هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِّنَ الْمُجْرِمِينَ وَكَفَىَ بِرَبِّكَ هَادِيًا وَنَصِيرًا»
(آری،) این گونه برای هر پیامبری دشمنی از مجرمان قرار دادیم؛ امّا همین بس که پروردگارت هادی و یاور (تو) باشد!
(سوره مبارکه فرقان، آیه ۳۱)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
۱۳ فروردین
تفسیر:
آیه بعد، براى دلدارى پیامبر گرامى اسلام (صلى الله علیه و آله و سلّم) که با این موضعگیرى خصمانه دشمنان، مواجه بود، مى فرماید: و اینگونه براى هر پیامبرى دشمنى از مجرمان قرار دادیم (وَ کَذلِکَ جَعَلْنا لِکُلِّ نَبِیّ عَدُوّاً مِنَ الْمُجْرِمِینَ).
فقط تو نیستى که با عداوت سرسختانه این گروه، روبرو شده اى، همه پیامبران در چنین شرائطى قرار داشتند که گروهى از مجرمان به مخالفت آنها برمى خاستند و کمر دشمنى آنان را مى بستند.
🌺🌺🌺
ولى بدان! تو تنها و بدون یاور نیستى همین بس که خدا هادى و راهنما، و یار و یاور تو است (وَ کَفى بِرَبِّکَ هادِیاً وَ نَصِیراً).
نه وسوسه هاى آنها مىتواند تو را گمراه سازد; چرا که هادیت خدا است، و نه توطئه هاى آنها مى تواند تو را در هم بشکند; چرا که یاورت پروردگار است که علمش برترین علم ها و قدرتش مافوق همه قدرت ها است.
خلاصه تو باید بگوئى:
هزار دشمنم ار مى کنند قصد هلاک *** توام چو دوستى، از دشمنان ندارم باک
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۱ سوره مبارکه فرقان)
۱۳ فروردین
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً كَذَلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا»
و کافران گفتند: «چرا قرآن یکجا بر او نازل نمیشود؟!» این بخاطر آن است که قلب تو را به وسیله آن محکم داریم، و (از این رو) آن را به تدریج بر تو خواندیم.
(سوره مبارکه فرقان، آیه ۳۲)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
۱۴ فروردین
تفسیر:
باز در آیه بعد، به یکى دیگر از بهانه جوئى هاى این مجرمان بهانه جو، اشاره کرده مى گوید: کافران گفتند: چرا قرآن یک جا بر او نازل نمى شود؟! (وَ قالَ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ لا نُزِّلَ عَلَیْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً واحِدَةً).
مگر نه این است که همه آن از سوى خدا است؟ آیا بهتر نیست که اول و آخر، و تمام محتواى این کتاب یک جا نازل شود، تا مردم بیشتر به عظمت آن واقف گردند؟
خلاصه، چرا این آیات تدریجاً و با فواصل مختلف زمانى نازل مى گردد؟
البته، براى افراد سطحى، مخصوصاً اگر بهانه جو باشند، این اشکال در کیفیت نزول قرآن پیدا خواهد شد که چرا این کتاب بزرگ آسمانى ـ که پایه و مایه همه چیز مسلمانان و محور همه قوانین سیاسى، اجتماعى، حقوقى و عبادى آنان است ـ یک جا به صورت کامل بر پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نازل نشده، تا مردم پیوسته آن را از آغاز تا انجام بخوانند و از محتوایش آگاه شوند؟
اصولاً، بهتر بود خود پیامبر(صلى الله علیه وآله) نیز از تمام این قرآن یک جا با خبر باشد تا هر چه مردم از او مى خواهند و مى پرسند، فوراً پاسخ گوید.
🌺🌺🌺
ولى در دنباله همین آیه، به آنها چنین پاسخ مى گوید:
ما قرآن را تدریجاً نازل کردیم تا قلب تو را محکم داریم، و آن را به صورت آیات جداگانه و آرام، اما پشت سر هم بر تو وحى کردیم (کَذلِکَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَکَ وَ رَتَّلْناهُ تَرْتِیلاً).
آنها از این واقعیتها بى خبرند که چنان ایرادهائى مى کنند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۲ سوره مبارکه فرقان)
۱۴ فروردین
201924352_-1859342243.mp3
2.32M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه فرقان
آیه: ۳۱_۳۲
@ayehsobh
۱۴ فروردین
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَلَا يَأْتُونَكَ بِمَثَلٍ إِلَّا جِئْنَاكَ بِالْحَقِّ وَأَحْسَنَ تَفْسِيرًا»
آنان هیچ مَثلی برای تو نمیآورند مگر اینکه ما حق را برای تو میآوریم، و تفسیری بهتر (و پاسخی دندان شکن که در برابر آن ناتوان شوند)!
(سوره مبارکه فرقان، آیه ۳۳)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
۱۵ فروردین
تفسیر:
آن گاه، براى تأکید بیشتر، بر پاسخ فوق، مى فرماید: آنها هیچ مثلى براى تو نمى آورند، و هیچ بحث و سخنى را براى تضعیف دعوت تو طرح نمى کنند، مگر این که ما سخن حقى را که دلائل سست آنها را در هم مى شکنند و به قاطعترین وجهى به آنها پاسخ مى گوید، در اختیار تو مى گذاریم و تفسیر بهتر و بیانى جالب تر براى تو مى گوئیم (وَ لا یَأْتُونَکَ بِمَثَل إِلاّ جِئْناکَ بِالْحَقِّ وَ أَحْسَنَ تَفْسِیراً).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۳ سوره مبارکه فرقان)
۱۵ فروردین
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« الَّذِينَ يُحْشَرُونَ عَلَىَ وُجُوهِهِمْ إِلَىَ جَهَنَّمَ أُولَئِكَ شَرٌّ مَّكَانًا وَأَضَلُّ سَبِيلًا»
(تو گمراه نیستی،) آنان که بر صورتهایشان به سوی جهنم محشور میشوند، بدترین محل را دارند و گمراهترین افرادند!
(سوره مبارکه فرقان، آیه ۳۴)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
۱۶ فروردین
تفسیر:
و از آنجا که این دشمنان کینه توز و مشرکان متعصب و لجوج، بعد از مجموعه ایرادات خود، چنین استنتاج کرده بودند که محمّد(صلى الله علیه وآله) و یارانش با این صفات، این کتاب و این برنامه هائى که دارند بدترین خلق خدایند (العیاذ باللّه) و چون ذکر این سخن با کلام فصیح و بلیغى، همچون قرآن تناسب نداشت، در آیه مورد بحث، خداوند به پاسخ این سخن مى پردازد، بى آن که اصل گفتار آنها را نقل کند، مى گوید:
آنهائى که بر صورت هایشان محشور مى شوند و با این وضع به سوى جهنمشان مى برند، آنها بدترین محل را دارند و گمراه ترین افرادند (الَّذِینَ یُحْشَرُونَ عَلى وُجُوهِهِمْ إِلى جَهَنَّمَ أُوْلئِکَ شَرٌّ مَکاناً وَ أَضَلُّ سَبِیلاً).
🌺🌺🌺
آرى، نتیجه برنامه هاى زندگى انسان ها در آنجا روشن مى شود. گروهى، قامت هائى همچون سرو دارند و صورت هاى درخشانى همچون ماه، با گام هاى بلند به سرعت به سوى بهشت مى روند، در مقابل، جمعى به صورت بر خاک افتاده و فرشتگان عذاب آنها را به سوى جهنم مى کشانند، این سرنوشت متفاوت، نشان مى دهد چه کسى گمراه و شرّ بوده؟ و چه کسى خوشبخت و هدایت یافته؟!
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۴ سوره مبارکه فرقان)
۱۶ فروردین
1952128769_-846986316.mp3
1.72M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه فرقان
آیه: ۳۳_۳۴
@ayehsobh
۱۶ فروردین
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَلَقَدْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَجَعَلْنَا مَعَهُ أَخَاهُ هَارُونَ وَزِيرًا»
و ما به موسی کتاب (آسمانی) دادیم؛ و برادرش هارون را یاور او قرار دادیم؛
(سوره مبارکه فرقان، آیه ۳۵)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
۱۷ فروردین
تفسیر:
در آیات بعد، قرآن مجید براى دلدارى پیامبر(صلى الله علیه وآله) و مؤمنان از یکسو، و تهدید مشرکان بهانه جو که نمونه سخنانشان در آیات پیشین گذشت، از سوى دیگر، به تاریخ اقوام گذشته و سرگذشت شوم آنها اشاره کرده، و مخصوصاً روى شش قوم (فرعونیان، قوم نوح، قوم عاد، ثمود، اصحاب الرَس، و قوم لوط) تکیه مى کند و درسهاى عبرتى که از سرگذشت این اقوام به طور کاملاً فشرده و گویا منعکس مى نماید.
🌺🌺🌺
نخست مى فرماید: ما به موسى، کتاب آسمانى دادیم و برادرش هارون را براى کمک، همراهش ساختیم (وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسَى الْکِتابَ وَ جَعَلْنا مَعَهُ أَخاهُ هارُونَ وَزِیراً).
زیرا آنها برنامه سنگینى براى مبارزه در برابر فرعونیان، بر دوش داشتند و مى بایست، این کار انقلابى مهم را با کمک یکدیگر به ثمر بنشانند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۵ سوره مبارکه فرقان)
۱۷ فروردین