بسم رب العشق...
ماه عزا رسیده و دل ها پر از غم است
مشکی به تن کنید که ماه محرّم است
پیراهن سیاه عزاداری حسین
احرام نوکری تمامی عالم است
ماه محرّم آمده خیمه به پا کنید
دلهای ما حسینیّه ی بزم ماتم است
آغاز ایام عزاو ماتم تسلیت🏴
@ayeha313
🏴 حی علی العزا
▪️امام رضا علیه السّلام فرمود :
🔘 چون ماه محرم می رسید، کسی پدرم (موسی بن جعفر )را خندان نمی دید.
و غم و اندوه بر او غلبه می یافت تا آن که ده روز از محرّم می گذشت.
روز دهم محرّم که می شد ، آن روز ، روز مصیبت و اندوه و گریه پدرم بود،و می فرمود: این همان روزی است که حسین که درود خداوند بر او باد در آن روز کشته شد.
📚 امالی صدوق، ص۱۱۱.
@ayeha313
"سه اصلِ مهم در انتخاب همسر!!!"
1⃣ جاذبه:
👈 شما را تكرارى نمىكند و همسرتان از بودن با شما احساس لذت مىنمايد.
2⃣ تفاهم:
👈 باعث مىشود در كنار همسرتان احساس تنهايى و تهى بودن نكنيد و احساس صميميت و گرماى زندگى داشته باشيد.
3⃣ تعهد:
👈 رابطهتان را هدفمند نموده و موجب احساس امنيت مىشود.
@ayeha313
#فهمیدن_محرم
💢 تعداد كساني كه با امام حسين(ع)تا كربلا آمدند #چند_نفر بودند؟
چند نفر از سپاه حضرت جدا شدند؟
#اسناد_تاریخی
برخى مانند طبرى تعداد یاران امام را نزديك به یکصد نفر دانسته اند كه در ميان آنها پنج نفر از فرزندان امام على(ع)، شانزده نفر از بنىهاشم و تعدادى ديگر از قبايل مختلف ديده میشود
📚 تاريخ طبرى، ج 5، ص 393.
بن نما از بزرگان شيعه در قرن ششم و هفتم، اصحاب امام(ع) را صد پياده و 45 سواره مى داند.
📚مثيرالاحزان، ص 27 و 28.
همين تعداد از سوى سبط ابن جوزى نيز مورد تأييد قرار گرفته است.
✅تذكرة الخواص، ص 143.
✅روايتى از امام باقر(ع) نيز - كه در جوامع روايى شيعه نقل شده - اين قول را تأييد مي كند.
📚بحارالانوار، ج 45، ص 4.
✅عجيبتر از همه قول مسعودى است كه تا هنگام نزول امام(ع) در كربلا، تعداد ياران آن حضرت(ع) را پانصد سواره و صد پياده ذكر مى كند.
📚مروج الذهب، ج 3، ص 70.
✅اما قول مشهور - كه هم اكنون نيز داراى شهرت است - آن است كه تعداد ياران امام(ع) در كربلا 72 نفر بودند كه به 32 سواره و چهل پياده تقسيم مي شدند.
📚انساب الاشراف، ج 3، ص 187
✅درباره جدا شدن از سپاه امام به این مطلب توجه کنید که روز عاشورا یک نفر به نام مرقع بن ثمامه از سپاه امام جدا شد و به سپاه دشمن پیوست
📚طبری ج 4 ص 347
@ayeha313
#سوال_
چرا برای بزرگداشت عاشورا به روشهای علمی مانند مباحث نوشتاری اکتفا نمیشود؟ آیا برای زنده نگهداشتن یاد عاشورا لازم است حتماً گریه و سینه زنی و عزاداری کرد؟
✅ پاسخ
🔹 بیشک بحث درباره شخصیت سیدالشهداء(ع) تشکیل میزگردها و کنفرانسها، سخنرانیها، نوشتن مقالات و پرداختن به دیگر امور فرهنگی، علمی و تحقیقاتی دراین باره بسیار مفید و لازم است، اما این فعالیتها و اقدامات کافی نیست.
از نظر روانشناسی عواملی که در رفتار آگاهانه انسان مؤثر است صرفاً عوامل شناختی و معرفتی نیست، بلکه عوامل دیگری نیز در شکل دادن رفتارهای اجتماعی دخالت دارد.
توضیح اینکه دو دسته از عوامل در رفتارهای انسان نقش اساسی ایفا میکنند:
دسته نخست عوامل شناختیاند که موجب میشوند انسان مطلبی را ـ از مقولههای مختلف با استدلالهای عقلی، تجربی و ... متناسب با آن ـ بفهمد و بپذیرد.
دسته دوم عوامل انگیزشی هستند؛ احساسات، تمایلات، گرایشها، میلها، غرایز و عواطف سلسلهای از عوامل درونی و روانیاند که تاثیر آنها در رفتار ما چه بسا بیش از عوامل شناختی است.
با تحلیل رفتار یک فرد (فردی، خانوادگی، اجتماعی یا سیاسی)، به این حقیقت ميتوان پی برد که عامل اصلی صورت گرفتن آنها همین عوامل تحریک کننده و برانگیزاننده است.
بنابراین فعالیتهای آگاهانه انسان به دو عامل نیازمند است؛ نخست عاملی باید در درون انسان باشد تا وی را برانگیزاند. (همچون انرژی مکانیکی خودرو) که از این عامل میتوان با عناوینی چون میل، شور، شوق و علاقه تعبیر کرد؛ دیگری عامل شناختی است که همچون چراغ و روشنایی خودرو، راه را به انسان نشان میدهد و میفهمیم که چه کاری را انجام دهیم؟ آن کار چگونه باید صورت گیرد و انجام آن چه فایدهای در بردارد؟
بنابراین عوامل شناختی را میباید به دقت بررسی کرد و برای انجام هر کاری، معرفت و شناخت لازم را از طریق منابع متناسب آن به دست آورد. اما باید دانست كه فقط شناخت کافی نیست تا انسان را به حرکت درآورد. عامل روانی دیگری نیاز است تا فرد را به سوی کار سوق دهد و او را برای انجام آن برانگیزاند. اینگونه عوامل که انگیزههای روانی نامیده میشوند، در مجموع میل به حرکت را در انسان پدید میآورند. عشق به انجام کار را ایجاد میکنند و شور و هیجان میآفرینند. تا این عوامل نباشد، کار صورت نمیگیرد. حتی اگر انسان به یقین بداند که فلان ماده غذایی برای بدن او مفید است، تا اشتها نداشته باشد یا اشتهای او تحریک نشود، سراغ آن غذا نمیرود. اگر اشتهای کسی کور شود یا به بیماریای مبتلا گردد که اشتها پیدا نکند، هرچه به او بگویند این مادة غذایی برای وی بسیار مفید است، تمایلی به خوردن آن پیدا نمیکند. پس غیر از دانستن باید میل و انگیزه در درون انسان باشد. مسائل اجتماعی و سیاسی نیز چنین حکمی دارد. هرچند شخص بداند فلان حرکت اجتماعی خوب و مفید است، تا انگیزهای نداشته باشد، آن را انجام نمیدهد.
حال پس از آنکه پذیرفتیم برای حرکتهای آگاهانه و رفتارهای انسانی دو دسته عوامل شناختی و انگیزشی لازم است و بعداز اینکه دانستیم حرکت سید الشهداء(ع) چه نقش مهمّی در سعادت انسانها داشته است در مییابیم که این شناخت ود به خود برای ما حرکت آفرین نمیشود. هنگامی دانستن و به یاد آوردن آن خاطرهها ما را به کاری مشابه کار امام(ع) و به پیمودن راه او وامیدارد که در ما نیز انگیزهای پدید آید و بر اساس آن ما نیز دوست داشته باشیم آن کار را انجام دهیم. بنابراین باید عواطف ما تحریک شود و احساساتمان برانگیخته گردد تا ما نیز بخواهیم کاری مشابه او انجام دهیم. تحقق چنین امری نیازمند دو دسته از عوامل است که جلسات بحث و گفتگو و سخنرانیها میتوانند بخش اول آن را تأمین کنند؛ یعنی شناخت لازم را به ما بدهند؛ اما به عامل دیگری نیز برای تقویت احساسات و عواطف نیازمندیم
@ayeha313
💠معامله سلف چیست؟
💬بیع سلف عبارت است از خرید شیء کلّی به صورت مدتدار در مقابل ثمن نقدی (عکس نسیه).
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
‼️توجه:
در معامله سلف، ابتدا خریدار #کل پول را به فروشنده تحویل می دهد و فروشنده شی فروخته شده را بعد از مدت معینی به خریدار تحویل می دهد.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
❌ شبهه
کشورهایی که نفت و گاز دارند مالیات ندارند؛ مثل بحرین عربستان کویت عمان قطر نرخ مالیاتشان صفر است
از طرف دیگر کشورهایی که مالیات دارند بالاترین رشد اقتصادی را هم دارند مانند فنلاند ژاپن هلند انگلیس
آنهایی هم که کالا و خدمات مالیات میگیرند بالاترین رفاه و شادی را تجربه میکنند
فرقی ندارد پول مالیات باشد و یا پول نفت و گاز هرچه که باشد در نهایت خرج خود مردم خواهد شد
اما ما به اندازه ثروتمندترین کشورهای خاورمیانه نفت و گاز میفروشیم به اندازه بزرگترین اقتصادهای دنیا مالیات بر ارزش میپردازیم و به اندازه فقیرترین کشورها در فلاکت به سر میبریم
✅ پاسخ
( #تذکر : این پاسخنامه در توجیه کم و کاستیها و بعضاً سوءمدیریت ها و بعضاً مفاسد نیست، تنها در صدد جلوگیری از سیاهنمایی مطلق نسبت به ایران و بهشت نمایی از دیگر کشورها است.)
1⃣ اینکه کشورهای دارای نفت و گاز مالیات دریافت نمی کنند، غلط است. اولاً کشورهای دارای نفت همه ی آنهایی نیست که در متن شبهه آمده، آمریکا، روسیه، ونزوئلا و ... نیز درآمد نفت و گاز دارند اما مالیات هم دارند. ثانیا برخی از کشورهای نام برده هم اینچنین نیست که مالیات ندهند. مثلاً مالیات در کشور عربستان به انحاء گوناگون وجود دارد و هر روزه بیشتر هم می شود.
2⃣ نکته بعد اینکه ایران نه به اندازه کشورهای دیگر نفت می فروشد (مثلاً عربستان بیش از هفت میلیون بشکه نفت می فروشد اما فروش نفت ایران با افزایشی که اخیرا پیدا کرده است حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت است) و نه به اندازه دیگر کشورها مالیات می دهد. از قضا ایرانیان از جمله کم مالیات دهنده ترین مردم جهان هستند. (با جستجوی ساده ای اطلاعات در این زمینه قابل کسب است. میزان مالیات برخی از کشورها در پست بعد خواهد آمد.)
3⃣ نکته آخر اینکه فقر هم در همهی کشورهای دنیا وجود دارد. اغتشاشات اخیر فرانسه نیز اتفاقا به همین دلیل است. کارتن خوابی در آمریکا، ژاپن و فرانسه هم چیزی نیست که وجود فضای مجازی وسایل ارتباطی و اطلاعاتی قابل کتمان باشد اما فقر سواد رسانه از یک طرف و شستشوی مغزی کاربران فضای مجازی از سوی دیگر، دریافت این حقیقت آشکار را برای بعضی کاربران ایرانی مشکل کرده است.
@ayeha313