💠شیر دادن به نوه
💬خانمی که شیر دارد و به فرزند دخترش(نوه دختری چه پسر و چه دختر) شیردهد، دامادش بر دخترش حرام می شود.
مثلا: فاطمه دختری بنام سمیه دارد و سمیه ازدواج کرده و کودکی زیر دو سال دارد چنانچه فاطمه فرزند سمیه را (چه دختر و چه پسر) شیر کامل(۱۵ مرتبه یا یک شبانه روز) دهد سمیه بر شوهرش حرام می شود. علت این حکم این است هیچ کس نباید فرزند شیردهنده بچه خود را به زوجیت برگزیند و الان شوهر سمیه، سمیه را که فرزند شیردهنده(مادر بزرگ بچه) بچه خود است به زن بودن و زوجیت انتخاب نموده پس سمیه بر شوهرش حرام می شود و باید با یکدیگر متارکه کنند و نیاز به طلاق هم نیست.
❌تذکر:این حکم، شامل نوه پسری نیست یعنی اگر خانمی به فرزند پسرش، (چه دختر و چه پسر) شیر دهد عروسش بر پسرش حرام نمی شود. (۱)
📚۱. کتاب النکاح ،ص۳۴۱.
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
#پرسش_کاربران
سلام، در کلام امام خمینی هم تعبیر مذهب جعفری به کار رفته است چطور میگویید مذهب جعفری نداریم
✅ پاسخ
، سلام
اگرچه در تعبیر امام راحل، اشاره به مذهب جعفری شده، (و نه اینکه امام صادق علیهالسلام را رئیس مذهب جعفری بخوانند) اما با توضیح خود ایشان، معلوم میشود که منظور ایشان فقه جعفری است چون اکثر روایات فقهی از امام صادق علیهالسلام است تسامحاً میتوان از فقه شیعه به عنوان فقه جعفری نام برد
ایشان در وصیتنامه الهی سیاسی خود، میفرمایند:
ما مفتخریم که پیرو مذهبی هستیم که رسول خدا# مؤسس آن به امر خداوند تعالی بوده، و امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب، این بنده رها شده از تمام قیود، مأمور رها کردن بشر از تمام اغلال و بردگیها است.
@ayeha313
⭕️ چرا مذهب شیعه را مذهب جعفری می گویند؟
برای بسیاری این سؤال وجود دارد که چرا امام جعفر صادق (علیه السلام) را به عنوان رئیس مذهب تشیع می شناسیم؟ چرا امامان قبل از ایشان بویژه اولین امام شیعیان حضرت علی (علیه السلام) به عنوان رئیس مذهب شناخته نمی شود.
⭕️ جواب👇
بر اساس بررسی های بعمل آمده در تاریخ اسلام به این نکته بر می خوریم که بحث شیعه و سنی از ابتدا به شکل امروزی مطرح نبود و به طرفداران و پیروان حضرت علی (علیه السلام)شیعیان و علویان می گفتند و اما کلمه سنی و اهل تسنن به شکل امروزی تا عصر امام صادق (علیه السلام) متداول نبود و در مقابل شیعیان همانگونه که در تاریخ می خوانیم عناوین امویان ، عباسیان . ... مطرح بوده است تا اهل تسنن .
اما همانگونه که تاریخ بیان می کند مذاهب چهارگانه ( حنفی ، مالکی ، شافعی و حنبلی ) در اهل تسنن در عصر امام صادق (علیه السلام) و بعد از آن شکل گرفته است .هر یک از مذاهب چهارگانه به نام رئیس و مؤسس آن نامگذاری شده است و در مقابل این چهار مذهب اهل تسنن نام مذهب جعفری با توجه به اینکه بزرگ و پیشوای این مذهب در این زمان حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) بودند برای مذهب شیعه متداول گشت.حال چرا نام گذاری این مذاهب در این زمان اتفاق افتاد.محققان به دو موضوع مهم در این باره اشاره می کنند که به اختصار به توضیح آن می پردازیم:
🔴 نقل حدیث در زمان خلیفه دوم ( عمر) ممنوع شد و هیچ کس حق نداشت از پیامبر (صلی الله علیه و آله) حدیث نقل کند و یا بنویسد و منتشر کند که در جای خود نیاز به بحث و تفسیر دارد.این ممنوعیت تا زمان عمر بن عبد العزیز که در سال 99 (ه.ق) به خلافت رسید ادامه داشت و به دستور وی ممنوعیت نقل حدیث لغو شد.در این زمان دستیابی شیعیان به احادیث پیامبر و امامان گذشته با وجود امام معصوم در بینشان که احادیث و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسل به نسل منتقل شده بود بسیار آسان بود و بالعکس چون صحابه زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله) از دنیا رفته بودند و با توجه به ممنوعیت نقل حدیث نسلهای بعدی هم به آن دسترسی نداشتند احادیث رسیده از زمان رسول خدا توسط غیر شیعیان بسیار اندک بود و بسیاری از احادیث هم جعلی بود که در زمان معاویه برای مبارزه با علویان جعل گردیده بود.از این رو تنها منبع موثق امامان شیعه بودند و چون لغو ممنوعیت نقل حدیث در زمان امام باقر و امام صادق علیهما السلام انجام شد در اغلب کتب حدیث ما بیشترین احادیث را به نقل از این دو بزرگوار می بینیم و بیشترین احادیثی که مبنای مسائل و احکام فقهی می باشند از این دو امام بویژه امام صادق (عليه السلام ) نقل شده است .
🔴 عامل دومی که به عامل اول برای به بار نشستن کامل کمک کرد ایجاد فضای سیاسی خاص در زمان امام صادق (علیه السلام) بود که به علت درگیریهای بنی امیه و بنی عباس بر سر تصرف خلافت بوجود آمد و این زمان دقیقا مصادف شده بود با زمان امامت امام ششم ( 114 تا 148 زمان امامت امام ششم و سال 132 سال انقراض سلسله اموی بوده است ) .
امام از این دو فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برای تبلیغ مذهب تشیع و بیان احکام فقهی اسلام را با تشکیل کلاسهای درس که تعداد دانشجویان ایشان را در مدت امامتشان بالغ بر 4000 نفر می دانند اقدام نمودند و حتی دو نفر از رؤسای مذاهب اهل تسنن یعنی ابو حنیفه و مالک بن انس در نزد ایشان درس می خواندند .و شافعی و احمدبن حنبل هم از شاگردان شاگردان ایشان محسوب می شوند .
لذا با توجه به مطالب فوق و اوج گسترش معارف اسلامی و فقه و احکام اسلام بخصوص شیعه در زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) ، مذهب شیعه از آن زمان به بعد به عنوان مذهب جعفری نامیده شد.
@ayeha313
محمّد!
رسول خدا (ص) فرمود: هر گاه بر فرزندتان نام «محمد» نهاديد او را گرامي بداريد و در مجالس برايش جا بازكنيد و بر او چهره در هم نكشيد.
و نيز فرمودند: هيچ سفرهاي نيست كه بر آن كسی به نام احمد يا محمد حاضر شود جز اينكه آن منزل دو بار در روز تقديس ميشود هر كس را نام «محمد» باشد و حرمت آن در ميان خانواده حفظ شود و با ذكر نام «محمد» همه بانك صلوات سردهند، خداوند متعال اعضاي خانواده را در درجات عالي بهشت مسكن ميدهد تا جائيكه فرشتگان از درخشش نور آنها مبهوت ميشوند.
همچنين كساني را كه نام «محمد» است اعمال آنها گم نمیشود و همواره مورد ستايش و تكريم مردم واقع میشوند و در روز قيامت در صف امت محمدی قرار میگيرد و از شفاعت آن بزرگوار بهره مند ميگردد.
همچنين عظمت نام «محمد» به حدی است كه صاحبان اين نام از سوی فرشتگان حفاظت ميشوند.
@ayeha313
9.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥀 کجایند مردان بی ادعا پر وجود
💢۳۱شهریور آغاز هفته دفاع مقدس، یادآور حماسه سازی ملت غیور ایران و دفاع جانانه از خاک وطن گرامی باد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@ayeha313
❌ شبهه
آیا حضرت محمد #معصوم بوده است؟ خیر. برای اثبات این موضوع که حضرت محمد معصوم و عاری از گناه نبوده دلایل متعددی وجود دارد که از آن جمله می توان به این نکات در قرآن اشاره نمود:
♻️1- ای رسول ما صبر کن وعده خدا حق است و بر گناه خود از خدا آمرزش طلب کن و صبح و شام به ذکر و ستایش خدای خود بپرداز .( قرآن .سوره مومن .آیه 55)
♻️2 - ما فتح آشکاری نصیب تو کردیم تا از گناه گذشته و آینده تو(محمد) در گذریم و نعمت خود را بر تو به حد کمال برسانیم و تورا به راه راست هدایت کنیم . (قرآن . سوره فتح . آیه 1- 2)
♻️3 - در آيات اولية سوره عبس، الله ، حضرت محمد را به خاطر روي گرداني از فردي نابينا ( عبدالله ابن امّ مکتوم ) مورد سرزنش قرار داده:
💠عبوس و ترشرو گشت چون آنمرد نابینا به حضورش امد و تو چه می دانی شاید او مردی پارسا و پاکیزه صفت باشد اما انکه داراست ای رسول تو به او توجه کنی .... (قرآن . سوره عبس . آیه 1-10)
♻️4 ️- ای رسول گرامی آیا ما تورا شرح صدر عطا نکردیم.و بارسنگین گناه را از تو دور داشتیم در حالیکه ان بار سنگین گناه ممکن بودپشت تو را گران دارد. (قرآن .سوره الانشراح .آیه 1-3 )
✅ پاسخ
♦️ ضروری ترین نکته در پاسخ به این گونه شبهات، توجه به تفاوت معنای کلمات #مترادف در کلام عربی است. مثلاً همین مفهوم «گناه» در زبان عربی حدود 10 واژگان دارد، مانند: اثم، ذنب، جرم، خطأ، حوب، وزر، معصیة، فسق و...
♦️ هرکدام از اینها با یکدیگر در ذات معنا مفهومی متفاوت دارد. وقتی بخواهیم آن "گناهی" که در فارسی می فهمیم در کلام عربی به کار ببریم، باید از کلماتی همچون: جرم و معصیت استفاده کنیم اما کلمه "ذنب" (که در دو آیه اول استفاده شده) همیشه به معنای گناهی که در فارسی می فهمیم نیست.
👈 #ذنب به عملی گفته می شود که برای انسان #تبعات داشته باشد و اگر گناه را هم ذنب می گویند، علت آن است که اکثراً تبعات گناه گردن انسان را می گیرد. گاهی این تبعات به دلیل اعمال دیگری (مانند فرزند، امت و ... ) گریبانگیر انسان می شود.
♦️ بنابراین در ذات کلمه "ذنب" مفهوم گناه که در فارسی وجود دارد، نیست. به همین دلیل وقتی بنی اسرائیل گوساله پرست می شوند، حضرت موسی برای خود و برادرش طلب مغفرت می کند، درحالیکه #پیروان_او دچار این گناه شده اند، نه ایشان. (اعراف/151)
♦️ پیروزی و گناه
❇️ دقت در آیه اول نکته فوق را تایید میکند، آیا خدا میفرماید: ما تو را پیروز کردیم تا گناهت را ببخشیم؟؟؟ خیر. پیروزی بر قوم قریش تبعات اعمالی همچون مخالفت با بت های آنها را از انسان دور می کند، نه اینکه چون خدا پیامبر را پیروز گردانیده پس گناهش را هم ببخشد.
♦️ در مورد سوره عبس، طبق نظر اکثر مفسرین شیعه و سنی خطاب آیات به جناب عثمان است نه حضرت محمد مصطفی ص
♦️ در مورد سوره انشراح، شبهه افکن، به طور ناجوانمردانه کلمه "وزر" را «بار سنگین گناه» معنا کرده، در حالیکه معنای اصلی "وزر" فقط همان "بارسنگین" است، و کلمه "گناه" بیجا اضافه شده است.
@ayeha313
🔴تعداد فرشته ها بیشتر است یا انسان ها؟
✍حماد گويد: از امام صادق - عليه السلام سؤال شد:
⁉️آيا فرشته ها بيشتر هستند يا بني آدم؟
🌺حضرت فرمود: قسم به آنکه جان من در دست قدرت او است؛
🔆ملائکه و فرشته هاي آسمانها از عدد ذرات خاک هاي زمين بيشترند
🌸و در آسمانها جاي پائي نيست مگر اينکه در آنجا فرشته اي هست که خدا تسبيح ميگويد و تقديس مينمايد
♻️و در زمين هيچ درخت و سنگ و کلوخي نيست مگر اينکه فرشته اي به او موکل است و هر روز عمل او را به خدا گزارش ميدهد، گر چه خدا عالمتر است به آنها.
✅و هيچ کدام از آنها نيست مگر اينکه هر روز تقرب ميجويد نزد خدا به ولايت ما اهل بيت و براي دوستداران ما طلب آمرزش مينمايد
✅و دشمنان ما را لعنت ميکند، و از خدا مسألت مينمايد که بر آنها عذابي فراوان نازل کند.
منابع:
1] بصائر الدرجات: 21، تفسير القمي: 583، بحارالأنوار: ج 26 ص 339 ح 5.
امشب از خدایی که از همیشه
نزدیکتر است برایتان عاشقانهترین
لحظات را میطلبم زیباترین لبخندها
را روی لبهایتان وآرام ترین لحظات را
برای هر روز و هر شبتان
اخرین شب
تابستونیتون به عافیت🌸🍃
@ayeha313