🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام اثر: #شبیه_مریم مولف: #اکرم_صادقی ناشر: جمکران
📌کتاب «شبیه مریم» داستانی خواندنی براساس زندگی فضه خادم حضرت زهرا (سلام الله علیها) است که برای مقطع سنی نوجوان نوشته شده است. فصل اول این کتاب اینگونه آغاز میشود که مردی در بیابان پیرزنی تنها را مییابد. پیرزنی که در مقابل سوالات مرد صرفا آیات قرآن را بر زبان جاری میکند و مقصود خود را تنها با کلام وحی میرساند. مرد وقتی مسیر و مقصد زن را میشناسد او را به کاروانش میرساند و آنجا آگاه میشود این بانوی مومنه فضه خادم حضرت زهرا(سلام الله علیها) است. پس از آن ماجرای کتاب به گذشته دور برمیگردد. جایی که فضه با نام مریم در دهکدهای مسیحی زندگی میکند و توسط گروهی به بردگی گرفته میشود. سرنوشت عجیب او را سرانجام به خانه اهل بیت میرساند. جایی که نه تنها توفیق پیدا میکند به دختر پیامبر خدمت کند بلکه هر روز در محضر ایشان دری از درهای علم و حکمت بر رویش باز میشود. این داستان به خوبی شرایط خانه امیرالمومنین و بانوی عالمین را نشان میدهد و زیباییهای زندگی در مدار ولایت و اهل بیت را به شکلی هنرمندانه تصویرسازی کرده است. تصویرگریهای این اثر بر جذابیت و زیبایی بصری اثر افزوده است.
@ayeha313
🔵آیا هنگام خواب، روح انسان از بدن خارج می شود؟
♻️نوفلى میگوید،به امام صادق عليه السلام عرض كردم :
🌸گاهی مؤمن خوابى مى بيند و همان گونه خواهد بود كه ديده است،
و گاهی خواب مى بيند و واقعيتى ندارد.
🌟امام عليه السلام در جواب فرمود:
🍃 مؤمن كه خوابيده است روح او حركت مى كند كه تا به آسمان كشيده مى شود،
❄️ پس آن چه را كه در ملكوت آسمان در موضع تقدير و تدبير ديده است آن درست و حق است.
🚫 و آن چه را كه در زمين ديده است آن خوابهای پوچ و غیر واقعی است .
♻️به امام گفتم: آيا روح مؤمن به آسمان صعود مى كند؟
✨گفت : آرى
♻️گفتم : آن چنان كه چيزى از روح در بدنش باقى نمى ماند؟
🌺فرمود: نه اين گونه نيست!
اگر روح به كلّى از بدن خارج شود كه چيزى از آن در بدن نماند، هر آينه كه بدن مرده است!
♻️گفتم:پس چگونه خارج مى شود؟
🌺فرمود: آيا آفتاب را نمى بينى كه در جاى خود است و شعاع آن در زمين معلوم است؟
🍀روح هم چنین است كه اصل آن در بدن است و حركت آن هنگام خواب، مثل شعاع آفتاب است...
📘منبع:هزار و یک کلمه،علامه حسنزاده آملی
@ayeha313
الهی🙏
تو می دانی و ميتوانی
چرا كه قادر متعالی و دانای جهانی
بارالها🙏
در لحظه لحظه ی زندگي مان
آرامش را نصيب قلبمان فرما
و مسير زندگانی مان را هموار ساز
مهربانا🙏
به ما قدرتی عطاء فرما
تا با تو از سد مشكلات و
خستگيها به راحتی عبور كنيم 🌺🙏
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
امام محمدباقر(ع):
إیّاکَ و التَّفریطَ عِندَ إمکانِ الفُرصَهِ فَإنَّهُ مَیَدانٌ یَجری لأِهلِهِ الخُسرانُ.
مبادا فرصتهای به دست آمده را از دست بدهی که در این میدان آن کس که وقت را ضایع کند ، زیان میبیند...؛
منبع : 👇
تحف العقول، ص. ۲۸۶
@ayeha313
❌چرا ازدواج دانشجویی خوب نیست؟
به چند دلیل:
اولا شما هیچ شناختی از فرهنگ و خانواده طرف مقابل ندارید و خیلی بعیده که در طول دوران تحصیل موقعیت شناختش هم پیش بیاد.
ثانیا شما دختر یا پسری رو میبینید که با اون چیزی که تو خانوادهش هست فرق داره... لباس پوشیدنش، حرف زدنش، رفتارهاش، اخلاقیاتش و... همه ش یه جورایی رنگ غیرواقعی داره و نمیتونه ماهیت اصلیش رو نشون بده
ثالثا این آشنایی های دوران دانشجویی عموما شروعش با احساسه و بعیده که ادامه ش با منطق باشه!... یعنی اول دل گیر میکنه، نه عقل....در صورتی که اول باید عقل گیر کنه و بعدا دل اونو تایید کنه...
دلایل زیاد دیگهای هم هست....
بهمین دلیل آمار نشون داده که بسیاری از ازدواج های دانشجویی به جدایی و اختلاف کشیده شده
اما دقت کنید که «ازدواج دانشجویی» رو با ازدواج در دوران دانشجویی اشتباه نگیرید...
@ayeha313
#احکام_شرعی
💢خواندن دعای فرج وصلوات بر حضرت فاطمه(س) وهمچنین اذکاری مانند یاالله ویا رحمن واستغفرالله ولاحول ولاقوه و.....در سجده نماز صحیح است؟؟
🔰طبق نظر آیت الله خامنه ای:
خواندن دعای فرج اللهم کن لولیک ویا صلوات واذکار واستغفار در #سجده_نماز_اشکال_ندارد. اگر منظور از دعای فرج دعای الهی عظم البلا باشد دراین صورت قسمت آخر دعا که خطاب به معصومین علیهم السلام است یعنی این عبارت یا محمد و یاعلی ، یاعلیُ یامحمدُ تاآخر در #نماز_و_قنوت_و_سجده_نباید_خوانده_شود و خواندنش اشکال دارد.
@ayeha313
⁉️پرسش 👇👇👇
❔فلسفه جشن گرفتن شب یلدا چیست ❗️نظر اسلام در این رابطه چیست
✅پاسخ👇👇👇
👌یکی از عقاید ایرانیان باستان ، اعتقاد به الوهیت خدای میترا و نور و خورشید بوده است .
❕در کتاب اسلام و عقائد و آراء بشری چنین آمده است؛
« طبق تحقیق بسیاری از دانشمندان ، ایرانیان باستان معتقد به تعدد آلهه بودند و مهمترین خدایان آنها ، اگنی یا الهه آتش ، و دیگری الهه طبیعت و رعد و برق و میترا یا الهه نور و خورشید و وارونا یا الهه آسمان و اناهیتا یا الهه آب بوده است ...»
📚اسلام و عقاید و آراء بشری ص385
❕ایرانیان باستان ، شب اول زمستان را به عنوان شب یلدا تعظیم می کردند زیرا معتقد بودند که در آن شب الهه میترا و خورشید حیات دوباره می گیرد و گویی از نو متولد می شود .
👌دهخدا می نویسد ؛
« واژه یلدا سریانی و به معنای میلاد است ، از آنجایی که ایرانیان شب یلدا را شب تولد ( الهه ) میترا می دانستند ، آن را با تلفظ سریانی اش پذیرفته اند »
📚لغت نامه دهخدا ، واژه یلدا
❕مراسم شب یلدا از منظر اسلام به این گونه جلوه می کند که اگر آن مراسم به همراه اعتقاد به الوهیت میترا و الهه خورشید و تاثیر استقلالی آن همراه باشد ، بی شک عملی مردود است که فرد را از دایره اسلام خارج می کند ، اما اگر تنها به عنوان جشن گرفتن طولانی ترین شب سال ، و دید و بازدید و صله رحم به این بهانه صورت گیرد ، بی اشکال است .
👌مفسر نامی ، جوادی آملی می نویسد ؛
« از سنت های شب یلدا ، شب نشینی و دید و بازدید و صله رحم است ، چنان که بهره گیری علمی از فرصت آن با طرح مسائل علمی و تاریخی ، خواندن اشعار به ویژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و ...سنت دیگر آن است ، مناسب است مومنان در چنین فرصت هایی با زوایای زندگی و سیره معصومان در جهت رشد و کمال معنوی و علمی آشنا شوند »
📚مفاتیح الحیاه ، ص758
❕اگر چه برخی استدلال می کنند که تعظیم این شب پسندیده نیست ، زیرا ریشه این تعظیم و تکریم بازگشت می کند به عمل ایرانیان باستان و اعتقاد باطل آنان به الهه میترا و خورشید ، و در روایات آمده است که مسلمان نباید خود را به ملحدین و منحرفین تشبیه کند و اعمال اختصاصی آنها را انجام دهد .
👌امام صادق علیه السلام فرمود :
« خداوند به یکی از پیامبران خود چنین وحی کرد که به مومنین بگو لباس دشمنانم را نپوشند و غذای انها را نخورند و راه و روش ایشان را نپیمایند که اگر چنین کنند همانند دشمنان من خواهند بود»
📚الفقیه،صدوق،ج 1 ص 252
📚وسایل الشیعه ،ج 4 ص 385
🔶علی علیه السلام فرمود ؛
« هر کس خود را شبیه قوم خاصی بسازد ، از آن قوم شمرده می شود »
📚مستدرک الوسائل ج17 ص440
@ayeha313
نام_آوران_ایران
#فرهاد_شفائیه( پدر عکاسی ایران)
تاریخ تولد: ۲۳مرداد ۱۳۰۲ تبریز
فوت: ۷شهریور ۱۳۹۷
محل زندگی: اوهایو، ایالات متحده آمریکا (از ۱۳۶۷)
دکتر هادی شفائیه پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک در ایران می باشد که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز طی چند سال گذشته، با هدف نکوداشت یاد و خاطره اولینهای شهر تبریز، بخصوص عکاسی، جایزه ویژه خود را به نام ”استاد دکتر هادی شفائیه “، پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک ایران اختصاص داده است
هادی شفائیه (زادهٔ ۲۳ مرداد ۱۳۰۲ در تبریز – درگذشتهٔ ۷ شهریور ۱۳۹۷ در دوبلین، اوهایو عکاس پیشکسوت ایرانی بود. از او با عنوان طراح و پایهگذار رشته عکاسی در دانشگاههای ایران یاد میشود.
هادی شفاییه فرزند شفیع شفاییه در سال ۱۳۰۲ در تبریز زاده شد. چون همه خانواده او داروساز بودند او نیز داروسازی را در ترکیه فراگرفت اما هیچگاه به دنبال آن نرفت. هادی شفائیه در سال ۱۳۱۲ نخستین تجربه عکاسی و چاپ و ظهور عکس را انجام میدهد. در سال ۱۳۲۰ برای نخستین بار در یک مسابقه عکاسی که انجمن فرهنگی ایران و فرانسه ترتیب داده بود شرکت کرد و برنده نخست مسابقه شد.
او در فروردین ۱۳۳۴ با گشایش «استودیو هادی» در چهارراه پهلوی(ولیعصر) داخل کوچه سرمد، رسماً و بهطور حرفهای عکاسی را آغاز کرد و در تابستان همان سال نخستین کلاس عکاسی ایران را برگزار نمود. او به خاطر کیفیت کار خود، گرانترین آتلیه تهران را داشت. بهطوری که ساکو عکاس ویژه دربار برای هر عکس ۱۲ تومان میگرفت، اما مشتریان شفائیه باید ۹۰ تومان میپرداختند و تنها میتوانستند با وقت قبلی از ساعت ۹ تا ۱۲ ظهر و ۴ تا ۷ عصر برای گرفتن عکس به آتلیه هادی بروند.
او همه کارهای آتلیه از جمله جارو زدن را خودش انجام میداد.
آغاز تدریس عکاسی در دانشگاه از سال ۱۳۴۹ و پایهگذاری رشتهٔ عکاسی با راهاندازی دورهٔ چهار و نیم سالهٔ کارشناسی عکاسی پس از تصویب طرح پیشنهادی وی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پذیرش مدیریت گروه عکاسی در «پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران» و نیز مدیریت گروه(هسته) عکاسی در «مجتمع دانشگاهی هنر»(دانشگاه هنر) از بهمن ماه سال ۱۳۶۲ و نیز تدریس رسمی دروس عکاسی در دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشکده هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر) در دهه چهل و پنجاه از دیگر تلاشهای هادی شفائیه هستند. وی مدیریت و تدریس در هر دو گروه عکاسی را در «دانشکده هنرهای زیبا» و «دانشگاه هنر» تا پایان سال تحصیلی ۱۳۶۶ به عهده داشت. اگرچه فعالیتهای عکاسی وی گونههای مختلف عکاسی را در بر میگیرد ولی آوازه او بیشتر به خاطر پرترههایی است که عکاسی کردهاست.
هادی شفائیه در سال ۱۳۶۷ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تا پایان عمر در اوهایو کار و زندگی کرد. او پیش از ترک ایران، شمار اندکی از نگاتیوهای خود را به آمریکا برد و باقی آنها را با قیچی خرد کرد.
از شناختهشدهترین کارهای او تکچهرههای نیما یوشیج، احمد شاملو، اردشیر محصص، ثمین باغچه بان (و دیگر مشاهیر ادبی و هنری همدورهٔ خویش) هستند.
فن و هنر عکاسی، کتابی در عکاسی به نوشته او است که در سال ۱۳۷۲ توسط شرکت انتشارات علمی و فرهنگی در تهران به چاپ رسید.
@ayeha313
خدایا🙏
در آخرین پنجشنبه آذر ماه
روزی مان
را وسعت بده و برکتش
را زیاد کن
خدایا👍
یارمان کن در راه خیر وکمک
به دیگران
پیش قدم باشیم 🙏
و درآخرین روز هـفته بهترینها را برای
همه مقدر بفرما 🙏
امروزمان پُر از برکت و رحمت بگردان 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
#مجردانه
🌺یکی از فاکتورهای مهم برای آمادگیهای پیش از #ازدواج، #بلوغ_جنسی و تعهد و وفاداری است.
⭕️اینکه دانش من در حیطه روابط جنسی چقدر است؟ باورهای من در مورد رابطه جنسی و دید من نسبت به آن چگونه است؟
⭕️از ساختار فیزیولوژیک همسر خود تا چه میزان اطلاع دارم؟ سلیقه جنسی من چیست و من جذب چه افرادی میشوم؟ آیا میدانم چگونه باید از رابطه جنسی لذت برد؟ پاسخ به تمام این سؤالات به بلوغ جنسی ما کمک میکند.
⭕️جمله ی “به تو پایبندم تا زمانی که مرگ مارا از هم جدا کند”؛ این جمله معروف بسیاری از فیلمها بر روی یک مسئله تأکید میکند: "تعهد”.
⭕️تعهد یعنی من از نظر جسمی، روحی، جنسی به همسرم وفادار بمانم و تازمانیکه با یکدیگر زندگی میکنیم با شخص دیگری رابطه برقرار نکنم
#ادامه _دارد
@ayeha313