5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 سخنان جناب آقای دکتر شهسوارانی درباره یادگار فرزانه آیت الله کوهستانی (ره) هنگام خروج پیکر پاک ایشان از بیمارستان نیمه شعبان ساری
☑️ با تشکر فراوان از جناب آقای دکتر غلامعلی شهیدی ، جناب آقای دکتر یحیی پور و جناب آقای دکتر شهسوارانی و تمام کادر پزشکی و خدماتی بیمارستان نیمه شعبان ساری
@ayt_kouhestani
💠 پرسید آیا در حوزه ، آقا درس اخلاق هم دارند؟
🔻چون آن زمان حال مناسبی نداشتند گفتم نه ؛ ولی هر از گاهی پیری از کنار ما گذر می کند که راه رفتنش برای ما درس اخلاق است.
🔶🔹درعجبم از آن پیر پاخسته که با همه ضعف و بیماری مارا رها نمی کرد.گاهی درحجره نشسته بودیم,که صدای کشیده شدن عصا بر زمین و صدای کفش هایش به گوش می آمد. می رفتیم بیرون که جمال زیبای آقارا ببینیم که درحال ذکر بود. یادش بخیر هم چون پدری مهربان درکنار مامی نشست وچای می نوشید و نصیحت می کرد. ودر این اواخر عمر شریف که در شدت بیماری به سر می برد در بدترین شرایط هم جز اخلاق از ایشان ندیدیم و مارا رها نمی کرد و به کمک طلاب به سرکشی حوزه می آمد. حتی لحظه ای طلبه هایش رافراموش نمی کرد. همان سربازانی را که به عشق مولایش مثل فرزندان خود دوست میداشت ، و هر ساله شب نیمه شعبان تعدادی از آن ها را به لباس نوکری ملبس میکرد. اما گویا امسال معشوق به عاشق مشتاق تر بود چرا که در ایام نیمه شعبان و در بیمارستان نیمه شعبان عاشقانه او را طلبید ...
🔷🔸 یاصاحب الزمان(عج) شاگردِ شاگردان شما ما را رها نمی کرد پس چطور ممکن است شما ما را رها کنید؟!
آقا دعاکنید، برای ما دعاکنید بر سر سفره نااهلان حاضر نگردیم که منجر به نابودی ما شود.
✍ سید مهدی جعفری
♦️ اسمش را مهدى بگذار ♦️
💠 روزى يكى از اهلسنّت، خدمت معظمله رسيد و موقع خداحافظى به ايشان عرض كرد، آقا دعا بفرماييد خداوند به من پسرى عنايت كند!
💎 آقاجان فرمود: انشاءاللّه خداوند به شما پسر عنايت مىكند، اسم او را مهدى بگذار و نيمه شعبان عدّهاى از مؤمنان را اطعام كن. سال بعد كه به كوهستان آمد، گفت : خداوند به من پسرى عنايت كرد.
@ayt_kouhestani
پیام تسلیت شاگردان در پی درگذشت حضرت آیت الله آقای حاج شیخ محمد اسماعیل کوهستانی اعلی الله مقامه.pdf
113.6K
پیام تسلیت جمعی از شاگردان در پی درگذشت استاد متألّه و عالم پارسا مرحوم حاج شیخ محمد اسماعیل کوهستانی رضوان الله تعالی علیه
@ayt_kouhestani
✅ استفاده از وسايلِ ساده #ايرانى
🔻مرحوم #آقاجان_كوهستانى از لباسهاى پشمى و قيمتى در منزل استفاده نمىكرد، لباسهاى او: پيراهن، عبا، قبا، عمامه، شلوار و جوراب همگى از جنس كرباس بود كه آن را بعضى از مؤمنان دامغان يا برخى از اشخاص معتمد روستاهاى هزارجريب تهيه مىكردند. در واقع تمام لباسهاى ايشان سنتى و ايرانى بود، وقتى يكى از دوستان حضرت #آيةاللّه_شعرانى از تهران به ديدن ايشان آمده بود پس از بازگشت، آيةاللّه شعرانى از وى پرسيد: آقاى كوهستانى را چگونه يافتيد؟ گفت: آيةاللّه كوهستانى را ملاقات كردم در حالى كه هيچ آثار خارجى در لباس ايشان نديدم. ظرفهاى چينى در منزل نداشت به جز چند پارچِ چينى موروثى كه از آنها استفاده نمىشد. تمام ظروفِ منزل آقا از مس يا ظروف گلى سفالى بود كه آن را سفالگر معين و مورد اطمينان پخته بود.
قاشقهاى غذاخورى همه چوبى بودند و براى مهمانان طعامِ با بركت خانه آقاجان در چنين ظرفهايى بسيار لذيذ و فراموش نشدنى بود، در حالى كه طعام و پذيرايى ايشان يك كاسه آش و يك قرص نان محلى بيش نبود.
@ayt_kouhestani
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶🔸نقل خاطره ای توسط حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد در برنامه سمت خدا از دیدار عارف جلیل القدر مرحوم حاج اسماعیل دولابی (ره)
و آیت الله العظمی کوهستانی (ره)
@ayt_kouhestani
💎 تواضع در برابر مادر 💎
🔷🔸مرحوم آیت الله کوهستانی (ره) آن قدر براى مادر عزيزش احترام قائل بود كه راضى نمىشد مادر بهگونهاى ايشان را خطاب كند كه در خود احساس بزرگى و برترى نمايد.
🔻 روزى شخصى آمد به منزلشان و خواست با ایشان ملاقات كند. در خانه را به صدا درآورد و گفت: آقاجان منزل تشريف دارند؟ آقا مشغول استراحت بود و مادرشان پاسخ داد كه آقا خوابيده است. همزمان معظمله از خواب برخاست و از اتاق بيرون آمد و به مادرش گفت: ننهجان شما ديگر به من آقا نگو همان محمد صدا بزنى كافى است.
@ayt_kouhestani
♦️چگونگىِ احداث حوزه علميه♦️
🔶🔸 آيةاللّه كوهستانى حدوداً از سال 1312 شمسى جهت تشكيل حوزه به جمعآورى و تربيت طلّاب علوم دينى همّت نمود. ابتدا كه هنوز بنايى ساخته نشده بود حسينيه خويش را در اختيار طلّاب گذاشت. به مرور زمان علاقهمندان به علم و دانش از اطراف گرد معظمله حلقه زدند تا سال 1321شمسى كه آمارِ طلّاب و شيفتگان علم فزونى يافت لذا آقاجان چند اتاق در حاشيه حياط بيرونى خود احداث كردند و با افزايش بيشتر طلّاب و كمبود اتاق به ناچار در منازل محل به عنوان مستأجر اسكان مىيافتند تا آن كه با اصرار طلّاب در مورد احداث ساختمان و افزايش خوابگاه آقاجان به قرآن تفأل زد كه اين آيه آمد :
🔘 «قل بفضل اللّه وبرحمته فبذلک فليفرحوا هو خير مما يجمعون؛
بگو به فضل و رحمت خدا بايد خوشحال شويد كه اين از تمام آنچه گردآورى كردهاند بهتر است.»
💠 با الهام از اين آيه اميدبخش تصميم بر احداث ساختمان مدرسه گرفت و با يارى خدا و توجهات حضرت ولىعصر(عج) كلنگ آن را به زمين زد و با تلاش و كوشش همراه با تدبير و دورانديشى سهدستگاه ساختمان كاهگلى بسيار ساده و بىآلايش كه هر يك مشتمل بر چند حجره (مدرسه فضل، 5اتاق رحمت،11اتاق و فَرَح 12 اطاق در دو طبقه) بود براى اسكان طلّاب بنا كرد.
@ayt_kouhestani
✅ زندگینامه مختصری از یادگار فرزانه حضرت آیت الله کوهستانی (ره) عالم پارسا مرحوم حاج شیخ محمد اسماعیل کوهستانی رحمت الله علیه:
🔶🔸 عالم ربّانی ، فاضل صمدانی، يادگار ستودنی آية اللّه كوهستانى، حضرت حاج شيخ محمد اسماعيل كوهستانى در ارديبهشت 1323ش در روستاي كوهستان ديده به جهان گشود. از حُسن اتفاق، دوران كودكي او همزمان شد با اوج شكوفايى علمي حوزه كوهستان. تحصيلات مقدماتی را در محضر پدر و ديگر استادان حوزه از جمله مرحوم آية اللّه محمدي لائينى گذراند و در کنار آموختن، از تدريس غافل نشد و خود در زمره اساتيد مدرسه قرار گرفت.
🔶🔸 سپس برای تکميل مدارج علمی عازم حوزه مقدّسه قم شد. سطوح متوسطه را نزد اساتيدی چون حضرات آيات اعتمادي و فاضل لنكرانى استفاده کرد. آنگاه در درس خارج بزرگان حوزه شرکت نمود و از محضر پرفيض آيات عظام سيّد محمدرضا گلپايگانى و محمدتقي مجلسي اصفهانى و شيخ کاظم تبريزي بهره برد و در فضل و تقوا مورد تأييد آن بزرگواران بود.
🔶🔸 آن گرامی بعد از إرتحال والد بزرگوارش، پس از چند سال اقامت در جوار حضرت فاطمه معصومه(عليها السلام) و کسب علم و معرفت، جهت إرشاد و هدايت و احيای ميراث معنوی پدر يعنی حوزه علميه کوهستان به زادگاه خود مراجعت کرد و به تعليم و تربيت جوانان پاکنهاد همّت گماشت و توانست شاگردان زيادی را پرورش دهد.
🔶🔸 معظمله افزون بر مراتب علم و فضل، در خداباوری، پرهيزکاری، زهد و سادهزيستی، مردمداری، فروتنی، شهرتگريزی و ارادت به خاندان عترت(عليهم السلام) و ديگر صفات و سجايای اخلاقی آيينه وجود پدر عالی مقامشان بودند.
🔶🔸 سرانجام روح بلند او پس از مدت ها تحملِ رنج بیماری در صبح روز شنبه 16 فروردين 1399 برابر دهم شعبان 1441 به ملکوت اعلی پیوست و پیکر پاکش در حياط حسينيه اجدادیشان در روستای کوهستان آرام گرفت.
@ayt_kouhestani
💠 محمد می آید ولی با دست خالى
🔻 مرحوم آيةاللّه كوهستانى در اين اواخر عمر بسيار نگران آخرتش بود، با همه زهد و ورع، خود را دست خالى مىديد، از اين رو هرگاه برخى از شاگردان او از قبيل شهيد هاشمىنژاد و ديگر فضلا كه از مشهد به حضورشان مىرسيدند، مىفرمود: سلام مرا به امام رضا علیه السلام برسانيد و بگوييد
💎 شيخ محمد دارد مىآيد، ولى دست خالى است.
🔻 يكى از ارادتمندان جناب آقاى حاج محمدعلى صداقتى مىگويد: شبى در محضر آقا حضور داشتم چون ديدم مشغول تضرع و مناجات است عرض كردم ـ الحمدللّه ـ از هر جهت موفقايد و به عالمى مىرويد كه با اين دنيا قابل مقايسه نيست و با اين همه زهد و تقوايى كه در شما متجلى است، ديگر چه ناراحتى از رفتن و يا مرگ داريد. در پاسخ فرمود: درست است ولى بدانيد ناراحتى من از مرگ نيست و از مردن خوفى ندارم، ليكن از آن بيم دارم كه محمد مىرود ولى دست خالى است.
@ayt_kouhestani
20.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ به مناسبت فرا رسیدن چهل و هشتمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت آیت الله العظمی کوهستانی
💠 سخنان بسیار شنیدنی مرحوم حضرت آیت الله فاضل (ره) در مورد تقوا ، ورع و زهد حضرت آیت الله العظمی کوهستانی رحمت الله علیه
📺 #شبکه_قرآن
📆 1394/4/28
@ayt_kouhestani