هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«لِّيَجْعَلَ مَا يُلْقِي الشَّيْطَانُ فِتْنَةً لِّلَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَالْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ وَإِنَّ الظَّالِمِينَ لَفِي شِقَاقٍ بَعِيدٍ»
هدف این بود که خداوند القای شیطان را آزمونی قرار دهد برای آنها که در دلهایشان بیماری است، و آنها که سنگدلند؛ و ظالمان در عداوت شدید دور از حقّ قرار گرفتهاند!
(سوره مبارکه حج/ آیه ۵۳ )
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
ولى همواره این توطئه هاى شیطانى مخالفان، میدان آزمایشى براى آگاهان، مؤمنان و کافران تشکیل مى داد، لذا در آیه بعد، اضافه مى کند: این ماجراها براى این بود که خداوند القاى شیطان را آزمونى براى آنها که در قلبشان بیمارى است و آنها که سنگدلند قرار دهد (لِیَجْعَلَ ما یُلْقِی الشَّیْطانُ فِتْنَةً لِلَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْقاسِیَةِ قُلُوبُهُمْ).
🌺🌺🌺
و ظالمان بیدادگر در عداوت و مخالفت شدیدى دور از حق قرار گرفته اند (وَ إِنَّ الظّالِمِینَ لَفِی شِقاق بَعِید).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۳ سوره مبارکه حج)
هدایت شده از کانال خانم امیری
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آداب غذایی یهودیها در روز شنبه!!!
خدا را شکر مسلمان هستیم.
خدا در #قرآن میفرماید: « خداوند براى شما آسانى مى خواهد و دشوارى نمى خواهد.»
#دین_کامل
#اسلام
@Zamiri1403
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّكَ فَيُؤْمِنُوا بِهِ فَتُخْبِتَ لَهُ قُلُوبُهُمْ وَإِنَّ اللَّهَ لَهَادِ الَّذِينَ آمَنُوا إِلَىَ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ»
و (نیز) هدف این بود که آگاهان بدانند این حقّی است از سوی پروردگارت، و در نتیجه به آن ایمان بیاورند، و دلهایشان در برابر آن خاضع گردد؛ و خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به سوی صراط مستقیم هدایت میکند.
(سوره مبارکه حج/ آیه ۵۴ )
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
و نیز هدف از این ماجرا این بود: آنها که عالم اند و آگاه، حق را از باطل تشخیص دهند، و برنامه هاى الهى را از القائات شیطانى جدا سازند و در مقایسه با یکدیگر بدانند آئین خدا حق است، و از سوى پروردگار تو است، در نتیجه به آن ایمان آوردند و دل هایشان در برابر آن خاضع گردد (وَ لِیَعْلَمَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ فَیُؤْمِنُوا بِهِ فَتُخْبِتَ لَهُ قُلُوبُهُمْ).
🌺🌺🌺
البته خدا این مؤمنان آگاه و حق طلب را، در این مسیر پر خطر، تنها نمى گذارد بلکه خداوند افرادى را که ایمان آوردند به سوى صراط مستقیم هدایت مى کند (وَ إِنَّ اللّهَ لَهادِ الَّذِینَ آمَنُوا إِلى صِراط مُسْتَقِیم).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۴ سوره مبارکه حج)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَلَا يَزَالُ الَّذِينَ كَفَرُوا فِي مِرْيَةٍ مِّنْهُ حَتَّىَ تَأْتِيَهُمُ السَّاعَةُ بَغْتَةً أَوْ يَأْتِيَهُمْ عَذَابُ يَوْمٍ عَقِيمٍ»
کافران همواره در باره قرآن در شکّ هستند، تا آنکه روز قیامت به طور ناگهانی فرارسد، یا عذاب روز عقیم [= روزی که قادر بر جبران گذشته نیستند] به سراغشان آید!
(سوره مبارکه حج/ آیه ۵۵ )
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
به دنبال آیات گذشته، که سخن از تلاش و کوشش مخالفان براى محو آیات الهى میگفت؛ در آیات بعد، اشاره به ادامه این تلاش ها از ناحیه افراد متعصب سرسخت مى کند.
نخست، مى گوید: کافران همواره درباره قرآن و آئین توحیدى تو در شک هستند، تا (روز) قیامت ناگهان فرا رسد، یا عذاب روز عقیم، روزى که قادر بر جبران نیستند، به سراغشان بیاید (وَ لا یَزالُ الَّذِینَ کَفَرُوا فِی مِرْیَة مِنْهُ حَتّى تَأْتِیَهُمُ السّاعَةُ بَغْتَةً أَوْ یَأْتِیَهُمْ عَذابُ یَوْم عَقِیم).
بدیهى است منظور از کافران در اینجا همه آنها نیستند; چرا که بسیارى در ادامه راه بیدار شدند، و به پیامبر(صلى الله علیه وآله) و صفوف مسلمین پیوستند، منظور سران آنها و افراد لجوج و فوق العاده متعصب و کینه توزند که هرگز ایمان نیاوردند و همواره به کارشکنى هاى خود ادامه دادند.
واژه مِرْیَه که به معنى شک و تردید است، نشان مى دهد: آنها هرگز یقین به خلاف قرآن و اسلام نداشتند، هر چند در الفاظشان چنین اظهار مى کردند بلکه، حداقل به مرحله شک تنزل کرده بودند، اما تعصب ها به آنها اجازه مطالعه بیشتر و یافتن حقیقت را نمى داد.
🌺🌺🌺
کلمه ساعة گر چه بعضى احتمال داده اند به معنى لحظه مرگ و مانند آن بوده باشد، ولى آیات بعد، نشان مى دهد منظور از آن پایان جهان و قرار گرفتن در آستانه قیامت است که با کلمه بغتة (ناگهانى) مخصوصاً همراه است.
منظور از عذاب یوم عقیم مجازات روز قیامت است و این که روز قیامت توصیف به عقیم (نازا) شده اشاره به این است که آنها روز دیگرى پشت سر ندارند تا بتوانند به جبران گذشته برخیزند و در سرنوشت خود تغییرى ایجاد کنند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۵ سوره مبارکه حج)
2055085824_1673169000.mp3
3.07M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه حج
آیه: ۵۳_۵۵
@ayehsobh
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ لِّلَّهِ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ»
حکومت و فرمانروایی در آن روز از آن خداست؛ و میان آنها داوری میکند. کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، در باغهای پرنعمت بهشتند.
(سوره مبارکه حج/ آیه ۵۶ )
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
پس از آن به حاکمیت مطلقه پروردگار در روز رستاخیز، اشاره کرده مى گوید: حکومت و فرمانروائى در آن روز مخصوص خدا است (الْمُلْکُ یَوْمَئِذ لِلّهِ).
البته، این اختصاص به روز قیامت ندارد، امروز و همیشه حاکم و مالک مطلق خدا است، منتهى چون در این دنیا مالکان و حاکمان دیگرى نیز وجود دارند، هر چند قلمرو حکومتشان بسیار محدود و ضعیف است و جنبه صورى و ظاهرى دارد، اما همین امر، ممکن است موجب تداعى این فکر شود که حاکم و مالک دیگرى غیر از خداوند وجود دارد. اما، در صحنه قیامت که همه این مسائل بر چیده مى شود، بیش از هر زمان، این حقیقت آشکار مى گردد که حاکم و مالک تنها او است.
🌺🌺🌺
به تعبیر دیگر، دو رقم حاکمیت و مالکیت وجود دارد:
حاکمیت حقیقى که حاکمیت خالق بر مخلوق است و حاکمیت اعتبارى و قرار دادى که میان مردم معمول است، در دنیا این هر دو وجود دارد، اما در سراى آخرت حکومت هاى قرار دادى و اعتبارى، همه برچیده مى شود تنها حکومت حقیقى خالق جهان باقى مى ماند.
به هر حال، چون مالک حقیقى او است، حاکم حقیقى هم او خواهد بود، لذا او در میان همه انسان ها ـ اعم از مؤمن و کافر ـ حکومت و داورى مى کند (یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ).
و نتیجه آن، همان است که قرآن به دنبال این سخن فرموده: آنها که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند در باغ هاى پر نعمت بهشت قرار دارند ، باغ هائى که همه مواهب در آن جمع است و هر خیر و برکتى که بخواهند در آن موجود است (فَالَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فِی جَنّاتِ النَّعِیمِ).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۶ سوره مبارکه حج)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا فَأُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ»
و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند، عذاب خوارکنندهای برای آنهاست!
(سوره مبارکه حج/ آیه ۵۷ )
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
اما آنها که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند، عذاب خوار کنندهاى براى آنهاست (وَ الَّذِینَ کَفَرُوا وَ کَذَّبُوا بِآیاتِنا فَأُولئِکَ لَهُمْ عَذابٌ مُهِینٌ).
چه تعبیر گویا و زنده اى؟ عذابى که آنها را پست و حقیر مى کند و در برابر آن همه گردنکشىها، خود برتربینىها و استکبار در برابر خلق خدا، آنها را به پائینترین مرحله ذلت مى کشاند، و مىدانیم: توصیف عذاب به الیم، عظیم و مهین که در آیات مختلف قرآن ذکر شده، هر کدام متناسب نوع گناهى است که از گردنکشان سر مىزده است!.
🌺🌺🌺
جالب توجه این که درباره مؤمنان، اشاره به دو چیز مى کند: ایمان و عمل صالح و در نقطه مقابل درباره کافران اشاره به کفر و تکذیب آیات الهى است، که در واقع هر کدام ترکیبى است از اعتقاد درونى و آثار برونى و عملى آن; چرا که اعمال انسان، غالباً از یک ریشه فکرى و اعتقاد سرچشمه مى گیرد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۷ سوره مبارکه حج)