🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #قصه_های_خوب_برای_بچه_های_خوب نویسنده: #مهدی_آذر_یزدی
مجموعه ۸جلدی قصههای خوب برای بچههای خوب را مرحوم مهدی آذریزدی برای همه بچههای دوستداشتنی دهه ۶۰,۷۰,۸۰ وحتی ۹۰ نوشته است .
این اثر که از معروفترین آثار ایشان شناخته میشود، با زبانی شیرین و ساده، داستان های کهنی چون کلیله و دمنه، مرزبان نامه، قصص القرآن، قصههای مثنوی، قصههای چهارده معصوم، قصه های گلستان و قصههای شیخ عطار نیشابوری است.
جلد هشتم این مجموعه،به سراغ زندگانی چهارده معصوم رفته است و از شیوه زیستن انسانهای کامل، قصههایی را جمع آورده و به بیان کودکانه برای بچههای خوب روایت کرده
@ayeha313
آيين های چهارشنبه سوری
🔥 افروختن آتش
عنصر بنیادین آیین جشن چهارشنبه سوری، عنصر آتش است. در مناطق گوناگون ایران در در شب چهارشنبه سوری گاه سه کپه آتش (به نشانه سه پند بزرگ ایرانیان باستان: اندیشه نیک و کردار نیک و گفتار نیک ) و یا هفت کپه آتش ( به نشانه هفت امشاسپندان) فراهم میکنند
🥄 قاشق زنی
در این رسم دختران و پسران جوان، چادری بر سر و روی خود میکشند تا شناخته نشوند و به در خانهٔ دوستان و همسایگان خود میروند. صاحبخانه از صدای قاشقهایی که به کاسهها میخورد به در خانه آمده و به کاسههای آنان آجیل چهارشنبهسوری، شیرینی، شکلات، نقل و پول میریزد. آیین قاشقزنی احتمالاً نشات گرفته از این عقیده است که ارواح نیک درگذشتگان در رستاخیز آخر سال به میان زندگان بازگشته و به شکل افرادی که رویشان پوشیده است به خانه بازماندگان سر میزنند و زندگان برای یادبود و برکت به آنان هدیهای میدهند.در زند اوستا آمده است که پنج روز آخر سال تا روز پنجم فروردین اورمزد دوزخ را خالی میکند و ارواح رها میشوند. قاشق زنی استفادهٔ ارواح از زبان بدنی به جای زبان گفتاری است.
💣 حاجت خواهی از توپ مروارید
توپ مروارید، یک توپ نظامی بزرگی واقع در میدان ارگ تهران قدیم، روبروی نقارهخانه قدیم. وجه تسمیه این توپ معلوم نیست اما برخي علت نامگذاری را چند رشته مروارید ذکر کردهاند که به دهانه توپ آویزان بودهاست. نوشته حک شده روی توپ نام سازنده آنرا اسماعیل اصفهانی و سال ساخت آنرا ۱۲۳۳ (به امر فتحعلی شاه قاجار (حکومت: ۱۲۱۲–۱۲۵۰)) ذکر کردهاست. این توپ هم اکنون جلوی ساختمان شماره هفت وزارت امور خارجه (باشگاه افسران پیشین) قرار دارد.
این توپ در فرهنگ عامه حائز اهمیت بودهاست به نحوی که در دوران قاجار خرافات بسیاری پیرامون آن شکل گرفت و مردم برای گرفتن حاجتهای خود به آن توسل میجستند. رواج خرافاتی از این قبیل، باعث شده بود عدهای از زنان و دختران، به نیت حاجت روایی و بخت گشایی به دورش جمع شوند و به آن دخیل ببندند، بخصوص در شبهای بیست و هفتم ماه رمضان و شبهای قدر. درشب چهارشنبه سوری نیز زنان و دختران پول و شیرینی و کله قند به نگهبانان توپ میدادند تا در اجرای مراسمشان آزاد باشند.صادق هدایت کتاب توپ مرواری را در انتقاد از خرافات رایج میان مردم دربارهٔ این توپ با توجه به اوضاع سیاسی و اجتماعی آن دوره نوشت.
🗣 فال گوشی و گره گشایی
یکی از رسمهای چهارشنبهسوری است که در آن دختران جوان نیت میکنند، پشت دیواری میایستند و به سخن رهگذران گوش فرا میدهند و سپس با تفسیر این سخنان پاسخ نیت خود را میگیرند
🍬 آجیل مشکل گشا
در گذشته پس از پایان آتشافروزی، اهل خانه و خویشاوندان گرد هم میآمدند و آخرین دانههای نباتی مانند: تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخود، تخم خربزه، گندم و شاهدانه را که از ذخیره زمستان باقیمانده بود، روی آتش مقدس بو داده و با نمک تبرک میکردند و میخوردند. آنان بر این باور بودند که هر کس از این معجون بخورد، نسبت به افراد دیگر مهربانتر میگردد و کینه و رشک از وی دور میگردد. امروزه اصطلاح نمکگیر شدن و نان و نمک کسی را خوردن و در حق وی خیانت نورزیدن، از همین باور سرچشمه گرفتهاست.
@ayeha313
❤️خدایا در این
❄️چهارشنبہ زمستانی
🌿تمنا دارم درهای
❤️مهربانیت را به
🌿روی دوستان و
🌺عزیزانم بگشایی
🌿و روزی حلال
🌺سلامتی و تندرستی
🌿مهربانی و آرامش را
🌺برای همه آنها مقرر بفرمایی
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
🔵 حکمت بلاء
✓ امیرالمؤمنین علی ع می فرمایند:
إِنَّ الْبَلَاءَ لِلظَّالِمِ أَدَبٌ وَ لِلْمُؤْمِنِ امْتِحَانٌ وَ
لِلْأَنْبِیَاءِ دَرَجَةٌ وَ لِلْأَوْلِیَاءِ کَرَامَة
بلا برای ظالم ادب نمودن و تنبیه کردن است؛
برای مؤمن امتحان است؛ برای انبیاء درجه
است و برای اولیاء کرامت.
🔰بحار الأنوار، ج ۶۴، ص ۲۳۵
▪️سیروسلوک | سفر إلی الله
#ماه_رمضان
@ayeha313