#احکام_شرعی
💢خواندن دعای فرج وصلوات بر حضرت فاطمه(س) وهمچنین اذکاری مانند یاالله ویا رحمن واستغفرالله ولاحول ولاقوه و.....در سجده نماز صحیح است؟؟
🔰طبق نظر آیت الله خامنه ای:
خواندن دعای فرج اللهم کن لولیک ویا صلوات واذکار واستغفار در #سجده_نماز_اشکال_ندارد. اگر منظور از دعای فرج دعای الهی عظم البلا باشد دراین صورت قسمت آخر دعا که خطاب به معصومین علیهم السلام است یعنی این عبارت یا محمد و یاعلی ، یاعلیُ یامحمدُ تاآخر در #نماز_و_قنوت_و_سجده_نباید_خوانده_شود و خواندنش اشکال دارد.
@ayeha313
⁉️پرسش 👇👇👇
❔فلسفه جشن گرفتن شب یلدا چیست ❗️نظر اسلام در این رابطه چیست
✅پاسخ👇👇👇
👌یکی از عقاید ایرانیان باستان ، اعتقاد به الوهیت خدای میترا و نور و خورشید بوده است .
❕در کتاب اسلام و عقائد و آراء بشری چنین آمده است؛
« طبق تحقیق بسیاری از دانشمندان ، ایرانیان باستان معتقد به تعدد آلهه بودند و مهمترین خدایان آنها ، اگنی یا الهه آتش ، و دیگری الهه طبیعت و رعد و برق و میترا یا الهه نور و خورشید و وارونا یا الهه آسمان و اناهیتا یا الهه آب بوده است ...»
📚اسلام و عقاید و آراء بشری ص385
❕ایرانیان باستان ، شب اول زمستان را به عنوان شب یلدا تعظیم می کردند زیرا معتقد بودند که در آن شب الهه میترا و خورشید حیات دوباره می گیرد و گویی از نو متولد می شود .
👌دهخدا می نویسد ؛
« واژه یلدا سریانی و به معنای میلاد است ، از آنجایی که ایرانیان شب یلدا را شب تولد ( الهه ) میترا می دانستند ، آن را با تلفظ سریانی اش پذیرفته اند »
📚لغت نامه دهخدا ، واژه یلدا
❕مراسم شب یلدا از منظر اسلام به این گونه جلوه می کند که اگر آن مراسم به همراه اعتقاد به الوهیت میترا و الهه خورشید و تاثیر استقلالی آن همراه باشد ، بی شک عملی مردود است که فرد را از دایره اسلام خارج می کند ، اما اگر تنها به عنوان جشن گرفتن طولانی ترین شب سال ، و دید و بازدید و صله رحم به این بهانه صورت گیرد ، بی اشکال است .
👌مفسر نامی ، جوادی آملی می نویسد ؛
« از سنت های شب یلدا ، شب نشینی و دید و بازدید و صله رحم است ، چنان که بهره گیری علمی از فرصت آن با طرح مسائل علمی و تاریخی ، خواندن اشعار به ویژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و ...سنت دیگر آن است ، مناسب است مومنان در چنین فرصت هایی با زوایای زندگی و سیره معصومان در جهت رشد و کمال معنوی و علمی آشنا شوند »
📚مفاتیح الحیاه ، ص758
❕اگر چه برخی استدلال می کنند که تعظیم این شب پسندیده نیست ، زیرا ریشه این تعظیم و تکریم بازگشت می کند به عمل ایرانیان باستان و اعتقاد باطل آنان به الهه میترا و خورشید ، و در روایات آمده است که مسلمان نباید خود را به ملحدین و منحرفین تشبیه کند و اعمال اختصاصی آنها را انجام دهد .
👌امام صادق علیه السلام فرمود :
« خداوند به یکی از پیامبران خود چنین وحی کرد که به مومنین بگو لباس دشمنانم را نپوشند و غذای انها را نخورند و راه و روش ایشان را نپیمایند که اگر چنین کنند همانند دشمنان من خواهند بود»
📚الفقیه،صدوق،ج 1 ص 252
📚وسایل الشیعه ،ج 4 ص 385
🔶علی علیه السلام فرمود ؛
« هر کس خود را شبیه قوم خاصی بسازد ، از آن قوم شمرده می شود »
📚مستدرک الوسائل ج17 ص440
@ayeha313
نام_آوران_ایران
#فرهاد_شفائیه( پدر عکاسی ایران)
تاریخ تولد: ۲۳مرداد ۱۳۰۲ تبریز
فوت: ۷شهریور ۱۳۹۷
محل زندگی: اوهایو، ایالات متحده آمریکا (از ۱۳۶۷)
دکتر هادی شفائیه پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک در ایران می باشد که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز طی چند سال گذشته، با هدف نکوداشت یاد و خاطره اولینهای شهر تبریز، بخصوص عکاسی، جایزه ویژه خود را به نام ”استاد دکتر هادی شفائیه “، پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک ایران اختصاص داده است
هادی شفائیه (زادهٔ ۲۳ مرداد ۱۳۰۲ در تبریز – درگذشتهٔ ۷ شهریور ۱۳۹۷ در دوبلین، اوهایو عکاس پیشکسوت ایرانی بود. از او با عنوان طراح و پایهگذار رشته عکاسی در دانشگاههای ایران یاد میشود.
هادی شفاییه فرزند شفیع شفاییه در سال ۱۳۰۲ در تبریز زاده شد. چون همه خانواده او داروساز بودند او نیز داروسازی را در ترکیه فراگرفت اما هیچگاه به دنبال آن نرفت. هادی شفائیه در سال ۱۳۱۲ نخستین تجربه عکاسی و چاپ و ظهور عکس را انجام میدهد. در سال ۱۳۲۰ برای نخستین بار در یک مسابقه عکاسی که انجمن فرهنگی ایران و فرانسه ترتیب داده بود شرکت کرد و برنده نخست مسابقه شد.
او در فروردین ۱۳۳۴ با گشایش «استودیو هادی» در چهارراه پهلوی(ولیعصر) داخل کوچه سرمد، رسماً و بهطور حرفهای عکاسی را آغاز کرد و در تابستان همان سال نخستین کلاس عکاسی ایران را برگزار نمود. او به خاطر کیفیت کار خود، گرانترین آتلیه تهران را داشت. بهطوری که ساکو عکاس ویژه دربار برای هر عکس ۱۲ تومان میگرفت، اما مشتریان شفائیه باید ۹۰ تومان میپرداختند و تنها میتوانستند با وقت قبلی از ساعت ۹ تا ۱۲ ظهر و ۴ تا ۷ عصر برای گرفتن عکس به آتلیه هادی بروند.
او همه کارهای آتلیه از جمله جارو زدن را خودش انجام میداد.
آغاز تدریس عکاسی در دانشگاه از سال ۱۳۴۹ و پایهگذاری رشتهٔ عکاسی با راهاندازی دورهٔ چهار و نیم سالهٔ کارشناسی عکاسی پس از تصویب طرح پیشنهادی وی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پذیرش مدیریت گروه عکاسی در «پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران» و نیز مدیریت گروه(هسته) عکاسی در «مجتمع دانشگاهی هنر»(دانشگاه هنر) از بهمن ماه سال ۱۳۶۲ و نیز تدریس رسمی دروس عکاسی در دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشکده هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر) در دهه چهل و پنجاه از دیگر تلاشهای هادی شفائیه هستند. وی مدیریت و تدریس در هر دو گروه عکاسی را در «دانشکده هنرهای زیبا» و «دانشگاه هنر» تا پایان سال تحصیلی ۱۳۶۶ به عهده داشت. اگرچه فعالیتهای عکاسی وی گونههای مختلف عکاسی را در بر میگیرد ولی آوازه او بیشتر به خاطر پرترههایی است که عکاسی کردهاست.
هادی شفائیه در سال ۱۳۶۷ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تا پایان عمر در اوهایو کار و زندگی کرد. او پیش از ترک ایران، شمار اندکی از نگاتیوهای خود را به آمریکا برد و باقی آنها را با قیچی خرد کرد.
از شناختهشدهترین کارهای او تکچهرههای نیما یوشیج، احمد شاملو، اردشیر محصص، ثمین باغچه بان (و دیگر مشاهیر ادبی و هنری همدورهٔ خویش) هستند.
فن و هنر عکاسی، کتابی در عکاسی به نوشته او است که در سال ۱۳۷۲ توسط شرکت انتشارات علمی و فرهنگی در تهران به چاپ رسید.
@ayeha313
خدایا🙏
در آخرین پنجشنبه آذر ماه
روزی مان
را وسعت بده و برکتش
را زیاد کن
خدایا👍
یارمان کن در راه خیر وکمک
به دیگران
پیش قدم باشیم 🙏
و درآخرین روز هـفته بهترینها را برای
همه مقدر بفرما 🙏
امروزمان پُر از برکت و رحمت بگردان 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
#مجردانه
🌺یکی از فاکتورهای مهم برای آمادگیهای پیش از #ازدواج، #بلوغ_جنسی و تعهد و وفاداری است.
⭕️اینکه دانش من در حیطه روابط جنسی چقدر است؟ باورهای من در مورد رابطه جنسی و دید من نسبت به آن چگونه است؟
⭕️از ساختار فیزیولوژیک همسر خود تا چه میزان اطلاع دارم؟ سلیقه جنسی من چیست و من جذب چه افرادی میشوم؟ آیا میدانم چگونه باید از رابطه جنسی لذت برد؟ پاسخ به تمام این سؤالات به بلوغ جنسی ما کمک میکند.
⭕️جمله ی “به تو پایبندم تا زمانی که مرگ مارا از هم جدا کند”؛ این جمله معروف بسیاری از فیلمها بر روی یک مسئله تأکید میکند: "تعهد”.
⭕️تعهد یعنی من از نظر جسمی، روحی، جنسی به همسرم وفادار بمانم و تازمانیکه با یکدیگر زندگی میکنیم با شخص دیگری رابطه برقرار نکنم
#ادامه _دارد
@ayeha313
💠 ازدواج بدون اجازه
💬سوال
اگه دخترى بدون اجازه پدرش ازدواج كنه و بچهدار بشه، تكليف بچهش چيه؟
✅پاسخ
🔹همه مراجع:
اگه حكم شرعى رو نمیدونسته و يا مقلد مرجعی بوده كه ازدواج بدون اجازه پدر رو بدون اشکال میدونسته، بچه حلالزاده است.
⭕️نکته: چون ازدواج بدون اجازه پدر بوده، به نظر اکثر مراجع، اگه دختر باکره بوده، عقد باطله و اگه این دو نفر میخوان باز هم زندگی رو ادامه بدن، باید مجدداً عقد کنن!
📚آيتالله خامنهاى، استفتا، س57؛ دفتر همه مراجع؛ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
@ayeha313
#سوال_کاربران
لطفاً وجود خدا را با زبان ساده اثبات کنید
✅ پاسخ
🔸 دلایل زیادی برای اثبات وجود خدا ذکر شده است:👈 برهان نظم، برهان امکان، برهان فطرت، برهان صدیقین و....
فهم این دلایل کار سختی نیست. با این حال یکی از دلایل، به صورت ساده و مختصر تقدیم میشود:
🔹 چیزی که نبوده، و موجود شده (که اصطلاحاً به آن ممکنالوجود گفته میشود)، یا خودش، خودش را موجود کرده، یا غیر او. اگر خودش خود را موجود کرده باشد، یا در هنگامی که موجود بوده، سبب وجود خود شده است، یا هنگامی که نبوده. صورت اول محال است زیرا وجود بخشیدن به موجود، غیر ممکن است (زیرا وقتی موجود است، موجود است و نمیتوان دوباره آن را موجود کرد
⬅️ مانند آنکه یک سطل پر از شن را بخواهید دوباره پر از شن کنید! واضح است که امکان ندارد و هرقدر تلاش کنید شنها بیرون میریزد)؛ و در صورت دوم (یعنی وقتی موجود نبوده به خودش وجود ببخشد) باید درحالیکه که معدوم است، علت وجود خود شود، که آن هم محال است
🔻⬅️ (چیزی که نیست نمیتواند چیزی به وجود بیاورد)؛ و اگر غیر او، او را به وجود آورده، اگر غیر آن مانند آن چیز نبوده و موجود شده (یعنی آن هم ممکنالوجود است)، حکم او هم حکم همان چیز اول است (یعنی این سوال درباره خود او تکرار میشود که چه کسی به او وجود داده؟ خودش یا غیر خودش؟ و....)
پس بالاخره باید موجودی باشد که اینگونه نباشد (یعنی ممکنالوجود نباشد) اینگونه موجود را واجبالوجود میگویند یعنی از ازل بوده و به دیگر موجودات وجود بخشیده است. آن موجود #خدا است.
@ayeha313
🔴 نظر اسلام درباره سنت های ایرانی مثل شب یلدا!
🌸شب_یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب آغاز زمستان است که ایرانیان و بسیاری از دیگر از اقوام، شب یلدا را جشن میگیرند. واین یک سنت باستانی است.
✅ اسلام در مقابل سنت ها و آیین های اقوام و مللی که به اسلام گرویدند و مسلمان شدند، واکنش های مختلفی دارد:
1⃣ یا آن سنت و آیین مخالف آموزه های شریعت اسلام بوده، که اسلام با این گونه سنت ها مقابله کرده و رد می کند. مانند زنده به گور کردن دختران در اعراب جاهلی و ......
2⃣ یا آن سنت و آیین موافق و مطابق با آموزه های دین اسلام است، که آنها را قبول کرده و تأیید می کند. مانند سنت پاکیزه گی و رفع کدورت و صله رحم در عید نوروز و شب یلدا.
✅ سنت باستانی شب یلدا نیز تا جائی که مستلزم احیای آموزه هایی چون؛ صله رحم، احترام به بزرگان، همدلی و صمیمیت در خانواده، و اجتماع شود، خوب و پسندیده می باشد.
✅ نکته مهم اینکه در این سنتها نباید دچار افراط کاری نظیر؛ اسراف در مخارج، چشم هم چشمی و آوردن فشار مالی نامناسب به خانواده و ...شویم که قطعاً مخالف احکام دین اسلام بوده و مردود است.
@ayeha313
❌ شایعه
.... مهمترین لحظه #شب_یلدا ساعت ۱۱.۵۹ دقیقه است چشماتون را ببندید و تصور کنید به همهی خواستههای خود رسیدید ... ذکر یا نور را بگید...
✅ پاسخ
🔹 هیچ وقت به خرافات اعتنا نکنید! خرافات چیست؟ آنچه دلیلی عقلانی یا الهی ندارد و بر پایه بافتههای افراد شکل میگیرد، بافتههایی که با سوار شدن بر موج آداب و رسوم برای برخی قابل باور میشود. هیچ تفاوتی بین شب یلدا و شب های دیگر نیست. این شب تنها بهانهای است برای تقویت صمیمیت و همدلی در خانوادهها و چه خوب ادب و رسمی است.
معلوم است که دعا همیشه خوب است و اگر به صلاح انسان باشد مستجاب میشود.
ادعای طلایی بودن یا خاص بودن یک زمان نیازمند دلیل قاطعی که معمولاً جز از طریق پیامبران یا امامان قابل ادراک نیست. بنابراین آنچه در این فیلم و موارد مشابه ادعا میشود، لفاظی هایی بدون دلیل و سند مطرح است. واضح است که طولانی تر بودن شب یلدا نمیتواند دلیل موجهی باشد.
این را هم جالب است بدانید که برخلاف تصور رایج، شب #یلدا طولانی ترین شب نیست!
با بررسی زمان طلوع و غروب خورشید در این روزها معلوم میشود مدت شب در برخی از شبهای قبل یا بعد از یلدا طولانی تر از شب یلدا است.
البته این موضوع در مناطق مختلف، فرق میکند. در اصفهان مدت شب از ۲۸ آذر تا ۴ دیماه یک اندازه است. یعنی در صورتی که مقدار شب را از غروب خورشید تا طلوع آن در نظر بگیریم، در زمان های مذکور، ۱۴ ساعت شب خواهد بود.
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترک دارد دلم همچون انار آخر پاییز
همه شبهای دلتنگی بدون تو شب یلداست...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
⁉️ متن پرسش 👇👇👇
❓نظر اسلام در مورد فال و فال گیری چیست❕آیا فال حافظ و قهوه و ...اعتبار دارد❕❕
✅ پاسخ 👇👇👇
🔶منظور از فال در ادبیات عرب این است که انسان حادثه ای را نشان پیروزی و موفقیت و پیشامد خیر بداند .مثلا بگوید که چون فلان نوزاد در روز میلاد یکی از معصومان به دنیا آمده است آینده خوبی دارد و یا صبحگاهان که از منزل خارج می شود وقتی با انسان صالح و درستکاری برخورد کرد بگوید این نشان می دهد که امروز کارهای ما رو به راه خواهد بود .
❕این گونه فال نیک زدن مورد تایید اسلام است .
🗯حضرت علی فرمود:
« فال نیک زدن حق است»
📚نهج البلاغه حکمت 400
🗯پیامبر گرامی فرمود:
« فال نیک بزنید آن را خواهید یافت»
📚پیام امام امیر المومنین ج15 ص267
🔶در غرر الحکم آمده است که حضرت علی فرمود:
« فال نیک بزن تا پیروز شوی »
📚غرر الحکم ح1857
❕پیامبر گرامی فرمود:
« خداوند فال نیک را دوست دارد»
📚بحار الانوار ج74 ص165
👌وقتی انسان تفال به خوبی می زند اثر روانی قابل توجهی در او به وجود می آید و او را امیدوار به آینده خوب می سازد و اراده او را برای ادامه کارها تقویت می کند و به او شجاعت و استقامت می بخشد و این اثر روانی قابل انکار نیست و سبب پیشرفت و پیروزی می شود .
❕البته اگر فال نیک با توکل بر خدا همراه باشد اثر معنوی غیر قابل انکار دارد . بنابراین اعتقاد به تاثیر فال نیک به آن معنا که گفتیم یک امر خرافی تلقی نمی شود.
🔶آنچه که جزو خرافات است و با توحید منافات دارد فال بد زدن است .
🔶حضرت علی فرمود:
« فال بد حق نیست و جزو خرافات است»
📚نهج البلاغه حکمت 400
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« فال بد زدن نوعی شرک است»
📚مسند احمد ج1 ص389
🔷زیرا مفهومش این است که غیر خدا را در سرنوشت خود موثر و شریک بدانیم و این نوعی شرک است .
🔶وفرمود:
« کسی که اراده سفری کند و از منزل به سوی مقصد حرکت کند ولی پرنده ای را ببیند و به فال بد بگیرد و به خانه برگردد به آنچه بر محمد نازل شده کافر گردیده است»
📚کنزالعمال ج10 ص114
👌زیرا پریدن پرنده ای را در سرنوشت خود موثر دانسته به گونه ای که او را از حرکت به سوی مقصد باز داشته است .
🔶در روایت دیگر آمده است :
« پیامبر فال نیک را دوست می داشت و از فال بد متنفر بود»
📚بحار الانوار ج92 ص2
🔶امام صادق فرمود:
« فال چنان است که صاحبش به آن معتقد شود .اگر آسانش گیرد ( فال نیک بزند ) آسان است و اگر سختش گیرد ( فال بد بزند ) سخت است و اگر چیزی نگیرد چیزی نخواهد بود»
📚الکافی ج8 ص197
❕و در روایات بیان شده است که کفاره فال بد زدن توکل بر خداوند است و هرگاه فال بد زدید با توکل بر خدا به فال بد توجه نکنید و اثر فال بد با توکل از بین می رود چنان که پیامبر گرامی فرمود:
« کفاره فال بد زدن توکل بر خداست»
📚وسائل الشیعه ج11 ص362
👌فال حافظ و فال قهوه اعتبار شرعی ندارد اما اگر تفال به آنها از جهت فال نیک زدن باشد به اعتبار فال نیک خوب است و اگر فال بد زده شود به هیچ عنوان معتبر تلقی نمیشود اگر چه ترک فال زدن به قهوه پسندیده است .
@ayeha313