📌متن شبهه
سلام ببخشید این شبهه رو چطور پاسخ بدیم:
چرا خداوند خطبه عقد را به حضرت آدم و دیگر پیامبران امر نکرد اما به پیامبر امر شد؟
📌پاسخ به شبهه
سلام علیکم با جستجویی که انجام شد چیزی دربارهی بودن یا نبودن صیغهی عقد ازدواج در ادیان پیش از اسلام نیافتیم.
اما سوال این است که شما از کجا میدانید که در ادیان الهی قبل از اسلام صیغهی عقد ازدواج نبوده است؟؟؟
💠 بسیار بعید است که گفته شود، در ادیان الهی پیش از اسلام ازدواج تنها به صورت رضایت قلبی بوده است و هیچ الفاظ و جملاتی بین زن و مرد رد و بدل نمیشده است.
اکنون نیز مراسم عقد در یهودیت توسط خاخام و در مسیحیت توسط کشیش در کلیسا برگزار میشود و جملاتی به عنوان خطبهی عقد گفته میشود.
💠 در اسلام خواندن صیغهی عقد واجب است و بدون آن ازدواج معنا ندارد.
صیغه عقد از جمله امور حقوقی، اعتباری و قراردادی است. زندگی اجتماعی و روابط حقوقی نیز براساس همین الفاظ و کلمات شکل میگیرد. به عنوان مثال اگر شخصی به دیگری بگوید: «منزل تو را اجاره میکنم.» و او قبول کند، رابطه خاصی بین آنها به وجود میآید (رابطه موجر و مستأجر) در نتیجه روابط حقوقی افراد بر اساس الفاظ و کلمات، معنا و سامان یافته و این الفاظ و کلمات از حمایت قانون برخوردار میشوند به خاطر این که شرع و قانون رفتارهای فردی و اجتماعی را ضابطهمند میکنند.
💠 اسلام با این که ادیان قبل از خود را ناقص و تحریف شده اعلام میکند و در زمان فعلی تنها دینی که باید پیروی کرد را اسلام میداند، اما ازدواج سایر ادیان را صحیح دانسته و میفرماید: هر دینی برای خودش نکاح و عقدی دارد، به همین خاطر زن و شوهری که از یک دین دیگر به اسلام روی میآورند، دیگر نیاز نیست بین آنها عقد جدیدی خوانده شود.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
«سواد دیجیتال» را با «سواد رسانهای» اشتباه نگیرید! قسمت اول ⁉️ سوال👇👇 «سواد رسانهای» چه تفاوت
«سواد دیجیتال» را با «سواد رسانهای» اشتباه نگیرید!
قسمت دوم
از تحلیل پیام تا تولید محتوا در سواد رسانهای
سواد رسانهای قدمتی از قرن بیستم تا کنون دارد. در اوایل قرن بیستم وقتی به ترتیب با صنعت چاپ، رادیو و بعد تلویزیون روبهرو شدیم نیاز داشتیم بتوانیم اطلاعات دریافتی از این رسانههای جمعی را تجزیهوتحلیل کنیم. در دههٔ هشتاد و نود میلادی با شروع فعالیت اینترنت و بعد رسانههای اجتماعی روبهرو بودیم. سواد رسانهای در این زمان نیاز به ارتقا داشت. لازم بود فرد شبکهها را بشناسد، نوع دیالوگها در این شبکهها را تشخیص دهد و بتواند با دنیای شبکهای ارتباط برقرار کند.
در دههٔ آخر قرن بیستم با رشد رسانههای اجتماعی و بهموازات آن، فناوریهای ارتباطی مواجه شدیم. از ابتدای قرن بیستویکم با مفهوم جدیدی از سواد رسانهای آشنا شدیم.
دکترموسویان با این مقدمه دربارهٔ سواد رسانهای میگوید:
«از لحاظ مفهومی پوستاندازی خاصی که در سواد رسانهای اتفاق افتاده از تفسیر و تحلیل اطلاعات شروع شده، به مهارتهای تولید محتوا رسیده و بعد به برخورد منصفانه و مسئولانه با اطلاعات انجامیده. قدرت تشخیص اطلاعات نادرست و تحریفشده از فواید و مفاهیم سواد رسانهای است.
ادامه دارد
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
📌 قوانین استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان 7- نصب برنامه بدون هماهنگی ممنوع⛔️ امروزه برنامه
📌 قوانین استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان
8- استفاده صحیح از فضای مجازی برای دانش آموزان
فضای مجازی و برنامههای ارتباطی محل رایجی برای آزار رساندن و سوءاستفاده از بچهها هستند. 🚨 با توضیح کامل این موارد به فرزندتان، آنها را از ارسال یا دریافت هر نوع عکس خصوصی از خودشان، منزل یا فضای خصوصی حتی برای دوستان و آشنایان منع کنید ⛔️ و حتما دلایل این ممنوعیت را توضیح دهید. از فرزندتان بخواهید اگر با هرگونه درخواست عکس روبرو شد، حتما این موضوع را به اطلاعتان برساند.
@ayeha313
⚫️ إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
▪️ حزبالله در بیانیهای رسمی، شهادت سید هاشم صفی الدین رهبر بزرگ و شهید عظیم در راه قدس، رئیس شورای اجرایی حزبالله را در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
@ayeha313
چکلیست روزانه :👌
- برای بدنت :
1- آب و لیمو
2- غذاهای مغذی
3- حرکات کششی
4- دوش آب سرد
- برای ذهنت :
1- کتاب خوندن
2- کارهای هنری
3- بدون گوشی بودن
4- لیست شکرگذاری
- برای روحت :
1- پیاده روی
2- دعا کردن
3- گل و گیاه
4- خندیدن و تفریح
5- طلوع خورشید
روتین 25 دقیقه ای صبحگاهی :
- 2 دقیقه : حرکات کششی.
- 2 دقیقه : مرتب کردن تخت.
- 3 دقیقه : موسیقی مورد علاقه.
- 3 دقیقه : نوشتن لیست کارها.
- 10 دقیقه : شستن صورت و مسواک.
- 5 دقیقه : شانه زدن مو و پوشیدن لباس مرتب.
@ayeha313
🟡 در ماجرای غزه خیلیها میپرسند چرا خدا دخالت نمیکند و اصلا خدا در ماجرای غزه و این همه کشتار کودکان مظلوم و بی گناه غزه کجا ایستاده است؟
🟢 چند نکته در این مورد قابل ذکر است؛
1️⃣ اول اینکه دنیا، دار ابتلا و امتحان است، در آیه هفتم سوره مبارکه هود فرمود:وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ وَكَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاءِ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۗ
در همه حوادثی از این دست سه گروه آزمایش میشوند؛ ظالم، مظلوم و اهل سکوت.
بنابراین وقتی دنیا، دار امتحان است نباید انتظار داشته باشیم که خدا در هر مسئلهای فورا پیروزی را برای جبهه و فرد طرفدار حق رقم بزند.
2️⃣ نکته دیگر اینکه اگر بگوییم خدا باید کاری کرده و دخالت بکند به معنای آن است که اراده و اختیار را سلب کند یا فرض کنید قوم ظالم را بلافاصله نابود کند که در این صورت صحنه امتحان بهم خواهد خورد و جبر ایجاد میشود یعنی نه خوب اختیار دارد و نه ظالم و بد لذا همه سنن و احکام و مقررات عالم بهم میریزد و انسان هم مانند یک موجودی چون سنگ میشود و نظام آفرینش بیهوده خواهد بود.
3️⃣ نکته دیگر اینکه ما کم صبر هستیم در حالی که خدا دارای حکمت است و فرصت میدهد تا شاید تغییری در رویه انسان و حاکم و حکومت ظالم ایجاد شود؛ همچنین دنیا ظرفیت جبران مجازات ظالم و پاداش مظلوم را ندارد؛ مثلا الان رژیم صهیونیستی روزانه صدها کودک و زن را به خاک و خون میکشاند آیا اگر خدا این فردی را که در یک لحظه، یک بیمارستان را خراب میکند در همان لحظه نابود کند مجازات جرمهای او جبران خواهد شد؟ بنابراین دنیا ظرفیت تحقق عدالت به معنای تام خود را ندارد.
4️⃣ نکته دیگر هم اینکه بلا برای رشد و ارتقای انسان است تا کسانی که مورد ظلم و جور قرار گرفته و در عین حال سکوت نمیکنند به مقامات معنوی بالاتری برسند و رشد و پیشرفت کنند مثلا همین مردم غزه روزی با استفاده از سنگ میجنگیدند ولی همین ظلم اسرائیل و هجومها سبب شده است تا امروز بتوانند با موشک علیه این رژیم جعلی بایستند.
@ayeha313
نیایش 🌺
پروردگارا🙏
درآخرین روز هفته
برای همه دوستان و عزیزانم
آرامش الهی
سلامت و تندرستی
دلی شاد و قلبی مهربان
گشایش امور
توفیق هدایت الهی
معنویت روز افزون
وعشق وایمان حقیقی بخودت
رامیطلبم🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
امیرالمومنین ؛ امام علی (علیه السلام) فرمودند :
اگر آسمان ها و زمين ، راه را بر بنده اى ببندند و او تقواى الهـــى پيشه كند ، خــداوند حتما راه گشايشى بـراى او فراهم خواهد كرد و از جايىكه گمان ندارد روزىاش را خواهد داد...!!!
منبع : 👇
(کتاب شریف غررالحكم ، ح ۷۵۹۹)
@ayeha313
#مجردانه
🔘قانونی داریم در ازدواج به نام #تعهد
💥یعنی؛من تعهد دارم نسبت به شریک زندگی ام:
💍 تعهد احساسی (محبت و مهربانی)
💍 تعهد حمایت
💍 تعهد مسئولیت
💍 تعهد وفاداری
💍 تعهد جنــ*ــسی
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
۱۲ بیماری پاییزی ➕ راههای پیشگیری و درمان 9⃣ سینوزیت سینوزیت در اثر التهاب سینوسها ایجاد میشه و
۱۲ بیماری پاییزی ➕
راههای پیشگیری و درمان
🔟 آسم ناشی از سرما
هوای سرد و مرطوب با خشک کردن راههای هوایی خطر حمله آسم رو افزایش میده، سرماخوردگی و آنفولانزا هم محرکهای شعلهورکننده آسم تو فصل پاییزند.
علائم
🤒 خس خس، درد یا سفتی قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس، مشکل در صحبت کردن و خوابیدن
نکات پیشگیری
🔸از محرکهای آسم دوری کنید.
🔸سیگار رو ترک کنید و در محیطهای بدون دود بمونید.
🔸تنفستون رو بررسی کنید، اگر به سختی نفس میکشین از اسپریهای استنشاقی حاوی داروهای سریع الاثر استفاده کنید.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
چه اسباببازیهایی برای کودکان معلول مناسبه؟ 2⃣ اختلال شنوایی 🚂 اسباببازیهایی رو انتخاب کنید که ص
چه اسباببازیهایی برای کودکان معلول مناسبه؟
3⃣ اختلال گفتار
🎤 اسباببازیهایی رو انتخاب کنید که تمرکزشون روی تعامله مثل عروسکهای سخنگو، اسباببازیهایی که باید کلمات رو با اونا تکرار کرد، پازل کلمات یا میکروفونهایی که صدا رو ضبط میکنند.
@ayeha313
⚪️سگ زینتی
🟤برخی از افراد بین سگ های ولگرد در نجاست با سگ های زینتی و تربیت شده تفاوت قائلند.
↩️در حالی که سگ نجس العین است، یعنی تمام بدنش نجس است و با شستن هم پاک نمی شود
↩️و تفاوتی هم بین سگ زینتی و غیر زینتی، سگ کوچک و بزرگ، سگ جیبی و مینیاتوری، سگ تربیت شده و... نیست.
📚استفتاء از دفتر آیت الله العظمی سیستانی
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
📌 قوانین استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان 8- استفاده صحیح از فضای مجازی برای دانش آموزان ف
📌 قوانین استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان
9- عدم استفاده از موبایل به صورت پنهانی🙇
هنگام استفاده فرزندتان از موبایل و تبلت، باید در نزدیکی آنها باشید تا بر فعالیتهایشان نظارت داشته باشید. 🧐 بنابراین درباره استفاده از تبلت و موبایل در اتاق خواب و به صورت یواشکی 🙇صحبت کنید و تا جای ممکن به صورت روی این مورد غیر مستقیم نظارت داشته باشید.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
«سواد دیجیتال» را با «سواد رسانهای» اشتباه نگیرید! قسمت دوم از تحلیل پیام تا تولید محتوا در سواد
«سواد دیجیتال» را با «سواد رسانهای» اشتباه نگیرید!
قسمت سوم
پای هوش مصنوعی به میان میآید👇
ادبیات جنگ روانی بعد از جنگ جهانی دوم توسعه پیدا کرد. اما جنگ روانی با کمک رسانههای نوین شکل جدیدی به خود گرفت. قدرتها تکنیکهای مختلفی را برای برپایی پویشهای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... در کشورهایی که قصد تهاجم یا نفوذ به آنها را داشتند، تعریف کردند.
با ورود به عرصهٔ جنگ شناختی کار باز هم مشکلتر شد. چون دستاندرکاران شبکههای مختلف اجتماعی بر آن شدند که از ناحیهٔ احساسی مغز انسانها به ناحیهٔ ادراکی وارد شوند و در تصمیمگیری افراد دخالت مستقیم داشته باشند.
رئیس هیئتمدیرهٔ انجمن سواد رسانهای ایران با تشریح این سیر میگوید
«در دههٔ سوم هزارهٔ سوم با پیچیدگیهای بسیار زیادی در فهم محتوا، تجزیهوتحلیل آن و یافتن اهدافی که محتوا دنبال میکند روبهرو هستیم. این پیچیدگی به شکلی است که در ادامهٔ مسیر بدون استفاده از هوش مصنوعی نمیتوانیم اطلاعات یا مستند درست را از نادرست تشخیص دهیم.»
سواد دیجیتال کمقدمتتر از سواد رسانهای
قدمت سواد دیجیتال کمتر از سواد رسانهای است. با ظهور رایانههای دستی در دههٔ هشتاد مهارتهای اولیهای مثل آشنایی با استفاده از رایانه، زبان برنامهنویسی متداول غیرحرفهای «DOS» و بعد استفاده از سیستمعامل تحت DOS که نسخههای اولیهاش بسیار ساده بودند، نیاز به مهارت دیجیتال داشت.
در دههٔ نود اینترنت ظهور یافت و ابتدا تابلوهای الکترونیک اطلاعرسانی و بعد وبگاهها خودنمایی کردند. آن موقع باید مهارت جستوجو در وب را پیدا میکردیم تا به اطلاعات موردنظرمان برسیم.
پس از وبگاهها، موبایلهای نسل یک بودند که وارد زندگی روزمره شدند. اینکه از طریق آنها بتوانیم پیامهایمان را ارسال کنیم از مهارتهای اولیه برای استفاده از تلفنهای همراه بود. با آمدن نرمافزارهای کاربردی تحت سیستمعامل اندروید و ios (که رایجتر از بقیه هستند) آنها رفع نیازهای روزمرهٔ بشر را برعهده گرفتند.
@ayeha313
ادامه دارد
📌متن شبهه👇
چرا اسلام با رقصیدن و آهنگهای رقص آور مخالف است.
شاید افرادی با رقصیدن مرتکب گناه نشوند و صرفاً برای حال خوبی را تجربه کنند.
📌پاسخ 👇
🔰 اسلام دینی است که نه تنها با نشاط و شادابی مخالف نیست، بلکه انسان های عبوس، ترش رو، بی حال، بی تحرک و منزوی را مذمت نموده است.
👈 و بر شادی مشروع، فعالیت، کار و تلاش، رفت و آمد کردن در جامعه به ویژه در محیط خانواده با چهره باز و شاداب جامعه تاکید زیاد کرده است.
❇️ اگر رقص را حرام اعلام نموده، به خاطر مفاسدی است که به دنبال دارد و الا همین رقص را در مواردی که مَفسَده و منشا آلودگی نیست جایز دانسته،
⚛️همانطوری که مراجع بزرگوار تقلید رقص دختری برای نامزدش (بعد از عقد) و یا زنی برای شوهرش را جایز می دانند.
☑️اما رقص زن در جمع زنان و یا در مجالسی که زن و مرد مخلوط است، گناه و حرام می باشد.
زیرا همین مجالس باعث بسیاری از مفاسد می گردد.
👈چنانچه زمینه ارتباط بعضی از زنان شوهر دار با مردان نامحرم از همین مجالس شروع شده است.👌
🔰و اگر رقص زن در مجالس مخصوص زنان باشد باز منشا گناه و آلودگی است، به خاطر اینکه:
⏮اولاً: گاهی از اوقات زنانی که در این مجالس هستند، کم و کیف جلسه و چگونگی رقص زنان را برای شوهرانشان تعریف می کنند.
⏮ثانیاً با توجه به این که بچه های کوچک معمولا همراه مادران و بزرگترها در این مجالس هستند و با دقت و کنجکاوی کارها را زیر نظر دارند، رقصیدن بزرگترها و یا شرکت در این گونه جلسات باعث یادگیری کودکان، و انتقال این گناه از نسلی به نسل بعد می گردد.
⏮ثالثا: با توجه به دستگاه های جدید و پیشرفته در فیلم برداری از مجالس جشن و تکثیر و پخش آن، چه بسا امکان دارد، رقصیدن زن در این جلسات به بیرون از محیط خانواده برود و به دست انسان های ناباب بیفتد، و از آن سوء استفاده هایی بکنند، و به دنبال آن سبب ریختن آبروی زنان گردد، و یا باعث متلاشی شدن کانون گرم خانوادگی شود.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #رقص_جولان_بر_سر_میدان نویسنده: #قاسم_سلیمانی ناشر: خط مقدم
رقص جولان بر سر میدان کتاب خوشخوانی است که به خاطرات شهید حاج قاسم سلیمانی از شهدا میپردازد؛ شهدای دفاع مقدس و جبهه مقاومت. در رقص جولان بر سر میدان از کارگری کردن دو نوجوان 13 ساله برای پرداخت بدهی پدرانشان میخوانیم، از عهدی که با هم میبندند و به آن وفا میکنند، از کتک زدن یک پاسبان برای جلوگیری از ظلم، از عملیات کربلای 5 و والفجر و بیتالمقدس… از شمخانی و یونس زنگیآباد و حسن باقری و احمد سلیمانی و باکری و شهید همت میخوانیم. اما رقص جولان بر سر میدان تنها به خاطرات شهید قاسم سلیمانی در سالهای جنگِ تحمیلی نمیپردازد؛ بلکه این کتاب راوی حوادث مهمی از دورههای مختلفی است. رقص جولان بر سر میدان دست مخاطب را میگیرد و میبرد به جاهایی که شهید سلیمانی نقش آفرینی داشته است. در این کتاب هم از فتح خرمشهر خاطره میخوانیم و هم از حزب الله لبنان و جنگ 33 روزه. و هم از داعش و عراق و سوریه. سوریهای که بعضی مدافعان حرمش همچون حسین همدانی و حسین بادپا همرزمانِ حاج قاسم سلیمانی بودند در جنگ تحمیلی و حالا در زمانهای دیگر دوباره قصد جهاد کردند و یکی در دیرالعدس و دیگری در حلب به شهادت رسیدند. در رقص جولان بر سر میدان از اهمیت جهاد میخوانیم، از آدمهایی که سالها جهاد کردند و در نهایت خودشان را به کاروان شهادت رساندند.
@ayeha313