از مردم | علیرضا شاکری
وَمَا كَانَ النَّاسُ إِلَّا أُمَّةً وَاحِدَةً فَاخْتَلَفُوا... سومین دوره قیام تا اقامه 📚 بر اساس
با سلام خدمت همراهان
جلسه اول بارگذاری شد.
امکان شرکت حضوری در جلسات به صورت محدود نیز وجود دارد.
(دوشنبه ها ساعت ۱۵)
در صورت تمایل به آیدی زیر اطلاع دهید:
@andishkade_eqame
🕋 از آسمان تا زمین
سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن
💭 سرنوشت جامعه، بسته به ارادهی ملت
از آیاتی که سرنوشت هر جامعهای را به عملکرد مردم نسبت میدهد آیات ۱۱ سوره رعد و ۵۳ انفال میباشد.
هرگاه ملتی تصمیم بگیرد، اراده کند، اقدام کند، حرکت متناسب با هدفش را انجام دهد، آن وقت معجزهی اجتماعی اتفاق میافتد. انسانها اگر چنانچه درست حرکت بکنند، درست پیش خواهند رفت؛ اگر چنانچه غلط حرکت بکنند، پسرفت خواهند داشت، که در قرآن هم به هر دوی اینها اشاره شده است. در آیه ۱۱ سورهی مبارکه رعد [میفرماید]: لَهُ مُعَقِّباتٌ مِن بَينِ يَدَيهِ وَمِن خَلفِهِ يَحفَظونَهُ مِن أَمرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم وَإِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَومٍ سوءًا فَلا مَرَدَّ لَهُ وَما لَهُم مِن دونِهِ مِن والٍ (رعد/ ۱۱ ) . که سیاق آیات نشان میدهد که [این آیه]، آن جنبهی مثبت را بیان میکند؛ یعنی وقتی که شما تغییرات مثبت در خودتان ایجاد کردید، خدای متعال هم برای شما حوادث مثبت و واقعیّتهای مثبت را به وجود میآورد. دوّمی در آیه ۵۳ سورهی انفال است: ذلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّراً نِعْمَةً أَنْعَمَها عَلى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ أَنَّ اللَّهَ سَميعٌ عَليمٌ (انفال/۵۳). این جنبهی منفی است، جنبهی عقبگرد است؛ که اگر چنانچه خدا نعمتی به یک ملّتی داد و این ملّت درست حرکت نکردند، درست عمل نکردند، خداوند این نعمت را از اینها میگیرد.
✂️ برشی از کتاب لیقوم الناس
#قرآن
#رمضان
#مردم_سالاری
@az_mardom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جمهوریت و مردمسالاری در قرآن
@az_mardom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه حل عدالت اجتماعی در قرآن ...
علاج امراض اخلاقی و روحی زندگی در قرآن ...
#حکمرانی_قرآنی
@az_mardom
از مردم | علیرضا شاکری
🕋 از آسمان تا زمین سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن 💭 سرنوشت جامعه، بسته به ارادهی ملت از آیات
🕋 از آسمان تا زمین
سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن
💭 هدف از حکمرانی مردم
🔹 میتوان مردم سالاری دینی و در وهلهی بعدی، حکمرانی مردمی را اینگونه تعریف کرد: سپردن حاکمیت و مالکیت به عموم مردم در همهی مسائل در جهت رشد واقعی با راهبری رهبر دینی و قانون الهی.
مولفهی مهم تعریف فوق هدف آن است که رشد مردم میباشد. مهمترین دستاورد حکمرانی اسلامی و حرکت پیامبران، ساخت انسان است و هدف غایی حرکت همهی انبیاء، رشد مردم است. هدف حکومت اسلامی رشد همه جانبهی جامعه است و این رشد از طریق نقش آفرینی حداکثری مردم در حکومت محقق میشود.
دیدگاه جمهوری اسلامی در مورد این موضوع در مقدمه قانون اساسی اینگونه ذکر شده است:
حکومت از دیدگاه اسلام برخاسته از موضع طبقاتی و سلطهگری فردی یا گروهی نیست بلکه تبلور آرمان سیاسی ملتی همکیش و همفکر است که به خود سازمان میدهد تا در روند تحول فکری و عقیدتی راه خود را به سوی هدف نهایی (حرکت به سوی الله) بگشاید. قانون اساسی تضمینگر نفی هرگونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی میباشد و در خط گسستن از سیستم استبدادی، و سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان تلاش میکند. هدف حکومت رشد دادن انسان در حرکت به سوی نظام الهی است تا زمینه بروز و شکوفایی استعدادها به منظور تجلی ابعاد خداگونگی انسان فراهم آید و این جز در گرو مشارکت فعال و گسترده تمامی عناصر اجتماع در روند تحول جامعه نمیتواند باشد...
هدف نهايی و اصلی رسالت رسولان خارج كردن انسانها از تاريكیها و نورانی كردن آنان است: كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (سورهی ابراهيم، آيهی ۱)، و "قيام به قسط" كه در آيهی كريمهی لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ (سورهی حديد، آيهی ۲۵) آمده است، هدفی است متوسط، نه نهایی. نوری كه رسيدن به آن، هدف نهايی رسالت است، در آغاز، نور هدايت تشريعی و سپس نور هدايت تكوينی است.
✂️ برشی از کتاب لیقوم الناس
#قرآن
#رمضان
#مردم_سالاری
@az_mardom
🕋 *از آسمان تا زمین
سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن*
💭 *سازوکار اقتصاد مردمی*
🔹 در واقع یکی از مهمترین حوزههای نقشآفرینی آگاهانه مردم، نقشآفرینی در اقتصاد جامعه است و این نقشآفرینی در بسیاری از موارد در قالب انفاق مطرح شده است.
*يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ* (بقره،۲۵۴)
شاید تاکنون از این جهت به انفاق نظر نکرده باشیم که یکی از مهمترین مصادیق حکمرانی مردمپایه در قرآن میباشد. به این معنا که در نگاه اول مسئولیت فقرزدایی و رسیدگی به افراد جامعه از حاکمیت و دولت خواسته نشده بلکه این مردم هستند که باید زکات بدهند و انفاق کنند.
به حدی که در روایات داریم که اگر زکات به معنای واقعی پرداخت بشود هیچ فقری در جامعه باقی نخواهد ماند.
آیه کلیدی در این مطلب که نشان دهنده مبنا و اساس و چرایی انفاق است آیه ۷۱ سوره نحل میباشد:
*وَ اللَّهُ فَضَّلَ بَعْضَكُمْ عَلى بَعْضٍ فِي الرِّزْقِ فَمَا الَّذينَ فُضِّلُوا بِرَادِّي رِزْقِهِمْ عَلى ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُمْ فَهُمْ فيهِ سَواءٌ أَ فَبِنِعْمَةِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ*
✂️ برشی از کتاب لیقوم الناس
#قرآن
#رمضان
#مردم_سالاری
#اقتصاد
(ble.ir/join/NGI1NzIzYz)
سوره حدید - جلسه اول.mp3
29.02M
صوت سوره حدید، بخش اول
مباحث :
مالکیت انحصاری خداوند
مالکیت عمومی مردم و سنت استخلاف
حرکت عمومی مردم در عرصه ی اقتصادی: انفاق
🔸️با سلام و احترام
در قرار کریمانه این ماه
همگی شریک بشویم در توزیع بسته های ارزاق میان افراد نیازمند در مناطق جنوب تهران.
به مناسب ایام ولادت کریم اهل بیت، شب های قدر و عید نوروز
🟣تعداد بسته ها : ۱۴ عدد
هزینه هر بسته ی ارزاق، حداقل ۵۰۰ هزار تومان میباشد که اگر با کمک شما مبلغ بیشتری جمع آوری بشود، هر بسته اقلام بیشتری را شامل میشود.
چه کم چه زیاد، هر مقداری که تونستید، دریغ نکنید.
⭐️ انفقوا من طیبات ما کسبتم...
شماره کارت :
۶۰۳۷۹۹۷۴۸۰۵۵۵۱۵۱
کانال گروه جهادی در بله:
ble.ir/qarar
#قرار_کریمان
🕋 از آسمان تا زمین
سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن
💭 دموکراسی با تکنیک استخفاف
🔹 همیشه اینطور نیست که طاغوتهای جهان برای از بین بردن اراده مردم و مردمسالاری فقط از حربه غلبه و زور بخواهند استفاده کنند، بلکه ممکن است که گاهی اوقات از دموکراسی و مردمسالاری هم برای پیشبرد اهدافشان استفاده کنند؛ اما صرفاً از جهالت مردم سوء استفاده کنند و به نحوی آنها را وادار به اطاعت از خودشان کنند. ممکن است در جایی به تعبیر امروزی رأیگیری انجام بشود و نام آن را دموکراسی بگذارند، ولی چون با بصیرت واقعی همراه نبوده است، از دیکتاتوری هم بدتر بشود و اراده واقعی مردم نادیده گرفته شود.
این دقیقاً مانند عمل فرعون و فرعونیان است که با استخفاف، قوم خود را مطیع میسازند. یکی از این طاغوتهایی که در میان آیات قرآن به صورت پرتکرار به او اشاره شده است، فرعون است. فراعنه مصر در میان عموم مردمشان، از زمانهای گذشته مقامی نزدیک به خدا یا نیمهخدایی داشتند؛ در حدی که بعد از مرگشان برای آنها معبد هم میساختند و آنجا به عبادتگاهی برای عموم مردم تبدیل میشد.
در تأیید این بحث، در چند جای قرآن به ویژگی فرعونیان پرداخته شده است. از جمله در آیه 38 سوره قصص، که فرعون خطاب به مردمش میگوید که:
مَا عَلِمْتُ لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرِي...
✂️ برشی از کتاب لیقوم الناس
#قرآن
#رمضان
#مردم_سالاری
@az_mardom
🕋 از آسمان تا زمین
سلسه نکات مردمسالاری در آیات قرآن
💭 چرخش ثروت عمومی میان مردم
بحث اول از مسائل اقتصاد مردمی، موضوع مالکیت عمومی است که به واسطهی سنت استخلاف که در آیات زیادی از جمله آیه ۷ سوره حدید آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَأَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفِينَ فِيهِ فَالَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَأَنْفَقُوا لَهُمْ أَجْرٌ كَبِيرٌ بیان شده است، آن مالکیتی که انحصار در خداوند دارد به صورت اعتباری به عامه مردم اختصاص پیدا کرده است و هر ثروتی که به جامعه تزریق میشود باید میان عموم جامعه دست به دست شود و منحصر در اختیار سرمایهداران و قدرتمندان نباشد.
آیه ۷ سوره حشر این مسئله را اینطور بیان میکند که هر کسی سهم مشخصی از اموال عمومی که به جامعه میرسد، داراست و نباید این اموال دست به دست میان ثروتمندان بچرخد.
مَا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ مِنْ أَهْلِ الْقُرَى فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ كَيْ لَا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِيَاءِ مِنْكُمْ وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ
قرآن کریم و فقه اسلامى، هرگونه ثروت طبیعى را که مسلمانها از کافران بهدست آورند، با واژه «فىء» تعبیر مىکند و آن را اموال عمومى بهشمار مىآورد. واژه «فىء» به معناى بازگشت شىء به اصل خود است. این معنا نشان مىدهد که اینگونه ثروتها و اموال، در حقیقت از آن عموم مردم است و جانشینى انسان از جانب خداوند جانشینى عموم مردم است.
«دُولَةً» به معناى گردش و دست به دست كردن اموال است؛ و نشان میدهد که گردش ثروت در دست اغنياى مسلمانان ممنوع است و برنامهريزان اقتصادى در نظام اسلامى بايد به تعديل ثروت وعدم تمركز آن در دست يك گروه خاص توجه داشته باشند.
✂️ برشی از کتاب لیقوم الناس
#قرآن
#رمضان
#مردم_سالاری
@az_mardom
از مردم | علیرضا شاکری
صوت سوره حدید، بخش اول مباحث : مالکیت انحصاری خداوند مالکیت عمومی مردم و سنت استخلاف حرکت عمومی مرد
Screenrecorder-2025-03-17-05-40-04-781.mp3
14.88M
سوره حدید
بخش دوم
آیات ۱۲ تا ۱۵
منفقین در برابر منافقین
نتیجه ایمان بدون انفاق
سوره قدر و دخان. اول فروردین.mp3
18.58M
❇️ صوت ارائه سوره قدر و دخان
اول فروردین ۱۴۰۴
به مناسبت شبهای قدر و سال نو
مباحث:
عظمت قرآن
تقارن حکم و امر تکوینی و تشریعی در لیله القدر
تقدیر و برنامه ریزی
حضور مستمر امام
سوره قدر و دخان، سند حقانیت شیعه
@az_mardom