نام_آوران_ایران
#فرهاد_شفائیه( پدر عکاسی ایران)
تاریخ تولد: ۲۳مرداد ۱۳۰۲ تبریز
فوت: ۷شهریور ۱۳۹۷
محل زندگی: اوهایو، ایالات متحده آمریکا (از ۱۳۶۷)
دکتر هادی شفائیه پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک در ایران می باشد که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز طی چند سال گذشته، با هدف نکوداشت یاد و خاطره اولینهای شهر تبریز، بخصوص عکاسی، جایزه ویژه خود را به نام ”استاد دکتر هادی شفائیه “، پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک ایران اختصاص داده است
هادی شفائیه (زادهٔ ۲۳ مرداد ۱۳۰۲ در تبریز – درگذشتهٔ ۷ شهریور ۱۳۹۷ در دوبلین، اوهایو عکاس پیشکسوت ایرانی بود. از او با عنوان طراح و پایهگذار رشته عکاسی در دانشگاههای ایران یاد میشود.
هادی شفاییه فرزند شفیع شفاییه در سال ۱۳۰۲ در تبریز زاده شد. چون همه خانواده او داروساز بودند او نیز داروسازی را در ترکیه فراگرفت اما هیچگاه به دنبال آن نرفت. هادی شفائیه در سال ۱۳۱۲ نخستین تجربه عکاسی و چاپ و ظهور عکس را انجام میدهد. در سال ۱۳۲۰ برای نخستین بار در یک مسابقه عکاسی که انجمن فرهنگی ایران و فرانسه ترتیب داده بود شرکت کرد و برنده نخست مسابقه شد.
او در فروردین ۱۳۳۴ با گشایش «استودیو هادی» در چهارراه پهلوی(ولیعصر) داخل کوچه سرمد، رسماً و بهطور حرفهای عکاسی را آغاز کرد و در تابستان همان سال نخستین کلاس عکاسی ایران را برگزار نمود. او به خاطر کیفیت کار خود، گرانترین آتلیه تهران را داشت. بهطوری که ساکو عکاس ویژه دربار برای هر عکس ۱۲ تومان میگرفت، اما مشتریان شفائیه باید ۹۰ تومان میپرداختند و تنها میتوانستند با وقت قبلی از ساعت ۹ تا ۱۲ ظهر و ۴ تا ۷ عصر برای گرفتن عکس به آتلیه هادی بروند.
او همه کارهای آتلیه از جمله جارو زدن را خودش انجام میداد.
آغاز تدریس عکاسی در دانشگاه از سال ۱۳۴۹ و پایهگذاری رشتهٔ عکاسی با راهاندازی دورهٔ چهار و نیم سالهٔ کارشناسی عکاسی پس از تصویب طرح پیشنهادی وی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پذیرش مدیریت گروه عکاسی در «پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران» و نیز مدیریت گروه(هسته) عکاسی در «مجتمع دانشگاهی هنر»(دانشگاه هنر) از بهمن ماه سال ۱۳۶۲ و نیز تدریس رسمی دروس عکاسی در دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشکده هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر) در دهه چهل و پنجاه از دیگر تلاشهای هادی شفائیه هستند. وی مدیریت و تدریس در هر دو گروه عکاسی را در «دانشکده هنرهای زیبا» و «دانشگاه هنر» تا پایان سال تحصیلی ۱۳۶۶ به عهده داشت. اگرچه فعالیتهای عکاسی وی گونههای مختلف عکاسی را در بر میگیرد ولی آوازه او بیشتر به خاطر پرترههایی است که عکاسی کردهاست.
هادی شفائیه در سال ۱۳۶۷ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تا پایان عمر در اوهایو کار و زندگی کرد. او پیش از ترک ایران، شمار اندکی از نگاتیوهای خود را به آمریکا برد و باقی آنها را با قیچی خرد کرد.
از شناختهشدهترین کارهای او تکچهرههای نیما یوشیج، احمد شاملو، اردشیر محصص، ثمین باغچه بان (و دیگر مشاهیر ادبی و هنری همدورهٔ خویش) هستند.
فن و هنر عکاسی، کتابی در عکاسی به نوشته او است که در سال ۱۳۷۲ توسط شرکت انتشارات علمی و فرهنگی در تهران به چاپ رسید.
@ayeha313
خدایا🙏
در آخرین پنجشنبه آذر ماه
روزی مان
را وسعت بده و برکتش
را زیاد کن
خدایا👍
یارمان کن در راه خیر وکمک
به دیگران
پیش قدم باشیم 🙏
و درآخرین روز هـفته بهترینها را برای
همه مقدر بفرما 🙏
امروزمان پُر از برکت و رحمت بگردان 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
#مجردانه
🌺یکی از فاکتورهای مهم برای آمادگیهای پیش از #ازدواج، #بلوغ_جنسی و تعهد و وفاداری است.
⭕️اینکه دانش من در حیطه روابط جنسی چقدر است؟ باورهای من در مورد رابطه جنسی و دید من نسبت به آن چگونه است؟
⭕️از ساختار فیزیولوژیک همسر خود تا چه میزان اطلاع دارم؟ سلیقه جنسی من چیست و من جذب چه افرادی میشوم؟ آیا میدانم چگونه باید از رابطه جنسی لذت برد؟ پاسخ به تمام این سؤالات به بلوغ جنسی ما کمک میکند.
⭕️جمله ی “به تو پایبندم تا زمانی که مرگ مارا از هم جدا کند”؛ این جمله معروف بسیاری از فیلمها بر روی یک مسئله تأکید میکند: "تعهد”.
⭕️تعهد یعنی من از نظر جسمی، روحی، جنسی به همسرم وفادار بمانم و تازمانیکه با یکدیگر زندگی میکنیم با شخص دیگری رابطه برقرار نکنم
#ادامه _دارد
@ayeha313