گذرد، آگاهند.
@ayeha313
🛑چرا امام رضا علیه السلام ولایتعهدی مأمون را پذیرفتند؟
✅ پاسخ خود حضرت شنیدنی است:
محمد بن زید میگوید:
در ایامی که امام رضا به ولایتعهدی مأمون منصوب شده بود، مردی از خوارج که کاردی آغشته به زهر در لباس خود داشت وارد بر آن حضرت شد. وی به اطرافیان خود گفته بود نزد این شخصی که ادعای فرزند پیامبر بودن دارد و ولیعهد این طاغوت (مأمون) شده میروم تا ببینم چه دلیلی برای کار خود دارد. اگر دلیلش قانعکننده بود، میپذیرم وگرنه مردم را از دستش آسوده میکنم.
وی پس از ورود به مجلس از امام اجازه سخن گرفت و امام به او فرمود من پاسخت را میدهم به شرطی که اگر قانع شدی، آنچه در آستین پنهان کردهای بشکنی و دور بریزی!
شخص خارجی بهتزده شد و بلافاصله کارد را بیرون آورد و شکست.
آنگاه گفت پرسشم این است که چرا ولایتعهدی این طاغوت را پذیرفتهای با اینکه آنان را کافر میدانی؟
امام فرمود به من بگو آیا اینها (مأمون و بنیعباس) در نظر تو کافرترند یا عزیز مصر و اطرافیانش؟ آیا اینها بهزعم خود یکتاپرست نیستند؟ و حال آنکه اهل مصر نه موحد بودند و نه خدا را میشناختند. با این وجود یوسف پیامبر به عزیز مصر که کافر بود گفت مرا سرپرست خزانههای این سرزمین قرار ده که من شخصی امین و دانا هستم(سوره یوسف آیه ۵۵) همچنین وی با فراعنه مجالست داشت.
مضافاً اینکه یوسف خود درخواست مسئولیت کرد، اما مرا مأمون بر این کار مجبورم ساخته و به زور متوسل شده است. پس سبب چیست که به انکار برخاسته و بر من خشم گرفتهای؟
مرد خارجی گفت هیچ ملامتی بر شما نیست و شهادت میدهم که تو فرزند رسول خدا و راستگویی.
در روایت دیگری امام رضا علیهالسلام در پاسخ به همین سوال چنین گفتند:
همان عواملي كه جد مرا وادار به ورود در شورا نمود.
📚 عیون اخبار الرضا
@ayeha313
🚨 رزق چیست؟
⭕️ زمانی که خواب هستی و ناگهان، به تنهایی و بدون زنگ زدن ساعت بیدار میشوی؛ این بیداری، رزق است، چون بعضیها بیدار نمیشوند.
⭕️ زمانی که با مشکلی رو به رو میشوی، خداوند صبری به تو می دهد که چشمانت را از آن بپوشی، این صبر، رزق است.
⭕️ زمانی که در خانه لیوانی آب، به دست پدر یا مادرت میدهی، این فرصت نیکی کردن، رزق است.
⭕️ گاهی اتفاق میافتد که در نماز حواست با گفتههایت نباشد. ناگهان به خود میآیی و نمازت را با خشوع میخوانی. این تلنگر، رزق است.
⭕️ یکباره یاد کسی میفتی که مدتهاست از او بیخبری و دلتنگش میشوی و جویای حالش. این یادآوری، رزق است.
⭕️ رزق واقعی، رزق خوبیهاست.
نه ماشین، نه درآمد. اینها رزق مال است که خداوند به همهی بندگانش میدهد. اما رزق خوبیها را، فقط به دوستدارانش میدهد.
⭕️ و در آخر... همین که عزیزانتان هنوز در کنارتان هستند و نفسشان گرم است و سلامت؛ این بزرگترین رزق خداوند است.
#علامه_حسن_زاده_آملی
@ayeha313
#ایرانشناسی
نام: #خانه_طباطباییها
استان اصفهان شهرستان کاشان
سالهای مرمت: ۱۲۵۰ هجری.ق
کاربری: مسکونی
کاربری کنونی: تاریخی دیرینگی
دوره : قاجار
دورهٔ ساخت : اثردوره قاجار
بانی: اثر#علی_مریم_کاشانی
مالک : اثرحاج #سید #جعفر #طباطبایی نطنزی
مالک فعلی : اثرسازمان رفاهی و تفریحی شهرداری کاشان
شمارهٔ ثبت: ۱۵۰۴
تاریخ ثبت ملی: ۱۱ بهمن ۱۳۵۵
معمارسازندهٔ آن استاد علی مریم کاشانی و گچ بریها و نقاشیهای آن به وسیلهٔ شاگردان میرزا ابوالحسن صنیع الملک غفاری کاشانی، و زیر نظر وی انجام شدهاست.
این خانه ۴۷۳۰ مترمربع وسعت دارد و به سفارش سید جعفر طباطبایی در حدود سال ۱۲۵۰ هجری قمری استاد علی مریم کاشانی به عنوان طراح و سازنده سپرده شد. وی که سازنده خانه بروجردیها و تیمچه امین الدوله نیز بود، توانست در مدت ۱۰ سال ساخت این خانه را به پایان برساند.
به دلیل آنکه صاحب خانه در کار تجارت فرش بود کلیه نقوش گچ بری از نقشهای فرش ایرانی و گل و مرغ اسلیمی الهام گرفتند و در نهایت شکوه اجرا شدند.
این خانه مشتمل بر چهار صحن و حیاط میشود که حیاط مرکزی متعلق به قسمت بیرونی و دو حیاط متعلق به اندرونی و یک حیاط متعلق به خدمه بودهاست.
در بین سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ خانهٔ طباطباییهای کاشان با حمایت سازمان میراث فرهنگی و شهرداری کاشان به هیئت امنای مرمت و احیای ابنیه تاریخی کاشان سپرده شد تا طبق نقشه اولیه بازسازی و مرمت شود. در حال حاضر این خانه در اختیار سازمان رفاهی و تفریحی شهرداری کاشان است و امکان بازدید از این خانه تاریخی با تهیه بلیت فراهم است