#سبک_زندگی_اسلامی
🔹امام صادق علیه السلام:
✅در مسواک زدن دوازده فایده وجود دارد:
🔺 از سنت پیامبر صلى الله علیه و آله است
🔺 دهان را پاکیزه مى کند
🔺 نور چشم را زیاد مى کند
🔺 باعث خشنودى خداوند است
🔺 دندانها را سفید مى کند
🔺 پوسیدگى آنها را از بین مى برد
🔺 لثه را محکم مى سازد
🔺 اشتها آور است
🔺 بلغم را مى برد
🔺 حافظه را زیاد مى کند
🔺 حسنات دو چندان مى شوند
🔺 فرشتگان شاد مى گردند.
📚خصال ص 481 ، ح53
@ayeha313
💢چرا خدای متعال مانند گذشته عذاب خود را بر #گناهکاران نازل نمی کند؟
#پاسخ:
✅حضرت یونس (ع) در سی سالگی به رسالت مبعوث گردید، سی و سه سال پس از آن به تبلیغ پرداخت و از میان قومش جز دو نفر کسی به او ایمان نیاورد. ایشان در شکایت به خدای متعال می فرمایند: قوم با من دشمنی می کنند و بر جان خود بیمناکم! عذاب خود را بر آنان نازل کن که ایمان نخواهند آورد. و خدای متعال می فرماید: ای یونس در بین آنها جنین، نوزاد، پیرمرد، زن ضعیف و ... وجود دارد. و رحمت من بر غضبم غلبه دارد. و آنان مخلوقات من هستند و دوست دارم با آنها مدارا کنم و منتظر توبه شان باشم.
هنگامیکه دعوت سیصد ساله نوح در مورد قومش نتیجه ای مطلوب به همراه نیاورد تصمیم گرفت در سپیده دم یکی از روزها آنها را مورد نفرین قراردهد ، گروهی از فرشتگان بالغ بر ۱۲ هزار نفر از او خواستن تا در تصمیم خود تجدیدنظر نماید. نوح درجواب آنها گفت : سیصد سال دیگر آنها را خواهم آزمود . لاکن در پایان ضرب الاجل در وضعیت قوم او تغییری حاصل نشد ملائکه الهی مجدداً از او تقاضای فرصت دیگر کردند و نوح ۳۰۰ سال دیگر عذاب را به تأخیر انداخت در پایان ۹۰۰ سال خداوند به نوح دستور داد تا به غرس نهالی از نخل بپردازد ؛ قوم نوح بخاطر اینکار او را مورد تمسخر قرار دادند . اما پنجاه سال از رویش آن نهال گذشت تا به درخت نخلی مقاوم تبدیل گشت و به امر خداوند نوح مأموریت یافت تا با راهنمایی جبرئیل از چوب آن درخت به ساخت کشتی خویش مشغول گردد.
بنابراین باید شناخت خود از گذشته را اصلاح کنیم. ما تاریخ تمام فرزندان آدم را یکجا می بینیم و بعد توقع داریم، همه حوادثی که در کل مسیر تاریخ بوده را در زندگی خود تجربه کنیم!
حال آنکه خدای متعال خود به شیطان مهلت داده و مسیر را برای انتخاب بشر هموار نموده و طبیعتا قرار نیست هر کسی که به گناهی مشغول می شود فورا از آسمان صاعقه ای نازل شود و او را نابود کند. بلکه بناست بشر همیشه بر سر دو راهی قرار داشته باشد. و هر کس که مسیر گمراهی را انتخاب نمود، بتواند آن را بپیماید.
عذاب امت ها برای زمانی است که وضعیت آن قدر سخت و بغرنج شده باشد که اندک امیدی برای ایمان کسی باقی نمانده و بعید است مومنی پیدا شود:
إِنَّكَ إِنْ تَذَرْهُمْ يُضِلُّوا عِبادَكَ وَ لا يَلِدُوا إِلاَّ فاجِراً كَفَّاراً (۲۷ نوح) چرا كه اگر آنها را باقى بگذارى، بندگانت را گمراه مى كنند و جز نسلى فاجر و كافر به وجود نمى آورند!
و به وضوح می بینیم که وضعیت این گونه نیست و خیل مومنان وجود دارند. ندای حق شنیده می شود و هر کس طالب حق باشد، به سهولت آن را می یابد. بنابراین عذابی که بخواهد به زندگی این نسل خاتمه بدهد، بر خلاف سنت الهی است.
💢بحارالانوار، ج ۱۴، ص ۳۹۳
📚 تفسير القمي، ج۱، ص: ۳۲۶
@ayeha313
#پاسخ_سوالات
💢در روایات اهل بیت، به گناه ترک نماز بسیار سفارش شده، #آیا بالاتر از نماز نخواندن هم به چیزی تاکید شده است؟
✅سوال بسیاری #خوبی مطرح کردید،
بالاتر از #ترک نماز (شاید) در احادیثی که به نماز پرداخته اند؛ #خوار و #خفیف نمودن نماز می باشد.
✅به یک نمونه از کلام #شهید_مطهری در کتاب #آزادی_معنوی اشاره میکنیم:
يکي از گناهان، #استخفاف نماز يعني سبک شمردن نماز است.
نماز نخواندن يک #گناه بزرگ است، و نماز خواندن اما نماز را #خفيف شمردن، استخفاف کردن، بي اهميت تلقي کردن گناه ديگري است.
پس از شهادت امام صادق عليه السلام ابوبصير آمد به امّ حميده تسليتي عرض کند. امّ حميده گريست.
ابوبصير هم که کور بود گريست.
بعد امّ حميده به ابوبصير گفت: ابوبصير! نبودي و لحظه ي آخر امام را نديدي؛ جريان عجيبي رخ داد.
امام در يک حالي فرو رفت که تقريباً حال غشوه اي بود. بعد چشمهايش را باز کرد و فرمود: تمام خويشان نزديک مرا بگوييد بيايند بالاي سر من حاضر شوند.
ما امر امام را #اطاعت و همه را دعوت کرديم. وقتي همه جمع شدند، امام در همان حالات که لحظات آخر عمرش را طي ميکرد يکمرتبه #چشمش را باز کرد، رو کرد به جمعيت و همين يک جمله را گفت:
اِنَّ شَفاعَتَنا لا تَنالُ مُستَخِفّاً بِالصَّلوةِ هرگز #شفاعت ما به مردمي که #نماز را سبک بشمارند نخواهد رسيد. اين را گفت و جان به جان آفرين تسليم کرد
@ayeha313
✍آرتروز دارید
👈غذای تند بخورید
✍تحقیقات نشان داده استفاده از ادویه جات تند که در بدن باعث حرارت میشود،مانند زردچوبه،زنجبیل و دارچین برای آرتروز و التهابات آن بسیار مفید است
@ayeha313
🔴تفاوت بین افراد زشت و زیبا
✳️در محضر حجت الاسلام قرائتی:
🔰انسان فطرتاً زیبا طلب است. این جزء فطرت انسان است و شیطان هم از همین فطرت استفاده میکند.
🔆گاهی ممکن است یک کسی زیباتر باشد، دختری خوشگل است زودتر خواستگار برایش میآید.
💠دختر زشت یا غیر خوشگل میگوید: چطور شد ما را خدا خوشگل نیافرید؟ او برایش خواستگار میآید و برای ما نمیآید.
این در عقیدهاش گیر میکند.
🌹 حضرت امیر میگوید: دختر خانم اگر میبینی یک نمره دو نمره شکلت کمتر است، ببین خدا به تو در عوض چه کمالی داده است؟
ممکن است خوشگله 62 سال عمر کند و تو 95 سال!
🌺در نهجالبلاغه میفرماید: هرکس زشتتر است زشتی را با زیبایی که خدا به او داده مخلوط کند زشتیاش برطرف میشود.
💥مثلا قدش بلند است، به به چه قد بلندی! در عوض همتش کوتاه است،
بیان نرمی دارد،در عوض قلبش سنگ است.چهره ی زیبایی دارد،در عوض بداخلاق است و..
⚡️اینطور نیست که اگر کسی یک نمره شکلش بد است فکر کند بدبخت است.
🌺ممکن است هوشش، استعدادش، طبع شعرش، خطش، عمرش، و...بهتر از خوشگله باشد.
🌸حضرت علی علیه السلام در نهجالبلاغه میفرماید: خدا هرجا یک چیزی کم گذاشت در عوض یک چیز دیگر یک جایی جبران میکند...
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا بسته شدن بخت امری خرافی است یا چنین امری امکان پذیر است ؟
✍ پاسخ:
✅ سحر و جادو و بستن بخت از امورى است كه واقعیت دارد البته یادگیرى و یاد دادن آن حرام است. وجود چنین نیروها به مقتضاى نظام دنیا مى باشد كه تزاحم میان زشتى ها و پلیدى ها وجود دارد و همچنان كه انسان هاى شیطان صفت و زشت كار وجود دارد جن هاى پلید و آزاردهنده نیز وجود دارد.
شایان ذكر است: گرچه سحر و جادو واقعیت دارد ولى نیامدن خواستگار براى دختر اصلا دلیل بسته شدن بخت نمى باشد و غالب آنچه امروزه در میان مردم در این باره شایع است بىاساس مىباشد و اكثر كسانى كه به این امور مىپردازند كلاه بردارانى هستند كه از این طریق قصد اخاذى و پر كردن جیب خود را دارند. ولى اگر بر فرض موردى پیدا شد كه سحرى در كار بود راههایى براى بطلان آن وجود دارد:
۱- استعاذه به خداوند و خواندن سوره هاى فلق و ناس.
۲- خواندن و نوشتن آیات ۷۵ تا ۸۲ سوره یونس.
۳- دعا وتضرع به درگاه خداوند.
۴- درخواست دعا از اولیاى واقعى خداوند.
۵- صدقه دادن.
در مورد دعا نویسى برخى از مدعیان آن افراد حرفهاى هستند كه چندان اعتمادى به گفته هایشان نیست. اگر كسى خواهان دعاست باید با زبان خویش و با كمال توجه به مفاهیم و مضامین آن به درگاه خداوند دعا كند و از او حوائج خویش را طلب نماید یا از اهل دانش و بصیرت در دین دعاها و اذكارى را بپرسد.
آگاهى به غیب- در مرحله اول- اختصاص به خداوند عالم دارد و در مرحله دوم، از آن انبیا و ائمه و اولیاى اوست كه آنها از خودشان استقلالا چیزى ندارند، بلكه خداوند عالم طبق مصالح، به اندازه اى كه صلاح مى داند، آگاهى از غیب را در اختیار آنها قرار مى دهد. لذا فالگیرى و كف بینى و طالع شمارى كه نوعا كار افراد شیاد است، هیچ مستند شرعى ندارد و اعتقاد به آن صحیح نیست. این گونه كارها علم شمرده نمى شود البته سحر و ارتباط با اجنه علمى است كه از گذشته تاكنون بوده والان هم كسانى داراى این علم هستند، ولى شرعا یادگرفتن سحر و استعمال آن حرام است. البته یادگرفتن این علوم براى كسانى كه هدفشان ابطال سحر و یا مبارزه با مدعیان دروغین نبوت است، اشكال ندارد.
@ayeha313